Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ptyś 2g m@m - komentarze

Recommended Posts

Nie, nie. Będą 4 tylko nie chciało mi się już ich wrysowywać:)

2 w duzej sypialni i po jednym w lazience i na przeciwko w garderobie.

Spocznik podzielony na 2 częsci bo salon chce obnizyc ale o 30cm. Scianka kol podniesiona o 22cm. Drzwi z tylu domu do składziku. itd itp

22 cm dlaczego o tyle a nie na przykład o wysokość pustaka 23.8

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zamieszczam screeny z mojego modelu Ptysia po wszystkich moich planowanych modyfikacjach oraz szkic schodów jaki wykonałem na podstawie projektu. Nie wiem jak można tu zmienić wys. schodów nie waląc głową o strop....

Miłego odbioru:)

http://img254.imageshack.us/img254/9017/szkicschodow.jpg

Trymi,

1. W jakim programie tak fajnie sobie rozrysowałeś? :-) Fajnie to wygląda

2. Nie ma się co martwić o to, że walniesz głową. Przecież zejście z holu na poziom salonu -0,45 jest jeszcze w przedpokoju więc przechodząc pod spocznikiem masz w sumie wysokość +2,35. Rzuć okiem dwg, który mi przesłałeś.

Nie, nie. Będą 4 tylko nie chciało mi się już ich wrysowywać:)

2 w duzej sypialni i po jednym w lazience i na przeciwko w garderobie.

Spocznik podzielony na 2 częsci bo salon chce obnizyc ale o 30cm. Scianka kol podniesiona o 22cm. Drzwi z tylu domu do składziku. itd itp

Spocznika nie dzielę. To by popsuło cały jego efekt końcowy

Paragon, a dlaczego zakładasz, że mój pustak ma 23,8cm? Mój silikat ma właśnie 22cm:)

nasa1, nie chodzi mi o walenie głowy w tym miejscu o ktorym mowisz. Chodzi mi o ten wymiar 184.5cm przy schodzeniu ze schodów ze spocznika, ze walniesz w STROP.

Narysowałem to w ProEngineer, w którym na codzień pracuję. A zwróćcie uwage, że w kuchni dałem duże okno 150x150 bo chce miec parapet na wysokosci blatu w kuchni.

Paragon, a dlaczego zakładasz, że mój pustak ma 23,8cm? Mój silikat ma właśnie 22cm:)

nasa1, nie chodzi mi o walenie głowy w tym miejscu o ktorym mowisz. Chodzi mi o ten wymiar 184.5cm przy schodzeniu ze schodów ze spocznika, ze walniesz w STROP.

Narysowałem to w ProEngineer, w którym na codzień pracuję. A zwróćcie uwage, że w kuchni dałem duże okno 150x150 bo chce miec parapet na wysokosci blatu w kuchni.

No tak to było założenie na wyrost:) a zastanawiałeś się jak będzie z otwieraniem tego okna w kuchni(może haczyć o baterie)

Czyli dobrze rozumiem, że przy stropie monolitycznym będzie 10 cm większy prześwit? Okno w kuchni też powiększam. Zdecydowaliśmy, że rezygnujemy z okna w salonie naprzeciw TV

Czyli dobrze rozumiem, że przy stropie monolitycznym będzie 10 cm większy prześwit? Okno w kuchni też powiększam. Zdecydowaliśmy, że rezygnujemy z okna w salonie naprzeciw TV

nie będzie, po prostu strop będzie o 10cm grubszy ale zaczynał się będzie na tej samej wysokości.

troche się martwie jak będzie wyglądała u Ciebie ta elewacja bez lewego okna....

nie będzie, po prostu strop będzie o 10cm grubszy ale zaczynał się będzie na tej samej wysokości.

troche się martwie jak będzie wyglądała u Ciebie ta elewacja bez lewego okna....

No to dość nisko 184,5 trzeba nad tym pomyśleć.

Oknem też się martwię :eek: Ale na przykładzie mojego obecnego miejsca zamieszkania gdzie denerwuje mnie światło bezpośrednio padające na TV.... trza przeanalizować. Dobrze, że mogę o tym zdecydować później na etapie budowy, bo jak znam życie, to jeszcze może mi się odmienić:):):)

Edytowane przez nasa1

No tak to było założenie na wyrost:) a zastanawiałeś się jak będzie z otwieraniem tego okna w kuchni(może haczyć o baterie)

ja kiedyś dwa lata wstawiałem okna na zachodzie i jak dobrze pamiętam dużo okien kuchennych nad zmywakiem miało od dołu pas stałej szyby ( nie otwieralnej) zle to nie wyglądalo i praktyczne do otwierania i mycia okna:yes:

Trymi co cie przekonało do silikatów?

Zamieszczam screeny z mojego modelu Ptysia po wszystkich moich planowanych modyfikacjach oraz szkic schodów jaki wykonałem na podstawie projektu. Nie wiem jak można tu zmienić wys. schodów nie waląc głową o strop....

Miłego odbioru:)

http://img690.imageshack.us/img690/11/ptyspoddasze.jpg

Trymi ... jak to jest z tym kominem na poddaszu ...ooo tak wychodzi, w projekcie znajduje się w łazience. Fajne obudowanie tego komina :)

Edytowane przez fafa