Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ptyś 2g m@m - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

u mnie wbijali jeszcze gwożdzie przy srubach na fotkach może nie widać ale taki momtarz to już standard dziś

Ja tam nie odpuszczę.

Krokwie z płatwiami, z mieczami itd. muszą być połączone w ciesielskie złącze. Na murłacie też na zacios. Nie odpuszczę. Śruby tylko , jako wspomaganie

Wracając na chwilę do okien, to mam dobrą ofertę na bardzo dobre okna PCV firmy Urzędowski. Akurat tej firmy bym się nie obawiał. Profile Brugmann, okucia Salamander. Cena zbliżona do Vetrex, ale taniej niż Oknoplast, a profil 92 mm

Drutex może i tanio, ale chłopaki z branży mówią, że to straszne G...więc wole nie ryzykować.

Wracając na chwilę do okien, to mam dobrą ofertę na bardzo dobre okna PCV firmy Urzędowski. Akurat tej firmy bym się nie obawiał. Profile Brugmann, okucia Salamander. Cena zbliżona do Vetrex, ale taniej niż Oknoplast, a profil 92 mm

Drutex może i tanio, ale chłopaki z branży mówią, że to straszne G...więc wole nie ryzykować.

można wiedzieć ile ci wycenili ?

No tak... zaczęli ściany kolankowe, popatrzyłem, przemierzyłem i się wycofałem z dwóch pustaków na rzecz trzech + wieniec :D Mam nadzieję, że krokwie dł. 805 cm wystarczą. Jeśli wyjdzie głupio, to zrobi się podbitkę pod okapami, tak jak w projekcie. Mam nadzieję, że krokwie stykną. Qrcze znowu zmieniłem zdanie :p

Flacha za 3 pustaki !!

paragon, w środku na pewno będzie lepiej, ale trochę się obawiam, żeby na zewnątrz nie wyszedł nam gargamel :D

Jesli wyjdzie gargamelowato to trza będzie optycznie obniżać zabudową drewnianą, jak w projekcie. :p

Krystian, jakbyś mógł, to podaj mi jaką długość mają Twoje krokwie na domu

paragon, w środku na pewno będzie lepiej, ale trochę się obawiam, żeby na zewnątrz nie wyszedł nam gargamel :D

Jesli wyjdzie gargamelowato to trza będzie optycznie obniżać zabudową drewnianą, jak w projekcie. :p

Krystian, jakbyś mógł, to podaj mi jaką długość mają Twoje krokwie na domu

Nie dygaj będzie dobrze ten projekt został skancerowany tym jednym pustakiem , za tydzień wracam do polski to kończę swojego Ptysia a mam kilka nowych pomysłów

dach gotowy no 40 szt, dachówki brakło jak bede na budowie zmierze wam długość krokwi :) https://picasaweb.google.com/115448192305204787686/18Wrzesnia2011?authuser=0&feat=directlink

krystian1974, wygląda rewelacja!!! gratulacje!

widzę, że dałeś srebrne rynny, ja myślałem dokładnie o tym samym, do czarnego dachu będą dobrze pasowac

koniecznie podaj mi dł. krokwi :-) dzięki

Edytowane przez nasa1

dach gotowy no 40 szt, dachówki brakło jak bede na budowie zmierze wam długość krokwi :) https://picasaweb.google.com/115448192305204787686/18Wrzesnia2011?authuser=0&feat=directlink

Fajny daszek :)Krystian napisz czym wykończyłeś kominy ,fajnie wyglądają i jeszcze jedno ile ci poszlo fięźby na cały dach

Fajny daszek :)Krystian napisz czym wykończyłeś kominy ,fajnie wyglądają i jeszcze jedno ile ci poszlo fięźby na cały dach

eluta komimy zostały oklejone siatką z klejem i wtpłytkowane czarnymi płytkami klinkierowymi wyslij mi emaila na priwa to ci przesle zestawienie mojej więzby

nie ma wiekszej przyjemnosci w ubraniu jak ogladanie zdjec wybudowanego ptysia. Krystian gratuluje i podoba mi sie. Ja jednak pozostane przy 2 pustakach i wieniec. Rozumiem ze wszyscy zreznowaliscie z tej przedscianki na pietrze oraz z slupow podpierajacych?

o która scianke ci chodzi i słupki ?

Nie ma wiekszej przyjemnosci w ubraniu jak ogladanie zdjec wybudowanego ptysia. Krystian gratuluje i podoba mi sie. Ja jednak pozostane przy 2 pustakach i wieniec. Rozumiem ze wszyscy zreznowaliscie z tej przedscianki na pietrze oraz z slupow podpierajacych?

Trymi, z tych słupków spokojnie można zrezygnować, bo służą głównie do montażu płyt G-K. Chyba nawet przesyłałem Ci wyjaśnienie mojego konstruktora i rozwiązanie problemu. W kwadratowym pokoju mogłyby pozostać, ale w naszym domku te dwa pokoje są wąskie i długie więc lepiej z nich zrezygnować.

Krystian, puść mi zestawienie Twojej więźby na maila. Takie, jakie zamówiłeś w tartaku. Wysłałem Ci na priv adres. Dzięki