nasa1 29.11.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 a no ze spiżarni już na poczatku zrezygnowaliśmy, powiększyliśmy wiatrołap żeby wstawić tam szafe, wejście jest maksymalnie przysunięte do kuchni. Ze spiżarki zrezygnowalismy ponieważ mamy piwnice, Spiżarnia super sprawa. Chyba, że w domu nie gotujesz. Cytuję tylko zdanie żony, bo ja tam tylko czasami zaglądam po świeże piwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynkaWWY 30.11.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Gotuje, gotuje, ale nigdy nigdzie spiżarni nie miałam i nie czułam się źle z tego powodu, zaś w mieszkaniu nie miałam szafy w korytarzu i bardzo ubolewałam nad tym. Dlatego też postawiliśmy na szafę w wiatrołapie, a zapasy żywności itp, taka spizarka będzie w piwnicy. Damy rade A jeśli o żonę chodzi, powiedz mi jak myje okna na antresoli, bo bardzo mnie to nurtuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynkaWWY 01.12.2013 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Ja jako ze nie mam zdjec, dodam kilka wizualizacji od naszego projektanta W czasie realizacji jeszcze wyszła zmiana z łazienką na dole i na górze przenieśliśmy garderobę w sypialni na przednią część domu, ponieważ w tej garderobie na korytarzu będzie pralnia i robimy sobie bezpośrednie przejście z pralni do garderoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eluta73 01.12.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 (edytowane) Witam ,my też zrezygnowaliśmy ze spiżarni w domu gotuje ale nigdy spiżarni nie mieliśmy a żadnych przetworów nie robię i robić nie będę, zakupy robimy na bieżąco, mamy pare regałów za kominem i wystarczy choć spiżarnia pewnie dobra sprawa.A co do mycia okna w antresoli to też mnie martwiło mycie tego okna, więc zamontowaliśmy okno otwierane na zewnątrz(zamykane na kluczyk) więc swobodnie myję go z balkonu i jest ok.Pozdrawiam wszystkich ptysiów. Edytowane 1 Grudnia 2013 przez eluta73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynkaWWY 01.12.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 a ja zrezygnowałam z balkonu przy antresoli chyba trzeba będzie zakupić wyyyyyysoką drabine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eluta73 01.12.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 a ja zrezygnowałam z balkonu przy antresoli chyba trzeba będzie zakupić wyyyyyysoką drabine no właśnie teraz przejrzałam Twoje zdjęcia.Efekt bardzo fajny,ale rzeczywiście będzie kłopot z myciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynkaWWY 01.12.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Ewentualnie raz na rok się szarpne i zamówie ekipe "pracującą na wysokościach" xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eluta73 01.12.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Ewentualnie raz na rok się szarpne i zamówie ekipe "pracującą na wysokościach" xD Zawsze to jakies rozwiązanie np na wiosnę ,po zimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 01.12.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 witam u mnie tak samo dwa duże okna w salonie otwarta pustka aż do góry ,bez balkonów .dla mnie wygląda imponująco ale bez potrójnej drabiny wykładanej okna nie umyjesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 03.12.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 (edytowane) Gotuje, gotuje, ale nigdy nigdzie spiżarni nie miałam i nie czułam się źle z tego powodu, zaś w mieszkaniu nie miałam szafy w korytarzu i bardzo ubolewałam nad tym. Dlatego też postawiliśmy na szafę w wiatrołapie, a zapasy żywności itp, taka spizarka będzie w piwnicy. Damy rade A jeśli o żonę chodzi, powiedz mi jak myje okna na antresoli, bo bardzo mnie to nurtuje? Hej!!! Co do okna to mamy stałe Fix i balkon. Na zewnątrz można wygodnie umyć z balkonu ale od wewnątrz była kaplica więc zakupiłem drabinę Krause w pierony wielką, rozkładaną i z tego już dwa razy się myło (tzn. ja myłem te okno ) Na szczęście aluminiowa, więc w miarę lekka 25 kg. Drabina przydaje się do różnych prac wokół domu, więc zakup trafiony, ale na drugi raz zrobiłbym tam okno otwierane jak jedna z przedmówczyń, bo choć nie tak ładne jak Fix to jednak wygoda bez porównania. No ale jest Fix i drabina. Ten duet musi cieszyć Co do spiżarni, to my spiżarni wcześniej nie mieliśmy, a teraz mamy. Zrobiłem w niej regały i powiem śmiało, że to super sprawa. Chowamy tam wszystko, co nie jest potrzebne od ręki lub zapasy. Jakieś słoiki, wody mineralne, warzywa, mąki, cukier i inne pierdoły. Są tam mikser, robot kuchenny itd. Szczerze mówiąc wiecznie jest prawie zapełniona. Stoją też przeróżne regionalne browary czekające na swoją okazję i leżą winka dla naszych Pań Szafek w kuchni jest bardzo dużo, ale i tak wszystkie są prawie zajęte podstawowymi artykułami + sprzętami kuchennymi. Codziennie po sklepach nie biegamy, bo czasu szkoda, więc spiżarnia dla nas to idealna sprawa. Pozdrawiam Ptysiów PS. Szafę mamy w holu pomiędzy wiatrołapem, a łazienką, tak jak w projekcie. Gdzieś tam wcześniej nawet umieszczałem zdjęcia. W tej chałupie jest tyle pomieszczeń, że szafę wstawimy jeszcze np. do sypialni na górze. Edytowane 3 Grudnia 2013 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynkaWWY 03.12.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 no my między "wiatrołapem a łazienką" zrobiliśmy łazienkę xD Coś za coś, chodziło nam o szafę taką żeby chować kurtki, bluzy codziennego użytku, zeby właśnie nie wisiałay ciagle na wierzchu i żeby nie trzeba było codziennie nosić ich do garderoby. Mam nadzieję, że nie będę żałować Mamy na górze zarys pokoi, ściany się kończą, pogoda w tym roku dopisuje i sypialnia nad garażem i garderoba są wielkieeeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 04.12.2013 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 no my między "wiatrołapem a łazienką" zrobiliśmy łazienkę xD Coś za coś, chodziło nam o szafę taką żeby chować kurtki, bluzy codziennego użytku, zeby właśnie nie wisiałay ciagle na wierzchu i żeby nie trzeba było codziennie nosić ich do garderoby. Mam nadzieję, że nie będę żałować Mamy na górze zarys pokoi, ściany się kończą, pogoda w tym roku dopisuje i sypialnia nad garażem i garderoba są wielkieeeeee Sypialnia na górze jest ogromna. Dobrze się w niej śpi, bo jest wielka i jest dużo powietrza. U mnie jętki są na wierzchu i do samej kalenicy leci płyta więc jest jeszcze więcej miejsca. Polecam to rozwiązanie. Dla ciekawskich mogę już powiedzieć o kosztach ogrzewania i wody. U mnie po pełnym roku grzania gazem i grzania wody za gaz wyszło 4900 zł. W drugim roku będzie mniej, bo dom był niewygrzany. Oszczędzać nie oszczędzamy, temperatura w granicach 22,5 - 23,5 st. C U mnie jest: powierzchni użytkowa 237 m2 powierzchnia całkowita 290 m2 kubatura 748 m3 Kominek tylko okazjonalnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynkaWWY 04.12.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Sypialnia na górze jest ogromna. Dobrze się w niej śpi, bo jest wielka i jest dużo powietrza. U mnie jętki są na wierzchu i do samej kalenicy leci płyta więc jest jeszcze więcej miejsca. Polecam to rozwiązanie. My mamy lany strop betonowy, wiec odpada takie rozwiazanie. U nas niestety nie ma gazu, mozliwe podciągniecie za około 10 lat, wiec na razie będziemy mieć piec na eko groszek z zasobnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 04.12.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 (edytowane) Hej Ptysie Po roku mieszkania kilka moich spostrzeżeń:- koszty gazu za pierwszy rok to ok. 4000zł (CO+CWU). Kominkiem dogrzewamy sporadycznie dla przyjemności.- dom jest naprawdę duży i jakbym teraz budował to nie podwyższałbym ścianki kolankowej. Po podwyższeniu wygląda mało zgrabnie.- obniżenie salony bardzo nam się podoba i dobrze, że go nie zlikwidowaliśmy.- akustyka domu irytująca, bardzo się niesie z dołu na górę ale można się przyzwyczaić.- spiżarka SUPER. Nie likwidowałbym jej za chiny:)- szafa w zabudowie w hallu na dole - lustrzana super efekt.- jeśli ktoś chce zrobić obniżony salon tak jak w projekcie to KONIECZNIE niech obniży też garaż. Nie wyobrażam sobie garażu na poziomie parteru - za wysoko.- garderoby w sypialni nad garażem SUPER ale bez okien dachowych. Niepotrzebne.- w ogóle im mniej okien dachowych tym lepiej bo bardzo odbierają ciepło a w lecie robią saunę z poddasza. No chyba, że stać was na okno za 2500 za sztuke...- podłogówka na całym parterze, nawet tam gdzie są panele (cały salon + gabinet) daje radę i jest ciepło.- aha, okno w pustce - mamy fix'a i jeszcze go nie myłem:) ale nie widać żeby się brudziło. Nasa, też kupie drabine 6m. No i tyle. Miłej budowy tym, którzy budują. Ja już nigdy w życiu tego nie zrobie. Zbyt dużo siwych włosów przybyło... Edytowane 4 Grudnia 2013 przez Trymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynkaWWY 05.12.2013 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 U mnie jest: powierzchni użytkowa 237 m2 powierzchnia całkowita 290 m2 kubatura 748 m3 Pozdrawiam A jeszcze mam pytanie, kąd tych metrów tak duzo? W projekcie jest 150 uzytkowej, my po podnieseniu scianki mamy 155 m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 06.12.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 A jeszcze mam pytanie, kąd tych metrów tak duzo? W projekcie jest 150 uzytkowej, my po podnieseniu scianki mamy 155 m2? Poszerzyłem dom o 1000 mm, salon i pokoje na górze są szersze. Salon wydawał mi się zbyt wąski. Pomysł się sprawdził. Poza tym ścianka kolankowa poszła minimalnie w górę, więc automatycznie zrobiło się więcej m2 Trymi, Ja też mam lekko siwe skronie, wyszło w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 06.12.2013 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 A jeszcze mam pytanie, kąd tych metrów tak duzo? W projekcie jest 150 uzytkowej, my po podnieseniu scianki mamy 155 m2? Użytkowej bez garażu jest 202, podałem z garażem i kotłownią, bo tam też grzejniki działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynkaWWY 06.12.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Użytkowej bez garażu jest 202, podałem z garażem i kotłownią, bo tam też grzejniki działają. Aha, myślałam ze garaż itp zalicza sie do tej całkowitej, to zmienia postać rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 21.01.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 co za cisza ludziska robice coś ja odpaliłem tydzień temu kocioł defro duo uni smiga pieknie i lekko na samej podłogówce. wszędzie cieplutko grzejniki na górze wyłączone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 24.02.2014 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 co za cisza ludziska robice coś ja odpaliłem tydzień temu kocioł defro duo uni smiga pieknie i lekko na samej podłogówce. wszędzie cieplutko grzejniki na górze wyłączone Cześć Krystian, ja już mieszkam 14 miesięcy. Cóż ci mogę powiedzieć.... domek się wygrzał, instalacja też śmiga pięknie, podłogówka na jastrychu super sprawa (nie wiem jak na zwykłej posadzce), bo pół godzinki i podłoga gorąca. Minus - stygnie też szybko, jeśli pompka nie miesza Kiedy były w styczniu mrozy widać było, że je dużo mniej gazu, a teraz to lato mamy, więc w ogóle nie ma tematu. Pustka: wkurzało strasznie echo, ale po zamontowaniu żaluzji w oknie na górze, paru dywaników, obrazków itd jest dużo lepiej. Gabinet na dole, z którego właśnie piszę - jedyne miejsce gdzie rebiata nie hałasuje Nie oddam w życiu na żadne inne cele! Deska barlinecka w salonie - gdybym wiedział, że jest taka miła, to bym w życiu nie kupił paneli na górę. A tak panele na górze szeleszczą, a deska na dole super. TV - chyba zmienię 60 cali na 65 bo mi się źle gra na Playu w FIFA 13 z kanapy odl. 5 m Tak poza tym to powiem Ci, że generalnie komfort życia jest na piątkę z plusem! PS. Poza tym pierwszy rok nastaw się na ciągłe imprezy Mnie już poza najbliższą i dalszą rodziną odwiedzili chyba wszyscy możliwi znajomi, znajomi znajomych i ich znajomi Pozdrawiam i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts