Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ptyś 2g m@m - komentarze

Recommended Posts

Wiencowałeś jakoś tą ścianę środkową na grze między domem a garażem ?

Z czego robicie ścianki działowe na górze ?

Nie wieńcowałem, bo zdaniem konstruktora nie trzeba, za to skrajne solidnie powieńcowane.

Ścianki chyba z ceramiki, ale niekoniecznie Wienerberger, wezmę coś tańszego. Jeszcze się nie zastanawiałem.

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie wieńcowałem, bo zdaniem konstruktora nie trzeba, za to skrajne solidnie powieńcowane.

Ścianki chyba z ceramiki, ale niekoniecznie Wienerberger, wezmę coś tańszego. Jeszcze się nie zastanawiałem.

A nad silką się nie zastanawiałeś lepiej wygłusza i z mocowaniem w ścianie czegokolwiek nie ma problemu

A tak apropos silikatów to...

TADAAAM!

2011-09-27%25252017.18.56.jpg

Widziałem :) długo się zastanawiałem nad silikatem i gdybym budował w mieście lub przy ulicy to nawet bym się nie zająkał tylko postawił dom z silki .No ale buduje na odludziu 400 metrów od drogi to wybrałem ceramike .Ale zapewniam was że z silki będziecie zadowoleni.:)

Schodki wyszły tak, jak chciałem tj. 175 mm x 270 mm

Dzisiaj, czyli dzień po wylaniu pierwszy raz po nich właziłem :rolleyes:

Cały czas zastanawiałem się jak osadzą we wieńcu szpilki pod murłatę. No i jak zwykle byłem zaskoczony prostotą mojej naj;epszej ekipy na świecie :-) lekko zagięli końce 500 mm gwintowanych szpilek, zalali wieńce i tak po 15 min. od zalania wsadzili szpilki, zawibrowali, wyrównali i po kłopocie ;) Kurcze, a ja myślałem o spawaniu do zbrojenia....:bash:

IMG00546-20110930-1528.jpg

IMG00547-20110930-1528.jpg

IMG00548-20110930-1528.jpg

IMG00556-20110930-1529.jpg

IMG00558-20110930-1530.jpg

IMG00543-20110930-1241.jpg

Edytowane przez nasa1

Nasa kalenice masz na tej samej wysokości co w orginale ?

W adaptacji podniosłem o jeden pustak i tak zamówiłem więźbę. Więźba jest ze sporym zapasem więc zobaczymy. Garaż podniosłem o jeszcze jeden pustak, a dom o dwa. Jeśli długość słupów wystarczy to podniosę wyżej, a jak nie starczy to zmniejszę kąt dachu

Masz już dach? Puśc jakies foty

Edytowane przez nasa1

W adaptacji podniosłem o jeden pustak i tak zamówiłem więźbę. Więźba jest ze sporym zapasem więc zobaczymy. Garaż podniosłem o jeszcze jeden pustak, a dom o dwa. Jeśli długość słupów wystarczy to podniosę wyżej, a jak nie starczy to zmniejszę kąt dachu

Masz już dach? Puśc jakies foty

Nie mam dopiero wróciłem do polski dzisiaj zaczynają żeżbic resztę, jak pogoda pozwoli to 2 tygodnie i po sprawie wszystko mam, dachówka leży wieżba ma prawie 9 miesięcy ,tylko składać ja zostawia kalenice na tej wysokości co w projekcie krokwie dłuższe mam o 20-30 cm ale to i tak nie ma znaczenia.

o jakich słupach piszesz ?

Edytowane przez paragon

Nasa, jaka wyszła Ci wysokość stopnia?

U mnie szalują strop. Strasznie wysokie pomieszczenia na dole. Szczególnie obniżony salon. Chata będzie wielka...

Hehe, wielka, wielka ;) Ty masz obniżony, a tam wg projektu było 3200 mm U mnie wyrównałem salon z resztą więc wszędzie na dole mam 2800 mm

Teraz jest nawet więcej, ale dojdzie chyba 170 albo 180 mm wykończenia (styropiany, podłoga itd) Tak czy siak bardzo mi się podoba taka przestrzeń :)

Stopnie mi wyszły 176 mm wys. i 270 mm długość. To wszystko, co mogłem zrobić po tych zmianach

A schody zrobili tak, że na samym dole wypruli kawał chudziaka i piachu (jakieś 40 cm), wpuścili tam zbrojenie. Zabieg ze zbrojeniem wpuszczony w ścianę gabinetu. Antresola ze zbrojeniem wpuszczona w ścianę od kuchni. Wszystko ładnie zalane i wyszło jak widać

Edytowane przez nasa1

A jak z oknami? Zdecydowaliście już z jakiej firmy no i czy drewniane, czy PCW?

okna http://www.oknoplast.com.pl/okna/rodzaje-okien/evolution

montowane warstwowo na tym http://empol.pl/index.php/pl/oferta/cieply_parapet

jeszcze zastanawiam się nad tarasowymi i balkonowymi , tarasowe na pewno wzmacniany 2,5 mm profil 90 tworzywo w klasie A jeszcze nie wiem jakiej firmy