nasa1 13.08.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Przy 3 pustakach i wieńcu będziecie mieli ok. 115 cm kolankowej (mur+wieniec+murłata), a to już całkiem fajnie. Ja mam na razie 2 pustaki czyli z wieńcem i murłatą ok. 90 cm. Hmm..... trza się zastanowić nad tym... no bo jeśli by zrezygnować ze słupków S2 i nie robić tej cofniętej kolankowej z płyty G-K, to 90 cm rewelacją nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 13.08.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Przy 3 pustakach i wieńcu będziecie mieli ok. 115 cm kolankowej (mur+wieniec+murłata), a to już całkiem fajnie. Ja mam na razie 2 pustaki czyli z wieńcem i murłatą ok. 90 cm. Hmm..... trza się zastanowić nad tym... no bo jeśli by zrezygnować ze słupków S2 i nie robić tej cofniętej kolankowej z płyty G-K, to 90 cm rewelacją nie jest. To fakt a domek na wyglądzie nie traci jak dla mnie to szkoda miejsca aaa i z 189 m robi się ponad 200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 13.08.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 (edytowane) U mnie sąsiedzi dali 4 pustaki plus wieniec plus murłatę no i muszą okna dachowe z drabiny otwierać .Co za dużo to nie zdrowo, a połapali się dopiero że coś jest nie tak jak im wieżbe zakładali trochę śmiesznie to teraz wygląda. A tak wygląda stodoła po zamurowaniu garażu w całości Edytowane 13 Sierpnia 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 13.08.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 (edytowane) Co wy tam prawicie o tych słupkach? Jo sie nie znam ale za to mój Pan Góral Jan - mistrz majster z Limanowej na pewno cosik wykombinuje. Z innej beki to wstyd aby po wielkich negocjacjach w KRK cena po pierwszym zapytaniu w Pszczynie była i tak niższa za dachóweczkę. Z dostawą 3 razy dalszą. Krakusy to centusie. A jak tak to biore od Ślązaków. Niech mnie Krakusy w murłatę pocałują. Edytowane 13 Sierpnia 2011 przez Trymi bo śliwowicy za dużo było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 13.08.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Co wy tam prawicie o tych słupkach? Jo sie nie znam ale za to mój Pan Góral Jan - mistrz majster z Limanowej na pewno cosik wykombinuje. Z innej beki to wstyd aby po wielkich negocjacjach w KRK cena po pierwszym zapytaniu w Pszczynie była i tak niższa za dachóweczkę. Z dostawą 3 razy dalszą. Krakusy to centusie. A jak tak to biore od Ślązaków. Niech mnie Krakusy w murłatę pocałują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 14.08.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 U mnie sąsiedzi dali 4 pustaki plus wieniec plus murłatę no i muszą okna dachowe z drabiny otwierać ... i pewnie okna dachowe kupili jeszcze Velux z klamką na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 14.08.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 ... i pewnie okna dachowe kupili jeszcze Velux z klamką na górze Tego to nie wiem bo już po montażu okien tam nie byłem,ja osobiście przy 176 cm wzrostu nie sięgałem:eek: chyba za mikry jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 14.08.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Tego to nie wiem bo już po montażu okien tam nie byłem,ja osobiście przy 176 cm wzrostu nie sięgałem:eek: chyba za mikry jestem Biorę Fakro, bo polskie i wygodniejsze otwieranie niż w Velux. Sypialnia i pokoje 94x140, łazienka 78x140, garderoby 78x chyba 118 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 14.08.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Panowie, jeszcze jedno pytanie.Patrząc na przekrój lukarny nad kuchnią, to chyba trzeba będzie ocieplić zewnętrznie tą ściankę zewnętrzną w kształcie literki "L" przed położeniem więźby i dachówki, bo później jak się tam dostać? Rozmawialiście już o tym z wykonawcą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 14.08.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 (edytowane) Ja tam na razie w planach mam zlikwidowanie prawie wszystkich dachowych zostawiam tylko w łazience Edytowane 14 Sierpnia 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 14.08.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Panowie, jeszcze jedno pytanie. Patrząc na przekrój lukarny nad kuchnią, to chyba trzeba będzie ocieplić zewnętrznie tą ściankę zewnętrzną w kształcie literki "L" przed położeniem więźby i dachówki, bo później jak się tam dostać? Rozmawialiście już o tym z wykonawcą? Tak masz racje, w takich miejscach jak lukarny oraz ściana między garażem a domem musi zostać wykończona na gotowo razem z malowaniem lub jak kto tam chce(na gotowo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 14.08.2011 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Macie zdjęcia wybudowanych lukarn jak tak to DAJCIE Popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 14.08.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Macie zdjęcia wybudowanych lukarn jak tak to DAJCIE Popatrzeć Ja ruszam po 20 sierpnia. Na razie strop wylany ponad miesiąc temu i miałem przerwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 14.08.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Rzeczywiscie, pytanie jak ocieplic ta scianke jest zasadne ale jak to wykonczyc??? Na etapie SSO? Kurka. Zabiliście mi klina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szumi2 14.08.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Co wy tam prawicie o tych słupkach? Jo sie nie znam ale za to mój Pan Góral Jan - mistrz majster z Limanowej na pewno cosik wykombinuje. Trimi, jeśli mówimy o tym samym Panu Janie - Góralu z Limanowej to jednego Ptysia już postawił więc na pewno będzie wiedział o co chodzi Ciekawa jestem czy ta sama ekipa stawia Twojego Ptysia co postawiła mojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 14.08.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Szumi, nie. Ten Góral nie jeździ tak daleko. Ledwo co go namówiłem na Niepołomice:)A jak wy ociepliliście tą ściankę nad wystającą kuchnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szumi2 14.08.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Ocieplili ją murarze przed odeskowaniem dachu. Dopilnujcie tego, bo później naprawdę nie można się tam dostac. A co do zdjęc to mam kilka już w całości, ale naprawdę nie mam czasu żeby się bawic w zamieszczanie ich na forum. Jeśli chcecie mogę komuś przesłac je na priv i wrzucicie je na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 14.08.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Ocieplili ją murarze przed odeskowaniem dachu. Dopilnujcie tego, bo później naprawdę nie można się tam dostac. A co do zdjęc to mam kilka już w całości, ale naprawdę nie mam czasu żeby się bawic w zamieszczanie ich na forum. Jeśli chcecie mogę komuś przesłac je na priv i wrzucicie je na forum. szumi, puściłem ci na priv mój adres email. Proszę o przesłanie jak najwięcej zdjęć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szumi2 14.08.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Nasa, wysłałam ci zdjęcia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 14.08.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Nasa, wysłałam ci zdjęcia:) szumi, bardzo dziękuję!!! śliczny domek :) Miło się patrzy jak ktoś już coś zbudował czy mogę umieścić te zdjęcia na tym forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts