nasa1 04.03.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 (edytowane) też mi polecał murarz ten sufit i jestem za, tylko ze nazywa sie fochowo- filigran- nie k2 ale to chyba o to samo biega- musze jeszcze poszukać producentaw okol. opola ! Krystian, K2 to nie to samo co Filigran. Poczytaj w necie. W stropach filigran ważne jest prawidłowe zazbrojenie styków płyt "tzw zamków". Najlepsza jest odmiana typu 2K (ma lepsze "zamki"). Dobre wykonanie zamka - zapewnia, że nie pojawiają się tam rysy. "zamek" wygląda tak, że na wierzchu, na stykach płyt, przed zalaniem betonu kładą zbrojenie (siatkę) i dopiero zalewają. Potem trzyma tak, że masakra. Teriva nawet się nie umywa. W Terivie masz tyle styków, połączeń, że zazwyczaj ludzie i tak od spodu dają płyty G-K Edytowane 4 Marca 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 04.03.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 (edytowane) nasa1. Dzięki ale w tym budbecie tego nie widzę... Poszukam. Mi się niestety budowa opóźnia ze względu na doprowadzenie mediów (nie wiedziałem, że jest z tym tyle pieprzenia!) ale myślę, że w lecie strop już będzie potrzebny:) Jak byś rozmawiał z tym znajomkiem to zapytaj o Niepołomice, a co nam szkodzi? Oj prrrr, właśnie sobie coś uzmysłowiłem. Chcę w moim stropie wykonac kilka otworów na kanały wentylacji mechanicznej... więc chyba muszę robić monolit... Już pytałem. Nie ma problemu i facet chętnie wykona strop dla ciebie. Może nawet wspólnie ugramy lepszą cenę? Jeżeli chodzi o otwory, to ten sam temat poruszyłem i odpowiedział mi, że po zmontowaniu stropu udostępni za darmo wiertnicę, lub wykona to co chcesz na etapie prefabrykacji. Na priv mogę Ci podac namiary do faceta Edytowane 4 Marca 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 04.03.2011 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 (edytowane) Rozmawiałem z wieloma ludźmi, typowymi budowlańcami, Kierownikami Budów (pracuję w tej branzy, więc mam kogo popytać) i każdy mówi, że stropy 2K do domu, jeśli spieszysz się z realizacją - są SUPER. Od dołu nie musisz tynkować. Jesli się nie spieszysz, to kwestia ceny, ale ta wychodzi podobnie. Jeden warunek: zakład prefabrykatów musi być w rozsądnej odległości od budowy. Edytowane 19 Listopada 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 04.03.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 nasa1, wygląda to bardzo ciekawie!!! zabieram sie do lektury. Czy takie stropy wykonują różne firmy w całej Polsce czy jest to specjalizacja konkretnego wykonawcy? Aha.... budowlańcy mówią mi, żeby dać te kształtki nadprożowo-wieńcowe, bo jeśli wieńce będą betonowe, to nawet po obłożeniu styropianem, w deszczowe dni będzie widać ślad wieńca na elewacji. No tak mi mówi już czwarty fachowiec z budowlanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 05.03.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 nasa chciałeś ptysia po adaptacji na autocata podaj namiary wyślę Ci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 06.03.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 (edytowane) p Edytowane 19 Listopada 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 09.03.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Jak tam Panowie ,,,,,, odliczanko. ostatnie minuty do startu sezonu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 09.03.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 no chyba jeszcze nie wszyscy ja dopiero skompletowałem papiery i zdaję do powiatu .Teraz chyba z 2 miesiące czekania:(Jak tam Panowie ,,,,,, odliczanko. ostatnie minuty do startu sezonu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 10.03.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 no chyba jeszcze nie wszyscy ja dopiero skompletowałem papiery i zdaję do powiatu .Teraz chyba z 2 miesiące czekania:( Papierologia..........współczuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 10.03.