Trymi 28.01.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Nie chce mi się wierzyć, ze tam nie ma podciągów. Niestety nie zerknę teraz w projekt bo sie adaptuje a ksera nie zrobiłem ale wydaje mi się, że widziałem tam podciagi.Co do dachówki to podobnie jak nasa1 ROBEN MONZA PLUS czarno brązowa. O Nelskampie nie słyszałem i nie wiem o ile jest droższy. A Roben spełnia moje niewygórowane wymagania.O stropie juz pisałem - 7,5tys robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 28.01.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 (edytowane) a tak BTW (baj de łej) czy nie o tych podciągach mowa? http://img521.imageshack.us/img521/8467/13224515.jpg Edytowane 28 Stycznia 2011 przez Trymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 28.01.2011 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 a tak BTW (baj de łej) czy nie o tych podciągach mowa? http://img521.imageshack.us/img521/8467/13224515.jpg Niby chodzi o wykusz od pokoików na górze gdzie łączy się ze ścianami klatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafa 30.01.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Bardzo dobry wybór z deskowaniem. Słuchajcie mój konstruktor powiedział że te nasze projekty pod względem technicznym są żałosne, kiedy dokładniej przyjrzał się problemowi moich schodów zrobił model 3d to powiedział mi ze strop to jest jedna kaszana.Podcień od pokoi na górze oraz ściany od klatki schodowej powinny mięć podciągi a w projekcie ich nie ma nie ma To samo z fundamentami według projektu przy wiatrołapie nie zgadzają się kąty (ten problem był u mnie ) .A na koniec dodał że projekty z tej firmy takie są bo już tą firmę przerabiał dodał że najtreściwsze są projekty ARCHETONU czy jakoś tak Nie ma jak gotowe projekty Kupujesz i ... radź sobie sam, ... zastanawiaj się co miał poeta na myśli, itd., itp. Jednym słowem SZAJS PS. Paragon napisz coś więcej o co chodzi z tymi kątami przy fundamencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 30.01.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 (edytowane) Podczas deskowania wykopu na ławę fundamentową chłopakom nijak nie chciały wyjść kąty proste według podanych wymiarów ławy w okolicach wiatrołąpu .Jak nie kombinowali to według rysunku i wymiarów była lipa.dopiero po skontaktowaniu się z inspektorem i naswietleniu mu sprawy kazał łapać kąt tak jak ma być według sztuki budowlanej i budować dalej Edytowane 30 Stycznia 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 31.01.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 (edytowane) Słuchajcie mam pytanie czy wymiary wierzby dachowej mają u nas doliczone naddatki czy samemu musimy dodać po 20 cm montażowego . Trzeba samemu sobie doliczyć naddatek !!! Edytowane 1 Lutego 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolin61 02.02.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Witam!!!!!Do Trymi Jestem na etapie wyboru projektu.Skłaniam się ku Ptysiowi. Budowa pod Krakowem koło Niepołomic .Mam parę pytań .Uprzejmie proszę o kontakt na mojego emaila : [email protected]Pozdrawiam wszystkie "Ptysie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 05.02.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 paragon, kiedy ruszasz z murami? Już praktycznie po zimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 05.02.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 paragon, kiedy ruszasz z murami? Już praktycznie po zimie Kurcze czekam na ekipę będą pod koniec marca, u mnie jeszcze full roboty przy fundamentach... instalacja kanalizacyjna czerpnie pow ietrza, przebicia na przyszłość do gwc ubicie piachu izolacja pierwsza warstwa 10cm styro pod chudziak , mam jeszcze potężny taras do wykonania za wszystko już zapłacone a jeszcze nie zrobione bo chlopaków mróz zaskoczył i śnieg Jak to wszystko zrobia to zabieram się za mury A u Ciebie jak z przygotowaniami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 05.02.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 A u Ciebie jak z przygotowaniami?? Czekam na PNB. Kiedy tylko otrzymam, to ruszam z fundamentami. Myślę, że tak w połowie marca powinno się coś ruszyć. Na razie grzebanie przy ogrodzeniu tymczasowym... Tak czy siak do wakacji ma stać SSO z dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 05.02.2011 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Czekam na PNB. Kiedy tylko otrzymam, to ruszam z fundamentami. Myślę, że tak w połowie marca powinno się coś ruszyć. Na razie grzebanie przy ogrodzeniu tymczasowym... Tak czy siak do wakacji ma stać SSO z dachem Tak trzymać!! Kurcze nie szkoda Ci paru tyś na tymczasowe ogrodzenie,i tak trzeba potem postawić docelowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 05.02.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Tak trzymać!! Kurcze nie szkoda Ci paru tyś na tymczasowe ogrodzenie,i tak trzeba potem postawić docelowe. Jakie parę tysięcy Siatka budowlana kosztowała w Leroy Merlin 270 zł, parę stempli, kilka zawiasów i zasuwa na bramę którą się zbije z desek. Całe ogrodzenie budowlane max 400 zł, działka 26 x 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 06.02.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 No tak znowu przesadziłem ,sąsiad grodził się 3 miesiące temu ogrodzeniem budowlanym i 8 tyś poszło mamy działki 60/60 metrów za metr robocizny płacił 25 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 07.02.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 No tak znowu przesadziłem ,sąsiad grodził się 3 miesiące temu ogrodzeniem budowlanym i 8 tyś poszło mamy działki 60/60 metrów za metr robocizny płacił 25 zł paragon, ile kasy już poszło / jeszcze pójdzie ci na fundamenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 07.02.2011 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 paragon, ile kasy już poszło / jeszcze pójdzie ci na fundamenty? Cholera wie musiałbym to wszystko jakoś teraz policzyć robiłem kilka rzeczy na razi mam kosztorys całościowy z ogrodzeniem studnią itp Jak będe maił chwile czasu to to policzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 08.02.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Mam zagospodarowanie działki, po poszerzeniu domku Mam też dwg (ten od Trymiego) z kilkoma zmianami:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 09.02.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 No nawet fajnie wyglada poszerzony salon, tak jakos zyskal na foremnosci. Ciekawe jak bedzie wygladal dom z zewnatrz...A dzialeczka kompaktowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 10.02.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 (edytowane) No nawet fajnie wyglada poszerzony salon, tak jakos zyskal na foremnosci. Ciekawe jak bedzie wygladal dom z zewnatrz... A dzialeczka kompaktowa:) Wygląda lepiej niż oryginał. Po poszerzeniu o 1000 mm i podniesieniu ścianki kolankowej o 1 pustak powierzchnia użytkowa wzrosła do 203,99 m2 a z garażem i kotłownią do 237 m2. Co do działki, to taka w sam raz. W południowych Katowicach, gdzie są wyłącznie domy ceny działek są z kosmosu, więc coś za coś. Poza tym kto by to sprzątał :D:D Można było kupić większą oddaloną o 10-15 km od Katowic, ale wolę w granicach miasta ze względu na wygodę życia. Edytowane 19 Listopada 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 11.02.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Wygląda lepiej niż oryginał. Po poszerzeniu o 1000 mm i podniesieniu ścianki kolankowej o 1 pustak powierzchnia użytkowa wzrosła do 203,99 m2 a z garażem i kotłownią do 237 m2. Co do działki, to taka w sam raz. W południowych Katowicach, gdzie są wyłącznie domy ceny działek są z kosmosu, więc coś za coś. Poza tym kto by to sprzątał :D:D Można było kupić większą oddaloną o 10-15 km od Katowic, ale wolę w granicach miasta ze względu na wygodę życia. Działeczka ma 710 m2. Ciekawostka: za płotem buduje się znany tv-man K.Durczok. Taaaaki mały "domek" Następny sukces: dzisiaj załatwiłem stemple po 3 zł i deski szalunkowe po 50 zł m3 czyli ceny zarąbiste! Musze tylko przywieźć to od faceta 160 km Po takim poszerzeniu trzeba przebudować górę ,zmienic całkowicie układ pomieszczeń ,pokoiki będą jak tunele w starej wersji już sa długie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 11.02.2011 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Po takim poszerzeniu trzeba przebudować górę ,zmienic całkowicie układ pomieszczeń ,pokoiki będą jak tunele w starej wersji już sa długie:yes: Po podniesieniu ścianki kolankowej o 23 cm pokoje na górze wyglądają dużo lepiej. Powierzchnia uzytkowa jest dużo większa, a efekt tunelu mniejszy pomimo wydłużenia o 1 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts