Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ptyś 2g m@m - komentarze

Recommended Posts

https://picasaweb.google.com/115448192305204787686/ScrapbookPhotos to twój link

Gratuluję postepów na budowie ! Widzę, że też wypożyczałeś systemowe szalunki pod strop.

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie wypożyczałem podpory metalowe i belki sa murarzy ja tylko kupiłem deski szalunkowe po 480 zł bez rachunku ,deski po budowie odkupi odemnie murarz oczywiscie za niższa cene i bedzie spokój z nimi :D

https://picasaweb.google.com/115448192305204787686/ScrapbookPhotos to twój link

Gratuluję postepów na budowie ! Widzę, że też wypożyczałeś systemowe szalunki pod strop.

O kurcze normalnie jak tafla szkła..........gratulacje

Jedno pytanko dlaczego masz takie duże wycięcie w stropie ostatnie zdjęcie

Tafli szkła nie ma bo mi wczoraj deszcz zlał świeży beton:mad: Raczej będę zamiatał grysik ale to nieistotne bo i tak pójdzie styro i wylewka :yes:

Dzisiaj do południa chodziłem po całym, lałem dwa razy i wygląda OK. Po południu deszcz mnie wyręczył.

Wycięcie mam większe z dwóch stron ponieważ:

wyrównałem salon z resztą parteru i zawinąłem dolny bieg schodów przez co musiałem zwiększyć wnękę w stropie, żeby się głową nie walnąć przy wchodzeniu :) Wiąże się to również z małymi zmianami lokalizacji drzwi na górze do pokoju i łazienki.

mam poszerzony salon z jadalnią o 1 m więc w drugą stronę też większa dziura :-D

Edytowane przez nasa1

no u mnie w czwartek planowane zalewanie i pogoda tez ma być nie ciekawa ,nasa mogłeś wrzucic na góre folię zabezpiecza przed deszczem i w upały woda dłużej trzyma sie pod folią bo mie ma gdzie odparować aż do momentu związania betonu .

aaaa bede sie tam przejmował... nasz monolit ma 15 cm, W innych projektach widze np. 8 cm to co ja sie mam przejmować? Bunkier buduje? Jak mi zmyje 0,5 do 1,0 cm mleka i piasku to smole to całkowicie. Okazało się, że zmyło może 0,2 cm

Kurka, tylko ja będę miał obniżóny salon tak jak w projekcie i albo będę bardzo zadowolony albo bardzo wkur...

Niestety okaże się to dopiero po zamieszkaniu.

Jak na razie to chodzę po parkingach, odmierzam 5,40m i zastanawiam się czy nie będę klął na zbyt wąski garaż.

Nasa, a ty zrezygnowałeś w końcu ze stropu prefabrykowanego?

PS. Mam wycenę wentylacji do Ptysia. Ok. 13tys. z montażem.

Kurka, tylko ja będę miał obniżóny salon tak jak w projekcie i albo będę bardzo zadowolony albo bardzo wkur...

Niestety okaże się to dopiero po zamieszkaniu.

Jak na razie to chodzę po parkingach, odmierzam 5,40m i zastanawiam się czy nie będę klął na zbyt wąski garaż.

Nasa, a ty zrezygnowałeś w końcu ze stropu prefabrykowanego?

PS. Mam wycenę wentylacji do Ptysia. Ok. 13tys. z montażem.

Tia... dołożyłem 8 koła i zrobiłem monolit. Mi co chwilę zmienia się w głowie :p

Nie robię żadnych rekuperatorów, będę wietrzył oknami. No chyba, że znowu mi się coś zmieni :popcorn:

Edytowane przez nasa1

U mnie jest wyrównane i nie trzeba nic robić nawet powiększać dziury w stropie,wszystko jak w orginale nie ma możliwosci walenia głową w strop :) no chyba że ktoś bardzo tego chcę

paragon, ty łobuzie przecie schody ci w drzwi do gabinetu wejdą jak ich nie zawiniesz :D no chyba że zrobisz stopnie po 22 cm wysokie i na stare lata góry już odwiedzać nie będziesz :lol2:

PS.

Ale powiem Wam, że bardzo mi się podoba ta budowa. Fajna przygoda. Mógłbym budowac jeszcze 10 domów jakby było tyle kasy :popcorn:

Edytowane przez nasa1

ja nie mam gabinetu zlikwidowałem go i zrobiłem dużą łazienkę ,i o metr przestawiłem sciane salonu:) na dole mam tylko jedne drzwi od łazienki

garażu też już nie mam .ale za to mam potężny pokój dla gości (nie tylko) z dwoma dużymi oknami

Edytowane przez paragon

ja nie mam gabinetu zlikwidowałem go i zrobiłem dużą łazienkę ,i o metr przestawiłem sciane salonu:) na dole mam tylko jedne drzwi od łazienki

garażu też już nie mam .ale za to mam potężny pokój dla gości (nie tylko) z dwoma dużymi oknami

paragon, mam nadzieję, że zaprosisz na impreze w tym dodatkowym pokoju gościnnym, jak będziesz robił wiechę? :hug: :wave:

Ja się piszę na wieche!!! Ciekaw jestem jak to będzie wyglądało, ale ty masz BIG działkę, to mogłeś sobie na to pozwolić.

W tym pokoju zamiast garażu wstawiłbym stół bilardowy ;)