nasa1 26.09.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Wiencowałeś jakoś tą ścianę środkową na grze między domem a garażem ? Z czego robicie ścianki działowe na górze ? Nie wieńcowałem, bo zdaniem konstruktora nie trzeba, za to skrajne solidnie powieńcowane. Ścianki chyba z ceramiki, ale niekoniecznie Wienerberger, wezmę coś tańszego. Jeszcze się nie zastanawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 26.09.2011 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Nie wieńcowałem, bo zdaniem konstruktora nie trzeba, za to skrajne solidnie powieńcowane. Ścianki chyba z ceramiki, ale niekoniecznie Wienerberger, wezmę coś tańszego. Jeszcze się nie zastanawiałem. A nad silką się nie zastanawiałeś lepiej wygłusza i z mocowaniem w ścianie czegokolwiek nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 26.09.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 A nad silką się nie zastanawiałeś lepiej wygłusza i z mocowaniem w ścianie czegokolwiek nie ma problemu No nawet ok i niedrogie http://stanlux.istore.pl/pl/silka-e12-kl-15-cegla-silikat-pustak-bloczek-silikatowy-xella.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 26.09.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 No nawet ok i niedrogie http://stanlux.istore.pl/pl/silka-e12-kl-15-cegla-silikat-pustak-bloczek-silikatowy-xella.html To jest górna półka silikatów i chyba pomyślę coś nad tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 27.09.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 A tak apropos silikatów to... TADAAAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 27.09.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 A tak apropos silikatów to... TADAAAM! Widziałem długo się zastanawiałem nad silikatem i gdybym budował w mieście lub przy ulicy to nawet bym się nie zająkał tylko postawił dom z silki .No ale buduje na odludziu 400 metrów od drogi to wybrałem ceramike .Ale zapewniam was że z silki będziecie zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 29.09.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 A tak apropos silikatów to... TADAAAM! Eeeeno Trymi widzę, że ładnie idzie (sąsiadowi również ) U Ciebie wszystko takie bielutkie, estetyczne U mnie jutro do południa lejemy wszystkie wieńce na poddaszu. Myślę, że pod koniec przyszłego tygodnia zaczniemy więźbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 30.09.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 (edytowane) Schodki wyszły tak, jak chciałem tj. 175 mm x 270 mm Dzisiaj, czyli dzień po wylaniu pierwszy raz po nich właziłem Cały czas zastanawiałem się jak osadzą we wieńcu szpilki pod murłatę. No i jak zwykle byłem zaskoczony prostotą mojej naj;epszej ekipy na świecie lekko zagięli końce 500 mm gwintowanych szpilek, zalali wieńce i tak po 15 min. od zalania wsadzili szpilki, zawibrowali, wyrównali i po kłopocie Kurcze, a ja myślałem o spawaniu do zbrojenia.... Edytowane 1 Października 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 05.10.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 pospali wszyscy, czy co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 06.10.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 no ja narazie nie mam o czym pisac plan na ten rok wykonany. nasa szalunek ze schodów zdjety i nawet wiszą ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 06.10.2011 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 no dobra, u mnie zaczyna sie wiezba to potem umieszcze pare zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 07.10.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Nasa kalenice masz na tej samej wysokości co w orginale ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 07.10.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 (edytowane) Nasa kalenice masz na tej samej wysokości co w orginale ? W adaptacji podniosłem o jeden pustak i tak zamówiłem więźbę. Więźba jest ze sporym zapasem więc zobaczymy. Garaż podniosłem o jeszcze jeden pustak, a dom o dwa. Jeśli długość słupów wystarczy to podniosę wyżej, a jak nie starczy to zmniejszę kąt dachu Masz już dach? Puśc jakies foty Edytowane 7 Października 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 08.10.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 (edytowane) W adaptacji podniosłem o jeden pustak i tak zamówiłem więźbę. Więźba jest ze sporym zapasem więc zobaczymy. Garaż podniosłem o jeszcze jeden pustak, a dom o dwa. Jeśli długość słupów wystarczy to podniosę wyżej, a jak nie starczy to zmniejszę kąt dachu Masz już dach? Puśc jakies foty Nie mam dopiero wróciłem do polski dzisiaj zaczynają żeżbic resztę, jak pogoda pozwoli to 2 tygodnie i po sprawie wszystko mam, dachówka leży wieżba ma prawie 9 miesięcy ,tylko składać ja zostawia kalenice na tej wysokości co w projekcie krokwie dłuższe mam o 20-30 cm ale to i tak nie ma znaczenia. o jakich słupach piszesz ? Edytowane 8 Października 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 08.10.2011 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Już mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 08.10.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Niezłe..... dostane projekt schodów na płytce to pokaże swoje z dębowymi schodkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 08.10.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Nasa, jaka wyszła Ci wysokość stopnia?U mnie szalują strop. Strasznie wysokie pomieszczenia na dole. Szczególnie obniżony salon. Chata będzie wielka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 08.10.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 A jak z oknami? Zdecydowaliście już z jakiej firmy no i czy drewniane, czy PCW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 08.10.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 (edytowane) Nasa, jaka wyszła Ci wysokość stopnia? U mnie szalują strop. Strasznie wysokie pomieszczenia na dole. Szczególnie obniżony salon. Chata będzie wielka... Hehe, wielka, wielka Ty masz obniżony, a tam wg projektu było 3200 mm U mnie wyrównałem salon z resztą więc wszędzie na dole mam 2800 mm Teraz jest nawet więcej, ale dojdzie chyba 170 albo 180 mm wykończenia (styropiany, podłoga itd) Tak czy siak bardzo mi się podoba taka przestrzeń Stopnie mi wyszły 176 mm wys. i 270 mm długość. To wszystko, co mogłem zrobić po tych zmianach A schody zrobili tak, że na samym dole wypruli kawał chudziaka i piachu (jakieś 40 cm), wpuścili tam zbrojenie. Zabieg ze zbrojeniem wpuszczony w ścianę gabinetu. Antresola ze zbrojeniem wpuszczona w ścianę od kuchni. Wszystko ładnie zalane i wyszło jak widać Edytowane 8 Października 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 09.10.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 A jak z oknami? Zdecydowaliście już z jakiej firmy no i czy drewniane, czy PCW? okna http://www.oknoplast.com.pl/okna/rodzaje-okien/evolution montowane warstwowo na tym http://empol.pl/index.php/pl/oferta/cieply_parapet jeszcze zastanawiam się nad tarasowymi i balkonowymi , tarasowe na pewno wzmacniany 2,5 mm profil 90 tworzywo w klasie A jeszcze nie wiem jakiej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts