Spirea 16.09.2014 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 zrobię na dniach jakieś fotki i wstawię. Jeśli chodzi o trawy, to najładniej teraz wyglądają trzcinniki krótkokwiatowe. Pięknie też poszła rozplenica. Śmiałki, jak mi napisała Elfir, już przekwitły, więc teraz są zżółkłe, ale wcześniej też ładnie wyglądały. Ładen są też miskany i proso rózgowate, jednak one idą raczej w górę, więc nie ma takiego efektu jak przy tej rozplenicy i trzcinnikach, które wyglądają na gęstsze. Krzewy, drzewa rozwijają się, efekt właściwy będzie po kilku latach. Ogólnie ładny jest klon Purple Fountain i cyprysik nutkajski, jednak coś złapały i pewnie mogłyby wyglądać lepiej. Grujecznik będzie wkrótce zmieniać kolory, Cieszę się, że udało się go odratować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.09.2014 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 buk Purple Fountain Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.09.2014 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 kurcze, cały czas mi się mylą a już myślałam, że dobrze zapamiętałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.09.2014 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Spireo ,ale Elfir czuwa przy Tobie, musisz czuć się bezpiecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.09.2014 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 obiecane fotki http://imageshack.com/a/img912/2367/79kmik.jpg http://imageshack.com/a/img661/5036/Tbkjkq.jpg http://imageshack.com/a/img674/2162/yiQraa.jpghttp://imageshack.com/a/img911/33/XHK7ss.jpg http://imageshack.com/a/img746/97/rYPRXa.jpg http://imageshack.com/a/img904/955/pi101A.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.09.2014 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Teren jest skoszony i spsikany roundupem. W przyszłym tygodniu mają przyjechać panowie z glebozgryzarką i robić trawnik. Nasiona - Barenbrug Green Universal kupione. Czekam też na dostawę Slimbord na obrzeża między trawnikiem a rabatami. Reszta nasadzeń już raczej na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.09.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Kiedy psikałaś Roundapem? Mam nadzieję, że po koszeniu i że nie skosiłaś niżej niż na 10 cm. A i, że od roundapowania do gleboryzarkowania upłynie co najmniej póltora tygodnia. To chemiczne cudo wolno działa. Dlatego ja zawsze mieszam z Chwastoxem. Wtedy rezultat zaczyna być widać już po 3 dniach. Poza tym każdy z tych środków działa na trochę inne chwasty. Żaden nie działa na wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.09.2014 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Pestko, sami nie chcieliśmy się za to zabierać i dlatego daliśmy ekipie od trawnika. Jak nie wszystko pójdzie, to bedą musieli ręcznie wyciągać. Najpierw kosili, potem psikali. Jest chyba coś ok. 10 cm. Widać, że na wszystkie nie podziałało, część zżółkła a część nie. Psikane było tydzień temu. Mają wrócić jak minie co najmniej 1,5 tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.09.2014 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 To właśnie ten problem Roundupu. Trzeba powtarzać psikanie, a i tak nie na wsio zadziała. Największy problem to perz, bo ręcznie nie usunie się wszystkiego. Na wiele chwastów działa regularne koszenie, a perzu to nie niszczy. Sa też środki stosowane na polach golfowych, tylko to dopiero można w drugim roku po założeniu trawnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.10.2014 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Wygląda świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greywolf 16.10.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Widziałem ostatnie zdjęcia z dziennika - ogrom pracy za wami, aż miło popatrzeć. W przyszłym sezonie wegetacyjnym będzie widać dużą różnicę Trzymam kciuki za łagodną zimę, taką, jak ta ostatnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.10.2014 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 dzięki na razie pogoda łaskawa. Trawka już zaczęła wychodzić. Posadziliśmy też seslerię, część paproci i jeszcze jakieś 40 doniczek zostało na weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.10.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 A u nas o 9:25 rano widziałam szron dołku przy drodze. Było go tak z 1m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.10.2014 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 no to u nas codzienne rano (o 7) jest co najmniej 7 st. W okolicach Wrocławia chyba zwykle jest cieplej. Do poniedziałku trzeba było podlewać, a od wtorku jest pochmurno i pada, więc nie trzeba przynajmniej wody lać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.10.2014 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 JA bym jeszcze chciała móc przed zimowo skosić trawnik, a pogoda klapnęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaga123 23.10.2014 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Matko, matko, że mnie tu wcześniej nie przywiało do dziennika i komentarzy! Cudnie, mądrze, pomysłowo. Pogratulować i się ponapawać. Mogę wrócić do tematu drzwi wewnętrznych? Myślę o Pols-skone płytowych (dlatego mnie tu wyszukiwarka przywiała). Jak się sprawują? Czy odcień bieli drzwi i ościeżnicy jest ten sam? (Wiem, że ościeżnicę trzeba malować, tyko czy mieli/mają taki sam odcień do wyboru jak płyta drzwi, czy trzeba malować to i to, żeby było takie samo?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasniepan 25.10.2014 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Witam, od 3 lat realizujemy Wasz projekt jestesmy na takim etapie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 26.11.2014 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Jaga, dziękuję bardzo W sprawie drzwi odpisałam już na priv. Jasniepan, cóż, pozostaje mi pogratulować dobrego gustu Z jednej strony fajnie, że komuś nasz projekt na tyle się spodobał wizualnie i pasował funkcjonalnie, że go realizuje dla siebie. Z drugiej szkoda, bo jest "nasz", powstawał z naszych potrzeb, przy naszym udziale i pod nas. Oczywiście największy wkład miała projektantka, która stworzyła koncepcję, a potem cały projekt. No, ale nie mogliśmy sobie wtedy pozwolić na projekt indywidualny z pełnią praw autorskich. Wasz dom widziałam już na forum biura projektowego. Bardzo ładnie dach wygląda. A co to są te ciemne otwory jakby wentylacyjne na strychu i w salonie? Zmienialiście cos w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 26.11.2014 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Spirea, no jak tam sytuacja? Macie juz czwartego do plewienia? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 26.11.2014 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Mamy Będzie robić w najniższych partiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts