nasa1 17.07.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 http://https://picasaweb.google.com/115448192305204787686/ScrapbookPhotos?authuser=0&feat=directlink kurde znów cos namieszalem ! https://picasaweb.google.com/115448192305204787686/ScrapbookPhotos to twój link Gratuluję postepów na budowie ! Widzę, że też wypożyczałeś systemowe szalunki pod strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 18.07.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Ile kosztuje was systemowe na cały okres szalowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 18.07.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Ile kosztuje was systemowe na cały okres szalowania? 3.400 zł brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 18.07.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 krystian, co to za tajemniczy otwór w ścianie szczytowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 18.07.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 krystian, co to za tajemniczy otwór w ścianie szczytowej? wyjscie awaryjne ! no nie mam dostepu do gazu wiec w tym miejscu zrobiłem bunkier obniżony do gornej granicy fundamentu na groszek lub pelety a tam bedą dzrzwiczki i wsyp . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 18.07.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 nie wypożyczałem podpory metalowe i belki sa murarzy ja tylko kupiłem deski szalunkowe po 480 zł bez rachunku ,deski po budowie odkupi odemnie murarz oczywiscie za niższa cene i bedzie spokój z nimi https://picasaweb.google.com/115448192305204787686/ScrapbookPhotos to twój link Gratuluję postepów na budowie ! Widzę, że też wypożyczałeś systemowe szalunki pod strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 18.07.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Jutro (wtorek) lejemy strop, wieńce i trzy nadproża (brama + dwoje drzwi tarasowych). Ekipa wyliczyła, a ja zamówiłem 25 m3 betonu B25. Jutro wrzucę jakąś fotkę tego widowiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 19.07.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 No i zalali mi strop i wieńce. Weszło 28 m3 betonu.Zaraz po zalaniu tak lunęło z nieba, że mi z wierzchu całe mleczko betonowe spłukało i wystają kamyki. Masakra. No ale musi wytrzymać. Jutro juz może zalewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 19.07.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 no u mnie w czwartek planowane zalewanie i pogoda tez ma być nie ciekawa ,nasa mogłeś wrzucic na góre folię zabezpiecza przed deszczem i w upały woda dłużej trzyma sie pod folią bo mie ma gdzie odparować aż do momentu związania betonu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 20.07.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 (edytowane) Lejemy i niech sobie wiąże Edytowane 21 Listopada 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 20.07.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 O kurcze normalnie jak tafla szkła..........gratulacjeJedno pytanko dlaczego masz takie duże wycięcie w stropie ostatnie zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 20.07.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 (edytowane) O kurcze normalnie jak tafla szkła..........gratulacje Jedno pytanko dlaczego masz takie duże wycięcie w stropie ostatnie zdjęcie Tafli szkła nie ma bo mi wczoraj deszcz zlał świeży beton:mad: Raczej będę zamiatał grysik ale to nieistotne bo i tak pójdzie styro i wylewka Dzisiaj do południa chodziłem po całym, lałem dwa razy i wygląda OK. Po południu deszcz mnie wyręczył. Wycięcie mam większe z dwóch stron ponieważ: wyrównałem salon z resztą parteru i zawinąłem dolny bieg schodów przez co musiałem zwiększyć wnękę w stropie, żeby się głową nie walnąć przy wchodzeniu Wiąże się to również z małymi zmianami lokalizacji drzwi na górze do pokoju i łazienki. mam poszerzony salon z jadalnią o 1 m więc w drugą stronę też większa dziura Edytowane 20 Lipca 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 20.07.2011 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 no u mnie w czwartek planowane zalewanie i pogoda tez ma być nie ciekawa ,nasa mogłeś wrzucic na góre folię zabezpiecza przed deszczem i w upały woda dłużej trzyma sie pod folią bo mie ma gdzie odparować aż do momentu związania betonu . aaaa bede sie tam przejmował... nasz monolit ma 15 cm, W innych projektach widze np. 8 cm to co ja sie mam przejmować? Bunkier buduje? Jak mi zmyje 0,5 do 1,0 cm mleka i piasku to smole to całkowicie. Okazało się, że zmyło może 0,2 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 21.07.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Kurka, tylko ja będę miał obniżóny salon tak jak w projekcie i albo będę bardzo zadowolony albo bardzo wkur...Niestety okaże się to dopiero po zamieszkaniu.Jak na razie to chodzę po parkingach, odmierzam 5,40m i zastanawiam się czy nie będę klął na zbyt wąski garaż.Nasa, a ty zrezygnowałeś w końcu ze stropu prefabrykowanego? PS. Mam wycenę wentylacji do Ptysia. Ok. 13tys. z montażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 21.07.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 (edytowane) Kurka, tylko ja będę miał obniżóny salon tak jak w projekcie i albo będę bardzo zadowolony albo bardzo wkur... Niestety okaże się to dopiero po zamieszkaniu. Jak na razie to chodzę po parkingach, odmierzam 5,40m i zastanawiam się czy nie będę klął na zbyt wąski garaż. Nasa, a ty zrezygnowałeś w końcu ze stropu prefabrykowanego? PS. Mam wycenę wentylacji do Ptysia. Ok. 13tys. z montażem. Tia... dołożyłem 8 koła i zrobiłem monolit. Mi co chwilę zmienia się w głowie Nie robię żadnych rekuperatorów, będę wietrzył oknami. No chyba, że znowu mi się coś zmieni Edytowane 21 Lipca 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 21.07.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Trymi, jeśli jeszcze mnie zrobiłeś fundamentów, to możesz wyrównać salon z resztą. Nie potrzeba na to żadnych projektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 21.07.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 U mnie jest wyrównane i nie trzeba nic robić nawet powiększać dziury w stropie,wszystko jak w orginale nie ma możliwosci walenia głową w strop no chyba że ktoś bardzo tego chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 21.07.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 (edytowane) U mnie jest wyrównane i nie trzeba nic robić nawet powiększać dziury w stropie,wszystko jak w orginale nie ma możliwosci walenia głową w strop no chyba że ktoś bardzo tego chcę paragon, ty łobuzie przecie schody ci w drzwi do gabinetu wejdą jak ich nie zawiniesz no chyba że zrobisz stopnie po 22 cm wysokie i na stare lata góry już odwiedzać nie będziesz PS. Ale powiem Wam, że bardzo mi się podoba ta budowa. Fajna przygoda. Mógłbym budowac jeszcze 10 domów jakby było tyle kasy Edytowane 21 Lipca 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 21.07.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 (edytowane) ja nie mam gabinetu zlikwidowałem go i zrobiłem dużą łazienkę ,i o metr przestawiłem sciane salonu:) na dole mam tylko jedne drzwi od łazienki garażu też już nie mam .ale za to mam potężny pokój dla gości (nie tylko) z dwoma dużymi oknami Edytowane 21 Lipca 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 21.07.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 ja nie mam gabinetu zlikwidowałem go i zrobiłem dużą łazienkę ,i o metr przestawiłem sciane salonu:) na dole mam tylko jedne drzwi od łazienki garażu też już nie mam .ale za to mam potężny pokój dla gości (nie tylko) z dwoma dużymi oknami paragon, mam nadzieję, że zaprosisz na impreze w tym dodatkowym pokoju gościnnym, jak będziesz robił wiechę? Ja się piszę na wieche!!! Ciekaw jestem jak to będzie wyglądało, ale ty masz BIG działkę, to mogłeś sobie na to pozwolić. W tym pokoju zamiast garażu wstawiłbym stół bilardowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts