Mymyk_KSK 07.04.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Mogę potwierdzić-dziabią,choć nazwałbym to szczypnięciem. To mnie chyba z wzajemnością lubią, bo nigdy mi krzywdy nie zrobiły. Akcja rodzi reakcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaldiM 07.04.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 od dziś kocham te żyjątka... wstyd sie przyznać - wcześniej ulegały terminacji Ty to masz łeb !!!!! W warunkach domowych żeś terminację robił ze złotookami, a durni naukowcy nie mogą tego w super laboratoriach zrobić !!! Może zaspokuj moją ciekawość co z tego wyszło? Złotooki barbossa ze skrzydełkami? To twoje potomstwo też potrafi pożerać robactowo, czy już się przerzuciło na inne większe stworzenia? Cholera masz łeb z tego co kojarzę ostatni co dokonał terminacji to człowiek mucha ale to był tylko film, tyś tego dokonał w rzeczywistości, NOBEL ci się należy. PS. Tylko uważaj bo społeczeństwo mamy jakby ze średniowiecza i może dokonać ci eksterminacji potomstwa, ze szkodą dla genetyki, na razie z domu nie wypuszczaj !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciesiel 07.04.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Moje złotooki zimują na strychu.Uchylam jesienią okno połaciowe na strychu, które zamykam dopiero jak na dobre zacznie się sezon grzewczy.Włażą i chowają się nie wiem gdzie, bo ich przez zimę nie widać, czasem jakiś zabłąka się do części mieszkalnej.Wiosną (w zeszłym tygodniu robiłem akcję uwalnia), jak tylko robi się cieplej i wyjdzie słoneczko gromadzą się przy oknie i czekają. Otwieram i cała chmara fruu.Zostawiam okno uchylone, aby większe śpiochy mogły się donynać i też wylecieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 07.04.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Ma ktoś sprzedać mały słoik? Kupię niedrogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 07.04.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 od dziś kocham te żyjątka... wstyd sie przyznać - wcześniej ulegały terminacji Ty to masz łeb !!!!! W warunkach domowych żeś terminację robił ze złotookami, a durni naukowcy nie mogą tego w super laboratoriach zrobić !!! Może zaspokuj moją ciekawość co z tego wyszło? Złotooki barbossa ze skrzydełkami? To twoje potomstwo też potrafi pożerać robactowo, czy już się przerzuciło na inne większe stworzenia? Cholera masz łeb z tego co kojarzę ostatni co dokonał terminacji to człowiek mucha ale to był tylko film, tyś tego dokonał w rzeczywistości, NOBEL ci się należy. PS. Tylko uważaj bo społeczeństwo mamy jakby ze średniowiecza i może dokonać ci eksterminacji potomstwa, ze szkodą dla genetyki, na razie z domu nie wypuszczaj !!! cóż, popisałeś się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 07.04.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 o Barbosssssssssssssa - zabolało??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdżi1719504772 07.04.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Mogę potwierdzić-dziabią,choć nazwałbym to szczypnięciem. To mnie chyba z wzajemnością lubią, bo nigdy mi krzywdy nie zrobiły. Akcja rodzi reakcje Zaraz krzywda Ja tam lubię,nie lubię,ale toleruję,no i ratuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały Mariusz 08.04.2009 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 U mnie tez widziałem kilka zielonych złotookich . Nie wiedziałem że sa pozyteczne A mój 4 letni syn mówił że to Arfrykańska mucha pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 08.04.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 W ubiegłym tygodniu przyjeżdżam na budowę, a tam przy oknie na poddaszu ( od południa ) pełno tego zielonego robactwa brrr... Zachodzę w głowę co to za stworzenia i czy aby jakiegoś muchozolu na to coś nie kupić ? Dobrze, że przeczytałam co to takiego, bo już miałam zamiar je wymordować A teraz delikatnie swoje złotooki wypędzę na powietrze i niech mi chronią ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 08.04.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 punkt dla pierwka za dobry temat ! u mnie kiedy widzę latające tałatajstwo to budzą się najgorsze instynkty, a tu proszę; poszedłbym na wojnę z pożytecznym owadem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 09.04.2009 05:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 miło mi.... ja otwieram u siebie okna połaciowe i złotooki wylatują na podwórko stadami (ostatnio zawsze parę kręci się koło okien czyli ciągle skądś wyłażą bestie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 09.04.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Mi również temat się przydał Jakiś czas temu zaczęłam u siebie zauważać te owady i trochę się przestraszyłam Któregoś dnia nawet zapuściłam się w czeluście internetu żeby odnaleźć co to za stworzonka i czy mam się bać ale niestety nie przyniosło efektów, a tu proszę, pare dni później taki temat na muratorze Przeczytałam artykuł z pierwszego postu i teraz zaniepokoiło mnie zdanie: "Niestety, złotooki są wrażliwe na mróz, w surową zimę może zginąć nawet 90% tych owadów." Już myślę jak je wyłapać przed zimą i przetrzymać w domu żeby na przyszły rok też były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 10.04.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Wczoraj zauważyłem jednego w salonie i gdyby nie ten temat, pewnie byłoby tylko 9% przetrwanej populacji po zimie.A tak siedzi sobie spokojnie i nabiera sił na mszyce co mi oblezą rok w rok brzoskwinie moją..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 18.04.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Szukam,szukam co to mi na strychu trupem poległo w ilościach hurtowych,a tu taki temat Człowiek nieświadomy naprawdę-miesiąc temu zamknęłam schodami wyjście na strych a wczoraj patrzę,a tu trup ściele się bardzooo gęsto ale na strychu było okropnie zimno,a w domu nie grzane,więc może nie moja wina.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti_ros 10.09.2013 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Ja chcę się ich pozbyć, mieszkam w bloku i od jakichś dwóch tygodni w pokoju córki codziennie rano widze małe larwy - małe białe gąsieniczki na ścianach (okolo 2, 3 sztuki) i co jakiś czas te złotookie zielone dorosłe osobniki się pojawiają, nawet wczoraj na ścianie znalazłam mały kokonik. Córka nie chce spać ani przebywać w swoim pokoju i nie można jej w żaden sposób przegadać że to owady pożyteczne. Prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.09.2013 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 złotooki są drapieznikami - polują na mszyce.Na zimę szukają ciepłego schronu. Poleca się budowanie specjalnych uli dla pozytecznych owadów. http://static.e-ogrodek.pl/articles/9183f_ogrodek-zdjecia_1_jpg_domek-dla-owadow-gardenless-blogspot-com_main.jpg?0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts