krystian 1974 18.09.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Trymi, z tych słupków spokojnie można zrezygnować, bo służą głównie do montażu płyt G-K. Chyba nawet przesyłałem Ci wyjaśnienie mojego konstruktora i rozwiązanie problemu. W kwadratowym pokoju mogłyby pozostać, ale w naszym domku te dwa pokoje są wąskie i długie więc lepiej z nich zrezygnować. Krystian, puść mi zestawienie Twojej więźby na maila. Takie, jakie zamówiłeś w tartaku. Wysłałem Ci na priv adres. Dzięki nasa poszło sprawdz ! jade na budowe porobic wam pare fotek bo jestescie nie nasyceni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 18.09.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 nasa poszło sprawdz ! jade na budowe porobic wam pare fotek bo jestescie nie nasyceni Dzięki, dostałem. Zrób sporo zdjęć, a ja jadę po browar i chipsy, żeby wieczorem pooglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 18.09.2011 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 (edytowane) krystian1974, wygląda rewelacja!!! gratulacje! widzę, że dałeś srebrne rynny, ja myślałem dokładnie o tym samym, do czarnego dachu będą dobrze pasowac koniecznie podaj mi dł. krokwi dzięki długosć krokwi od muru do konca krokwi mam 120 cm a całkowitą długość miałem780 cm ale jeszcze z 15 cm mi z nich odcieli Edytowane 18 Września 2011 przez krystian 1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 18.09.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 https://picasaweb.google.com/115448192305204787686/18Wrzesnia201102?authuser=0&feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 18.09.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 (edytowane) długosć krokwi od muru do konca krokwi mam 120 cm a całkowitą długość miałem780 cm ale jeszcze z 15 cm mi z nich odcieli eee to powinno mi wystarczyc długosci krokwi. zdjęcia spoooooczko !!! Podoba mi się efekt!!! Kurcze już sie doczekać nie moge u mnie tego samego Edytowane 18 Września 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 18.09.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 bedzie bedzie nasa juz nie długo, kurcze przecież ja jak sobie przypominam zaczołem budowe za toba i paragonem 13 maja wjechała do mnie koparka a 15 wrzesnia miałem już dach .tempo chyba miałem niezłe co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 18.09.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 bedzie bedzie nasa juz nie długo, kurcze przecież ja jak sobie przypominam zaczołem budowe za toba i paragonem 13 maja wjechała do mnie koparka a 15 wrzesnia miałem już dach .tempo chyba miałem niezłe co ? No pamiętam, że zacząłeś później Ja miałem ponad miesiąc przerwy po wylaniu ław i prawie dwa miesiące przerwy po wylaniu stropu, co i tak nie zmienia faktu, że tempo miałeś jak Usain Bolt :yes: Napisze Ci cosik na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 19.09.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 No kochani, korzystając dzisiaj z okazji pobytu w Opolu odwiedziłem Krystiana na budowie i obejrzałem te cudo na żywo. Krystianowi gratuluję pięknego domu, a pozostałym powiem jedno: NA ŻYWO TA CHAŁUPA JEST WIELKA, JAK BERLIN!!! Dla mnie bomba! PS. Pomysł Krystiana z przeszkleniem salonu do samej góry zapowiada się imponująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 19.09.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 nasa dzieki za pozytywne recenzje wasze ptysie do zimy napewno beda podobnie wyglądały a możę nawet lepiej .bo kazdy tam coś od siebie dodał lub zmienił a ostateczne efekty bedą widoczne na koncu jak każdy go wykończy według swojego gustu i pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 20.09.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 (edytowane) Widzę Krystian idzie jak czołg za 9 dni jestem w kraju i muszę was dogonić .Pozdrawiam Lukarna i ta OSB nie podoba mi się te rozwiązania ,macie jakiś pomysł aby pozbyć się OSB Edytowane 20 Września 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 20.09.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 (edytowane) Widzę Krystian idzie jak czołg za 9 dni jestem w kraju i muszę was dogonić .Pozdrawiam Lukarna i ta OSB nie podoba mi się te rozwiązania ,macie jakiś pomysł aby pozbyć się OSB Ha! Dobre pytanie, bo właśnie byłem ciekaw jak fachowcy zabudowują właśnie to miejsce. I co z ociepleniem? Po prostu wstawia sie OSB i ociepla z zewnątrz styro a wewnątrz wełną??? Edytowane 20 Września 2011 przez Trymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 20.09.2011 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 (edytowane) Jedna uwaga dla wszystkich kolankowców 3-pustakowców, w tym do mnie Będąc u Krystiana zauważyłem jedną niedogodność, która wszystkich 3-pustakowców nie ominie. Po takim podwyższeniu zarówno z tyłu jak i z przodu dach wchodzi w okna lukarn. Krystian podwyższył sobie wysokość parapetu dokładając na wieniec jeden pustak w lukarnie z przodu domu (nieco utrudni otwieranie/zamykanie, bo wyżej), a z tyłu przerwał okap, żeby nie wejść z dachem w okno, co jest wizualnie OK. Po wizycie u Krystiana stwierdziłem, że u siebie również przerwę dach z tyłu, ale już z przodu walnę sobie mini balkonik nad kuchnią z drzwiami cca 160 x 230. Robiąc balkonik pozostaje sprawa docieplenia na zewnątrz, od góry i różnica poziomów balkon/pokój wykończonych na gotowo, ale to da się przeżyć. Coś mniej więcej takiego, ale dostosowane do naszego wykuszu (zdjęcie nie moje, a zaczerpnięte z internetu forum murator) http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRfJJqMWoAtgSLfdA9og06u-Tk9Qh3HIHlAxuuah9z8i2n5zix2 Ponadto zdecydowałem się na 2 pustaki nad garażem zamiast dotychczasowych 3. Nad domem będą 3 nad garażem 2 Takie moje zmiany, po przeanalizowaniu za i przeciw no i przede wszystkim własnych potrzeb. PS. Wykończenie boków lukarny? Nic prostszego. Lecimy warstwami od wewnątrz: - płyta G-K - wełna mineralna gr. płatwi + krokwi - płyta OSB min. 20 mm - styropian lub wełna gr. wg uznania czy projektu - tynk, akryl lub deseczki etc co tam kto woli - wszelkie folie paroprzepuszczalne na zewnątrz można sobie odpuścić. - folia paroizolacyjna od wewnątrz pod G-K wskazana Krystian, mam nadzieję, że mnie nie powiesisz z powodu umieszczenia dwóch zdjęć Twojego autorstwa Edytowane 20 Września 2011 przez nasa1 wieczne przemyslenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 20.09.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Dając 3 w domu a 2 nad garażem zmienisz kąt dachu bedziesz miał dwa różne kąty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 20.09.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Dając 3 w domu a 2 nad garażem zmienisz kąt dachu bedziesz miał dwa różne kąty kąt będzie taki sam, kalenica pójdzie w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 20.09.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Ciekawy pomysł z mini balkonikiem pomysł godny przemyślenia tylko 2 pary drzwi balkonowych w tak małym pokoiku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 20.09.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Ciekawy pomysł z mini balkonikiem pomysł godny przemyślenia tylko 2 pary drzwi balkonowych w tak małym pokoiku ? ZACZNE brac kase za moje pomysly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 20.09.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 (edytowane) Ciekawy pomysł z mini balkonikiem pomysł godny przemyślenia \ PRAWDA Edytowane 20 Września 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 20.09.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 (edytowane) z tym oknem-balonem to pokombinuje jak już wieżbe zamontują najwyżej wytnie sie wieniec piła do żelbetu aż do podłogi Edytowane 20 Września 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 20.09.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 (edytowane) Porazka... żartowałem:) Edytowane 21 Września 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 20.09.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 (edytowane) Porazka Czemu zaraz porażka na tym etapie wszystko można uciąć albo dolać nie jest tak żle Ale pomysł Krystiana z podmurowaniem okna też nie jest zły przynajmniej najmniej kłopotliwy i mi też te wyjście pasuje Edytowane 20 Września 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts