nasa1 07.08.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 witam wszystkich po przerwie miałem mały urlop i po nim mi kompek jeszcze padł .u mnie sufit zalany 2 tyg temu od pon. zaczynam prawdopodobnie dalej z kolankową , co do dachówki to ja zamówiłem czarnego szkliwioneego kreatona farbowana dodatkowo w masie ,oczywiscie holenderkę i z folią i akcesoriami zapłaciłem 20.000 Też mam dobrą ofertę na Creaton Premion, ale jak pisałem wyżej coś mnie ostatnio ciągnie do innego typu dachówek Ach.... te wieczne dylematy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 07.08.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 zastanawiamy się czy robić ściankę działową między kotłownią a garażem czy zostawić jedno duże pomieszczenie Ja zostawiam jedno pomieszczenie, bo po podziale byłoby ciasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 07.08.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 (edytowane) Zrobię jeszcze małą zmianę z wejściem do spiżarki. Będzie się wchodzić z wiatrołapu, a w kuchni będzie cała ściana do wykorzystania. Tak sobie myślę, że jak się przyjeżdża z zakupami to wygodniej zanieść zapasy do spiżarki prosto z garażu. Nasza kuchnia jest trochę nieustawna przez te wejście do spiżarki. Myślę że spiżarka powinna być pod ręką ja ją będę traktował jak duży mebel zintegrowany z kuchnią t/z garderoba kuchenna.W naszej kuchni nie potrzeba dużo mebli a co za tym idzie miejsca pod zabudowę są wystarczające ,główny ciężar schowków przejmuję spiżarka dlatego kuchnia jest przejrzysta i nie zagracona.Częsciej bedziesz otwierał spiżarkę od strony kuchni co chwile tam zaglądając niż od strony wiatrołapu kiedy raz na kilka dni przywieziesz zakupy Ale to jest tylko moja wizja. Edytowane 7 Sierpnia 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eluta73 07.08.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 nasa1 a co twoja żona na ta zmiane?może i z zakupami wygodniej ale w praktyce ??nie wyobrażam sobie żeby gotując co chwile latać naokoło po jakiś produkt a ściany w kuchni za bardzo całej nie wykorzystasz bo jest wejście z holu może jedną półkę dołożysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 07.08.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 (edytowane) nasa1 a co twoja żona na ta zmiane?może i z zakupami wygodniej ale w praktyce ??nie wyobrażam sobie żeby gotując co chwile latać naokoło po jakiś produkt a ściany w kuchni za bardzo całej nie wykorzystasz bo jest wejście z holu może jedną półkę dołożysz. żony jeszcze nie pytałem tak, że spokojnie... może się zmienić apropos drzwi z holu do kuchni, to chyba nie ma sensu montować tam skrzydła? Edytowane 7 Sierpnia 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eluta73 07.08.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 skrzydła absolutnie nie będziemy montować ale szafek chyba tez do końca bardzo nie da sie pociągnąć bo to tak mi sie wydaje nie będzie fajnie wyglądało a i po co kości biodrowe obijać:0)Mi się kuchnia ptysiowa bardzo podoba taka jaka jest.Panowie napiszcie coś na temat tej" podbitki czy nadbitki"bo z mężem się w tej kwestii sie jakoś nie możemy dogadać ,ciekawa jestem waszego zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 07.08.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Panowie napiszcie coś na temat tej" podbitki czy nadbitki"bo z mężem się w tej kwestii sie jakoś nie możemy dogadać ,ciekawa jestem waszego zdania. Chodzi o te deseczki poniżej okapu? Nie będę chyba tego robił. Generalnie jak najmniej drewna, bo potem problemy z pielęgnacją po kilku latach. Na elewacji też raczej dam motywy z kamienia. Jak zwykle to są obecne pomysły i zastrzegam prawo zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 09.08.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 (edytowane) Wycena Tondach Stodo 12 brąz angoba Kraków: ceramika 16200 (to 15200, które podałem wcześniej to pomyłka) dodatki (membrany, kleje, klamry, dzikie węże) 2500 rynny Bryza plastik 1200 i to biorę. Amen:) PS. Piękna dachówka. Podobnie jak nasa1 już nie chce falistych. PS2. Spiżarka - tylko wejście z kuchni. PS3. Wycena okien DAKO DPT-90 - 20300! (coś strasznie drogo) Ale za to Drutex iglo 5 z montażem 12300! (coś strasznie tanio) wykaz moich okien Edytowane 9 Sierpnia 2011 przez Trymi a bo tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 10.08.2011 01:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 (edytowane) Wycena Tondach Stodo 12 brąz angoba Kraków: ceramika 16200 (to 15200, które podałem wcześniej to pomyłka) dodatki (membrany, kleje, klamry, dzikie węże) 2500 rynny Bryza plastik 1200 i to biorę. Amen:) PS. Piękna dachówka. Podobnie jak nasa1 już nie chce falistych. PS2. Spiżarka - tylko wejście z kuchni. PS3. Wycena okien DAKO DPT-90 - 20300! (coś strasznie drogo) Ale za to Drutex iglo 5 z montażem 12300! (coś strasznie tanio) wykaz moich okien PS1 Pilnuj ilości dachówek, bo popełniają błędy w wycenach. Na Stodo12 mam kilka wycen i każda inna ale CMB Kraków ma przyzwoitą. Jutro mają potwierdzić max rabat i jak otrzymam to na pewno się podzielę na priv. żebyś też skorzystał. PS2 DRUTEX robi w standardzie wyceny IGLO5 w pakietach 2-szybowych na szybach 4/16/4/ - sprawdz to!!! Z DAKO mam wyceny różniące się o 30% w zależności od przedstawiciela (ździercy), a produkt ten sam DPT90. Zadzwoniłem sobie do mojego znajomego sprzed lat jakiegoś tam bossa w DAKO z pytaniem o ich politykę cenową to przyrżnął głupa. Na razie negocjuję, ale podzielę się z Tobą na priv efektami. PS3 wejście do spiżarki negocjuję z żoną ale chyba ulegnę Edytowane 21 Listopada 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 10.08.2011 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 (edytowane) Nasa1, CMB Kraków dało mi najlepszą cenę - coś koło 16000 ale jeszcze czekam na szczegóły. Sawa dachy dało mi cenę 17400 po czym jak im pokazałem ofertę od innego składu na 16400 to po 20 minutach jakichś telefonów sami zeszli na 16200.Czekam na efekty Twoich negocjacji:)A ceną więźby mnie zastrzeliłeś. Nie wiedziałęm, że taka droga jest. Myślałem, że ok 7-8tys. Edytowane 10 Sierpnia 2011 przez Trymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 10.08.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 A ceną więźby mnie zastrzeliłeś. Nie wiedziałęm, że taka droga jest. Myślałem, że ok 7-8tys. u mnie dom wydłuzony więc nieco więcej więźby ale jeszcze łaty i kontrłaty musisz liczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 10.08.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Kolejna wycena DAKO. 20200zl! nasa1, skąd wziąłeś 16600???? Mamy różne okna ale i tak różnica w cenie jest duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 10.08.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 dako zawierciedaj na priv kom to zadzwonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 11.08.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 (edytowane) Koledzy,czy w więźbie likwidujecie słupki S2 ? Po co tam jest te podparcie skoro 40 cm dalej krokwie spoczywają na murłacie? To ma być konstrukcja pod ściankę z G-K ? Trymi,LS Pszczyna dał najlepszą ofertę na Stodo12 z transportem i rozładunkiem Co do okien, to te są fajne i kosztują przyzwoite pieniądze http://www.vetrex.com.pl/oferta/okna-premium/v70-optimal-black.html Edytowane 11 Sierpnia 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 11.08.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Kilka zdań o okienkach http://forum.muratordom.pl/showthread.php?89978-Okna-VETREX-pro%C5%9Bba-o-opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 11.08.2011 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 (edytowane) Kilka zdań o okienkach http://forum.muratordom.pl/showthread.php?89978-Okna-VETREX-pro%C5%9Bba-o-opinie Taa, czytałem już. Zbyt wiele to się z tego postu nie można dowiedzieć. Dobrze, że dwa ostatnie posty (z 2011 roku) są pozytywne. Reszta sprzed trzech lat. Ja, póki co jestem pozytywnie nastawiony. EDIT: Kolega z pracy zamontował u siebie teraz 7 okien Oknoplast w tym jedno tarasowe 200x250. Po tygodniu od montażu górny róg drzwi nie zamyka się, tak jakby sie wypaczyły - tzn po zamknięciu klamki górny zaczep nie łapie. Obawiam się, ze do takich dużych okien profil 70mm jest chyba zbyt wąski i nawet Oknoplast może wtopić. Edytowane 11 Sierpnia 2011 przez Trymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 11.08.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 (edytowane) No, chopy!!! dachówka zamówiona, zaliczka wpłacona Stanęło na austriackim Tondach model Stodo 12 - glazura szyfrowo czarna - produkowanym w Czechach. Całość z gąsiorami, dachówkami bocznymi, wentylacyjnymi, zaślepkami gąsiora Fotki z reala, nie świeci za mocno i mieni się w zależności od światła. Widziałem dzisiaj w Pszczynie dom pokryty tą dachówką i wygląda miodzio:) Zainteresowanym daję namiar: okolice skrzyżowania ulic Golusa / Katowickiej Trymi, mają Twoje zapytanie. Powiedziałem im, że cena ma być extra! Coś tam marudzili, że daleeeeko i transport więcej wyjdzie ble, ble, ble... musisz dopilnować. Edytowane 21 Listopada 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 11.08.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 (edytowane) Eee noo, ma sie kolegów, nie?Thanx brada:)Zobaczymy co mi powiedzą. Jeśli angoba będzie tańsza od glazury o jakieś 20gr na sztuce to będzie ok. Edytowane 11 Sierpnia 2011 przez Trymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 12.08.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 (edytowane) Panowie dajcie fotki wieńca przed murłatą i miejsce gdzie mają być lukarny Edytowane 13 Sierpnia 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eluta73 12.08.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Paragon a ja ciągle o tym spoczniku :)konsultowałeś z jakimś fachowcem czy aby na pewno obejdzie się bez żadnej podpory (słup czy coś w tym stylu pod spocznikiem)bo mi z kim bym nie gadała wpierają ze jeśli spocznik z konstrukcji to musi być podparty a jak schody lane to nie ma potrzeby , bo sie je jakoś wiąże ze spocznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts