nasa1 15.10.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Kurcze nie pamiętam teraz ceny kupowałem je w marcu ,wiem ze była to jedna trzecia ceny szindla a kominy z pełnym wyposażeniem. faktycznie ładne pochowane w ścianach. Kurcze u mnie poszli po licu ściany i będę miał 39 cm mniej łazienki na dole i górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 15.10.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 (edytowane) Tu masz widok od strony łazienki ściana prościutka po zatynkowaniu nic nie będzie widać Edytowane 15 Października 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 15.10.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 (edytowane) Tu masz widok od strony łazienki ściana prościutka po zatynkowaniu nic nie będzie widać Moim ludkom ta jedna jedyna rzecz się pokićkała i przykleili komin do ściany Teraz to już muszę to jakoś przeżyć. Pocieszam się tym, że mam wieniec na stropie nie przerwany i ściany szczytowej nie musiałem wieńcować Skrajne szczytowe no to wiadomo, że są konkretnie zwieńcowane i ta sama ściana dzisiaj Edytowane 15 Października 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 15.10.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Moim ludkom ta jedna jedyna rzecz się pokićkała i przykleili komin do ściany Teraz to już muszę to jakoś przeżyć. Pocieszam się tym, że mam wieniec na stropie nie przerwany i ściany szczytowej nie musiałem wieńcować Skrajne szczytowe no to wiadomo, że są konkretnie zwieńcowane i ta sama ściana dzisiaj która to ściana że nie ma zadnego otworu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 15.10.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 która to ściana że nie ma zadnego otworu Szczytowa z sypialni nad garażem. U mnie nie mam tam drzwi balkonowych. Jak się spotkamy na parapetówie to ci opowiem dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 15.10.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Szczytowa z sypialni nad garażem. U mnie nie mam tam drzwi balkonowych. Jak się spotkamy na parapetówie to ci opowiem dlaczego Ciekawe coś tam wymyślił sprytnego? u mnie też nie ma drzwi ale jak widać po zbrojeniu będzie tam duże okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 15.10.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Ciekawe coś tam wymyślił sprytnego? u mnie też nie ma drzwi ale jak widać po zbrojeniu będzie tam duże okno U mnie nie będzie ale wieniec zrobiłem jakby jaki wnuczek chciał kiedyś okno zrobić :D:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 15.10.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 U mnie nie będzie ale wieniec zrobiłem jakby jaki wnuczek chciał kiedyś okno zrobić :D:lol2: ide spać od 6 rano na budowie mam już na dzisiaj dosyć POZDRAWIAM WSZYSTKICH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 16.10.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 A ja się wtrącę w sprawie kominów. Nie kupowałem żadnego komina do kotłowni a jedynie wymurowałem 3 piony wentylacyjne. W środek wsadzę rurę kwasówkę i podłączę kondensata. Tak, nie przewiduję nigdy grzać żadnym groszkiem, koksem czy innym węglem. Albo gaz albo jak kiedys ruskie odetna nam to zrobię pompe ciepła. I tyle. A komin od kominka pewnie Schiedel Rondo.U mnie zalali strop. W nocy lekki przymrozek i się boję co sie stanie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 16.10.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 (edytowane) A ja się wtrącę w sprawie kominów. Nie kupowałem żadnego komina do kotłowni a jedynie wymurowałem 3 piony wentylacyjne. W środek wsadzę rurę kwasówkę i podłączę kondensata. Tak, nie przewiduję nigdy grzać żadnym groszkiem, koksem czy innym węglem. Albo gaz albo jak kiedys ruskie odetna nam to zrobię pompe ciepła. I tyle. A komin od kominka pewnie Schiedel Rondo. U mnie zalali strop. W nocy lekki przymrozek i się boję co sie stanie. Pozdro Nic się nie stanie do -5 można smiało lać są specjalne dodatki w betoniarni ,gorzej jak byś kręcił betoniarką to co innego . Co do grzania gazem to odważny jesteś:)Ja tam wole mieć kotłownie przystosowaną do palenie tym czego jest najwięcej i najtaniej -drewnem Trymi zamykasz domek w tym roku czy plandeka na zimę ?Jakie masz plany i założenia Edytowane 16 Października 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 16.10.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Plany i założenia? Za tydzień lecimy z poddaszem i do końca listopada dach. Okna na wiosnę. Czyli stan surowy otwarty do zimy.Śledzę pilnie koszta i po wylaniu stropu i kupieniu wieźby na liczniku jest już 113tys... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 16.10.2011 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Plany i założenia? Za tydzień lecimy z poddaszem i do końca listopada dach. Okna na wiosnę. Czyli stan surowy otwarty do zimy. Śledzę pilnie koszta i po wylaniu stropu i kupieniu wieźby na liczniku jest już 113tys... spokojnie... do 500 tys. jeszcze daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 16.10.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 A ja się wtrącę w sprawie kominów. Nie kupowałem żadnego komina do kotłowni a jedynie wymurowałem 3 piony wentylacyjne. W środek wsadzę rurę kwasówkę i podłączę kondensata. Tak, nie przewiduję nigdy grzać żadnym groszkiem, koksem czy innym węglem. Albo gaz albo jak kiedys ruskie odetna nam to zrobię pompe ciepła. I tyle. A komin od kominka pewnie Schiedel Rondo. U mnie zalali strop. W nocy lekki przymrozek i się boję co sie stanie. Pozdro U mnie też będzie kondensat, ale komin dymny fi 200 swoją drogą wsadzam, jakby mi się w przyszłości nie opłacało palić gazem. Tyle że kocioł gazowy będę miał od kolegi z Viesmanna za free w ramach pewnego prywatnego długu wdzięczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 16.10.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 (edytowane) U mnie też będzie kondensat, ale komin dymny fi 200 swoją drogą wsadzam, jakby mi się w przyszłości nie opłacało palić gazem. Tyle że kocioł gazowy będę miał od kolegi z Viesmanna za free w ramach pewnego prywatnego długu wdzięczności Fi 200 to nie za mały ten rozmiar 200 to do kominka do pieca to chyba minimum fi 220 --ale nie jestem pewny Co to znaczy kondensat ? Edytowane 16 Października 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 16.10.2011 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Plany i założenia? Za tydzień lecimy z poddaszem i do końca listopada dach. Okna na wiosnę. Czyli stan surowy otwarty do zimy. Śledzę pilnie koszta i po wylaniu stropu i kupieniu wieźby na liczniku jest już 113tys... ja to się tylko martwię pogodą jak w nocy będzie mrozić to co chłopaki w dzień pomurują to trzeba bedzie na noc plandeką nakrywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 16.10.2011 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 kondensat czyli piec gazowy kondensacyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 17.10.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 (edytowane) Panowie, w sobotę planujemy wieche! Po zakończeniu więźby Będzie wesoło Edytowane 22 Listopada 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 17.10.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Nasa jeszcze nie ma soboty a już czuję od ciebie alkohol Wieńcowanie z przygodami zakończone poszło 6 kubików b-25 . Zrobie zdjęcie tarasu tylnego jaki se walnąłem ma ponad 35 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 17.10.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 (edytowane) Plany i założenia? Za tydzień lecimy z poddaszem i do końca listopada dach. Okna na wiosnę. Czyli stan surowy otwarty do zimy. Śledzę pilnie koszta i po wylaniu stropu i kupieniu wieźby na liczniku jest już 113tys... Oszczędnie idziesz mi stan surowy wyjdzie ponad 200 a miało być do 150 (marzenia) Przyszła dzisiaj dachówka .......nie mogę się na nią napatrzyć Cytat Napisał krystian 1974 Zobacz post paragon ile cie kosztowały kominy effe +wentylacja jesli moge zapytac ? znalazłem fakturkę za kominy dymne na cały dom i wentylacyjne dałem 4200 Edytowane 17 Października 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 17.10.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 paragon, dawaj lepiej foty dachóweczki i wieńca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts