Piczman 02.04.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Jak w temacie, mam 28 cm styropianu na podłodze a przykręca się stelaż tez od spodu więc co w takim wypadku? Można Go zamontować PO wylewkach ? Sorry za nowy wątek ale niewiele czasu mi zostało a wiele do zrobienia Między innymi to ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neokowal2 02.04.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Stelaż instaluje się na wylewkę. Najważniejsze żeby był dobrze zamocowany do ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 02.04.2009 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Ok, dzięki Pytałem bo w jakimś Dzienniku widziałem że ktoś przed wylewką zamontował i spanikowałem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 02.04.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 podepnę się do tematu, a jak zaznaczyć sobie gdzie idą przewody grzejne od podłogówki, żeby przy wierceniu śrub nie przedziurawić rur wodnych ?? Zrobić zdjęcia. Wcześniej oznaczyć kredą odległości. czy może ominąć całkowicie z podłogówką rejon WC ?? To jest lepsze rozwiązanie - po co Ci grzać kibelek od spodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 02.04.2009 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Ja dam rurki ok. 30 cm od ściany,wtedy jest pewnośc że przy przykręcaniu stelaża nie uszkodzę rurek ! Wydaje mi się że podgrzewana podłoga pod wc to większy komfort niż podgrzewana deska, która kosztuje kupę kasy Wystarczy usiąśc i zmierzyć w jakiej odległości ma się ogi od ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 02.04.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 podepnę się do tematu, a jak zaznaczyć sobie gdzie idą przewody grzejne od podłogówki, żeby przy wierceniu śrub nie przedziurawić rur wodnych ?? czy może ominąć całkowicie z podłogówką rejon WC ?? Zostaw od sciany 20cm . Tyle wystarczy by zamontowac stelaz . Teoretycznie mozna docisnac stelaz do sciany i odwrocic lapy do zamocowania , ale ostatecznie minimalna odleglosc stelaza wyznacza kanaliza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.04.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 A ja mam stelaż stojący na stropie i oblany wylewką.I też dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpejczyk 02.04.2009 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Ja tez mam zamontowany na chudziaku i wylewki na to.Sztywność po wylewkach pierwsza klasa.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 03.04.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 28 cm styro stelaz przed wylewkami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 04.04.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 my mamy stelaże przed wylewkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 04.04.2009 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 28 cm styro stelaz przed wylewkami! Jak? Proszę o pomoc, w Czwartek po Świętach przychodzą "wylewkarze" ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 04.04.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Jeżu, Piczman - przestań się tak stresować! Zamontujesz sobie spokojnie na wylewce. Montowanie przed wylewkami jest błędem, bo ryzykujesz, że z wysokością kibla nie trafisz i np. wyjdzie ci w poniżej posadzki albo coś. Nie ma żadnego powodu, żeby robić to teraz. Daj sobie spokój i nie panikuj chłopie! Ciesz się wiosną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 04.04.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 U mnie w łazience montowany przed wylewką a w dolnym wc na wylewce. Oba ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 04.04.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Jeżu, Piczman - przestań się tak stresować! Zamontujesz sobie spokojnie na wylewce. Montowanie przed wylewkami jest błędem, bo ryzykujesz, że z wysokością kibla nie trafisz i np. wyjdzie ci w poniżej posadzki albo coś. Nie ma żadnego powodu, żeby robić to teraz. Daj sobie spokój i nie panikuj chłopie! Ciesz się wiosną! Nie do końca - nogi są regulowane(choć rzeczywiście w ograniczonym zakresie), a w ścianie można przecież zrobić dodatkowe otwory. Co do odstepu od ściany - 20 cm, ale może też być i 35 (zależy od producenta oraz miejsca wpięcia w kanalizę - możliwość). Rób spokojnie na jakies 40 cm, a zmieścisz i stelaż(ok 15-25 cm) i podłogówkę. Najwyżej przy "posiedzeniu" nie będziesz podwijał nóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 04.04.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Nie do końca - nogi są regulowane(choć rzeczywiście w ograniczonym zakresie), a w ścianie można przecież zrobić dodatkowe otwory. Nie no wymiękam... ALE PO CO??? Po co kombinować, jak mozna elegancko i bez problemów zamontowac póżniej? Poza tym pokaż mi stelaż, który ma 25cm regulacji na nóżkach! Bzdury i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 04.04.2009 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Głównym problemem jest chyba osiadanie posadzki, podejrzewam że po jakimś czasie jednak coś siądzie Zresztą na pewno takiej regulacji nie ma, stelaż Groge Rapid SL ! PS. Ja nigdy nie podwijam, bo jak pier..... to się trzeba podeprzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 04.04.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 PS. Ja nigdy nie podwijam, bo jak pier..... to się trzeba podeprzeć Dobre! Co do posadzki to powtarzam - przestań się tak wszystkim stresować, bo osiwiejesz Ręcze, że miliony stelaży wesoło stoi sobie na wylewkach i nic im nie jest. Zresztą chyba sam już doszedłeś, że stelaż MA BYĆ MONTOWANY NA WYLEWCE! Tak go producent wytworzył! Więc po co ta gadka? Ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 04.04.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Dokładnie - bez stresu - zostaw zapas od podłogówki i ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 04.04.2009 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 28 cm styro stelaz przed wylewkami! Jak? Proszę o pomoc, w Czwartek po Świętach przychodzą "wylewkarze" ,,, szok to, te 28 cm styropianu na podlodze. stelaz montuje sie przed wylewkami. ratowanie sie przed mostkiem od sciany i tego co pod podloga i tak nic nie da bo o tym nalezalo myslec przed wykonaniem fundamentow i podkladu dla podlog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 04.04.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 szok to, te 28 cm styropianu na podlodze. stelaz montuje sie przed wylewkami. ratowanie sie przed mostkiem od sciany i tego co pod podloga i tak nic nie da bo o tym nalezalo myslec przed wykonaniem fundamentow i podkladu dla podlog. Jezusie Nazareński - co Ty pleciesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts