Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ptyś 2g m@m - komentarze

Recommended Posts

Przy 3 pustakach i wieńcu będziecie mieli ok. 115 cm kolankowej (mur+wieniec+murłata), a to już całkiem fajnie.

Ja mam na razie 2 pustaki czyli z wieńcem i murłatą ok. 90 cm. Hmm..... trza się zastanowić nad tym... no bo jeśli by zrezygnować ze słupków S2 i nie robić tej cofniętej kolankowej z płyty G-K, to 90 cm rewelacją nie jest.

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przy 3 pustakach i wieńcu będziecie mieli ok. 115 cm kolankowej (mur+wieniec+murłata), a to już całkiem fajnie.

Ja mam na razie 2 pustaki czyli z wieńcem i murłatą ok. 90 cm. Hmm..... trza się zastanowić nad tym... no bo jeśli by zrezygnować ze słupków S2 i nie robić tej cofniętej kolankowej z płyty G-K, to 90 cm rewelacją nie jest.

To fakt a domek na wyglądzie nie traci jak dla mnie to szkoda miejsca aaa i z 189 m robi się ponad 200

P1040013.JPG

U mnie sąsiedzi dali 4 pustaki plus wieniec plus murłatę no i muszą okna dachowe z drabiny otwierać .Co za dużo to nie zdrowo, a połapali się dopiero że coś jest nie tak jak im wieżbe zakładali trochę śmiesznie to teraz wygląda.

A tak wygląda stodoła po zamurowaniu garażu w całości

P1040009.JPG

Edytowane przez paragon

Co wy tam prawicie o tych słupkach? Jo sie nie znam ale za to mój Pan Góral Jan - mistrz majster z Limanowej na pewno cosik wykombinuje.

Z innej beki to wstyd aby po wielkich negocjacjach w KRK cena po pierwszym zapytaniu w Pszczynie była i tak niższa za dachóweczkę. Z dostawą 3 razy dalszą. Krakusy to centusie. A jak tak to biore od Ślązaków.:) Niech mnie Krakusy w murłatę pocałują.

Edytowane przez Trymi
bo śliwowicy za dużo było

Co wy tam prawicie o tych słupkach? Jo sie nie znam ale za to mój Pan Góral Jan - mistrz majster z Limanowej na pewno cosik wykombinuje.

Z innej beki to wstyd aby po wielkich negocjacjach w KRK cena po pierwszym zapytaniu w Pszczynie była i tak niższa za dachóweczkę. Z dostawą 3 razy dalszą. Krakusy to centusie. A jak tak to biore od Ślązaków.:) Niech mnie Krakusy w murłatę pocałują.

:)

Panowie, jeszcze jedno pytanie.

Patrząc na przekrój lukarny nad kuchnią, to chyba trzeba będzie ocieplić zewnętrznie tą ściankę zewnętrzną w kształcie literki "L" przed położeniem więźby i dachówki, bo później jak się tam dostać? Rozmawialiście już o tym z wykonawcą?

Tak masz racje, w takich miejscach jak lukarny oraz ściana między garażem a domem musi zostać wykończona na gotowo razem z malowaniem lub jak kto tam chce(na gotowo)

Trimi, jeśli mówimy o tym samym Panu Janie - Góralu z Limanowej to jednego Ptysia już postawił więc na pewno będzie wiedział o co chodzi :) Ciekawa jestem czy ta sama ekipa stawia Twojego Ptysia co postawiła mojego :)

Ocieplili ją murarze przed odeskowaniem dachu. Dopilnujcie tego, bo później naprawdę nie można się tam dostac. A co do zdjęc to mam kilka już w całości, ale naprawdę nie mam czasu żeby się bawic w zamieszczanie ich na forum. Jeśli chcecie mogę komuś przesłac je na priv i wrzucicie je na forum.

Ocieplili ją murarze przed odeskowaniem dachu. Dopilnujcie tego, bo później naprawdę nie można się tam dostac. A co do zdjęc to mam kilka już w całości, ale naprawdę nie mam czasu żeby się bawic w zamieszczanie ich na forum. Jeśli chcecie mogę komuś przesłac je na priv i wrzucicie je na forum.

szumi, puściłem ci na priv mój adres email. Proszę o przesłanie jak najwięcej zdjęć :):):)