paragon 14.04.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 14.04.2011 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 https://picasaweb.google.com/114130517282548950752/Pokazowka?authkey=Gv1sRgCOjV5u7fgKm7uAE#[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 14.04.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 (edytowane) paragon, ja daję strzemiona co 50 cm, a zagęszczam na rogach. Tak stwierdził Kierbud. Mogę to jeszcze zmienić. Beton daję B25, bo różnica w cenie żadna. Jutro miałem lać chudziaka, ale w nocy lało i w tej chwili wkopałem rurę drenażową aby osuszyć podłoże. Potem jeszcze wybiorą 15 cm piasku w ławach, żeby nie lać chudziaka na mokrym piachu i lejemy chudziaka. Trochę więcej go niestety wejdzie. Pompa w pracy Edytowane 21 Listopada 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 14.04.2011 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 (edytowane) Kilka fotekhttps://picasaweb.google.com/114130517282548950752/Sciany02?authkey=Gv1sRgCMaTuMLdhZD3Lw# Edytowane 14 Kwietnia 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 15.04.2011 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Kilka fotek https://picasaweb.google.com/114130517282548950752/Sciany02?authkey=Gv1sRgCMaTuMLdhZD3Lw# Ładnie, ładnie, u ciebie to już coś widać. Wybrałeś kominy? Jaka firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 15.04.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 (edytowane) Prace idą do przodu. Szalunki pod chudziaka Edytowane 21 Listopada 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 15.04.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 (edytowane) ładnie ładnie robota idzie do przodu ja mam już kupione kominy effe 2są na jednym zdjęciu Edytowane 15 Kwietnia 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 15.04.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 ładnie ładnie robota idzie do przodu ja mam już kupione kominy effe 2 są na jednym zdjęciu paragon, też mnie przekonuje firma Effe 2. Cena przystępna, a i opinie zdążyłem zebrać przychylne. Z drugiej zaś strony to tylko komin i ceramika, a wszyscy marketingowcy z Schiedel dorabiają do tego jakieś filozofie, jak by to było urządzenie. Właśnie dlatego zapytałem o kominy bo widziałem na jednym z Twoich zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 15.04.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 paragon, też mnie przekonuje firma Effe 2. Cena przystępna, a i opinie zdążyłem zebrać przychylne. Z drugiej zaś strony to tylko komin i ceramika, a wszyscy marketingowcy z Schiedel dorabiają do tego jakieś filozofie, jak by to było urządzenie. Właśnie dlatego zapytałem o kominy bo widziałem na jednym z Twoich zdjęć. Akurat ja ponad dach wypuszczam tylko dwa dymne , reszta nie wychodzi ponad dach, kominy wentylacyjne użyje jako tunele do rekuperatora, na dach wypuszcze tylko jeden wentylacyjny od pionu kanalizacyjnego i to i tak będzie tylko wietrznik dachówkowy .I jeden komin wentylacyjny musi byc do kotłowni. Widzę robota u Ciebie rusza całą parą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 16.04.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Akurat ja ponad dach wypuszczam tylko dwa dymne , reszta nie wychodzi ponad dach, kominy wentylacyjne użyje jako tunele do rekuperatora, na dach wypuszcze tylko jeden wentylacyjny od pionu kanalizacyjnego i to i tak będzie tylko wietrznik dachówkowy .I jeden komin wentylacyjny musi byc do kotłowni. Widzę robota u Ciebie rusza całą parą No ruszyła, ruszyła. W środę weszła koparka, a w piątek umieściłem te zdjęcia. Na poniedziałek zamówiony chudy beton, a na czwartek beton na ławy. Ekipa bardzo zgrana i dobrze im idzie praca. Nic, tylko organizować kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 19.04.2011 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 (edytowane) No i wczoraj wykonano chudziaka Edytowane 21 Listopada 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 22.04.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 No, Panowie, Ławy gotowe Z bloczkami ruszę za miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 22.04.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 No, Panowie, Ławy gotowe Z bloczkami ruszę za miesiąc. no super widok:) a czego nasa robisz taki przestój ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 22.04.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 no super widok:) a czego nasa robisz taki przestój ? Firma, która mi buduje ma jeszcze dwie inne budowy i mają tak rozplanowane prace, aby zakończyć mi dach w sierpniu. Rozpoczęliśmy zgodnie z planem. Poza tym betonowi nie zaszkodzi, jeśli poczeka Na razie musze polewać beton trzy razy dziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 23.04.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 aha..... jednak nie robię obniżonego salonu, żona mnie przekonała zakręcę schody na dole i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 25.04.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 aha..... jednak nie robię obniżonego salonu, żona mnie przekonała zakręcę schody na dole i będzie git widzisz pisałem wczesniej że nie ma z tym problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 25.04.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 widzisz pisałem wczesniej że nie ma z tym problemu paragon, a jak tam u ciebie? doszedłeś do stropu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 26.04.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 paragon, a jak tam u ciebie? doszedłeś do stropu? Na pewno do granic wytrzymałości.....teraz szalowanie i zbrojenie i powiększanie nieszczęsnego tarasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 26.04.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 aha..... jednak nie robię obniżonego salonu, żona mnie przekonała zakręcę schody na dole i będzie git Hmm, nasa1 a możesz mi przesłać jakiś drobny szkic jak to rozwiążesz przez zawinięcie schodów? Bo z tego co pamiętam to spocznik zamierzasz mieć prawda? Jeśli rezygnujesz z obniżenia salonu to spocznik musisz podnieść do góry co doda jakieś 2 schodki w dolnym biegu schodów ale czy wystarczy to samo otwarcie na schody w stropie aby nie walić głową przy schodzeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 26.04.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 (edytowane) Hmm, nasa1 a możesz mi przesłać jakiś drobny szkic jak to rozwiążesz przez zawinięcie schodów? Bo z tego co pamiętam to spocznik zamierzasz mieć prawda? Jeśli rezygnujesz z obniżenia salonu to spocznik musisz podnieść do góry co doda jakieś 2 schodki w dolnym biegu schodów ale czy wystarczy to samo otwarcie na schody w stropie aby nie walić głową przy schodzeniu? Spocznik podnosze do góry. W projekcie jest na poziomie + 2300 mm, ale wystarczy, jeśli będzie + 2100 mm. Otwarcie na schody wystarczy. Zawijam schody w jego świetle, nie wychodzę poza otwór. Schody będą zaczynać się od strony kuchni, bezpośrednio przy kominie. Pomiędzy ścianą kuchni, a pierwszym schodkiem będzie przejście do salonu o szer. min. 1000 mm Pusta przestrzeń nad schodami zostanie zwiększona o 1000 mm w stronę garażu. Drobna zmiana ścian działowych i rozmieszczenia drzwi wejściowych do łazienki i pokoju obok łazienki na górze. Będziemy eksperymentować w trakcie układania szalunków pod schody Edytowane 26 Kwietnia 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts