Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogrodzenie panelowe/systemowe.

Recommended Posts

Mam takie ogrodzenie. Malowane proszkowo na kolor grafitowy (ciemny kolor ma to do siebie że go nie widać, po zagospodarowaniu działki i ogrodzenie nie drażni oczu).

Kupowaliśmy panele w Trzebnicy na dolnym śląsku - tam dużo firm się tym zajmuje bo jest tam wiele sadów owocowych i jest zapotrzebowanie.

My płaciliśmy nie za panel, ale za 1mb ogrodzenia z krawężnikami zamiast podmurówki. Kosztowało nas to około 85 zł/mb i do tego około 35 zł za ułożenie tego od metra.

W sumie 250mb ogrodzenia było zrobione w 3 dni.

witam nie wiem czy tu jeszce zaglądasz bo Twój post sprzed roku

ale czy możęsz dać namiary na producenta tych paneli

bo to są panele czy siatka wyglądająca jak panel

i po roku uzytkowania jak oceniasz ten produkt???

pozdrawiam

• 1 year później...
  • Odpowiedzi 63
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

w bardzo dobrej cenie tego typu ogrodzenia ma plotbud..firma ta znajduje się w Tarnowskich Górach na Śląsku..być może to ta sama firma co wyżej..zakładałam u nich płot rok temu i wszystko jest w jak najlepszym porządku

Generalnie widzę że Ty i Twój przedmówca wszystko macie z tej firmy i jeszcze Wasze rodziny i pewnie też jesteście jej właścicielami i na reklamę kasy nie ma.

Zgadłem?

• 3 months później...

Ogrodzenia panelowe tj. zgrzewane z drutu najczęściej występują w wersji ocynkowanej oraz ocynkowanej i malowanej proszkowo, na rynku można spotkać ogrodzenia powlekane jednak nie są one tak trwałe jak ogrodzenie ocynkowane i malowane lakierami proszkowymi.

Najczęściej ogrodzenie występuje w konfiguracji z podmurówką prefabrykowaną i wtedy łączna wysokość ogrodzenia wynosi około 1,5 mb lub 1,7 mb, w zależności od strefy przemarzania słupki powinny być dłuższe od ogrodzenia o ~1,0 mb.

• 4 months później...

Temat ogrodzenia w moim wypadku jest może jeszcze dość odległy, ale od dłuższego czasu przyglądam się, czytam itd. na ten temat i nurtuje mnie jedna sprawa, a mianowicie na ile istotna rolę odgrywa ta prefabrykowana podmurówka?? Osobiście mi się to nie podoba i wolę sam panel bez podmurówki, jakie są argumenty za podmurówką??

Przez 10 lat mieszkałem w bloku, który był ogrodzony panelami, bez podmurówki, nie zauważyłem żeby cokolwiek złego działo się z panelami.

Więc jak to jest??

Edytowane przez krakus73

• 5 months później...
  • 3 weeks później...

W razie samodzielnego montażu i dostawy ogrodzeń firmą spedycyjną, warto spytać o sposób pakowania towaru. Porządne firmy wysyłają panele na specjalnych dedykowanych paletach. Towar gabarytowy, z doświadczenia wiem, że odległość zawsze będzie miała wpływ na cenę kosztów dostawy.

Polecam poszukać lokalnie.

• 3 weeks później...
  • 8 months później...
Szukając panelowego ogrodzenia trafiłem do firmy Betto. Mają panele ocynkowane i ocynk plus malowanie proszkowe, trwałość raczej mają podobną więc to bardziej kwestia gustu/koloru niż samej wytrzymałości. Chyba najbardziej optymalną wysokość ma panel na 1,53 plus podmurówka betonowa - ja przynajmniej taki kupiłem. Razem ma wysokość koło 1,7m w zależności od wkopania podmurówki. Rozważałem też opcje montażu siatki jednak stwierdzam że był to dobry wybór. Namiar na producenta http://www.betto.pl . Ja akurat montowałem panel sam, ale polecają też fachowców. Także praktycznie można załatwić wszystko w jednej firmie.

Kolejna kryptoreklama... KamilZab założył konto dzisiaj, tylko po to żeby zamieścić dwa wpisy w których "poleca" tą samą firmę. Ciekawe kiedy wreszcie zrozumiecie, że tu nie siedzą same głupki i łatwo można się zorientować kto próbuje wcisnąć kit. Takie działanie ma wg tych ludzi pozyskać klientów, ale działa dokładnie przeciwnie !!! Tak że bawcie się w to dalej !!!

Ja mam u siebie zamontowane - w zasadzie na razie u sąsiadów - części wspólne panele z Plast Metu. Ocynkowane i malowane proszkowo. Wyglądają solidnie. Montowała firma z Opola, która jest ich dystrybutorem. Cena wyszła bardzo korzystanie (po negocjacjach wspólnie z sąsiadami - robili 3 posesje). Należy uważać na transport paneli bo jak są wiezione poukładane jeden na drugim to zwykle te na samym dnie przyjeżdżają zarysowane - drobne otarcia farby. Aha wybraliśmy panele Fortis 4D o wysokości chyba 136 cm + podmurówka systemowa 20 cm daje to ok 150 cm płotu. W razie czego mogę podać namiary na priv.

• 1 year później...
  • 1 month później...

Witam

Gdzie w okolicy Łodzi dobre jakościowo panele ogrodzeniowe?

Co oferuje betto? Z tego co wiem to produkują tylko elementy podmurowki a produkcji paneli nie prowadza? Prawda to?

Mam ofertę z siatpol Biłgoraj ale daleko i problem jak jakiś panel będzie do wymiany.

Wolałbym dostawcę z woj lodzkiego.

Kogo polecacie jeśli chodzi o panele malowane 4mm 1530 oczko 50x200?

Elementy betonowe czytaj podmurowki od kogo? Netto będzie OK?

Dzięki z góry za pomoc

Michal

• 1 year później...
Które ogrodzenie bardziej Wam się podoba? Jest ciekawsze, praktyczniejsze... Waszym zdaniem? Które postawilibyście na swojej posesji?

1

[ATTACH=CONFIG]395857[/ATTACH]

2

[ATTACH=CONFIG]395858[/ATTACH]

pozdrawiam

Grzegorz

Zdecydowanie nr 1. Skutecznie ograniczy zapuszczanie żurawia przez sąsiada. Sam mam panelowe ale tylko dlatego, że z lewej strony działki sąsiad jako pierwszy zastosował takie rozwiązanie a ja nie chciałem udziwniać.