Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ptyś 2g m@m - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

paragon, ja daję strzemiona co 50 cm, a zagęszczam na rogach. Tak stwierdził Kierbud. Mogę to jeszcze zmienić.

Beton daję B25, bo różnica w cenie żadna.

Jutro miałem lać chudziaka, ale w nocy lało i w tej chwili wkopałem rurę drenażową aby osuszyć podłoże.

Potem jeszcze wybiorą 15 cm piasku w ławach, żeby nie lać chudziaka na mokrym piachu i lejemy chudziaka. Trochę więcej go niestety wejdzie.

Pompa w pracy

IMG00125-20110414-1129.jpg

Edytowane przez nasa1

ładnie ładnie robota idzie do przodu ja mam już kupione kominy effe 2

są na jednym zdjęciu

paragon, też mnie przekonuje firma Effe 2. Cena przystępna, a i opinie zdążyłem zebrać przychylne.

Z drugiej zaś strony to tylko komin i ceramika, a wszyscy marketingowcy z Schiedel dorabiają do tego jakieś filozofie, jak by to było urządzenie.

Właśnie dlatego zapytałem o kominy bo widziałem na jednym z Twoich zdjęć.

paragon, też mnie przekonuje firma Effe 2. Cena przystępna, a i opinie zdążyłem zebrać przychylne.

Z drugiej zaś strony to tylko komin i ceramika, a wszyscy marketingowcy z Schiedel dorabiają do tego jakieś filozofie, jak by to było urządzenie.

Właśnie dlatego zapytałem o kominy bo widziałem na jednym z Twoich zdjęć.

Akurat ja ponad dach wypuszczam tylko dwa dymne , reszta nie wychodzi ponad dach, kominy wentylacyjne użyje jako tunele do rekuperatora, na dach wypuszcze tylko jeden wentylacyjny od pionu kanalizacyjnego i to i tak będzie tylko wietrznik dachówkowy .I jeden komin wentylacyjny musi byc do kotłowni.

Widzę robota u Ciebie rusza całą parą:wiggle:

Akurat ja ponad dach wypuszczam tylko dwa dymne , reszta nie wychodzi ponad dach, kominy wentylacyjne użyje jako tunele do rekuperatora, na dach wypuszcze tylko jeden wentylacyjny od pionu kanalizacyjnego i to i tak będzie tylko wietrznik dachówkowy .I jeden komin wentylacyjny musi byc do kotłowni.

Widzę robota u Ciebie rusza całą parą:wiggle:

No ruszyła, ruszyła. W środę weszła koparka, a w piątek umieściłem te zdjęcia.

Na poniedziałek zamówiony chudy beton, a na czwartek beton na ławy.

Ekipa bardzo zgrana i dobrze im idzie praca. Nic, tylko organizować kasę ;)

no super widok:) a czego nasa robisz taki przestój ?

Firma, która mi buduje ma jeszcze dwie inne budowy i mają tak rozplanowane prace, aby zakończyć mi dach w sierpniu.

Rozpoczęliśmy zgodnie z planem. Poza tym betonowi nie zaszkodzi, jeśli poczeka :yes:

Na razie musze polewać beton trzy razy dziennie.

aha..... jednak nie robię obniżonego salonu, żona mnie przekonała :D

zakręcę schody na dole i będzie git :cool:;)

Hmm, nasa1 a możesz mi przesłać jakiś drobny szkic jak to rozwiążesz przez zawinięcie schodów? Bo z tego co pamiętam to spocznik zamierzasz mieć prawda?

Jeśli rezygnujesz z obniżenia salonu to spocznik musisz podnieść do góry co doda jakieś 2 schodki w dolnym biegu schodów ale czy wystarczy to samo otwarcie na schody w stropie aby nie walić głową przy schodzeniu?

Hmm, nasa1 a możesz mi przesłać jakiś drobny szkic jak to rozwiążesz przez zawinięcie schodów? Bo z tego co pamiętam to spocznik zamierzasz mieć prawda?

Jeśli rezygnujesz z obniżenia salonu to spocznik musisz podnieść do góry co doda jakieś 2 schodki w dolnym biegu schodów ale czy wystarczy to samo otwarcie na schody w stropie aby nie walić głową przy schodzeniu?

Spocznik podnosze do góry. W projekcie jest na poziomie + 2300 mm, ale wystarczy, jeśli będzie + 2100 mm.

Otwarcie na schody wystarczy. Zawijam schody w jego świetle, nie wychodzę poza otwór. Schody będą zaczynać się od strony kuchni, bezpośrednio przy kominie. Pomiędzy ścianą kuchni, a pierwszym schodkiem będzie przejście do salonu o szer. min. 1000 mm

Pusta przestrzeń nad schodami zostanie zwiększona o 1000 mm w stronę garażu.

Drobna zmiana ścian działowych i rozmieszczenia drzwi wejściowych do łazienki i pokoju obok łazienki na górze.

Będziemy eksperymentować w trakcie układania szalunków pod schody

Edytowane przez nasa1