Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ptyś 2g m@m - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W sierpniu, w sierpniu. Na razie bawię dzidzię:)

Droga się utwardza kamieniem. Jest OK.

Nasa1, pisałeś, że masz super źródło bloczków fundamentowych bo jednak będę murował fundamenty.

A co do poszerzenia garażu to mając już pozwolenie nie można sobie tak zmienić szerokości, wydaje mi się, że wtedy trzeba jeszcze raz do architekta i urzędu...

Salon też bym chętnie o pół metra chociaż poszerzył...

W sierpniu, w sierpniu. Na razie bawię dzidzię:)

Droga się utwardza kamieniem. Jest OK.

Nasa1, pisałeś, że masz super źródło bloczków fundamentowych bo jednak będę murował fundamenty.

A co do poszerzenia garażu to mając już pozwolenie nie można sobie tak zmienić szerokości, wydaje mi się, że wtedy trzeba jeszcze raz do architekta i urzędu...

Salon też bym chętnie o pół metra chociaż poszerzył...

Puściłem ci na priv info o bloczkach.

Poszerzyć się da, i jeśli masz jeszcze czas to działaj. Musicie wtedy zmienić zagospodarowanie terenu. Ja garażu nie poszerzałem, ponieważ działka mnie nieco ogranicza, poszerzyłem salon i jadalnię o 1 m.

Aby krokwie sięgały tam gdzie pierwotnie należy je przedłużyć o "dwa pustaki"/sinus kąta nachylenia dachu czyli w naszym przypadku "dwa pustaki"/0,63. Jeśli pustak ma wys np. 22cm to 44/0,63 = 69,8cm :)

Na to to bym nie wpadł :)

Dziękuję bardzo za odpowiedz.

Wydaję mi się że przedłużenie krokwi w tym przypadku da odwrotny skutek ,po przedłużeniu dopiero bedzie to smiesznie wyglądało

podniosłem kolankową o 2 pustaki ,dopiero teraz to wygląda,jeden pustak plus wieniec to nieporozumienie

Edytowane przez paragon

Żeby kolankowa miała 120 cm to chyba trzeba przynajmniej podnieść o 2 pustaki

Przyjmując że wysokość pustaka to około 24-25 cm.

3 pustaki +wieniec+ murłata to wyjdzie coś koło tego

paragon, ale przecież docelową kolankową masz cofniętą do wewnątrz pomieszczenia i na to musisz patrzeć, a nie na wysokość muru :D

chłopaki jadą z szalunkami pod strop:yes:

IMG00400-20110711-1504.jpg

IMG00403-20110711-1505.jpg

IMG00404-20110711-1505.jpg

Kilka nowych i starych fotek zerknijcie na podciągi śmigłowiec może teraz na stropie lądować

https://picasaweb.google.com/114130517282548950752/STROP?authuser=0&authkey=Gv1sRgCNm4-uaNtbb8JA&feat=directlink

paragon, a te podciągi przez salon wypuszczałeś dołem pod strop? Pytam, bo w projekcie idą dołem, ale są schowane w stropie, od strony jadalni 9 prętów, a od strony salonu 11 szt. Mój konstruktor zmienił tylko fi 12 na fi 16 bo mam salon 1 m szerszy. Nie wiem czy to będzie good

15 cm w stropie i 25 wystają dołem cały podciąg ma 40 cm dałem dwa takie same po obu stronach.

górą dałem podciąg od słupa przez daszek nad wejsciem do jadalni w projekcie tego podciągu nie ma zapomniało im się ;

paragon, ja nie robiłem typowych podciągów, wszystko mam schowane w stropie. Na dłuższej stronie 11 prętów fi 16 dołem, a na krótszej 9 prętów fi 16 dołem.

Poniżej zdjęcia jeszcze nie skończonego zbrojenia.

IMG00424-20110713-1405.jpg

Edytowane przez nasa1