Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ptyś 2g m@m - komentarze

Recommended Posts

Nie chce mi się wierzyć, ze tam nie ma podciągów. Niestety nie zerknę teraz w projekt bo sie adaptuje a ksera nie zrobiłem ale wydaje mi się, że widziałem tam podciagi.

Co do dachówki to podobnie jak nasa1 ROBEN MONZA PLUS czarno brązowa. O Nelskampie nie słyszałem i nie wiem o ile jest droższy. A Roben spełnia moje niewygórowane wymagania.

O stropie juz pisałem - 7,5tys robocizna.

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo dobry wybór z deskowaniem.

Słuchajcie mój konstruktor powiedział że te nasze projekty pod względem technicznym są żałosne, kiedy dokładniej przyjrzał się problemowi moich schodów zrobił model 3d to powiedział mi ze strop to jest jedna kaszana.Podcień od pokoi na górze oraz ściany od klatki schodowej powinny mięć podciągi a w projekcie ich nie ma nie ma

To samo z fundamentami według projektu przy wiatrołapie nie zgadzają się kąty (ten problem był u mnie ) .A na koniec dodał że projekty z tej firmy takie są bo już tą firmę przerabiał dodał że najtreściwsze są projekty ARCHETONU czy jakoś tak

Nie ma jak gotowe projekty :bash:

Kupujesz i ... radź sobie sam, ... zastanawiaj się co miał poeta na myśli, itd., itp.

Jednym słowem SZAJS

PS. Paragon napisz coś więcej o co chodzi z tymi kątami przy fundamencie.

Podczas deskowania wykopu na ławę fundamentową chłopakom nijak nie chciały wyjść kąty proste według podanych wymiarów ławy w okolicach wiatrołąpu .Jak nie kombinowali to według rysunku i wymiarów była lipa.dopiero po skontaktowaniu się z inspektorem i naswietleniu mu sprawy kazał łapać kąt tak jak ma być według sztuki budowlanej i budować dalej Edytowane przez paragon

paragon, kiedy ruszasz z murami? Już praktycznie po zimie

Kurcze czekam na ekipę będą pod koniec marca, u mnie jeszcze full roboty przy fundamentach... instalacja kanalizacyjna czerpnie pow ietrza, przebicia na przyszłość do gwc ubicie piachu izolacja pierwsza warstwa 10cm styro pod chudziak , mam jeszcze potężny taras do wykonania za wszystko już zapłacone a jeszcze nie zrobione bo chlopaków mróz zaskoczył i :yes:śnieg Jak to wszystko zrobia to zabieram się za mury

A u Ciebie jak z przygotowaniami??

Czekam na PNB. Kiedy tylko otrzymam, to ruszam z fundamentami. Myślę, że tak w połowie marca powinno się coś ruszyć. Na razie grzebanie przy ogrodzeniu tymczasowym... Tak czy siak do wakacji ma stać SSO z dachem

Tak trzymać!!

Kurcze nie szkoda Ci paru tyś na tymczasowe ogrodzenie,i tak trzeba potem postawić docelowe.

Tak trzymać!!

Kurcze nie szkoda Ci paru tyś na tymczasowe ogrodzenie,i tak trzeba potem postawić docelowe.

Jakie parę tysięcy :-) Siatka budowlana kosztowała w Leroy Merlin 270 zł, parę stempli, kilka zawiasów i zasuwa na bramę którą się zbije z desek. Całe ogrodzenie budowlane max 400 zł, działka 26 x 28

No nawet fajnie wyglada poszerzony salon, tak jakos zyskal na foremnosci. Ciekawe jak bedzie wygladal dom z zewnatrz...

A dzialeczka kompaktowa:)

Wygląda lepiej niż oryginał. Po poszerzeniu o 1000 mm i podniesieniu ścianki kolankowej o 1 pustak powierzchnia użytkowa wzrosła do 203,99 m2 a z garażem i kotłownią do 237 m2. Co do działki, to taka w sam raz. W południowych Katowicach, gdzie są wyłącznie domy ceny działek są z kosmosu, więc coś za coś. Poza tym kto by to sprzątał :D:D:D Można było kupić większą oddaloną o 10-15 km od Katowic, ale wolę w granicach miasta ze względu na wygodę życia.

Edytowane przez nasa1

Wygląda lepiej niż oryginał. Po poszerzeniu o 1000 mm i podniesieniu ścianki kolankowej o 1 pustak powierzchnia użytkowa wzrosła do 203,99 m2 a z garażem i kotłownią do 237 m2. Co do działki, to taka w sam raz. W południowych Katowicach, gdzie są wyłącznie domy ceny działek są z kosmosu, więc coś za coś. Poza tym kto by to sprzątał :D:D:D Można było kupić większą oddaloną o 10-15 km od Katowic, ale wolę w granicach miasta ze względu na wygodę życia. Działeczka ma 710 m2. Ciekawostka: za płotem buduje się znany tv-man K.Durczok. Taaaaki mały "domek" :)

Następny sukces: dzisiaj załatwiłem stemple po 3 zł i deski szalunkowe po 50 zł m3 czyli ceny zarąbiste! Musze tylko przywieźć to od faceta 160 km

Po takim poszerzeniu trzeba przebudować górę ,zmienic całkowicie układ pomieszczeń ,pokoiki będą jak tunele w starej wersji już sa długie:yes:

Po takim poszerzeniu trzeba przebudować górę ,zmienic całkowicie układ pomieszczeń ,pokoiki będą jak tunele w starej wersji już sa długie:yes:

Po podniesieniu ścianki kolankowej o 23 cm pokoje na górze wyglądają dużo lepiej. Powierzchnia uzytkowa jest dużo większa, a efekt tunelu mniejszy pomimo wydłużenia o 1 m