Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ptyś 2g m@m - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Koledzy...

zacząłem się poważnie zastanawiać nad dachówką. Wizualnie najbardziej podoba mi się Roben Monza Plus kolor Tobago, ale nie wiem czemu wszyscy handlarze ją odradzają. Jakościowo podobno RuppCeramika Rubin 13V jest OK, a i cenowo przystępna. Bardzo drogie dachówki typu Creaton, czy Karpiówka mnie nie interesują, bo przecież te najtańsze też nas przeżyją.

Pewnie zdecyduję w ostatniej chwili, ale chciałem zapytać, jaki jest Wasz wybór?

aha i czy ktos zastanawiał sie nad kolektorami słonecznymi?

Edytowane przez nasa1

moja dachówka czerń stara

http://oferia.pl/usluga/item460949-nibra-nelskamp-g10-dachowka-plaska-creaton-domino-rupp-roben-wycena

cena dachówek plus spinki +klamry to 32 tyś

kolektory oczywiście tylko jeszcze nie wiem jakie, na pewno próżniowe z dużym buforem min 500 litrów plusem jest dotacja w wysokości 38%

Edytowane przez paragon

Ja z dachówką na pewno nie będę szalał.

Mam gdzieś czy jest barwiona w masie i czy ma atest NASA na promieniowanie kosmiczne. Byle tylko była ceramiczna. Kupisz Creatona, zapłacisz jak za zboże, pocieszysz się miesiąc a potem zapomnisz. Lepiej kupić lepsze to, czego na codzień się dotyka. :)

Roben monza plus jest git.

A kolektory? Zrobie rurkę i na razie nie będę zakładał. Jak mi starczy kasy po budowie to może... ale podobno ta dopłata to jest mit. Obłożona tyloma warunkami, że moim znajomym bardziej opłacało się założyć za swoje pieniądze niż skorzystać z dopłaty (!).

Edytowane przez Trymi

Ja z dachówką na pewno nie będę szalał.

Mam gdzieś czy jest barwiona w masie i czy ma atest NASA na promieniowanie kosmiczne. Byle tylko była ceramiczna. Kupisz Creatona, zapłacisz jak za zboże, pocieszysz się miesiąc a potem zapomnisz. Lepiej kupić lepsze to, czego na codzień się dotyka. :)

Roben monza plus jest git.

A kolektory? Zrobie rurkę i na razie nie będę zakładał. Jak mi starczy kasy po budowie to może... ale podobno ta dopłata to jest mit. Obłożona tyloma warunkami, że moim znajomym bardziej opłacało się założyć za swoje pieniądze niż skorzystać z dopłaty (!).

Za tansza trzeba i tak dac koło 15-16 tys wiec lepiej dołozyc do lepszej

moja dachówka czerń stara

http://oferia.pl/usluga/item460949-nibra-nelskamp-g10-dachowka-plaska-creaton-domino-rupp-roben-wycena

cena dachówek plus spinki +klamry to 20 tyś

kolektory oczywiście tylko jeszcze nie wiem jakie, na pewno próżniowe z dużym buforem min 500 litrów plusem jest dotacja w wysokości 38%

ładna dachóweczka paragon. Coraz bardziej podobaja mi się te płaskie

Nasa1, walnij nam szczegółowe szkolenie z wklejania obrazków (krok po kroku ze screenami) bo Tobie to najlepiej wychodzi.

Ja też mam problemy.

Dałem dach do wyceny. Jutro Wam powiem ile wyszło. Ale widzę, że Śląsk jest dużo tańszy niż te centusie krakowskie. Nawet nie wiecie jak trzeba tu uważać na to żeby Cie nikt nie naciął.