Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 385
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie, zostałam wypuszczona ze szpitala na chwilę (badania maleństwa i komunia Natki), w poniedziałek wracam na patologię ciąży (niestety). Najnowsze wieści: Franuś jest po bardzo dokładnych badaniach. Pan dr nas uspokoił - badania mózgu, serca, nerek, pęcherza itd. nie wykazują patologii!! Spytałam więc, skąd te wcześniejsze wyniki. Pan doktor zadał mi jedno pytanie:

- Czy brała pani lekki na podtrzymanie ciąży?

Powiedziałam, ze tak, do 17 tc. Dr stwierdził, że to właśnie one mogły zafałszować wyniki!! Tylko dlaczego nie powiedziała mi o tym pani genetyk, która też o to samo pytała??

Mam taką swoją teorię pt „Spaczenie zawodowe” – obserwuję to nie raz w środowisku naukowym. Traktuje się człowieka jak przypadek. „A sprawdźmy sobie, czy u pani K leki miały wpływ na zafałszowanie biochemii..” Wiecie o co chodzi? Lepiej nie mówić pani K że wynik może być fałszywie dodatni, no bo skoro jest okazja do przeprowadzenia dalszych badań i sprawdzenia teorii.. itd.

Pewnie, że jest we mnie jakieś ziarenko niepewności, ale chyba takie samo jak w każdej matce oczekującej na narodziny dziecka..

Teraz mamy jednak większy problem: jakieś dwa tygodnie temu wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem początków zatrucia ciążowego :( Zaczynamy więc walczyć o każdy tydzień ciąży, bo teraz Franuś nie ma jeszcze żadnych szans na przeżycie..

Mam nadzieję, że jak się już urodzi ten szkrabem to chociaż będzie w nocy przesypiał po 3 godziny, żeby wynagrodzić mi te wszystkie bezsenne noce w ciąży :)

Trochę to chaotyczne, co piszę, ale lecę się położyć. Za 3 godziny najazd gości komunijnych więc muszę trochę podładować akumulatory.

Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie

Agnieszka i Franuś :)

AgnesK-goście gośćmi a Ty dziewczyno nie wsydż sie poprosić o pomoc jeśli ci będzie potrzebna,czasem lepiej trochę,, przyaktorzyć''niż być siłaczką -siebie i Franka stawiaj w tej chwili na pierwszym miejscu.

A Natce - najlepsze życzenia :D

pozdrawiam serdecznie

• 3 weeks później...

Cześć Dziewczyny

Przeczytałam dopiero dziś i wstyd mi, że tak późno :oops:

Obu Wam gratuluję. Michalinka i Franuś - śliczne imiona i śliczne dzieciaczki będą :lol:

Poruszona jestem bardzo. I zryczana. W nosie mam mokro, mąż się pyta, czemu płaczę...

Nie umiem napisać, wyrazić, jak bardzo się cieszę, że Wasze wyniki są w porządku. Nie tak dawno przecież i ja byłam w ciąży. I pamiętam ten niepokój, mimo dobrych wyników, mimo braku zagrożenia... Tym bardziej się cieszę, że Wasze strachy, niepewności i niepokoje zostały rozwiane.

Trzymam kciuki bardzo mocno za to, żeby już wszystko było w porządku.

Dziękuję Bogu za tych dwóch, trochę obecnie zakatarzonych, urwisów, których nam zesłał i których dane mi jest być mamą...

Przeczytałam tu wiele mądrych i poruszających wypowiedzi. Przy wielu łzy ciekły mi ciurkiem. Świat, życie są takie piękne, a mogą być tak straszne w zależności od tego, jakich ludzi spotkamy na swej drodze... Bo świat, życie to ludzie.

• 4 weeks później...

Dziewczyny, bardzo dziękuję za Wasze słowa. Ja tak naprawdę uspokoję się, jak Franek się urodzi.. 31.07 mam kolejne badania (tudzież raczej Franio ma). Teraz walczymy o każdy tydzień ciąży - żeby ten mały smyk zechciał jak najdłużej sobie we mnie posiedzieć :D Zaczęłam 29 tc i coraz więcej we mnie optymizmu, że się uda.:)

Dam w każdym razie znać :D