dora516 10.05.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Mam takie ogrodzenie. Malowane proszkowo na kolor grafitowy (ciemny kolor ma to do siebie że go nie widać, po zagospodarowaniu działki i ogrodzenie nie drażni oczu). Kupowaliśmy panele w Trzebnicy na dolnym śląsku - tam dużo firm się tym zajmuje bo jest tam wiele sadów owocowych i jest zapotrzebowanie. My płaciliśmy nie za panel, ale za 1mb ogrodzenia z krawężnikami zamiast podmurówki. Kosztowało nas to około 85 zł/mb i do tego około 35 zł za ułożenie tego od metra. W sumie 250mb ogrodzenia było zrobione w 3 dni. witam nie wiem czy tu jeszce zaglądasz bo Twój post sprzed roku ale czy możęsz dać namiary na producenta tych paneli bo to są panele czy siatka wyglądająca jak panel i po roku uzytkowania jak oceniasz ten produkt??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 12.11.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 w bardzo dobrej cenie tego typu ogrodzenia ma plotbud..firma ta znajduje się w Tarnowskich Górach na Śląsku..być może to ta sama firma co wyżej..zakładałam u nich płot rok temu i wszystko jest w jak najlepszym porządku Generalnie widzę że Ty i Twój przedmówca wszystko macie z tej firmy i jeszcze Wasze rodziny i pewnie też jesteście jej właścicielami i na reklamę kasy nie ma. Zgadłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 21.02.2013 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Hmm, a czemu nie wierzysz im w to, że mają ogrodzenia właśnie od firmy Płotbud? Przecież to chyba nie jest jakiś ewenement, że dwie osoby mają płot z tej samej firmy, prawda? Daruj sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XCEL 21.02.2013 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Ogrodzenia panelowe tj. zgrzewane z drutu najczęściej występują w wersji ocynkowanej oraz ocynkowanej i malowanej proszkowo, na rynku można spotkać ogrodzenia powlekane jednak nie są one tak trwałe jak ogrodzenie ocynkowane i malowane lakierami proszkowymi. Najczęściej ogrodzenie występuje w konfiguracji z podmurówką prefabrykowaną i wtedy łączna wysokość ogrodzenia wynosi około 1,5 mb lub 1,7 mb, w zależności od strefy przemarzania słupki powinny być dłuższe od ogrodzenia o ~1,0 mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liszew 25.02.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Każdy sposób jest dobry a jeśli produkt jest ok to czemu by go nie wziąć i nie dorobić brata Polaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 03.03.2013 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 jak wam się sprawują takie ogrodzenia?Planuję wymienić swój drewniany płot, który po 5 latach szlak trafił.Wydaje mi się, że wys. 150 cm będzie dobre.Gdzie w okolicach Radomia można kupić dobry towar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakus73 15.07.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 (edytowane) Temat ogrodzenia w moim wypadku jest może jeszcze dość odległy, ale od dłuższego czasu przyglądam się, czytam itd. na ten temat i nurtuje mnie jedna sprawa, a mianowicie na ile istotna rolę odgrywa ta prefabrykowana podmurówka?? Osobiście mi się to nie podoba i wolę sam panel bez podmurówki, jakie są argumenty za podmurówką??Przez 10 lat mieszkałem w bloku, który był ogrodzony panelami, bez podmurówki, nie zauważyłem żeby cokolwiek złego działo się z panelami. Więc jak to jest?? Edytowane 17 Lipca 2013 przez krakus73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 21.07.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Podmurówka jest choćby po to aby psy nie podkopywały pod ogrodzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orcio1 28.12.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Witam tez interesuje mnie ogrodzenie z paneli najlepiej typu 2d z drutem grubości 5mm ale nie wiem jakiej firmy wybrać produkt i gdzie go zakupić, w grę wchodzi samodzielny montaż, jestem ze Skierniewic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek wroclaw 19.01.2014 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 W razie samodzielnego montażu i dostawy ogrodzeń firmą spedycyjną, warto spytać o sposób pakowania towaru. Porządne firmy wysyłają panele na specjalnych dedykowanych paletach. Towar gabarytowy, z doświadczenia wiem, że odległość zawsze będzie miała wpływ na cenę kosztów dostawy.Polecam poszukać lokalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 07.02.2014 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Przyłączam się do pytania o siatkę panelową.ogordzenie