Elfir 04.06.2014 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 na youtube masz mnóstwo filmów na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemo1977 04.06.2014 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Dzięki za odzew:) Więc zacznę od otynkowania wewnątrz, i pomaluje dno niebieska farbą a boki szarą.Wogóle dostanę szarą farbę, niebieskie są od koloru do wyboru a szarą cięzko, a jak juz jest to cena kosmos. Czy wogóle pomalowanie 2-3 krotne uszczelni ten mały zbiornik?Macie jakieś sprawdzone farby? Czy przed malowaniem zagruntować?Jeżeli tak to czym pod tą farbę? Wąż od wylewki do pompy pójdzie z tyłu tej ścianki, może do zbiornika nie uda mi się go w pełni zamaskować ale jakoś myślę sobie poradzę. Co do samej wylewki(kaskady) ze ściany to myślałem o 30 centymetrowej ale widzę że sa bardzo drogie, macie jakieś namiary na sklepy gdzie to dostanę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.06.2014 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 http://quercus.es24.pl/opis/3099096/modulowy-stopien-kaskadowy-maly-messner-torun.html http://piekneogrody.com.pl/opis/3418830/waterfall-30-kolumna-wodospadowa-ze-stali-szlachetnej-oase.html http://quercus.es24.pl/opis/3418829/waterfall-30-kolumna-wodospadowa-ze-stali-szlachetnej-oase-torun.html http://www.aquaflora.pl/i/o/2/c/24/p/4279/f/waterfall_30_-_wylewka_do_wodospadów.html Sa też takie folie do oczek:http://www.oczkawodne.net/files/folia-dekoracyjna-stone-liner-0-5-mm-typ-rolka-0-6m-x-20m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemo1977 05.06.2014 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Dzięki za namiary na wylewki.Tej tańszej nie widziałem wcześniej:) Co do folii z tymi kamyczkami, to już spotkałem się z tym ale to folia tylko maskująca a oczko i tak wykłada się zwykłą folią. Chyba jednak domuruje to oczko troszkę dokładniej, otynkuje tynkiem cementowym w miarę na gładko i zastosuje farbę, liczę że się sprawdzi to rozwiązanie w praktyce. Czy do tynku warto dodać jakiś specyfik uszczelniający? Elfir, a jak z farbami? rozpiętości cenowe są kolosalne.Z farb niebieskich widzę tanie i popularne sa farby Wodnik.Jeżeli o pełną kolorystykę, czli tak jak sobie wymyśliłem, dno niebieskie a reszta szara w kolorze zbliżonym do granitu to znalazłem niedrogą farbę AKSILBET. Czy Mieliście styczność z tą farbą czy jednak jakieś inne polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.06.2014 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 nigdy nie miałam styczności z farbami do basenów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 08.07.2015 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 (...) wykonać małe oczko wodne które z grubsza jest wymurowane. (...) chciałem zrobić małe oczko wodne z kaskadą ze ściany. Oczko ma wymiary: 120x,60cm i 45 głębokie. Coś już zaczęte, fotka poniżej. [ATTACH=CONFIG]263616[/ATTACH] Przemo - mam nadzieję, że jeszcze się pojawiasz na forum, a realizacja Twoich planów zakończyła się sukcesem - podziel się informacjami i przemyśleniami w sprawie Twojego projektu... Chętnie zobaczę jak dziś wygląda Twoje ciurkadełko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 16.06.2016 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 (edytowane) Planuję wykonanie małej kaskady ogrodowej z kamieni. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć gdzie w okolicach Zielonej Góry, Nowej Soli mógłbym te kamienie przewiercić? Oczywiście nie znalazłem w okolicy żadnej firmy zajmującej się wierceniem kamienia, czy ktoś jest zorientowany w temacie i jest w stanie pomóc?Jeszcze jedno, czy ktoś może polecić jakąś pompę do takiej kaskady? Potrzebna jest niezawodna, dobrej jakości i o małej wydajności, myślę tak o 600-1000l, cena nie ma większego znaczenia. Edytowane 16 Czerwca 2016 przez noc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian_D 16.06.2016 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Zależy jaki kamień i skąd pochodzi np. granit zwykle jest dużo twardszy niż bazalt, który często daje się wiercić zwykłym wiertłem widiowym (polewając wodą). Możesz też kupić gotowe kamienie z przewierconym otworem - i wcale chyba nie wyjdzie drożej biorąc pod uwagę jak zużywają się wiertła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 16.06.2016 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Dzięki, problem rozwiązany. Kamienie to jest łupek, taki jaki użyłem do wykonania ścieżek ogrodowych. Po prostu spróbowałem wywiercić w takim płaskim łupku, kilka otworów obok siebie wiertarką z SDS. Test wypadł znakomicie, idzie jak w masło, sam powiercę te kamienie, a szczeliny między rurką a kamieniem zaszpachluję po prostu, nie będą widoczne wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 06.08.2016 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2016 Konstrukcja wykonana, działa jak należy, jednak jest jeden problem. Woda strasznie się pieni w tej kaskadzie, jakby dosypał proszku do prania do tej wody. Część wody jest z kranu- twarda, większość natomiast to deszczówka. Czy deszczówka powoduje spienienie wody, czy może raczej kamienie lub klej do kamieni tak spienia wodę. Wymienię najpierw wodę wyłącznie na kranówkę, wolałbym mieć czystą w kamieniach, bez piany. A może jakaś chemia zapobiegnie spienieniu, ktoś coś podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.08.2016 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 pieni się albo środek chemiczny albo białka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damian85 10.09.2016 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2016 jaką pompe wody kupić do kaskady ? powinna pompować wode na wysokość ok.1,5m , ciśnienie nie musi być duże, na jakie parametry należy zwrócić uwage? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.09.2016 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2016 pompy maja podana wysokość podnoszenia słupa wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts