Trymi 06.01.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 (edytowane) 10cm i to jest przykre grubość posadzki w projekcie to 6 cm co przy podłogówce jest też nie do przyjęcia Panowie, wiem, że energooszczędność itd. ale zerknąłem do literatury (np. murator 4/2009) i standard ocieplenia na gruncie to styropian 6-8cm a wylewka 7cm (dla podłogówki) więc w ptysiu 10cm styro to jest ponad standard a 1cm wylewki pod podłogówkę się doda:). Już lepiej zainwestować w lepsze okna i docieplić grubiej poddasze. Ups, pomyłka. W projekcie jest 5cm wylewki + 1cm panele, parkiet czyli do podłogówki ze 2cm trzeba dodać ale to nie tragedia.... Edytowane 6 Stycznia 2011 przez Trymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 06.01.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 http://picasaweb.google.com/lh/photo/8Pb8k0_FhDU9GLWe6nmWn5UgV2sZoh9BCfAiQZGmdGQ?feat=directlink Dziękuję za info ale chyba coś u mnie jest żle ustawione bo linki wchodzą ale zdjęcia nie widać Ptyś odbicie lustrzane domek ustawiony pn-pd .Od marca zaczynam dalej lecieć zdjęcia, będę wklejać na picasa zawsze coś można będzie przedyskutowaćhttp://picasaweb.google.com/lh/photo/8Pb8k0_FhDU9GLWe6nmWn5UgV2sZoh9BCfAiQZGmdGQ?feat=directlink Trimi Dziękuję może kopiujesz adres odnośnika zamiast adresu obrazka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba1976 06.01.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Ale temat się zrobił gorący Już piszę - gwoli wyjasnienia - tu Marta, żona Kuby, małżonek coś tam znowu kombinuje w chacie, roboty huk, ale obiecaliśmy to piszę. Jak mówiliśmy, obniżyliśmy salon, jadalnię i kuchnię do 1 poziomu. Schodki są w korytarzu, wygląda to tak: http://i234.photobucket.com/albums/ee225/martaana/2-3.jpg Poza tym, strop zmieniliśmy na terrivę, co dało nam dodatkowy stopień na spoczniku: http://i234.photobucket.com/albums/ee225/martaana/1-3.jpg Pod spodem mamy kozę, kominek by chyba zagracił i tak wąski i mały salonik. http://i234.photobucket.com/albums/ee225/martaana/DSC04410.jpg Nie wyobrażam sobie obniżenia całości - schody kończą się dokładnie przy gabinecie na dole. No chyba że juz na etapie konstrukcyjnym, może wtedy można coś pozmieniać, zastanawiam się tylko czy nie lepiej wtedy wybrać po prostu inny projekt?? Mieszkamy już 3 miesiące, dom jest CIEPŁY, mimo pustki w salonie! Tego baliśmy się najbardziej, ale jest OK. bez pustki salon byłby mizerny (chodzi mi o to że pustka go optycznie powiększa). Okna na dole są ogromne, jest jasno i pięknie. Na górze zlikwidowaliśmy dachowe w garderobach, kompletnie niepotrzebne były. Ogólne wrażenie wszystkich: dom wydaje się dużo większy w środku niż z zewnątrz Acha, jeszcze jeśli chodzi o "walenie się w głowę" podczas schodzenia - mój mąż ma 182 i jest ok. Nie wiem jak by było przy 190 Nie wiem co jeszcze chcecie wiedzieć, napiszcie jakie zdjęcia potrzebujecie to cyknę Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 06.01.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 (edytowane) Ale temat się zrobił gorący Już piszę - gwoli wyjasnienia - tu Marta, żona Kuby, małżonek coś tam znowu kombinuje w chacie, roboty huk, ale obiecaliśmy to piszę. Jak mówiliśmy, obniżyliśmy salon, jadalnię i kuchnię do 1 poziomu. Schodki są w korytarzu, wygląda to tak: http://i234.photobucket.com/albums/ee225/martaana/2-3.jpg Poza tym, strop zmieniliśmy na terrivę, co dało nam dodatkowy stopień na spoczniku: http://i234.photobucket.com/albums/ee225/martaana/1-3.jpg Pod spodem mamy kozę, kominek by chyba zagracił i tak wąski i mały salonik. http://i234.photobucket.com/albums/ee225/martaana/DSC04410.jpg Nie wyobrażam sobie obniżenia całości - schody kończą się dokładnie przy gabinecie na dole. No chyba że juz na etapie konstrukcyjnym, może wtedy można coś pozmieniać, zastanawiam się tylko czy nie lepiej wtedy wybrać po prostu inny projekt?? Mieszkamy już 3 miesiące, dom jest CIEPŁY, mimo pustki w salonie! Tego baliśmy się najbardziej, ale jest OK. bez pustki salon byłby mizerny (chodzi mi o to że pustka go optycznie powiększa). Okna na dole są ogromne, jest jasno i pięknie. Na górze zlikwidowaliśmy dachowe w garderobach, kompletnie niepotrzebne były. Ogólne wrażenie wszystkich: dom wydaje się dużo większy w środku niż z zewnątrz Acha, jeszcze jeśli chodzi o "walenie się w głowę" podczas schodzenia - mój mąż ma 182 i jest ok. Nie wiem jak by było przy 190 Nie wiem co jeszcze chcecie wiedzieć, napiszcie jakie zdjęcia potrzebujecie to cyknę Pozdrawiam Marta Witam Obniżając kuchnie i jadalnie okna zostawiliście na tej samej wysokości ?.Czy mogę prosić o zdjęcie całej podłogi ze stopniami i początkiem schodów na dole.Dziękuję I jeszcze jedno pytanko jakie macie ogrzewanie? Schody są niesamowite.Bardzo mi się podobają. Edytowane 6 Stycznia 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 06.01.2011 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 dzięki Marta za fotki ,ale kompletni nie mogę zaskoczyć w którym miescu są te 3 schodki moze dlatego ze mam lustrzane odbicie waszego projektu, też jestem zainteresowany fotkami o które pytał Paragon dzięki że macie chwilę czasu dla nas .Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 06.01.2011 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 czyli gabinet tez obniżyliscie... ciekawe co z tymi oknami? ja poprosze szeroka fotke z konca salonu w strone jadalni i korytarz od wejscia w strone salonu:) zrzucimy sie dla Was na prezent, prawda Panowie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 06.01.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 no Trymi jak się zobowiązałeś to ja się dokładam dasz znać na jaki adres Ci wysłać czek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 06.01.2011 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 (edytowane) Z tego co myślę to obniżyli tylko kuchnie z jadalnią do poziomu salonu gabinet z łazienką został na poziomie przedpokoju jak i garaż Krystian 1974 tych schodków u siebie nie widzisz bo na projekcie ich nie ma, to jest miejsce w którym obniżyli kuchnie i jadalnie Edytowane 6 Stycznia 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 06.01.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 czyli gabinet tez obniżyliscie... ciekawe co z tymi oknami? ja poprosze szeroka fotke z konca salonu w strone jadalni i korytarz od wejscia w strone salonu:) zrzucimy sie dla Was na prezent, prawda Panowie?? Z mo:)jej strony nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba1976 06.01.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Gabinet nie obniżony, jest na poziomie wejścia, wiatrołapu i hallu. Zdjęcie z końca jadalni (zaznaczam że my przenieśliśmy balkon) http://i234.photobucket.com/albums/ee225/martaana/1-4.jpg i z hallu - widok na salon http://i234.photobucket.com/albums/ee225/martaana/2-4.jpg oraz gratisik - początek schodów http://i234.photobucket.com/albums/ee225/martaana/3-3.jpg Mam nadzieję, ze pomocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 06.01.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Super zdjęcia bardzo Dziękuję dużo mi pomogły. Chatka wyszła nieziemsko jak możesz to prosiłbym o zdjęcia od końca kuchni w stronę jadalni i odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba1976 06.01.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Okna na tej samej wysokości. Ogrzewanie podłogowe tam gdzie płytki, kaloryfery tam gdzie panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 06.01.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Pięknie, dzięki.A czy mógłbym prosić jeszcze o fotkę jednego z tych 2 podłużnych pokoi na górze i poradźcie czy da się tam wstawić jakąś szafę bo my chcieliśmy zlikwidować pustkę a w jej miejsce zrobić 2 garderoby dla tych 2 pokoi... ale ta pustka coraz bardziej nam się podoba...Ech, najchętniej to bym Was odwiedził... ale nie bójcie sie, z Krakowa za daleko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 06.01.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Okna na tej samej wysokości. Ogrzewanie podłogowe tam gdzie płytki, kaloryfery tam gdzie panele Chodziło mi czy okna są na tej wysokości co w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 07.01.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 (edytowane) Gabinet nie obniżony, jest na poziomie wejścia, wiatrołapu i hallu. Zdjęcie z końca jadalni (zaznaczam że my przenieśliśmy balkon) i z hallu - widok na salon oraz gratisik - początek schodów Mam nadzieję, ze pomocne Hej dobry człowieku, dziękuję, że napisałaś Bardzo ładnie Wam to wyszło! Aż miło tak zobaczyć to o czym tyle myslimy Jestem strasznie ciekaw zobaczyć na żywo. Dzięki za możliwość obejrzenia we wtorek. Będę dzwonił do Mr Kuba:) Edytowane 7 Stycznia 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 07.01.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Pięknie, dzięki. A czy mógłbym prosić jeszcze o fotkę jednego z tych 2 podłużnych pokoi na górze i poradźcie czy da się tam wstawić jakąś szafę bo my chcieliśmy zlikwidować pustkę a w jej miejsce zrobić 2 garderoby dla tych 2 pokoi... ale ta pustka coraz bardziej nam się podoba... Ech, najchętniej to bym Was odwiedził... ale nie bójcie sie, z Krakowa za daleko:) No i przez Was (dzięki Twoim poradom, Marta) jednak nie likwidujemy pustki:). Niech sobie będzie. Pewnie jeszcze Wam za to podziękujemy, za jakieś 2 lata:) Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 07.01.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 No i przez Was (dzięki Twoim poradom, Marta) jednak nie likwidujemy pustki:). Niech sobie będzie. Pewnie jeszcze Wam za to podziękujemy, za jakieś 2 lata:) Pozdrawiamy Trymi, ja np. wszystko brałem pod uwagę, ale nie likwidację pustki Ona chyba nawet zdecydowała o wyborze tego projektu:razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 07.01.2011 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 (edytowane) HYHYHYH ale zamęt z tą pustką ........i co ja mam teraz zrobić ,ta pustka jest niezłazostawiam pustkę robię monolit a deski z monolitu przeznaczę na deskowanie dachu I wilk syty i owca cała .Żonka też mi dziurę w brzuchu wierciła o tą pustkę że chcę ją mieć. Edytowane 7 Stycznia 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 07.01.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 (edytowane) HYHYHYH ale zamęt z tą pustką ........i co ja mam teraz zrobić ,ta pustka jest niezła zostawiam pustkę robię monolit a deski z monolitu przeznaczę na deskowanie dachu I wilk syty i owca cała .Żonka też mi dziurę w brzuchu wierciła o tą pustkę że chcę ją mieć. hahahahahahaha:D zrobię dokładnie to samo Edytowane 7 Stycznia 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 07.01.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 (edytowane) To strop już zaklepany jeszcze zastanawiam się co zrobić z tym obniżeniem, na razie przy adaptacji został salon podniesiony , dobrze że nie wylałem chudziaka;)(a tak mi mówili żebym go wylał przed zimą).Kurcze zastanawiam się nad zrobieniem tego co Kuba 1976 obniżyć kuchnie i jadalnie do salonu.Wieczorem skonsultuję to z konstruktorem zobaczę co on na to powie Jednak wieźba nie wyjdzie w całości 6500 zł do tego trzeba osobno doliczyć łaty i kontrłaty których nie ma w zestawieniu-------- razem około 9000 tyś 1000metrów łat on dobrze to policzył Edytowane 7 Stycznia 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts