szczukot 05.04.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 WitamTeamt troche stray jak swiat, ale interesuje mnie tylko jeden parametr - czy lepsza jest folia wysokoparoprzepuszczalna 2 czy 3 warstwoa ? Jakie sa plusy i minusy tej trzeciej warstwy ? Na razie jedyne co wiem to jeden minus - chlonie brud. A reszta ?? Fantomps. Bo oczywsicie jak wiekszosc wybieram miedzy tyvekiem (2 warstwy) a Aquatec (3) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybkin 06.04.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Tyvek-pro,jak dla mnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 10.04.2009 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 No i polozylem sobie Tyveka Pro jak planowalem, ale dekarze zabili mi cwieka : powiedzili, ze na gorze poprzecinaja troche to folie aby dom oddychal. Czy to prawidlowe ?? Dla mnie wlssnie kalenica powinna byc jak najbardziej szczelna. NA niektorych info czytalem nawet aby klasc dwie wartswy folii Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdżi1719504772 10.04.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Dekarze godni pożałowania.Membrana na kalenicy powinna nachodzić na siebie,a dodatkowo na to położyć wzdłuż dodatkowy jej pas.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 10.04.2009 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 ja co prawda pasa dodatkowego na kalenicy nie mam ale są tam przynajmniej dwie jej warstwy (czyli połacie zachodzące na siebie zakładempoza tym ważna jest taśma kalenicowa (nie zwykła taśma dekarska czy uszczelki piankowe) pod gąsiorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts