Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ptyś 2g m@m - komentarze

Recommended Posts

Paragon a ja ciągle o tym spoczniku :)konsultowałeś z jakimś fachowcem czy aby na pewno obejdzie się bez żadnej podpory (słup czy coś w tym stylu pod spocznikiem)bo mi z kim bym nie gadała wpierają ze jeśli spocznik z konstrukcji to musi być podparty a jak schody lane to nie ma potrzeby , bo sie je jakoś wiąże ze spocznikiem.

Wydaje mi się że wystarczy dobre zakotwienie spocznika w ścianach po bokach oraz w ścianie pod spocznikiem i nie będzie żadnego problemu.Naprawdę nie rozumiem dlaczego oni Ci robią taki problem przecież to tylko schody a nie ramię robota chirurgicznego .Wiem że jak coś jest nie tak po ich myśli to cena idzie do góry i tylko o to im chodzi

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wydaje mi się że wystarczy dobre zakotwienie spocznika w ścianach po bokach oraz w ścianie pod spocznikiem i nie będzie żadnego problemu.Naprawdę nie rozumiem dlaczego oni Ci robią taki problem przecież to tylko schody a nie ramię robota chirurgicznego .Wiem że jak coś jest nie tak po ich myśli to cena idzie do góry i tylko o to im chodzi

paragon ma rację. Wykonawca zawsze będzie szedł na łatwiznę. Jeśli coś będzie wymagać dokładnego wykonania, to zawsze będą marudzić. Jak się płaci to się wymaga i finito.

Koledzy,

czy w więźbie likwidujecie słupki S2 ? Po co tam jest te podparcie skoro 40 cm dalej krokwie spoczywają na murłacie? To ma być konstrukcja pod ściankę z G-K ?

Trymi,

LS Pszczyna dał najlepszą ofertę na Stodo12 z transportem i rozładunkiem

Co do okien, to te są fajne i kosztują przyzwoite pieniądze http://www.vetrex.com.pl/oferta/okna-premium/v70-optimal-black.html

Dobry pomysł z likwidacją tych słupków ale chyba trzeba bedzie wzmocnić płatwie lukarny (dać grubsze)

Jeszcze zobaczcie do czego mają służyć murłaty o symbolu M3 ---bo ja nie wiem,oświećcie mnie

Edytowane przez paragon

Widzę Krystian że kolankowa na 3 pustaki

Odludzie że kukurydza przez okna do garka sama wchodzi :)

Gratulację !!!

no zmieniłem to dziś z kier.bud ze bedzie na 3 pustaki w projekcie miałem na dwa pustaki mysle ze nie bedzie z tym problemu a całkiem odludzie to to nie jest na przeciw mam 2 sąsiadów

No i po problemie słupków nie bedzie ,ja to chciałem inaczej troszkę rozwiązać ale tak jak napisał ci konstruktor bedzie wygodniej.Nie trzeba przedłużać płatwi lukarny można ją jedynie dać grubszą i odpowiednio połączyć z KK i krokwią główną (połączenie rozciągane) ,,,,,A co to jest połączenie rozciągane ? :)

Nasa od tej ilości alkoholu to w alkoholizm wpadnie :)