paragon 21.01.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Nie, nie. Będą 4 tylko nie chciało mi się już ich wrysowywać 2 w duzej sypialni i po jednym w lazience i na przeciwko w garderobie. Spocznik podzielony na 2 częsci bo salon chce obnizyc ale o 30cm. Scianka kol podniesiona o 22cm. Drzwi z tylu domu do składziku. itd itp 22 cm dlaczego o tyle a nie na przykład o wysokość pustaka 23.8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 21.01.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Zamieszczam screeny z mojego modelu Ptysia po wszystkich moich planowanych modyfikacjach oraz szkic schodów jaki wykonałem na podstawie projektu. Nie wiem jak można tu zmienić wys. schodów nie waląc głową o strop.... Miłego odbioru:) http://img254.imageshack.us/img254/9017/szkicschodow.jpg Trymi, 1. W jakim programie tak fajnie sobie rozrysowałeś? Fajnie to wygląda 2. Nie ma się co martwić o to, że walniesz głową. Przecież zejście z holu na poziom salonu -0,45 jest jeszcze w przedpokoju więc przechodząc pod spocznikiem masz w sumie wysokość +2,35. Rzuć okiem dwg, który mi przesłałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 21.01.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Nie, nie. Będą 4 tylko nie chciało mi się już ich wrysowywać 2 w duzej sypialni i po jednym w lazience i na przeciwko w garderobie. Spocznik podzielony na 2 częsci bo salon chce obnizyc ale o 30cm. Scianka kol podniesiona o 22cm. Drzwi z tylu domu do składziku. itd itp Spocznika nie dzielę. To by popsuło cały jego efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 22.01.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Paragon, a dlaczego zakładasz, że mój pustak ma 23,8cm? Mój silikat ma właśnie 22cm:)nasa1, nie chodzi mi o walenie głowy w tym miejscu o ktorym mowisz. Chodzi mi o ten wymiar 184.5cm przy schodzeniu ze schodów ze spocznika, ze walniesz w STROP. Narysowałem to w ProEngineer, w którym na codzień pracuję. A zwróćcie uwage, że w kuchni dałem duże okno 150x150 bo chce miec parapet na wysokosci blatu w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 22.01.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Paragon, a dlaczego zakładasz, że mój pustak ma 23,8cm? Mój silikat ma właśnie 22cm:) nasa1, nie chodzi mi o walenie głowy w tym miejscu o ktorym mowisz. Chodzi mi o ten wymiar 184.5cm przy schodzeniu ze schodów ze spocznika, ze walniesz w STROP. Narysowałem to w ProEngineer, w którym na codzień pracuję. A zwróćcie uwage, że w kuchni dałem duże okno 150x150 bo chce miec parapet na wysokosci blatu w kuchni. No tak to było założenie na wyrost:) a zastanawiałeś się jak będzie z otwieraniem tego okna w kuchni(może haczyć o baterie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 22.01.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 wiem, ale w kuchni będę tylko uchylał okno. poza tym żona zawali parapet kwiatkami, więc i tak będzie nieotwieralne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 22.01.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 wiem, ale w kuchni będę tylko uchylał okno. poza tym żona zawali parapet kwiatkami, więc i tak będzie nieotwieralne:) Z założenia konstruktora te okno w kuchni jest za małe w orginale masz racje że je powiększasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 22.01.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 nasa1, nie chodzi mi o walenie głowy w tym miejscu o ktorym mowisz. Chodzi mi o ten wymiar 184.5cm przy schodzeniu ze schodów ze spocznika, ze walniesz w STROP. Czyli dobrze rozumiem, że przy stropie monolitycznym będzie 10 cm większy prześwit? Okno w kuchni też powiększam. Zdecydowaliśmy, że rezygnujemy z okna w salonie naprzeciw TV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 22.01.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Czyli dobrze rozumiem, że przy stropie monolitycznym będzie 10 cm większy prześwit? Okno w kuchni też powiększam. Zdecydowaliśmy, że rezygnujemy z okna w salonie naprzeciw TV nie będzie, po prostu strop będzie o 10cm grubszy ale zaczynał się będzie na tej samej wysokości. troche się martwie jak będzie wyglądała u Ciebie ta elewacja bez lewego okna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 22.01.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 (edytowane) nie będzie, po prostu strop będzie o 10cm grubszy ale zaczynał się będzie na tej samej wysokości. troche się martwie jak będzie wyglądała u Ciebie ta elewacja bez lewego okna.... No to dość nisko 184,5 trzeba nad tym pomyśleć. Oknem też się martwię Ale na przykładzie mojego obecnego miejsca zamieszkania gdzie denerwuje mnie światło bezpośrednio padające na TV.... trza przeanalizować. Dobrze, że mogę o tym zdecydować później na etapie budowy, bo jak znam życie, to jeszcze może mi się odmienić:) Edytowane 22 Stycznia 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 22.01.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Panowie a czy nie można zrobić stropu wyciętego w tym miejscu w łuk podciąc go lub odchudzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 22.01.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 (edytowane) Panowie a czy nie można zrobić stropu wyciętego w tym miejscu w łuk podciąc go lub odchudzić Zostaje podciąć Edytowane 22 Stycznia 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 22.01.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Zostaje podciąć no i po problemie żeby tak z innymi sprawami było łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 22.01.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Zostaje podciąć Jak to podciąć???? Chłopaki, czy troche nie przesadzacie? Jakoś brzmi to... mało fachowo, hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 22.01.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Ufryzjera jak coś jest za długie to też się podcina:) zawsze można dokleić jak się nie będzie podobało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 22.01.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Jak to podciąć???? Chłopaki, czy troche nie przesadzacie? Jakoś brzmi to... mało fachowo, hehe Oj tam, oj tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 22.01.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 No tak to było założenie na wyrost:) a zastanawiałeś się jak będzie z otwieraniem tego okna w kuchni(może haczyć o baterie) ja kiedyś dwa lata wstawiałem okna na zachodzie i jak dobrze pamiętam dużo okien kuchennych nad zmywakiem miało od dołu pas stałej szyby ( nie otwieralnej) zle to nie wyglądalo i praktyczne do otwierania i mycia okna:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 22.01.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Musiał bym zobaczyć na żywo jak wygląda takie okno, zaraz sobie poszukam na necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 22.01.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Paragon, a dlaczego zakładasz, że mój pustak ma 23,8cm? Mój silikat ma właśnie 22cm:) nasa1, nie chodzi mi o walenie głowy w tym miejscu o ktorym mowisz. Chodzi mi o ten wymiar 184.5cm przy schodzeniu ze schodów ze spocznika, ze walniesz w STROP. Narysowałem to w ProEngineer, w którym na codzień pracuję. A zwróćcie uwage, że w kuchni dałem duże okno 150x150 bo chce miec parapet na wysokosci blatu w kuchni. Trymi co cie przekonało do silikatów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafa 23.01.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 (edytowane) Zamieszczam screeny z mojego modelu Ptysia po wszystkich moich planowanych modyfikacjach oraz szkic schodów jaki wykonałem na podstawie projektu. Nie wiem jak można tu zmienić wys. schodów nie waląc głową o strop.... Miłego odbioru:) http://img690.imageshack.us/img690/11/ptyspoddasze.jpg Trymi ... jak to jest z tym kominem na poddaszu ...ooo tak wychodzi, w projekcie znajduje się w łazience. Fajne obudowanie tego komina Edytowane 23 Stycznia 2011 przez fafa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts