Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ptyś 2g m@m - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oknoplast Kraków powiadasz?

Tą fabrykę mam jakieś 10km od domu. Rzeczywiście w okolicy mają najlepszą opinie ale ceny też niemałe:)

Podobno najlepiej u nich kupować w zimie. Duże rabaty. Też chcę 3-szybowe okna, przynajmniej od północy

Zgadza się też robię w tym roku zimowe zakupy podobno nawet do 30 % zniżki można w zimie dostac.

Co do opini to najwyższa półka w plastikach ,lepszych nie znajdziesz .Kolega zakładał teraz 12 okien od nich zapłacił 30 tyś .3 szyby i elektryczne rolety widać gołym okiem że te okna są porządne ,

Panowie, dopiero na zdjęciach Paragona zobaczyłem jakie wielkie są te okna w salonie/jadalni...

Ja mam te pomieszczenia dokładnie na południe. Obawiam się, że w lecie będzie niezły piekarnik. Przecież tam jest wiećej szyby niż ściany!

Druga sprawa - dachówka. Przez ostatnie popołudnia jeździłem sobie po składach i dachówka Bogen rzeczywiście pięknie się prezentuje ale cena... Niestety przyjdzie mi jednak pozostać przy matowej angobie i to jednej z najtańszych. Dziś dostanę pierwsze wyceny to dam znać.

Trzecia sprawa z przemyśleń porannych: wiem, że to nie czas ale jest jedna rzecz, której nie mam przemyślanej - okna.

Macie już jakiś koncept w tym temacie? Jaka firma?

Bo bramę garażową to Hormann albo Normstahl... nasa1, masz dobre ceny?:)

Trymi, jeśli chodzi o estetykę i jakość bram garażowych, to z tych dwóch wybierz Normstahl. Ładna jest np. z serii Euro. Znam doskonale tą branżę więc posłuchaj kolegi. Wyceń sobie taką bramę ponegocjuj, a później puść mi wycenę na priv. Zobaczę na ile Cię chcieli orżnąć ;)

Edytowane przez nasa1

Zgadza się też robię w tym roku zimowe zakupy podobno nawet do 30 % zniżki można w zimie dostac.

Co do opini to najwyższa półka w plastikach ,lepszych nie znajdziesz .Kolega zakładał teraz 12 okien od nich zapłacił 30 tyś .3 szyby i elektryczne rolety widać gołym okiem że te okna są porządne ,

Ja też jeszcze okien nie wyceniałem. Czekam do zimy na rabaty, jak już "blokersi" przestaną zamawiać ;) Oknoplast ma dobrą opinię, AP Żory ma dobrą opinię. Drutex najtańszy, ale kolega założył w swoim domu rok temu i nie jest zadowolony. Też kupię 3-szybowe, bo są cieplejsze i zaoszczędzi się w przyszłości na rachunkach.

Bogen rzeczywiście pięknie się prezentuje ale cena... Niestety przyjdzie mi jednak pozostać przy matowej angobie i to jednej z najtańszych. Dziś dostanę pierwsze wyceny to dam znać.

Ja wiem czy tak strasznie droga?

PS.

Żeby już całkiem zgłupieć dzisiaj obejrzałem sobie ERLUS http://www.erlus.de/ModelleGrossflaeche/Linea/

znowu zacząłem :stirthepot:

Edytowane przez nasa1

Pierwsza wycena dachu:

- akcesoria (folia, spinki, gwoździe, silikon, itd) - 3500zl

- rynny PCV - 1800zl

- dachowka, brąz angoba:

Tondach holenderka 11 - 12500zl

Roben Fleming - 14800zl

Rupp Sirius 13 - 16200zl

Jungmeier Universo - 16200zl

Koramic E32 - 20600zl

ceny brutto.

nasa1, twoje ceny to juz sa z akcesoriami czy sama dachowka?

PS. Zerknijcie na stronę http://www.folnet.pl - akcesoria dachowe.

Edytowane przez Trymi

P1030972.JPG

P1030973.JPG

nauka nie poszła w las

Jedna z moich wycen NIBRA g10 czerń stara angobowana

Dachówka podstawowa 262m2 (+ spinki montażowe); 14600,-

2) Gąsiory 27mb (+klamry); 1225,-

3) Dachówka szczytowa lewa 27,5mb; 1612,-

4) Dachówka szczytowa prawa 27,5mb; 1612,-

-----------------

Razem do zapłaty 19049,- brutto naliczono 23 % vat

Istneje możliwość naliczenia vatu 8%!

Oferta ma ograniczony czas ważności - spodziewamy się podwyżek

Edytowane przez paragon

Hejka koledzy :)

Jeśli chodzi o dach, to założyłem sobie max 20.000 brutto za komplet bez rynien.

Jakość samych rynien mnie najmniej interesuje. Mają być stalowe i pasować do dachu.

widzę jednak, że da się taniej

dzisiaj (po 7 dniach) mi sciagneli szalunki systemowe i pozostawili sporo samych stempli. Strop malina :)

Edytowane przez nasa1

P1030972.JPG

P1030973.JPG

nauka nie poszła w las

Jedna z moich wycen NIBRA g10 czerń stara angobowana

Dachówka podstawowa 262m2 (+ spinki montażowe); 14600,-

2) Gąsiory 27mb (+klamry); 1225,-

3) Dachówka szczytowa lewa 27,5mb; 1612,-

4) Dachówka szczytowa prawa 27,5mb; 1612,-

-----------------

Razem do zapłaty 19049,- brutto naliczono 23 % vat

Istneje możliwość naliczenia vatu 8%!

Oferta ma ograniczony czas ważności - spodziewamy się podwyżek

matko jaka chałupa teraz będzie!!! po co nas wpędzasz w kompleksy paragon? pomysł super!!

dodano: ja tam lałem nadproża razem ze stropem :)

Edytowane przez nasa1

Hejka koledzy :)

Jeśli chodzi o dach, to założyłem sobie max 20.000 brutto za komplet bez rynien.

Jakość samych rynien mnie najmniej interesuje. Mają być stalowe i pasować do dachu.

widzę jednak, że da się taniej

dzisiaj (po 7 dniach) mi sciagneli szalunki systemowe i pozostawili sporo samych stempli. Strop malina :)

Oj kolego chyba taniej sie nie da coś kosztem czegoś.

Jakie wykończenie stropu rigips ?

Edytowane przez paragon

Jeszcze nie wiem jakie wykończenie stropu, na razie za daleko żeby o tym myśleć

paragon, ale ten pokój zrobiony z garażu, to jak będzie miał? Ściana z kotłownią będzie miała jakieś przejścia? Jeśli tak, to zero intymności, jak ktoś ciągle będzie wchodził po coś do kotłowni. Drzwi do pokoju zrobiłeś sobie z hall`u czy z wiatrołapu?

Ściana z kotłownią zamurowana będzie silikatem ,piec retorowy obsługiwany raz w tygodniu (pojemnik zasypowy 250 kg) .drzwi na razie z wiatrołapu ,wiatrołap u mnie jest otwarty drugiej pary drzwi nie montuje .Drzwi z holu do przemyślenia:).To ma być moja sypialnia na stare lata aby nie biegać po schodach do góry.i wole aby była w miarę oddzielona od reszty domu(:)) Edytowane przez paragon