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 paragon. nie orientujesz sie w okloicy opola i wrocławia w producentach sufitow filigran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 10.03.2011 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 (edytowane) paragon. nie orientujesz sie w okloicy opola i wrocławia w producentach sufitow filigran Nie do mnie pytanie, ale jeśli chcesz, to zorientuję się u znajomego (będzie mi robił strop) kto robi porządnie w tamtej okolicy. On robi budowy w całej PL, współpracuje z takimi firmami więc powinien chyba wiedzieć? Edytowane 17 Kwietnia 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 10.03.2011 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 (edytowane) Jak tam Panowie ,,,,,, odliczanko. ostatnie minuty do startu sezonu!!! Edytowane 17 Kwietnia 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 11.03.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 (edytowane) Na razie wkurzyłem się na banki. Chcę mało, a oni chcą, abym wziął dużo. Na cholere mi tyle? Co za gnidy Chyba w ogóle zrezygnuję z tych krwiopijców i wykonam robotę o 1 rok dłużej. Poza tym, to wodę mi podłączają w działce:p No u mnie od kwietnia już rusza budowa kanalizacji i wodociągów ,mam przyłączę o długości 170 m ale na szczęście gmina partycypuje w kosztach ze względu na rozbudowę w tym miejscu całej sieci .A pomyślec że w tamtym roku miałem to robić na własny koszt brrrrrrr..... Ja tam na budowę przeznaczyłem 3 lata ,zrobię to sobie bez nerwów to ma być przyjemność nie stres Edytowane 11 Marca 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 11.03.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 (edytowane) No u mnie od kwietnia już rusza budowa kanalizacji i wodociągów ,mam przyłączę o długości 170 m ale na szczęście gmina partycypuje w kosztach ze względu na rozbudowę w tym miejscu całej sieci .A pomyślec że w tamtym roku miałem to robić na własny koszt brrrrrrr..... Ja tam na budowę przeznaczyłem 3 lata ,zrobię to sobie bez nerwów to ma być przyjemność nie stres Poczekam i zobaczę za rok, jak to będzie się układało. Edytowane 17 Kwietnia 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 12.03.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 nasa jakbyś mógł to sie zorientuj o tych sufitach może akurat to wypali . z góry dzięki za fatygę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 12.03.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 nasa jakbyś mógł to sie zorientuj o tych sufitach może akurat to wypali . z góry dzięki za fatygę przecież napisałem ci namiary na priv, nie dostałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 13.03.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 przecież napisałem ci namiary na priv, nie dostałeś? nasa 1 machnij mi z łaski swojej też namiarek... pogadać nie zaszkodzi masz może wycene materiałów na strop naszego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 13.03.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 (edytowane) nasa 1 machnij mi z łaski swojej też namiarek... pogadać nie zaszkodzi masz może wycene materiałów na strop naszego domku Namiary puszczam Ci na priv Edytowane 19 Listopada 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 14.03.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 (edytowane) no chyba jeszcze nie wszyscy ja dopiero skompletowałem papiery i zdaję do powiatu .Teraz chyba z 2 miesiące czekania:( Powinno Ci pójść szybciej. Dwa miesiące mają maksymalnie, ale zazwyczaj decyzja jest w miesiąc. Jeśli ładnie poprosisz Panią w wydziale budownictwa to załatwi ci to szybciej. Skoro w takim dużym mieście jak Katowice za tydzień odbieram, a nawet miesiąc nie minął, to nie powinno być źle. Jednak pamiętaj: w urzędach trzeba być miłym i uśmiechniętym nawet jak masz ch...wy dzień Taka taktyka cuda czyni Dzisiaj potrzebowałem wypis z rejestru gruntów. Dzwonię i grzecznie pytam, a oni, że czekać 7 dni, a poza tym spore kolejki do złożenia wniosku. Na to ja jeszcze grzeczniej proszę, że mi zależy, że potrzebuję i że będę bardzo wdzięczny Załatwiłem w pół godziny, za okazaną grzeczność, a że jestem z natury wesoły, a nie upierdliwy gość, to mi łatwo poszło Ja byłem miły, to i Pani była miła i w ogóle sielanka jakich mało :-D:-D W Urzędach jak nie będziesz miły, a będziesz nerwowy i narzekający, to wiele nie ugrasz Wiem coś o tym. niestety... np skarbówkę niedawno miałem w firmie, to były dopiero jaja, ale to temat na inną okazję To są Państwa w Państwie brachu... Edytowane 14 Marca 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 14.03.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Trymi, bloczki fundamentowe już kupiłeś? Mam namiar tanio i bardzo dobrej jakości na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts