Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 385
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ludzieeeeeeee!

Aga pytała czy byście usunęli czy nie!.

Wiec tak albo nie. I ewentualnie dlaczego

Nie.

"Od zawsze" chcieliśmy mieć trójkę dzieci. Pierwsza ciąża wyglądała idealnie - do 24 tygodnia. Póżniej zachorowałam - mój syn urodził się w 31 t.c. Maleńki (ważył niewiele ponad kilo), spędził 7 tygodni na OION'ie, przeżył infekcję klebsiellą pneumoniae (a dawano 5% szans na przeżycie), rehabilitowaliśmy go prawie rok, do dziś "wloką" się za nami różne wcześniacze problemy. I choć bardzo chciałabym by miał rodzeństwo - nie odważę się zajść ponownie w ciążę. Dlatego, że nie byłabym w stanie usunąć ciąży - nie po tej walce o dziecko, jaką stoczyliśmy po narodzinach naszego syna. I równiez dlatego, że nie dałabym rady przechodzić przez to wszystko po raz drugi - a niestety zagrożenie że sytuacja powtórzyłaby się jest spore.

Tak, w jednym macie rację: dziewczynki są na pewno silniejsze niż chłopcy.

Jestem wcześniakiem, urodziłam się 35 lat temu w siódmym miesiącu ważąc 1,5 kg ... lekarze prognozowali, że gdybym była chłopakiem pewnie nie przeżyłabym - miałam problemy z płucami i takie tam - swoje w inkubatorze odleżeć musiałam :roll: .

Dziś medycyna na pewno daje większe szanse, ale nie wiem czy na tyle duże żeby szanse płodów dziewczynek i chłopców zrównały się :roll: .

Tak, w jednym macie rację: dziewczynki są na pewno silniejsze niż chłopcy.

Jestem wcześniakiem, urodziłam się 35 lat temu w siódmym miesiącu ważąc 1,5 kg ... lekarze prognozowali, że gdybym była chłopakiem pewnie nie przeżyłabym - miałam problemy z płucami i takie tam - swoje w inkubatorze odleżeć musiałam :roll: .

Dziś medycyna na pewno daje większe szanse, ale nie wiem czy na tyle duże żeby szanse płodów dziewczynek i chłopców zrównały się :roll: .

nie są równe. Gdy rodził się mój syn, lekarze też kręcili nosem że chłopak :roll:

a bo facety to w ogóle tacy są ... nie dość, że od początku toto słabsze to potem w dorosłości jakieś takie nieporadne :lol:

zara przyjdą nasze forumowe facety i mnie zlinczują :wink: :D

i ja będę bronić :D

też jestem tego samego zdania :o

Nieporadność facetów nie jest cechą wrodzoną lecz nabytą a w większości udawaną. Gnerelnie udawanie, kiedy jest to wygodne, nieporadności ułatwia życie.

Mądrość przychodz z wiekiem.

u nas jest odwrotnie :D

jajko mądrzejsze od kury :D

O ile zrozumiałam, to Markowi chodziło o to, że jak Twój syn dorośnie, to zrozumie, że lepiej byc czasem nieporadnym i też nauczy się udawać... :lol:

Mądrość przychodz z wiekiem.

u nas jest odwrotnie :D

jajko mądrzejsze od kury :D

O ile zrozumiałam, to Markowi chodziło o to, że jak Twój syn dorośnie, to zrozumie, że lepiej byc czasem nieporadnym i też nauczy się udawać... :lol:

no ja w tą stronę nie załapałam :oops:

hmm muszę pomysleć nad tym - moze i racja, bo tak to mego młodego w przyszłości będzie żona ganiać :D, a tak - będzie udawał, że nic nie umie :D

dobry pomysł :D

a bo facety to w ogóle tacy są ... nie dość, że od początku toto słabsze to potem w dorosłości jakieś takie nieporadne :lol:

zara przyjdą nasze forumowe facety i mnie zlinczują :wink: :D

Przyjda to powiedza, ze kobiety temu winne bo mamuski tak wychowaly. :lol: