Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 385
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Majka, wiem ino, że chłopak będzie :D Franuś.

Pan dr b dokładnie oglądał czaszkę maleństwa, potem całe maleństwo, pomilczał z minutę nad wynikami, spytał czy zgodziłam się na amniopunkcję, ja że nie, przyjął do wiadomości, znowu pomilczał i spytał ino czy pojadę na usg prenatalne za miesiąc. Wtedy jest możliwość sprawdzenia pewnych parametrów, które teraz jeszcze nie są możliwe do sprawdzenia a które mogą potwierdzić (lub nie) że z maluchem coś jest nie tak. Oczywiście że pojadę. Jestem umówiona 3 dni przed Komunią Natki, 28.05. Ale tak naprawdę dowiemy się jak Franuś się urodzi.

Pozdrawiam serdecznie razem z Frankiem :D

trzymam kciuki

mam nadzieję, ze będzie dobrze

Irma, ja też.

Źródła podają, że badania prenatalne mogą dawać od 5 do (nawet) 20% (!) wyników fałszywie dodatnich lub fałszywie ujemnych. Cały czas więc nie tracimy nadziej, że może jednak nasz maluszek jest zdrowy.

No i nie przestaję wciągać czekoladę:)

Agnes, będzie dobrze. Musisz w to wierzyć :D

Wczoraj byłam w Bydgoszczy na drugich badaniach. Strasznie się zdenerwowałam, bo musiałam czekać na badanie usg ponad dwie godziny i w sumie nie wiem po co. To samo badanie na dokładniejszym sprzęcie miałam tydzień wcześniej u mojego lekarza. Poza tym robiła mi teraz praktykantka, która była przy pierwszym badaniu przy lekarzu prowadzącym. W czasie badania rozmawiała sobie przez telefon i nie wiem czy to badanie w ogóle coś dało. Pobrali mi krew. Wynik 12.05, ale pewnie zadzwonię wcześniej.

• 3 weeks później...

byłam dziś u mojego lekarza na kolejnym usg. 20 tydzień, nerwy takie, że szok. Jest ok :D Pod serduszkiem rośnie mała Michalinka. Po powrocie do domu powiedziałam córce, że będzie miał siostrę, a ona popłakała się i z usmiechem i łzami poleciała do męża, że będziemy mieć Michalinkę :wink:

Agnes, jak u Ciebie? Jakieś nowe wiadomości?[/i]

Przeczytałam ten wątek jednym tchem :wink: Bo faktycznie problem nie mały i decyzję podjąć nie łatwo.

Inaczej jest jak stoi się z boku a inaczej jak jest się przed taką decyzją... urodzić tak, nie, czy będzie zdrowe, czy może nie itp.

Jednym słowem nerwówka i sen z powiek by mi spędziło na 100%, chociaz ja stoję "z boku".

Czytałam i czytałam i czekałam, aż pojawi się w końcu wzmianka o wynikach. :wink:

Bardzo się cieszę, że wyniki są ok, chociaż czytając odnoszę wrażenie, że ten strach jest...pozostał :roll: A niedziwię się w ogóle...

Cieszę i ja się i zyczę powodzenia obu mamom... no chyba, że ukrywają się inne :wink:

Pozdrawiam :wink: