Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ptyś 2g m@m - komentarze

Recommended Posts

Wiem wiem w rozmowie zapytałem się o uszkodzone, to powiedział że na kilka palet jest jedna sztuka uszkodzona.Dobrze że powiedziałeś mi o tym żeby sobie sobie zapisać to w papierkach co na papierze to na papierze

Zastanawiam się jak to jest z reklamacją bo przecież jak przylecą pustaki na budowę to nie będziesz otwierał każdej palety (ponad 30 sztuk)żeby sprawdzić gdzie i ile jest uszkodzonych

Kierownika nie mam sam nim jestem, szukałem i nie znalazłem nikogo zaufanego.Dużo czytam i dużo już myślę ze wiem jak na razie to nie popełniłem żadnych błędów ,

Edytowane przez paragon

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

z małym czy wiekszym poślizgiem zobaczyłem dziś moj projekt po adaptacji mam wszystko na jednym poziomie - parter oczywiśćie .wys do sufitów 2.80 m , przejscie pod antresolą ma 2.30m schody musiały zostac z tego powodu na dole lekko zakrecone a antresola została bardziej wysunięta w strone salonu a przestrzeń nad schodami sie powiekszyła . z tego powodu do jednego pok. dziecinnego na górze wchodzi sie od strony łazienki a duża łazienka skurczyła się trochę i inaczej bedzie sie do niej wchodzić .Zrezygnowałem z balkonu niedzy pokojami dla dzieci wiec pustka nad salonem siega do konca budynku ,bedzie na dole duże okno balkonowe a nad nim przeszklona czesć prawie aż po sam dach :D mysle ze bedzie wpadać dużo światła do środka i bedzie to nieżle wyglądło od środka .co wy na to? Edytowane przez krystian 1974

Ten strop miał by te same właściwości co teriva ?

Nie, nie.... Prefabrykat miałby podobne parametry do monolitu. Obciążenie m2 chyba ok. 750 kg (teriva ma ok. 150 kg/m2)

Zalety są takie, że wpadają z dźwigiem na parę godzin i strop gotowy. Możesz po nim chodzić i w pełni korzystać, zero szalowania itd. Wiadomo, że wieniec być musi

Pytanie, czy cena suma sumarum wyjdzie podobna. Jeśli tak, to bynajmniej ja sobie odpuszczę następne "zmartwienia" i wezmę prefabrykat. Byleby tylko z ceną nie przesadzili. Jeśli przesadzą, no to kolego będę się sprężał z monolitem

Zrezygnowałem z balkonu niedzy pokojami dla dzieci wiec pustka nad salonem siega do konca budynku ,bedzie na dole duże okno balkonowe a nad nim przeszklona czesć prawie aż po sam dach :D mysle ze bedzie wpadać dużo światła do środka i bedzie to nieżle wyglądlło od środka .co wy na to?

Łuuuu chłolera to bedzie chyba zarąbiście wyglądało :o Następny wbił mi klina w głowę... :sick:

U mnie nie przejdzie. Mam zbyt blisko "oczy" sąsiadów zza płotu, ale pomysł nie powiem.... super!

Edytowane przez nasa1

z małym czy wiekszym poślizgiem zobaczyłem dziś moj projekt po adaptacji mam wszystko na jednym poziomie - parter oczywiśćie .wys do sufitów 2.80 m , przejscie pod antresolą ma 2.30m schody musiały zostac z tego powodu na dole lekko zakrecone a antresola została bardziej wysunięta w strone salonu a przestrzeń nad schodami sie powiekszyła . z tego powodu do jednego pok. dziecinnego na górze wchodzi sie od strony łazienki a duża łazienka skurczyła się trochę i inaczej bedzie sie do niej wchodzić .Zrezygnowałem z balkonu niedzy pokojami dla dzieci wiec pustka nad salonem siega do konca budynku ,bedzie na dole duże okno balkonowe a nad nim przeszklona czesć prawie aż po sam dach :D mysle ze bedzie wpadać dużo światła do środka i bedzie to nieżle wyglądło od środka .co wy na to?

No i ekstra też mam wszystko na jednym poziomie,nie było z tym wielkich trudności a pomysły masz zajefajne

Łuuuu chłolera to bedzie chyba zarąbiście wyglądało :o Następny wbił mi klina w głowę... :sick:

U mnie nie przejdzie. Mam zbyt blisko "oczy" sąsiadów zza płotu, ale pomysł nie powiem.... super!

no ale przecież ktoś był taki mądry i wymyślił dla nas rolety wieczorem spuszczasz (rolety):lol2: i sasiedzi mogą Cię cmoknąć:D a za dnia masz extra widno w środku i niwpowtarzalne wnetrze !

no ale przecież ktoś był taki mądry i wymyślił dla nas rolety wieczorem spuszczasz (rolety):lol2: i sasiedzi mogą Cię cmoknąć:D a za dnia masz extra widno w środku i niwpowtarzalne wnetrze !

Jak będziesz mył te przeszklenie ?

Dzisiaj byłem oglądać kominki z płaszczem wodnym i powiem wam że chyba z tego rezygnuje ze względu na dzwięki jakie ten kominek emituje,porażka jeżeli chciałbyś sobie posiedzieć w ciszy przy kominku

Edytowane przez paragon

Powiem Wam coś... wkurzała mnie mała łazienka w sypialni. Najpierw chciałem ją zlikwidować, ponieważ strasznie minimalizowała sam hol na piętrze. Później myślę sobie, że zostawię. Następnie pomyślałem, że będzie ciemna jak du..a murzyna. Mój Kierbud mi pomógł i doradził w czasie mniej więcej 2 sekund.

Efekty? Przenoszę łazienkę "sypialnianą" do garderoby (tej obok łazienki głównej) a z dotychczasowej robimy tylko prysznic z wejściem od łazienki głównej.

Suma = brak jednej garderoby w sypialni.

Aha, jeszcze jedno:

Nie będę miał w sypialni (tej dużej) okna balkonowego, dlatego robię mniej więcej takhttp://www.samsel.biz.pl/images/fakro2.jpg

Ewentualnie coś takiego

http://www.oknonet.pl/img/produkty/_big/_6aeaca1656.jpg

NA PEWNO ZOSTAWIAM OKNA O SZER. 940 MM

Edytowane przez nasa1

Powiem Wam coś... wkurzała mnie mała łazienka w sypialni. Najpierw chciałem ją zlikwidować, ponieważ strasznie minimalizowała sam hol na piętrze. Później myślę sobie, że zostawię. Następnie pomyślałem, że będzie ciemna jak du..a murzyna. Mój Kierbud mi pomógł i doradził w czasie mniej więcej 2 sekund.

Efekty? Przenoszę łazienkę "sypialnianą" do garderoby (tej obok łazienki głównej) a z dotychczasowej robimy tylko prysznic z wejściem od łazienki głównej.

Suma = brak jednej garderoby w sypialni.

Aha, jeszcze jedno:

Nie będę miał w sypialni (tej dużej) okna balkonowego, dlatego robię mniej więcej takhttp://www.samsel.biz.pl/images/fakro2.jpg

Ewentualnie coś takiego

http://www.oknonet.pl/img/produkty/_big/_6aeaca1656.jpg

Jest niesamowite .......ale jak dla mnie zbyt duża strata ciepła w zimie,

Dzisiaj byłem oglądać kominki z płaszczem wodnym i powiem wam że chyba z tego rezygnuje ze względu na dzwięki jakie ten kominek emituje,porażka jeżeli chciałbyś sobie posiedzieć w ciszy przy kominku

A co? gadał po paruwiańsku, czy co ten kominek?

HYHYHYH przejdz się tam gdzie mają taki zamontowany i posłuchaj kominek z płaszczem w akcji, zrozumiesz o co chodzi ciężko to wytłumaczyć .

Niby dobra obudowa to eliminuje ale....

Eeeeeeee.... bez przesady,,,, ja tam "owinę" cały kominek cegłą paloną dookoła

coś w tym stylu

http://muratordom.pl/s/photos/f8/c5/9e/f8c59ee4c3593317.jpg

i będzie cisza, a klimacik pozostanie

albo tak

http://static.e-sciany.pl/fmfiles/sciany-zdjecia/zdjecia-artykul-duze-cegla-we-wnetrz-2d.jpg

Bynajmniej cegła u mnie w domu na pewno się pojawi i nie tylko przy kominku

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR5XV6L98xx294wcle16y_IfbwwXERc2597ql-tqZHFfaCEwRYFJw&t=1

Edytowane przez nasa1

z drabiny nam badania wysokosciowe:D a jak nie dam w przyszłosci rady to firma lub dzieci to bedą musiały na drabinkę :D

z drabiny nam badania wysokosciowe:D a jak nie dam w przyszłosci rady to firma lub dzieci to bedą musiały na drabinkę :D

paragon, krystian pisze o dzieciach, to od razu widać, że dla wnuków stawia chałupę :D

A tak na poważnie, to myślę, że od marca / kwietnia chyba w końcu zaczniemy umieszczać zdjęcia z naszych realizacji, co koledzy?

Eeeeeeee.... bez przesady,,,, ja tam "owinę" cały kominek cegłą paloną dookoła

coś w tym stylu

http://muratordom.pl/s/photos/f8/c5/9e/f8c59ee4c3593317.jpg

i będzie cisza, a klimacik pozostanie

albo tak

http://static.e-sciany.pl/fmfiles/sciany-zdjecia/zdjecia-artykul-duze-cegla-we-wnetrz-2d.jpg

Bynajmniej cegła u mnie w domu na pewno się pojawi i nie tylko przy kominku

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR5XV6L98xx294wcle16y_IfbwwXERc2597ql-tqZHFfaCEwRYFJw&t=1

Nie wydaje Ci się że u nas nie zda egzaminu kominek tak wystający (koza już zajmuje dużo miejsca) wydaje mi się ze na taki salon to tylko kominki licowane ze scianą

paragon, krystian pisze o dzieciach, to od razu widać, że dla wnuków stawia chałupę :D

A tak na poważnie, to myślę, że od marca / kwietnia chyba w końcu zaczniemy umieszczać zdjęcia z naszych realizacji, co koledzy?

No tak już się nie mogę doczekać kiedy zacznę, tyle pomysłów że zapisuje je na kartce żeby nie zapomnieć :) Do maja mam 9 chłopaków na budowie u siebie to myślę ze im bardzo szybko poleci.....

pamiętajcie panowie żeby przy ścianach fundamentowych pomyśleć o wszystkich przelotach(kanaliza ,czerpnia kominka ,gwc,dodatkowe przejście pod ławą do studni głębinowej,i ze dwa peszle do elektryki,uziemienie wpiąć do zbrojenia i długim wąsem puścic pod ławą

Edytowane przez paragon