Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ptyś 2g m@m - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ciekawy pomysł z mini balkonikiem pomysł godny przemyślenia tylko 2 pary drzwi balkonowych w tak małym pokoiku ?

drzwi dwuskrzydłowe, a nie dwie pary drzwi. Optycznie ma się zgadzać osiowo z oknem w kuchni, a szerokość może być większa niż okna w kuchni. Moja żona już widzi tam kwiatki powieszone na balustradzie:-)

drzwi dwuskrzydłowe, a nie dwie pary drzwi. Optycznie ma się zgadzać osiowo z oknem w kuchni, a szerokość może być większa niż okna w kuchni. Moja żona już widzi tam kwiatki powieszone na balustradzie:-)

2 pary drzwi 2 balkony--- w tym pokoiku miałbym 2 balkony ale chyba zostaje przy rozwiązaniu Krystiana mniejsze okno o jeden pustak mi nie przeszkadza

Edytowane przez paragon

2 pary drzwi 2 bal

jakie dwa okna? jedno 2-skrzydłowe 160 x 220 normal rozwierane, o czym ty piszesz paragon?

W tym pokoju nad salonem mam balkon i tam drzwi balkonowe no i w lukarnie zamiast okna były by drzwi balkonowe do nowego balkonu to są już 2 sztuki balkonowych drzwi w jednym pokoju

Edytowane przez paragon

W tym pokoju nad salonem mam balkon i tam drzwi balkonowe no i w lukarnie zamiast okna były by drzwi balkonowe do nowego balkonu to są już 2 sztuki balkonowych drzwi w jednym pokoju

aaaaaaa paragonik, o tym mówiłeś:) sorki, ale łapię od dwóch dni z opóźnionym zapłonem, bo jestem na pewnym wyjazdowym tzw. "szkoleniu" :D:D:D a tutaj już dbaja żebym chodził wczorajszy, bo tu same chopy!!! :D:D:D

PS.

Pozdrowienia

Witam panowie ,a to się porobiło z tymi trzema pustakami nie wiem jak z tego wybrniemy ,ciekawe czy jeśli by się nie zmieniło kąta nachylenia dachu problem zostanie i dlaczego będzie problem z otwieraniem okna skoro otwiera się do środka o czym pisał nasa ,chyba tez podmurujemy ten jeden pustak czy tam cegłę tylko wtedy będzie okno bardzo wysoko chyba:confused:Krystian mamy chyba ta samą dachówkę albo bardzo podobną nasza to CREATON FUTURA FINESS CZARNA barwiona w masie , patrząc na twoje zdjęcia już mi sie podoba:p

Witam panowie ,a to się porobiło z tymi trzema pustakami nie wiem jak z tego wybrniemy ,ciekawe czy jeśli by się nie zmieniło kąta nachylenia dachu problem zostanie i dlaczego będzie problem z otwieraniem okna skoro otwiera się do środka o czym pisał nasa ,chyba tez podmurujemy ten jeden pustak czy tam cegłę tylko wtedy będzie okno bardzo wysoko chyba:confused:Krystian mamy chyba ta samą dachówkę albo bardzo podobną nasza to CREATON FUTURA FINESS CZARNA barwiona w masie , patrząc na twoje zdjęcia już mi sie podoba:p

Krystian ma Creatona, na żywo widać, że górna półka. Na początku byłem zwolennikiem płaskich dachówek, ale jednak holenderka na dachu wygląda dobrze. Żona się uparła na falistą dachówkę ale widzę, że mi też się podoba.

Oknem się nie przejmuj. Ja tam robię balkonik z przodu i po kłopocie, a z tyłu przerywam okap jak Krystian.

Zapowiada się piękna pogoda do budowy wieżby ;),plan budowy nowego balkonu zatwierdzony, Nasa masz flaszkę za ten balkon mały balkonik o delikatnych barierkach bedzie tam super wyglądał,poziomy u mnie bedą te same ocieplenie balkoniku i styro na podłogówkę wszystko wyrówna

No widzisz jak to dobrze wymienić sie poglądami ;)

Wracając na chwilę do okien, to mam dobrą ofertę na bardzo dobre okna PCV firmy Urzędowski. Akurat tej firmy bym się nie obawiał. Profile Brugmann, okucia Salamander. Cena zbliżona do Vetrex, ale taniej niż Oknoplast, a profil 92 mm

Przepraszam ze wracam do starego tematu sprzed tygodnia - może juz go sobie sprostowaliście...

Sześciokomorowy Profil Bluevolution (z firmy Brugman Salamander) a okucia Winkhaus.

Cena prawdopodobnie zbliżona do pięciokomorowej Veki Perfectlina z Vetrexu czy też jemu podobnych firm.