prywatnej posesji z możliwością zainstalowania przesłon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamilZab 14.10.2014 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Szukając panelowego ogrodzenia trafiłem do firmy Betto. Mają panele ocynkowane i ocynk plus malowanie proszkowe, trwałość raczej mają podobną więc to bardziej kwestia gustu/koloru niż samej wytrzymałości. Chyba najbardziej optymalną wysokość ma panel na 1,53 plus podmurówka betonowa - ja przynajmniej taki kupiłem. Razem ma wysokość koło 1,7m w zależności od wkopania podmurówki. Rozważałem też opcje montażu siatki jednak stwierdzam że był to dobry wybór. Namiar na producenta http://www.betto.pl . Ja akurat montowałem panel sam, ale polecają też fachowców. Także praktycznie można załatwić wszystko w jednej firmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakus73 14.10.2014 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Kolejna kryptoreklama... KamilZab założył konto dzisiaj, tylko po to żeby zamieścić dwa wpisy w których "poleca" tą samą firmę. Ciekawe kiedy wreszcie zrozumiecie, że tu nie siedzą same głupki i łatwo można się zorientować kto próbuje wcisnąć kit. Takie działanie ma wg tych ludzi pozyskać klientów, ale działa dokładnie przeciwnie !!! Tak że bawcie się w to dalej !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 15.10.2014 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Ja mam u siebie zamontowane - w zasadzie na razie u sąsiadów - części wspólne panele z Plast Metu. Ocynkowane i malowane proszkowo. Wyglądają solidnie. Montowała firma z Opola, która jest ich dystrybutorem. Cena wyszła bardzo korzystanie (po negocjacjach wspólnie z sąsiadami - robili 3 posesje). Należy uważać na transport paneli bo jak są wiezione poukładane jeden na drugim to zwykle te na samym dnie przyjeżdżają zarysowane - drobne otarcia farby. Aha wybraliśmy panele Fortis 4D o wysokości chyba 136 cm + podmurówka systemowa 20 cm daje to ok 150 cm płotu. W razie czego mogę podać namiary na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbert27 28.02.2016 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Ejj nata22. wątek jest sprzed 7 lat... Jak myśisz, użytkownik Senser, przez te 7 lat nie ogrodził się jeszcze, tylko czekał na Twą błyskotliwą odpowiedź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalbd 14.04.2016 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 WitamGdzie w okolicy Łodzi dobre jakościowo panele ogrodzeniowe?Co oferuje betto? Z tego co wiem to produkują tylko elementy podmurowki a produkcji paneli nie prowadza? Prawda to?Mam ofertę z siatpol Biłgoraj ale daleko i problem jak jakiś panel będzie do wymiany. Wolałbym dostawcę z woj lodzkiego.Kogo polecacie jeśli chodzi o panele malowane 4mm 1530 oczko 50x200? Elementy betonowe czytaj podmurowki od kogo? Netto będzie OK? Dzięki z góry za pomocMichal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metalplanet 31.08.2017 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Które ogrodzenie bardziej Wam się podoba? Jest ciekawsze, praktyczniejsze... Waszym zdaniem? Które postawilibyście na swojej posesji? 1 2 pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 01.09.2017 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2017 Pytanie co masz poza swoją posesją i czy trzeba się od tego odizolowywać.Druga wersja na pewno ograniczy wałęsające się koty, oczy ciekawskich sąsiadów oraz stworzy pewną enklawę no ale jeśli osiedle już jest enklawą i rozmowa z sąsiadami jest przyjemnością to jednak pierwsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 01.09.2017 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2017 Które ogrodzenie bardziej Wam się podoba? Jest ciekawsze, praktyczniejsze... Waszym zdaniem? Które postawilibyście na swojej posesji? 1 [ATTACH=CONFIG]395857[/ATTACH] 2 [ATTACH=CONFIG]395858[/ATTACH] pozdrawiam Grzegorz Zdecydowanie nr 1. Skutecznie ograniczy zapuszczanie żurawia przez sąsiada. Sam mam panelowe ale tylko dlatego, że z lewej strony działki sąsiad jako pierwszy zastosował takie rozwiązanie a ja nie chciałem udziwniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metalplanet 02.09.2017 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2017 To prawda wersja pierwsza jest bardziej użyteczna, aczkolwiek nieco droższa. Przynosi więcej osobistego komfortu . Napiszcie proszę jeszcze, czy wybralibyście ogrodzenie ocynkowane i malowane, czy tylko malowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts