Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Agnieszkakusi, bardzo się cieszę, że wyniki są dobre i odetchnęłaś.

Ciąża powinna być radosnym oczekiwaniem na dziecko i teraz już tak będzie.

AgnesK, wiesz, że trzymam mocno za wszystko.

I życzę tej wewnętrznej radości każdego dnia.

• Odpowiedzi 385
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aga- doskonała wiadomość. Czaiłam się na forum w "Staramy sie i pudło" w oczekiwaniu na tego newsa....ale przecie u ciebie żadne pudło ;)

p.s. synkowi do ok. pół roku życia nie ma znaczenia czy chodzi w rózowych czy niebieskich fatałaszkach, wiec spoko - częśc rzeczy się przyda

pozdrawiam

Również do poczytania: Terakowska i jej "Poczwarka". Książka stanowi m.in.potwierdzenie słów tabalugi1

Wielu z Was pisze, że nie skazałoby dziecka na "takie życie" w "takim świecie".

A mnie wydaje się, co zresztą potwierdza kilka osób, że właśnie ludzie upośledzeni tak naprawdę nie dostrzegają tego zła i potrafią być dużo szczęśliwsi od zdrowych.

Nie uczestniczą w wyścigu o miejsca w dobrej szkole czy już przedszkolu, nie nie gonią za pieniądzem, nie rywalizują o stanowiska, nie muszą mieć luksusowych domów czy samochodów itp. Cieszą się z drobiazgów, bardzo często otoczeni bezgraniczną i bezwarunkową miłością. Zresztą przepięknie opisała to Mohag. I to właśnie rodzice mają dylematy, a gdyby tak spytać upośledzone dziecko, czy chce tak żyć?

i odpowiada na zadane powyżej pytanie.

Kochani, dziękuję Wam za ciepłe słowa. Nie było mnie, bo mam wolne tylko co jakiś czas zaglądam do pracy, a z netem w domu nadal kiepsko. Odpoczywam, zakładam ogródek, całe dnie na świeżym powietrzu. Jutro idę na wizytę do mojego lekarza. Pewnie już do końca ciąży podświadomie będę się bać tych wizyt.

AgnesK, oszczędziłaś mi kilka dni niezłych nerwów :D Mam nadzieję, że u Ciebie będzie wszystko w porządku.

Jutro idę na wizytę do mojego lekarza. Pewnie już do końca ciąży podświadomie będę się bać tych wizyt.

AgnesK, oszczędziłaś mi kilka dni niezłych nerwów :D Mam nadzieję, że u Ciebie będzie wszystko w porządku.

No to się cieszę :D

Ja lekarza mam w czwartek, już mi niedobrze z nerwów :-? Ale mam na to sposób - lekarka z Centrum Zdrowia Dziecka mi poradziła - CZE-KO-LA-DA. :D Naprawdę poprawia nastrój, polecam Aga :D

Ja lekarza mam w czwartek, już mi niedobrze z nerwów :-? Ale mam na to sposób - lekarka z Centrum Zdrowia Dziecka mi poradziła - CZE-KO-LA-DA. :D Naprawdę poprawia nastrój, polecam Aga :D

trzymam kciuki za dobre wieści w czwartek

a czekolada hmmm przez całą ciążę jadłam jedną czekoladę codziennie i piłam codziennie litr mleka

cud, że przytyłam tylko kilka kg :D

ale dzięki temu się śmiano, że mam spokojne dziecko :D

więc coś w tym pewnie jest :)

ale ja już wiem co się dzieje...cały czas mówiłam, że chcę drugą córeczkę. A rośnie pewnie chłopiec i daje mamie popalić, żeby głupot o dziewczynce nie gadała :D :wink:

Dziewczyny, dziękuję :D

Bardzo się cieszę ,ze badania są dobre!!!!

Ja jak byłam w drugiej ciąży też chciałam drugą córeczke. Całą ciażę jakoś nie mogłam przyzwyczaić się do myśli ,że będę mamą małego facecika. Teraz nie wymieniłabym mojego chłopaka na najcudowniejszą dziewczynkę i strasznie się cieszę, że to jednak był chłopiec.

agnieszkakusi,

bardzo się cieszę z Twoiich wyników :D :D :D

Wiem co przeżywasz, bo miałam podobnie parę lat temu....też jako późniejsza mamusia :wink:

Jestem pełna optymizmu w Twojej sprawie, a to podobno zaraźliwe :lol: ćzego bardzo życzę....

Przez pięć miesięcy przekonywano mnie po USG, że będzie dziewczynka. Urodził się....oczywiście zdrowy chłopak. no i nie mam parki...ale dwóch....

wszystko będzie dobrze. Modlę się o to...

pozdr

Majka, wiem ino, że chłopak będzie :D Franuś.

Pan dr b dokładnie oglądał czaszkę maleństwa, potem całe maleństwo, pomilczał z minutę nad wynikami, spytał czy zgodziłam się na amniopunkcję, ja że nie, przyjął do wiadomości, znowu pomilczał i spytał ino czy pojadę na usg prenatalne za miesiąc. Wtedy jest możliwość sprawdzenia pewnych parametrów, które teraz jeszcze nie są możliwe do sprawdzenia a które mogą potwierdzić (lub nie) że z maluchem coś jest nie tak. Oczywiście że pojadę. Jestem umówiona 3 dni przed Komunią Natki, 28.05. Ale tak naprawdę dowiemy się jak Franuś się urodzi.

Pozdrawiam serdecznie razem z Frankiem :D