nasa1 08.06.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 no no nasa widac wzorcowa budowa u ciebie nic tylko pozazdrościć ,od środka zewnętrzne sciany bedziezs izolował czy dajesz sobie spokój.? Od środka nie ocieplam, tylko dysperbit, żeby uszczelnić przed wilgocią. Pod posadzką będzie przecież min. 10 cm styroduru więc nie ma sensu jeszcze fundamentu ocieplać od środka. Ale wiadomo... każdy robi wg swoich upodobań. Na zewnątrz dodam tylko jeszcze jedną warstwę styroduru XPS ale nie głębiej niż 20 cm w ziemię. Po prostu cokół, który będzie wystawał na zewnątrz nieco docieplę, a później na to jakieś płytki klinkierowe czy coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 08.06.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Nasa1 - piękna fotorelacja. Ekipa też wygląda na porządną, taki porządeczek wszędzie... Pozazdrościć.Cykaj foty bo aż miło się ogląda.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 08.06.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Nasa1 - piękna fotorelacja. Ekipa też wygląda na porządną, taki porządeczek wszędzie... Pozazdrościć. Cykaj foty bo aż miło się ogląda. Pozdro Cykam, cykam, co ładniejsze i ciekawsze powieszę sobie później na ścianach w garażu i kotłowni na pamiątkę, a co! ... Ekipa bardzo zgrana i wydaje się uczciwa, ale i tak doglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 09.06.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 (edytowane) No dobra... dzisiaj była jazda z piaskiem do zasypu. Dzisiaj dojechało 120 ton, ale zabrakło na salon i część jadalni Jutro dojedzie ok. 50 ton Edytowane 9 Czerwca 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 10.06.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 (edytowane) Cześć wszystkim. No to lecimy z tym koksem. Weszło ok. 200 ton piachu Koparka w salonie Poziomy nabite. Jutro lejemy B15 na płytę. Zdjęcia wieczorkiem. Pozdrowienia dla wszystkich! Edytowane 11 Czerwca 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 11.06.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Stan zero gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 11.06.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 (edytowane) Bardzo ładnie widzę że wszystko na jednym poziomie :)U mnie chudziaka wylałem -10 cm od od stanu zero i monolit podniesiony +10 cm większe pole manewru fotki wkleje dopiero w przyszłym tygodniu aparat w naprawie, kolejna ofiara........ budowy Kantówki i deskowanie na monolit 6 tyś stal z wiencami i monolit 9 tyś podajnik+ beton 27 m z wejsciem 7800 Robocizna wedle umowy I ktoś wczesniej pisał że to taka sama cena jak Teriva Edytowane 11 Czerwca 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 11.06.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 (edytowane) Bardzo ładnie widzę że wszystko na jednym poziomie :)U mnie chudziaka wylałem -10 cm od od stanu zero i monolit podniesiony +10 cm większe pole manewru fotki wkleje dopiero w przyszłym tygodniu aparat w naprawie, kolejna ofiara........ budowy Kantówki i deskowanie na monolit 6 tyś stal z wiencami i monolit 9 tyś podajnik+ beton 27 m z wejsciem 7800 Robocizna wedle umowy I ktoś wczesniej pisał że to taka sama cena jak Teriva Hej paragon! Docelowo będzie wszędzie 2,8 m wysokości w pomieszczeniach na parterze. Kurcze, drogi beton u Ciebie. Jaki lałeś, B20? U mnie B20 z dostawą i pompowaniem 227 zł brutto m3 z 8% VAT. Monolit na 100% wychodzi drożej niż Teriva, ale to najlepszy ze wszystkich stropów, więc wolę dopłacić. Też do końca nie byłem zdecydowany, miałem brać prefabrykowany K2 lub filigran, ale w końcu stanęło na tradycji Edytowane 21 Listopada 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 11.06.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 (edytowane) Hej paragon! Docelowo będzie wszędzie 2,8 m wysokości w pomieszczeniach na parterze. Kurcze, drogi beton u Ciebie. Jaki lałeś, B20? U mnie B20 z dostawą i pompowaniem 227 zł brutto m3 z 8% VAT. Deskowania nie robię tylko wypożyczam systemowe szalunki za 3500 zł, za poradą ekipy. Powinno wyjść trochę taniej. Monolit na 100% wychodzi drożej niż Teriva, ale to najlepszy ze wszystkich stropów, więc wolę dopłacić. Też do końca nie byłem zdecydowany, miałem brać prefabrykowany K2 lub filigran, ale w końcu stanęło na tradycji Aha... pocieszę cię... piach na zasypkę 6500 zł Najtańszy beton jaki znalazłem B20 252 zł +dojazd+pompa i jak tu żyććć............. Docelowo na parterze po wsadzeniu 20 cm styro w podłogę będzie 2,90 Deskowanie i kantówki z szalowania stropu po wszystkim mam nadzieje sprzedać za 50% ceny, nie robię deskowania pełnego dachu bo to nie ma sensu ,ten dach i tak mnie przeżyje Edytowane 11 Czerwca 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 11.06.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Najtańszy beton jaki znalazłem B20 252 zł +dojazd+pompa i jak tu żyććć............. Docelowo na parterze po wsadzeniu 20 cm styro w podłogę będzie 2,90 Deskowanie i kantówki z szalowania stropu po wszystkim mam nadzieje sprzedać za 50% ceny, nie robię deskowania pełnego dachu bo to nie ma sensu ,ten dach i tak mnie przeżyje No to na śląsku beton tańszy, bo konkurencja większa. Ja też dachu nie deskuję, a daję porządną folię paroprzepuszczalna Deski spalisz na ognisku, jak będziesz robił wiechę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 12.06.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 paragon, w sumie to wszystko wychodzi drożej niż się zakładało. Na początku starałem się notować wszystkie wydatki, ale już nawet przestałem liczyć, bo kto ma na to czas, jeśli w ciągu jednego dnia płaci się kilku ludziom za kilka różnych rzeczy krystian, zalałeś te ławy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 12.06.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 paragon, w sumie to wszystko wychodzi drożej niż się zakładało. Na początku starałem się notować wszystkie wydatki, ale już nawet przestałem liczyć, bo kto ma na to czas, jeśli w ciągu jednego dnia płaci się kilku ludziom za kilka różnych rzeczy krystian, zalałeś te ławy? Mam taki mały notesik do którego wszystko wpisuję .............no nie wszystko czasem o drobnostkach zapomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 12.06.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Stan zero gotowy Widzę że czerpnie do kominka dałes przed scianą ,nie myślałeś o tym by kominek schować pod schodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 12.06.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 (edytowane) Widzę że czerpnie do kominka dałes przed scianą ,nie myślałeś o tym by kominek schować pod schodami nie chowam, bo mam salon i jadalnię (cały dom) poszerzony o 1000 mm, więc nie będzie przeszkadzać. Kominek i tak będzie pod spocznikiem Edytowane 12 Czerwca 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 13.06.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 no ławy juz dawno zalałem !czekałem już tydzien na murarzy by ciągnąć bloczkami do góry ale dziś wpadło 8 jutro chyba skończą z bloczkami dobrze im to dziś szło nasa wyślę ci mój numer tel.na priwa pusć mi strzałe oddzwonię chciałem pogadać na temat pustaków pichlera bo chce zamówic a ty miałeś ponoć jakieś komplikacje z nimi ,żebym tez sie nie wkopał ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 13.06.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 (edytowane) Edytowane 14 Czerwca 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 14.06.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 no ladnie ,robota wrze ! Nasa ale gesto masz tych sąsiadów do okoła u mnie na razie pustki po obu stronach widok na zachodzące słońce mam zapewniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 14.06.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 (edytowane) Edytowane 21 Listopada 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 16.06.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 (edytowane) Panowie zwrócic uwagę na podciągi w salonie ,brakuje w projekcie podciągu pod murłatą w kuchni dodatkowe przezbrojenie ma 5 metrów i biegnie od słupa przy wejsciu w stronę salonu Edytowane 16 Czerwca 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 16.06.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 (edytowane) Panowie zwrócic uwagę na podciągi w salonie ,brakuje w projekcie podciągu pod murłatą w kuchni dodatkowe przezbrojenie ma 5 metrów i biegnie od słupa przy wejsciu w stronę salonu OK, dzięki za podpowiedz Jutro kończymy ściany konstrukcyjne parteru Z przodu (jadalnia) będą drzwi tarasowe. W ścianie szczytowej (salon, jadalnia) też drzwi tarasowe. Jedne i drugie 2400 x 2400. Rezygnuję z małych okien na ścianie szczytowej Edytowane 16 Czerwca 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts