Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ptyś 2g m@m - komentarze

Recommended Posts

Ta wycena dotyczy instalacji według projektu Dominaty ,czy projektu robionego przez wykonawcę ?

Ja na razie zrobiłem przejście przez fundament do GWC i przepusty przez strop do reku według projektu Dominaty ale nie orientowałem się w cenie .Jeżeli 13 tyś, to nie jest żle jeżeli weżmiemy pod uwagę brak kominów went.

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Powiem Ci że to była dobra decyzja z mojej strony (wstawię fotki, tylko nareperuję ten mój sprzęt do focenia)

co do wiechy to zapraszam tylko jak tak dalej bedzie lało to przypłyniesz do mnie :)

Domek się buduje dla siebie i jak tobie się podoba, to jest NAJWAŻNIEJSZE. Co do dojazdu, to spoko, jestem zmotoryzowany :D

Mi tam dzisiejszy deszcz na rękę, bo nie muszę stropu polewać. Chociaż powiem Ci, że w Katowicach, to tylko się od rana zanosi, zanosi, zanosi na deszcz, a cedzi czasami takie byle co, a nie prawdziwy deszcz. Ale i tak nie trza polewać w taką pogodę :D

Paragon, już nie łapię. Musiałeś coś nieźle pozmieniać w schodach. Masz spocznik? Możesz wstawić jakis skan przeprojektowanej klatki?

Ja to chyba jednak chcę mieć to obniżenie. Ciekawe ile razy moje dzieciaki spadną z tych schodów...

Wycena wentylacji nie na podstawie projektu dominanty. On jest jednak jakiś zbyt zagmatwany. Ale na razie to orientacyjna cena.

EDIT: Mi się chyba wydaje, że jeszcze nikt na świecie nie zbudował Ptysia z oryginalnym obniżeniem. Będę pierwszy, który wtopi:) Tfu tfu

Edytowane przez Trymi

Nasa1 a masz ponton bo ja widzę że jak tak dalej bedzie padać to tylko tym do mnie:)

Nie mam spocznika ,schody drewniane będą robione pod wymiar

skanu nie mam po prostu jest dziura był pan od schodów popatrzył, pomierzył wysłuchał mnie jak to widze i powiedział że nie ma problemu

Panowie kolankową podniosłem,mam teraz 3 pustaki wieniec i murłata też się zastanówcie nad tym ,jeden pustak wieniec i murłata to zdecydowanie za mało.Teraz w moim przypadku pokoje na górze zrobiły się bardzo ładne ,nie jak w orginale podłużne kiszki

Edytowane przez paragon

Aaaa widzisz. Czyli schody drewniane zawijane bez spocznika. To jest koncept.

Rozumiem, że będą wchodzić do salonu tak jak oryginalny spocznik. Co więcej - będą pewnie ładniej wyglądać z salonu...

Fajny pomysł tylko jak mi dziecko spadnie z góry to sie zatrzyma na spoczniku a przy schodach zawijanych dopiero na dole:)

Kolankową podnosze o 22cm czyli jeden pustak. Będzie doobrze.

Paragon, już nie łapię. Musiałeś coś nieźle pozmieniać w schodach. Masz spocznik? Możesz wstawić jakis skan przeprojektowanej klatki?

Ja to chyba jednak chcę mieć to obniżenie. Ciekawe ile razy moje dzieciaki spadną z tych schodów...

Wycena wentylacji nie na podstawie projektu dominanty. On jest jednak jakiś zbyt zagmatwany. Ale na razie to orientacyjna cena.

EDIT: Mi się chyba wydaje, że jeszcze nikt na świecie nie zbudował Ptysia z oryginalnym obniżeniem. Będę pierwszy, który wtopi:) Tfu tfu

Witam wszystkich, Trimi, rozczaruję Cię, ale nie będziesz pierwszy :) Mój Ptyś w 100% z oryginalnym obniżeniem już stoi. I jest cudnie :) Pozdrawiam Was serdecznie.

Spocznik podzielony na dwie częsci.

Ciekaw tylko jestem jak to będzie u Ciebie rozwiązane skoro nie będziesz miał żelbetowego spocznika. Na czym oprzesz schody...

Szumi2, a możesz przybliżyć nam parametry swojego Ptysia? Jakie modyfikacje? Poszerzałe(a)ś salon/garaż? Czy bieganie po tych trzech schodkach nie irytuje?

Jesteś moją jedyną nadzieją:)

A za zdjęcie obniżonego salonu płacę jak za prezydenta!:) Za inne fotki też.

paragon,

na ile ci wycenili schody drewniane? Ja się właśnie cały czas zastanawiam jakie zrobić. Drewniane z ładną kutą balustradą firmy mi wyceniały od 16 do 20 tys. Trochę drogo... żelbetowe duuuużo taniej

krystian,

jakie kominy kupiłeś?

szumi,

wrzuć jakieś foty swojego domu

Edytowane przez nasa1

Szumi2, a możesz przybliżyć nam parametry swojego Ptysia? Jakie modyfikacje? Poszerzałe(a)ś salon/garaż? Czy bieganie po tych trzech schodkach nie irytuje?

Jesteś moją jedyną nadzieją:)

A za zdjęcie obniżonego salonu płacę jak za prezydenta!:) Za inne fotki też.

Nasz Ptyś właściwie w 99% jest zgodny z oryginalnym projektem. Jedyne co zrobiliśmy to jedną łazienkę na górze, zmieniliśmy wielkośc kilku okien na parterze, dodaliśmy drzwi w kotłowni i podnieśliśmy ściankę kolankową o jeden pustak. To wszystko. Jeszcze nie mieszkamy więc niem mogę powiedzie czy bieganie po schodach nie będzie irytujące. Ale zrobimy jeden stopień, a nie dwa, dając więcej styropianu na podłogę w salonie - czyli będzie jeden schodek a dwa stąpnięcia. Zdjęcia salonu nie oddadzą jego uroku, chyba że się ma jakiś profesjonalny sprzęt do fotografowania. Ja takiego niestety nie posiadam. Dodam tylko, że salonik rzeczywiście jest mały, ale nie na tyle żeby nie zmieścic w nim normalnego kominka pod spocznikiem.