paragon 21.07.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Ta wycena dotyczy instalacji według projektu Dominaty ,czy projektu robionego przez wykonawcę ?Ja na razie zrobiłem przejście przez fundament do GWC i przepusty przez strop do reku według projektu Dominaty ale nie orientowałem się w cenie .Jeżeli 13 tyś, to nie jest żle jeżeli weżmiemy pod uwagę brak kominów went. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 21.07.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Powiem Ci że to była dobra decyzja z mojej strony (wstawię fotki, tylko nareperuję ten mój sprzęt do focenia) co do wiechy to zapraszam tylko jak tak dalej bedzie lało to przypłyniesz do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 21.07.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Powiem Ci że to była dobra decyzja z mojej strony (wstawię fotki, tylko nareperuję ten mój sprzęt do focenia) co do wiechy to zapraszam tylko jak tak dalej bedzie lało to przypłyniesz do mnie Domek się buduje dla siebie i jak tobie się podoba, to jest NAJWAŻNIEJSZE. Co do dojazdu, to spoko, jestem zmotoryzowany Mi tam dzisiejszy deszcz na rękę, bo nie muszę stropu polewać. Chociaż powiem Ci, że w Katowicach, to tylko się od rana zanosi, zanosi, zanosi na deszcz, a cedzi czasami takie byle co, a nie prawdziwy deszcz. Ale i tak nie trza polewać w taką pogodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 21.07.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 (edytowane) Paragon, już nie łapię. Musiałeś coś nieźle pozmieniać w schodach. Masz spocznik? Możesz wstawić jakis skan przeprojektowanej klatki?Ja to chyba jednak chcę mieć to obniżenie. Ciekawe ile razy moje dzieciaki spadną z tych schodów... Wycena wentylacji nie na podstawie projektu dominanty. On jest jednak jakiś zbyt zagmatwany. Ale na razie to orientacyjna cena. EDIT: Mi się chyba wydaje, że jeszcze nikt na świecie nie zbudował Ptysia z oryginalnym obniżeniem. Będę pierwszy, który wtopi:) Tfu tfu Edytowane 21 Lipca 2011 przez Trymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 21.07.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 (edytowane) Nasa1 a masz ponton bo ja widzę że jak tak dalej bedzie padać to tylko tym do mnie:) Nie mam spocznika ,schody drewniane będą robione pod wymiarskanu nie mam po prostu jest dziura był pan od schodów popatrzył, pomierzył wysłuchał mnie jak to widze i powiedział że nie ma problemu Panowie kolankową podniosłem,mam teraz 3 pustaki wieniec i murłata też się zastanówcie nad tym ,jeden pustak wieniec i murłata to zdecydowanie za mało.Teraz w moim przypadku pokoje na górze zrobiły się bardzo ładne ,nie jak w orginale podłużne kiszki Edytowane 21 Lipca 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 21.07.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Aaaa widzisz. Czyli schody drewniane zawijane bez spocznika. To jest koncept.Rozumiem, że będą wchodzić do salonu tak jak oryginalny spocznik. Co więcej - będą pewnie ładniej wyglądać z salonu...Fajny pomysł tylko jak mi dziecko spadnie z góry to sie zatrzyma na spoczniku a przy schodach zawijanych dopiero na dole:) Kolankową podnosze o 22cm czyli jeden pustak. Będzie doobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 21.07.2011 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 (edytowane) No coś koło tego tylko spocznik będzie tak jakby dwupiętrowy więc brzdąc bedzie miał się gdzie zatrzymać.W ścianie gdzie jest spocznik u mnie będzie wsadzony kominek który będzie zlicowany ze ścianą spocznika Edytowane 21 Lipca 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szumi2 21.07.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Paragon, już nie łapię. Musiałeś coś nieźle pozmieniać w schodach. Masz spocznik? Możesz wstawić jakis skan przeprojektowanej klatki? Ja to chyba jednak chcę mieć to obniżenie. Ciekawe ile razy moje dzieciaki spadną z tych schodów... Wycena wentylacji nie na podstawie projektu dominanty. On jest jednak jakiś zbyt zagmatwany. Ale na razie to orientacyjna cena. EDIT: Mi się chyba wydaje, że jeszcze nikt na świecie nie zbudował Ptysia z oryginalnym obniżeniem. Będę pierwszy, który wtopi:) Tfu tfu Witam wszystkich, Trimi, rozczaruję Cię, ale nie będziesz pierwszy Mój Ptyś w 100% z oryginalnym obniżeniem już stoi. I jest cudnie Pozdrawiam Was serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 21.07.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 (edytowane) Witam wszystkich, Trimi, rozczaruję Cię, ale nie będziesz pierwszy Mój Ptyś w 100% z oryginalnym obniżeniem już stoi. I jest cudnie Pozdrawiam Was serdecznie. O kurka!A gdzie mieszkasz?!?!?! (i dlaczego w Suwałkach?) Edytowane 21 Lipca 2011 przez Trymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 21.07.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 ja miałem dzis sufit zalewać no i deszcz zalał ! wszyskko idzie zgodnie z planem no nie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 21.07.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 No coś koło tego tylko spocznik będzie tak jakby dwupiętrowy więc brzdąc bedzie miał się gdzie zatrzymać.W ścianie gdzie jest spocznik u mnie będzie wsadzony kominek który będzie zlicowany ze ścianą spocznika Spocznik dwupiętrowy... hmmm możesz przybliżyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szumi2 21.07.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 O kurka!A gdzie mieszkasz?!?!?! (i dlaczego w Suwałkach?) Hmmm... no może nie w Suwałkach ale za Warszawą na wschód więc nie bardzo po sąsiedzku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 21.07.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Spocznik dwupiętrowy... hmmm możesz przybliżyć? Spocznik podzielony na dwie częsci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 21.07.2011 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 a ja tam bym wrócił na wczasy zamiast budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 21.07.2011 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Spocznik podzielony na dwie częsci. spocznik / antresola only płaska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 22.07.2011 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Spocznik podzielony na dwie częsci. Ciekaw tylko jestem jak to będzie u Ciebie rozwiązane skoro nie będziesz miał żelbetowego spocznika. Na czym oprzesz schody... Szumi2, a możesz przybliżyć nam parametry swojego Ptysia? Jakie modyfikacje? Poszerzałe(a)ś salon/garaż? Czy bieganie po tych trzech schodkach nie irytuje? Jesteś moją jedyną nadzieją A za zdjęcie obniżonego salonu płacę jak za prezydenta! Za inne fotki też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 22.07.2011 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Żelbetowego spocznika nie ma ale jest ściana pod spocznikem z ceramiki, drewniane schody na niej będą sie opierać,w niej również bedzie zamontowany kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 22.07.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 (edytowane) paragon,na ile ci wycenili schody drewniane? Ja się właśnie cały czas zastanawiam jakie zrobić. Drewniane z ładną kutą balustradą firmy mi wyceniały od 16 do 20 tys. Trochę drogo... żelbetowe duuuużo taniej krystian,jakie kominy kupiłeś? szumi,wrzuć jakieś foty swojego domu Edytowane 22 Lipca 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 23.07.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Coś koło 16 się zakręci ,żelbet dużo tanszy ale dużo brzydszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szumi2 23.07.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Szumi2, a możesz przybliżyć nam parametry swojego Ptysia? Jakie modyfikacje? Poszerzałe(a)ś salon/garaż? Czy bieganie po tych trzech schodkach nie irytuje? Jesteś moją jedyną nadzieją A za zdjęcie obniżonego salonu płacę jak za prezydenta! Za inne fotki też. Nasz Ptyś właściwie w 99% jest zgodny z oryginalnym projektem. Jedyne co zrobiliśmy to jedną łazienkę na górze, zmieniliśmy wielkośc kilku okien na parterze, dodaliśmy drzwi w kotłowni i podnieśliśmy ściankę kolankową o jeden pustak. To wszystko. Jeszcze nie mieszkamy więc niem mogę powiedzie czy bieganie po schodach nie będzie irytujące. Ale zrobimy jeden stopień, a nie dwa, dając więcej styropianu na podłogę w salonie - czyli będzie jeden schodek a dwa stąpnięcia. Zdjęcia salonu nie oddadzą jego uroku, chyba że się ma jakiś profesjonalny sprzęt do fotografowania. Ja takiego niestety nie posiadam. Dodam tylko, że salonik rzeczywiście jest mały, ale nie na tyle żeby nie zmieścic w nim normalnego kominka pod spocznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts