nasa1 26.02.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 No tak zapomniałem, ciekawy jestem jak to wszystko będzie wyglądało po takim zabiegu,często jestem w Katowicach u lekarza (co miesiąc) to jak pozwolisz to podlece zobaczyć twojego Ptyśia Nie ma sprawy. Myślę, że w czerwcu - lipcu będzie stan SSO z dachem. Swoją drogą ja też często bywam w Legnicy, bo taką mam pracę, że sporo podróżuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 26.02.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Nie ma sprawy. Myślę, że w czerwcu - lipcu będzie stan SSO z dachem. Swoją drogą ja też często bywam w Legnicy, bo taką mam pracę, że sporo podróżuję Na razie nie mam czego pokazać stan zero ....i to nie pełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 26.02.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 paragon, krystian, macie jakieś zdjęcia, skany lub cokolwiek w wersji elektronicznej, żeby zobaczyć jak wygląda domek po wyrównaniu salonu z resztą pomieszczeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 26.02.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 (edytowane) paragon, krystian, macie jakieś zdjęcia, skany lub cokolwiek w wersji elektronicznej, żeby zobaczyć jak wygląda domek po wyrównaniu salonu z resztą pomieszczeń? ja mam tylko czerwone linie naniesione na projekt jako poprawka ,ja osobiście nie mam pojęcia jak to będzie wyglądało ,rękę na pulsie trzyma znajomy konstruktor który osobiście będzie nadzorował etap równania i poprawek stropu .Zapewnił że będę bardzo zadowolony z wyniku Wszędzie będzie 2.80 do stropu nawet z 20 cm styro w podłodze Edytowane 26 Lutego 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 27.02.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Wszędzie będzie 2.80 do stropu nawet z 20 cm styro w podłodze Jak to rozwiązał z antresolą? Po podniesieniu salonu przejście pod antresolą ma 175 cm Krystian pisał, że przesunął antresolę w stronę salonu i zawinął schody na dole. Kurcze nie bardzo potrafię sobie wyobrazić, jak to konstruktorzy wymyślili. paragon, albo Krystian zrobilibyście skan jakiś i umieścili albo puścili mi pocztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 27.02.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Wystarczy ostatnie stopnie stopniować skrętnie w prawo i nie będzie stromo-będzie jak w projekcie lecz spocznik się podniesie O podkrecaniu schodków pisałem już wczesniej spocznik ma u mnie 2.30 nie mam żadnych skanów wszystko w głowie u konstruktora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 27.02.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 paragon, krystian, macie jakieś zdjęcia, skany lub cokolwiek w wersji elektronicznej, żeby zobaczyć jak wygląda domek po wyrównaniu salonu z resztą pomieszczeń? niestety nie mam nic opocz rzutow projektu z góry w pdf-ie i nie jest w nich usunięty jeszcze balkon .W piatek jak byłem u architekta to widziałem jak projekt obrabiał AUTOCATEM .bede u niego w tygodniu to spróbuje go sobie przenieść na pena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 27.02.2011 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Koledzy, czyli jeśli dobrze rozumiem, to antresola po prostu poszła wyżej, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 28.02.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Tak kolego poszła wyżej dolny rozbieg się wydłużył a górny skrócił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 03.03.2011 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 (edytowane) Ha ha ha, witam! No i znowu zaskoczenie Znajomy produkuje prefabrykaty i kiedy dowiedział się, że buduję dom, to zaproponował strop prefabrykowany 2K czyli właściwie to samo, co monolit. Tutaj macie opis http://www.muratorplus.pl/technika/konstrukcje/strop-zespolony-2k_62294.html Policzyłem wszystkie koszty monolitu i wiecie co? Wychodzi na to samo co do złotówy! Monolit czy 2K (mój Ptyś jest dłuższy o 1000 mm) mi wychodzi 22.000 zł - materiały i robocizna W cenie 2K mamy: Projekt stropu Dzień pierwszy - dostawa i montaż stropu Dzień drugi - lanie betonu i wibrowanie betonu (oczywiście w cenie zbrojenia, wieńce, materiały itd.) Następnie spryskanie specjalnym środkiem, aby nie trzeba było polewać wodą (są takie, zapewniam) Strop gotowy. Po 7 dniach możemy lecieć ze ścianami piętra. Znajomy produkuje ogromne ilości prefabrykatów (całe hale i zakłady) od wielu lat, więc o jakość bym się nie martwił. Mój strop to dla niego marny biznes w porównaniu do tych wszystkich hal, które buduje, ale to już nie mój dylemat. Tak sobie myślę, że raczej pójdę w stronę takiego stropu ze względu na szybkość wykonania i wygodę podczas budowy. Z monolitem jest 1,5 miesiąca bujania. Hmm... Co Wy koledzy na to? Na wieńcach dałbym coś takiego http://www.grupapsb.com.pl/psb/files/BlockImage2/amvhec8066rvu0/image-body-1.jpg do poczytania tutaj http://www.grupapsb.com.pl/psb/porady/tematy-miesiaca/nowe-ksztaltki-wiencowe-z-firmy-betard.html?Section=sciany-i-stropy AHA... grubość stropu 2K na gotowo wynosiłaby 16 cm Edytowane 3 Marca 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 03.03.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 nasa1, wygląda to bardzo ciekawie!!!zabieram sie do lektury. Czy takie stropy wykonują różne firmy w całej Polsce czy jest to specjalizacja konkretnego wykonawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 03.03.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Jeżeli ten sam koszt to zostałbym przy sprawdzonym monolicie ....Jeżeli chodzi o czas to tydzien w tą czy w tamtą nie robi różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 03.03.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 (edytowane) nasa1, wygląda to bardzo ciekawie!!! zabieram sie do lektury. Czy takie stropy wykonują różne firmy w całej Polsce czy jest to specjalizacja konkretnego wykonawcy? Z tego, co mi mówił znajomy, to sporą część kosztów stanowi transport, dźwig i robocizna (ok. połowę w moim przypadku) Mój znajomy z fabryką jest 30 km ode mnie. Musisz poszukać w małopolsce, a jeśli chcesz, to zapytam go, jaka cena gdyby były dwa takie domki, z tym, że jeden w Niepołomicach. No chyba, że ma jakiegoś kolegę od prefabrykatów blisko ciebie... Edytowane 3 Marca 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 03.03.2011 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 (edytowane) paragon, K2 jest praktycznie tym samym, co monolit, a o niebo wytrzymalszym niż Teriva.. Wytrzymałość TERIVA 150 kg/m2, K2 750 kg m2To nie tydzień w tą, czy w tamtą, a co najmniej miesiąc i jeden tydzień różnicy w czasie wykonania.No i odchodzą Ci szalunki, deski, kantówki itd... cały ten bajzel drewniany Edytowane 3 Marca 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 03.03.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 (edytowane) No i odpada tynkowanie od spodu, a jeśli już to marginalizujemy tynki do minimum Powiem tak: spodobał mi się ten pomysł z 2K Ufam facetowi, bo nie jedno razem budowaliśmy (no ja to może instalowałem co nieco na tych budowach, a nie budowałem) i wiem, że szczerze mi prawi. Sam ma w nowym domu 2K Jeśli komuś nie zależy na czasie, to można monolit. Edytowane 19 Listopada 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 03.03.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Ciekawy ten strop godny nastepca monolitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 03.03.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Ciekawy ten strop godny nastepca monolitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 03.03.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 moze tam? Trymi, http://www.budbet.com.pl/kontakt.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 03.03.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 też mi polecał murarz ten sufit i jestem za, tylko ze nazywa sie fochowo- filigran- nie k2 ale to chyba o to samo biega- musze jeszcze poszukać producentaw okol. opola ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 04.03.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 (edytowane) nasa1. Dzięki ale w tym budbecie tego nie widzę... Poszukam. Mi się niestety budowa opóźnia ze względu na doprowadzenie mediów (nie wiedziałem, że jest z tym tyle pieprzenia!) ale myślę, że w lecie strop już będzie potrzebny:) Jak byś rozmawiał z tym znajomkiem to zapytaj o Niepołomice, a co nam szkodzi? Oj prrrr, właśnie sobie coś uzmysłowiłem. Chcę w moim stropie wykonac kilka otworów na kanały wentylacji mechanicznej... więc chyba muszę robić monolit... Edytowane 4 Marca 2011 przez Trymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts