leli1 07.04.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 czy ktos taki zaposiadowywuje i może się wypowiedziec na TAK lub na NIE?Chodzi mi nie o te najtańsze, tylko takie w granicach 500-800 zł. Ponizej link do przykładowych.http://www.obi.pl/pl/katalog/index.htmlCzy warto sobie nimi zawracac glowe?Z gory dziekuje za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leli1 07.04.2009 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 ups-niestety link jest do samego katalogu, nie moge załączyc konkretnej strony z grillem,a on sam znajduje sie prawie na koncu katalogu . W takim razie pozostaje pytanie bardzo ogólne-czy te drozsze grile z supermarketu sa cos warte, na co ewentualnie zwracac uwage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 07.04.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Proszę bardzo- oto gril, o który Ci chodziło: http://img232.imageshack.us/img232/5497/grilbetf.jpg Moi teściowie mają taki, tylko, że tańszy, za 350 zł bodajże w zeszłym roku tyle kosztował, ale spoko się sprawuje. Też chyba taki sobie kupię, jak się wprowadzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leli1 07.04.2009 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 serdeczne dzieki Ktos mi zwrócił uwage, że nie ma wywierconych otworów, żeby dochodziło powietrze i w związku z tym będzie kłopot z paleniem.....sie nie znam przyznaje bez bicia, ale gdyby sie nie dało w nich palic to chyba by nie sprzedawali takowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 07.04.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Grilluje się w nim bardzo dobrze, pomimo, że nie ma tych otworów. Myśmy chcieli w nowym domu zrobić taki, ale za dużo roboty przy murowaniu, trzeba cegły kupić, a tak postawię i mam: http://img205.imageshack.us/img205/2471/1002547v.jpgTaki był na działce rekreacyjnej, którą kupiliśmy kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 16.04.2009 04:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 u sąsiadów stoją 2 takie grile...po obserwacji mogę powiedzieć tyle, że użytkowanie takiego czegoś zależy chyba od predyspozycji:u jednych sąsiadów nie ma problemu, rozpalają na drewnie zasypują węglem w razie potrzeby mają podpałkę w pogotowiu ale nie widziałem żeby specjalnie jej używali ...u drugich rozpalanie w grillu jest obwieszczone wszem i wobec smrodkiem podpałki lanej na węgiel, grill często gaśnie...oba grile mają podobną konstrukcjępoza tym z tego co widziałęm to beton ciężko doprowadzić potem do czystości, może nie wiem sąsiedzi się nie starają ale grile są zapaćkane tłuszczem czy czym takim...---od czego zależy? może od podejścia do sprawy.ja użytkuję grilla żeliwnego już bodajże 8 rok 9 - ten sam gril wymieniona jedynie tylna ścianka z blachy (gril składany) - i zero proglemów.ponieważ jednak rodzina mi sie powiększyła, jeden gril jest już niewystarczającyrozważam w przyszłości postawienie takiego grilla stałego, ale raczej będzie zrobiony samodzielnie a nie z betonowych komponentów...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 16.04.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Ja wychodze z zalozenia, ze grill z czego by nie byl zbudowany i jak nie byl wychuchany i tak bedzie sie brudzil. Czym intensywniej uzytkowany, tym szybciej zajdzie sadza wymieszana z tluszczem. Doczyscic sie najczesciej nie da .. .. wiec kupilem sobie takiego lepszego blaszaka z marketu za 160zl. Sluzy juz drugi sezon i pewnie to bedzie jego ostatni. Na jesieni wyrzuce, na wiosne kupie nowy. Zadnych bajerow, zadnej nierdzewki, po prostu ladnie pomalowany i wykonany blaszak. Jak juz grill stacjonarny, to chyba lepiej z klinkieru, bo mniej chlonny i mozna jakos doczyscic. Ale najlepiej zostawic na pokaz i nieuzywac, wtedy przez dlugie lata bedzie cieszyl oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leli1 16.04.2009 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 klamka zapadła, kupujemy ten z OBI za 599 zł. Wiem, że sie bedzie brudzic, trudno.........Podpowiedzcie tylko prosze, czy trzeba pod niego przygotowac jakos specjalnie miejsce?Widziałam w sąsiednich ogródkach, że stoi bezpośrednio na trawniku, ale obawiam się, że przy tej wadze będzie się zapadał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kania 16.04.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Kupiliśmy tego rodzaju grill rodzicom w prezencie trzy albo cztery lata temu. Jest "odpalany" latem często. Sprawuje się bardzo dobrze - nie gaśnie, nie dymi jakoś specjalnie w naszą stronę itp. Stoi na betonowych bloczkach, bo inaczej byłby trochę za nisko a poza tym nie "ciągnie" wtedy wilgoci z ziemi. A co do czystości, to moja mama-pedantka co jakiś czas maluje daszek i dół grilla białą farbą i jest jak nowy. Fajne duże palenisko ale brakuje miejsca na odłożenie np. szczypiec, talerzy itp. Zawsze dostawiamy mały stolik obok grilla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki669 22.07.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Witam Szukam opinii o tych cudach. Wiem że najlepiej zbudować samemu ale nie mam zbytnio czasu narazie. Chciałem kupić taki gotowy jak są w supermarketach. Nie wiem tylko jak z trwałością. Te grille są murowane więc jak na nie wpłynie temperatura itd.? Grill będzie w altance więc warunki atmosferyczne nie będą miały wpływu. Czy ktoś użytkuje taki grill i mógł by coś napisać ? Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 22.07.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 szczerze? ohyda.... moim zdaniem oczywiście taniej i ładniej zrobisz to sam...porządny z wędzarnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leli1 22.07.2009 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Posiadam taką ohydę , z OBi grill ARAL i poki co narzekac nie mogę. Tyle ze uzytkuje dopiero 1 sezon, nie przezyl jeszcze zimy (podobno trzeba je zakonserwowac na zime), ale funkcje swoja spelnia, wg mnie wyglada nie najgorzej, a jesli sie nie ma czasu/mozliwosci/zdolnosci to jest to całkiem sensowna alternatywa. Tylko zastanawiam sie nad umiejscowieniem go w altanie....nie bedzie za bardzo czuc dymem? przeciez bedziecie tam siedziec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Douger 22.07.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 A ja oblozylem granitową kostką brukową i wygląda cudnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.12.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Mirek - od razu wciskaj trójkącik z wykrzyknikiem koło "Dodaj do ulubionych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ak610 16.12.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 ja mam ze stali nierdzewnej, łatwy w czyszczeniu, estetyczny no i przenośny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majchal 16.01.2011 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Grill kupiony z "marketu" to nie jest TO. Moi rodzice kupili taką "kapliczkę", zapłacili prawie 1000zł, a ja „dziedzic” działki ja teraz mam wielki problem. Jeśli się grilluje kawałek mięska, a przy okazji wiatr zawiewa, zanim podgrzejesz mięsko, to musisz wsadzić tonę węgla, a cug jak ch...... . Ciężko utrzymać stała temp.Osobiście uważam, że lepiej wybudować/zaprojektować sobie grilla dostosowanego do własnych potrzeb. Za "kilka" złotych można postawić coś idealnego dla siebie, a nie betonową sztampę z marketu. No i niedoceniana rzecz – przykrycie. Grill musi mieć możliwość przykrycia podczas obróbki termicznej, bo nie zawsze robi się fileta z kurczaka, czy kaszankę w 4 minuty. Jak robię grillowane szaszłyki z dziczyzy, to potrzeba około godziny stałej temp, a bez przykrycia, by się nie dało. Mało kto to widzi, i docenia, jednak ja osobiście uważam, że bez tego nie ma stabilnego grillowania.Budujcie sami, albo sami wymyślcie sobie projekt i zapłaćcie fachowcowi, za postawienie grilla INDYWIDULANEGO. TO jest coś, co będzie stało przez wiele lat, cieszyło Twoje oko i było dumą gdy będziesz zapraszał gości.PozdrawiamMAJCHAL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.