Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ptyś 2g m@m - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oni są zadowoleni z drugiej strony obok budują się lekarze i też z EDERA podpytałem się budowlańców co o nim myślą to byli zachwyceni dobrze wypalony, dzwoni jak dzwon po uderzeniu młotkiem ,prosty i wstępnie szlifowany obustronnie ja go kłade na cieniutką zaprawę

Więcej fotek

https://picasaweb.google.com/114130517282548950752/Sciany02?authkey=Gv1sRgCMaTuMLdhZD3Lw#

Edytowane przez paragon

Oni są zadowoleni z drugiej strony obok budują się lekarze i też z EDERA podpytałem się budowlańców co o nim myślą to byli zachwyceni dobrze wypalony, dzwoni jak dzwon po uderzeniu młotkiem ,prosty i wstępnie szlifowany obustronnie ja go kłade na cieniutką zaprawę

Więcej fotek

https://picasaweb.google.com/114130517282548950752/Sciany02?authkey=Gv1sRgCMaTuMLdhZD3Lw#

Extra widok dla spragnionych oczu ;) Gratuluję!

Mam nadzieję, że za ok. miesiąc wstawię podobne fotki.

Wydaje mi się ze za miesiąc to będziesz lał chudziaka ................

paragon, zobaczymy jak to pójdzie, ale do końca maja chcę już robić strop. Wg wykonawcy tak to mniej więcej wyjdzie. W tym roku i tak robię tylko ściany, dach i może okna, bo kasy nie starczy więcej, więc aż takiego ciśnienia nie ma. Miło się ogląda zdjęcia z postepów na twojej budowie.

masa budujesz z pustaków pichler cenowo wychodzą trochę taniej niż eder i faktycznie mają współczynnik przenikania 0,68 w/m2 sprawdzałem na austryjackich stronach eder ma 0.80 ,mówiłeś kiedyś że oglądałeś te pustaki i niby wyglądają extra ale ten produkt jest chyba coś jeszcze mało popularny w polsce pzynajmniej na opolszczyznie go nigdzie nie spotkałem ,jaka twoja opinia o tym produkcie ,miałeś go chyba w rękach ?

masa budujesz z pustaków pichler cenowo wychodzą trochę taniej niż eder i faktycznie mają współczynnik przenikania 0,68 w/m2 sprawdzałem na austryjackich stronach eder ma 0.80 ,mówiłeś kiedyś że oglądałeś te pustaki i niby wyglądają extra ale ten produkt jest chyba coś jeszcze mało popularny w polsce pzynajmniej na opolszczyznie go nigdzie nie spotkałem ,jaka twoja opinia o tym produkcie ,miałeś go chyba w rękach ?

Wiesz... ja bym najchętniej zbudował z CERPOL Kozłowice, bo dobry, polski i z gliny przedniej zrobiony, na miejscu, ale drogi, jak cholera!

"Miałem w ręku" PICHLER, to sporo przesadzone. Mieli w ręku murarze i to chyba nie byle jacy, bo ze 100 domów postawili w ceramice. Opinie mieli wręcz przednie!

Sprzedaje się to, co dobrze reklamowane.

Edytowane przez nasa1

własnie dostałem oferte z aus pol bis pilchera 25 po 4,85 pln 12 po 4.30 pln a inna firma nie pamietam teraz nazwy dała oferte edera 25 po 4.60 pln i 11.5 po 4.30 pln obie propozycje sa z dostawą w tej cenie :) oferty skladałem na stronie OFERTEO znalazłem ją przypadkiem ,wpisujesz co i ile cię interesuje i firmy przysyłaja swoje oferty ! Edytowane przez krystian 1974

własnie dostałem oferte z aus pol bis pilchera 25 po 4,85 pln 12 po 4.30 pln a inna firma nie pamietam teraz nazwy dała oferte edera 25 po 4.60 pln i 11.5 po 4.30 pln obie propozycje sa z dostawą w tej cenie :) oferty skladałem na stronie OFERTEO znalazłem ją przypadkiem ,wpisujesz co i ile cię interesuje i firmy przysyłaja swoje oferty !

Wiem, korzystam z oferteo.pl i szukajfachowca.pl

Kurde nie było mnie parę dni obiecuje jutro wkleić fotki

paragon, dzięki za link do zdjęć leniu :p

A u mnie tak: w środę kopię pod ławy, kurcze deszczowa pogoda, zobaczymy jak to pójdzie.

plan taki:

- Środa wykopy

- Czwartek kręcenie zbrojeń na boku i układanie szalunków

- Piątek chudziak

- Poniedziałek układanie zbrojeń lanie ław

potem 3-4 tyg. przerwy i bloczki fundamentowe

paragon, dzięki za link do zdjęć leniu :p

A u mnie tak: w środę kopię pod ławy, kurcze deszczowa pogoda, zobaczymy jak to pójdzie.

plan taki:

- Środa wykopy

- Czwartek kręcenie zbrojeń na boku i układanie szalunków

- Piątek chudziak

- Poniedziałek układanie zbrojeń lanie ław

potem 3-4 tyg. przerwy i bloczki fundamentowe

Kurde nawał pracy i czsu nie ma

ja bloczki kładłem już po 10 dniach od zalania ławy 4 tygodnie to za dużo...........

no NASA gratulacje coś się zaczyna dziać żeby tylko pogoda była bo basen bedziesz miał gratis ;) ja czekam na pnb niby mam już zatwierdzone brakuje mi tylko jakiś papierków od szamba!

krystian, pewnie rano będzie lekki basen, ponieważ teraz pada deszcz. Jutro ekipa przywiezie pompę i z samego rana włączą, żeby wypompować wodę, zanim zaczną szalować.

paragon, co ile dawałeś strzemiona na zbrojeniu ław? W projekcie jest co 50 cm, a chyba powinno się dać co 30 cm?

krystian, pewnie rano będzie lekki basen, ponieważ teraz pada deszcz. Jutro ekipa przywiezie pompę i z samego rana włączą, żeby wypompować wodę, zanim zaczną szalować.

paragon, co ile dawałeś strzemiona na zbrojeniu ław? W projekcie jest co 50 cm, a chyba powinno się dać co 30 cm?

OOOOOOOOO bardzo pozytywnie coś już się dzieje

Strzemiona dawałem co ......https://picasaweb.google.com/114130517282548950752/Pokazowka?authkey=Gv1sRgCOjV5u7fgKm7uAE#

szerokość ławy 60 to strzemiona co 30 cm