gaga33 31.07.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 ja za SSO bez dachówki wydałam 130 tyś,ale w tym robiłam jeszcze drogę konieczną więc jakieś 6000zł można odliczyć-dom 175 m2 pow.uzyt.,dach dwuspadowy,więc wychodzi około 124tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro1978 07.08.2012 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Witam Dostalem oferte na wybudowanie SSO 162.800 i stanu deweloperskiego 260.480 od firmy.Czy mozecie powiedziec czy to dobra oferta za 162.8 m 2 powierzchni uzytkowej?http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/lara_3/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greyland 07.08.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 21 tyś. za stan surowy otwarty pod dach ( murarka ), podpiwniczenie, parter + poddasze użytkowe. Dach dwuspadowy, dachówka z drobnymi zmianami - większy daszek wejściowy, dach nieco cały przedłużony o 0,5 m - 14 tyś . Kwoty robocizny z 2010/2011. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milionwminute 08.08.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Witam,W maju 2012 rozpoczęliśmy budowę domu podobnego do http://www.dobredomy.pl/projekt/ariadnaII/ (dach czterospadowy) pow. z garażem 230 m. Czy cena 33 tys. za robociznę (wraz z deskowaniem dachu) to dużo czy mało? Dodam, że ławy fundamentowe wylaliśmy sami.Na razie dogadaliśmy się na murowanie bloczków fundamentowych, foliowanie, ocieplenie fundamentów, wieniec - 4800 zł, pozostała kwota 28 200 złbyłaby za pozostałe prace po dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 09.08.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Jeśli ławy wylaliście sami to rozumiem ze kopaliście i zbroiliście też sami............. jeśli tak to kwota podana nie jest mała.Proponuję policytować o te 3 tysiące lub umieścić w umowie dodatkowe roboty....... schody wewnętrzne betonowe na piętro lub schody wejściowe i taras lub jeśli deskowanie to wraz z papą i przygotowaniem więźby pod pokrycie końcowe ( łaty kątrłaty itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwson 17.08.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Dom o powierzchni 130 m2 + garaż koszt robocizny 25000zł.Na cenę składa się: fundamenty(bez koparki), bloczki fudamentowe(8 warstw), chudziak, mury parteru, strop monolityczny + schody, mury poddasza, więźba. Ekipa solidna i terminowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 18.08.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Pod koniec roku 2011 za dom skomplikowany, dach kopertowy 205 m2, okolice Warszawy za robociznę SSO (ławy z koparką, szalowanie fundamentów, chudziak, kanalizacja pod chudziakiem, 4 kominy systemowe, ściany z gazobetonu na klej, ściany działowe, schody, strop lany, tarasy, więźba) płaciłem 29 000 zł. Ekipa bardzo solidna, zrobili w terminie. Od razu odpowiem pytającym wykonawcą. Firma zarejestrowana, odprowadzająca podatki, gwarancja .Budowa trwała 3 miesiące (2 pracowników) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMN 14.09.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Domek około 100m2. Wykonany od podstaw do SSO. Cena około 20tyś sama robocizna + 5tyś za dach. Mało, za dużo czy w sam raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANANASEK-WROCŁAW 16.09.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Mam ogromną prośbę do szanownych forumowiczów.Ponieważ murarz,który miał budować mój dom "niespodziewanie" wyjechał do pracy do Niemiec poszukuję solidnej ekipy budowlanej.W tym roku chciałbym wybudować fundamenty domu a w przyszłym ściany ,kominy ,stropy i dach.Byłbym bardzo wdzięczny jakby ktoś zechciał polecić mi jakąś zaufaną ekipę . Buduję w okolicach Wrocławia ,a konkretniej od strony Jelcza-Laskowice.Proszę o dane kontaktowe tylko zaufanych i sprawdzonych ekip na adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomi-ei 15.10.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 (edytowane) Jeżeli to możliwe to proszę także o podanie ile zapłaciliście za swój SSO. Z góry dziękuję Edytowane 29 Listopada 2012 przez tomi-ei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crazy 24.10.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 (edytowane) Mam zamiar budować taki domek, pow 140 mkw p.u., około 190mkw pow. całkowitej:1. Parter 2. Poddasze3. Elewacje 1 4. Elewacje 2Powiedzcie proszę, czy 30 tys za SSO z więżbą dachową z deskowaniem (bez papowania) to dużo za taki domek. Po mojej stronie będzie koparka do zdjęcia humusu i zasypania fundamentów, plus hydraulik do rozłożenia kanalizacji. Wykonawca ma swoją zagęszczarkę, szalunki i stemple do stropu. Dziękuję za wszelkie sugestie. Edytowane 24 Października 2012 przez Crazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smigloxxx 28.10.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Może ustalmy Parę spraw zanim wypisujemy coś na tym forum: Pierwsze cena budowy sso zależy od wielu czynników takich jak -firma kompleksowo buduje dom nic nie załatwiamy tylko wpłacamy pieniądze opcja najdroższa (narzuty na materiale , zusy podatki itp) -Firma buduje etapowo czyli osobno murarze osobno cieśle, dekarze itp cena zależna od tego czy firma ma wszystkich zatrudninych i odprowadza zusy za wszystkich )mają swój sprzęt który trochę kosztuje i się psuje od czasu do czasu -Ekipa budowlana nikt nie zarejestrowany itp niższa cena niż u tych powyżej z racji braku kosztów brak podstawowego sprzętu itp -No i ekipy grasujące czyli te które są niżej od tych powyżej łapią się wszystkiego i niczego nie kończą kusząc cena Mentalność Polaków jest prosta liczy się cena chodź nie mówię że taniej to gorzej . Ostatnio kupiłem frytkownicę w markecie za 80 zł połaszczyłem się wiecie na co po pierwszych 15 min zrozumiałem czym różni się od markowej którą mam u rodziców .Pozdrawiam pamiętajcie że dom stawia się na lata Od tego możecie zacząć przy chwaleniu się ceną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anioleczek2112 30.10.2012 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Witam serdecznie, szukamy obecnie ekipy, która wybuduje nam dom wg tego projektu http://www.tooba.pl/projekt-domu-Karmelita/a,s_pd,idp,16446.html . Budujemy w mazowieckim. Na chwilę obecną mamy dwie opcje i zastanawiamy sie która byłaby bardziej optymalna i przede wszystkim opłacalna. Mamy 300 tys. zł kredytu i nie chcemy, zeby nam na koniec zabrakło. 1. 45 tys. zł za robociznę (stan surowy otwarty - do pokrycia dachu papą), materiały załatwiamy sami,tzw. firma rodzinna. 2. 145 tys. za robociznę +materiały + sprzęt (taki stan jak poprzednio) - firma kompleksowo zajmujaca się budowa Moze ktoś bardziej doświadczony umiałby mi powiedziec, czy to dobre ceny i czy jeśli sami bysmy kupowali materialy to udałoby się nam duzo zaoszczędzić. Obydwie firmy polecone- jedna przez znajomych u których budowali dom, druga przez znajomego, który zajmuje sie wakańczaniem domów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hary2006 31.10.2012 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Witam serdecznie, szukamy obecnie ekipy, która wybuduje nam dom wg tego projektu http://www.tooba.pl/projekt-domu-Karmelita/a,s_pd,idp,16446.html . Budujemy w mazowieckim. Na chwilę obecną mamy dwie opcje i zastanawiamy sie która byłaby bardziej optymalna i przede wszystkim opłacalna. Mamy 300 tys. zł kredytu i nie chcemy, zeby nam na koniec zabrakło. 1. 45 tys. zł za robociznę (stan surowy otwarty - do pokrycia dachu papą), materiały załatwiamy sami,tzw. firma rodzinna. 2. 145 tys. za robociznę +materiały + sprzęt (taki stan jak poprzednio) - firma kompleksowo zajmujaca się budowa Moze ktoś bardziej doświadczony umiałby mi powiedziec, czy to dobre ceny i czy jeśli sami bysmy kupowali materialy to udałoby się nam duzo zaoszczędzić. Obydwie firmy polecone- jedna przez znajomych u których budowali dom, druga przez znajomego, który zajmuje sie wakańczaniem domów. Myślę że można znaleźc tańszą i równie dobrą ekipę, a materiały kupowałbym sam-wiesz z czego budujesz. ale kwota kredytu 300tysi na ten dom jest za niska.tam jest zapewne ok 200m2 po podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki_0luk1 07.11.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Okolice Wrocławia - 50 tyś netto robocizna do SSO. Ja na budowie jestem z kierownikiem tylko po to żeby sprawdzić czy prace zostały wykonane należycie. Wszystko na fakturę - ekipa jest firmą. Pomagają z doborem materiałów i jak nie mam czasu szukać sami kupują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spain 13.11.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Mnie też dziwią niektóre wyceny tutaj, mam wrażenie że ekipy budowlane nie są fachowcami a materiały budowlane kupowane ....nie wiadomego pochodzenia. Ja bym się bał budować dla siebie w ten sposób, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 19.11.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 (edytowane) dwa domy w zabudowie blizniaczej pod Warszawą 1.100m2 2.136m2 +17m2 garaz pełne piętro dwa stropy z terivy 4 kominy dach nad caloscia kopertowy + daszki - razem 330m2 dom budowany z silki w cenie wiezba i pelne deskowanie z papą oraz schody wejsciowe i slupki pod drewniane tarasy oraz zestawienie materialow ekipa myslaca, umieja wskazac bledy w projekcie i zaproponowac lepsze rozwiazania calosc trwala 15 tyg ekipa po sobie posprzątała calosc kosztowala 66 tys (robocizna) jesli ktos jest zainteresowany to moge polecic z czystym sumieniem Edytowane 19 Listopada 2012 przez Yaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 19.11.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 a czy cena 45tys za SSO z polozeniem dachowki i lane skosy, na plycie fundamentowej to duzo?? ekipa pewna i z polecenia dobrych ludzi:) z tego forum http://www.galeriadomow.pl/projekty-domow/projekt-UPB-5421,dom-przy-cyprysowej-2-bis.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 19.11.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 cena chyba przecietna, ale nie powinna byc glownym kryterium wyboru firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 22.11.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 (edytowane) Dostałam wycenę (robocizna + materiały) za SSO. Dom z poddaszem użytkowym + garaż, pow całk. 242 m2, pow zabudowy 120 m2. Dach dwuspadowy, bez żadnych lukarn, 6 okien dachowych + wyłaz, ściany z bloczków silikatowych, stropy lane, dachówka cementowa. Wycena etapami:1. fundamenty (wykop, stopy fund, ściany fund, izolacje +ocieplenie, drenaż, kanalizacja, obsypanie, podbetonka): materiały 27500zł, robocizna + sprzęt 8700zł2. ściany parteru + strop + kominy (2szt): materiały 38000zł, robocizna 14500zł3. poddasze (ściany kolankowe, szczytowe, wieniec, ścianki działowe): materiały 24000zł, robocizna 8100zł.4. dach (wykonanie więźby, pokrycie dachówką cementową Braas Celtycką + podbitka drewniana): materiały 28400zł, robocizna 17500zł. Czyli łącznie wychodzi 48800zł za robociznę i 117900zł za materiały. To są ceny netto - czyli razem brutto za SSO z podbitką wyjdzie ok 180 tys zł. Czy to dobra cena? Ekipa jest polecana, chwalona za dokładność, do tego materiałami zajmują się sami. Dokładne rzuty i elewacje domu są w moim dzienniku. Edytowane 22 Listopada 2012 przez .:migotka:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts