Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ptyś 2g m@m - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tu masz widok od strony łazienki ściana prościutka po zatynkowaniu nic nie będzie widać

Moim ludkom ta jedna jedyna rzecz się pokićkała i przykleili komin do ściany :) Teraz to już muszę to jakoś przeżyć. Pocieszam się tym, że mam wieniec na stropie nie przerwany i ściany szczytowej nie musiałem wieńcować :D Skrajne szczytowe no to wiadomo, że są konkretnie zwieńcowane

IMG00601-20111008-1101.jpg

i ta sama ściana dzisiaj

IMG00648-20111015-1104.jpg

Edytowane przez nasa1

Moim ludkom ta jedna jedyna rzecz się pokićkała i przykleili komin do ściany :) Teraz to już muszę to jakoś przeżyć. Pocieszam się tym, że mam wieniec na stropie nie przerwany i ściany szczytowej nie musiałem wieńcować :D Skrajne szczytowe no to wiadomo, że są konkretnie zwieńcowane

IMG00601-20111008-1101.jpg

i ta sama ściana dzisiaj

IMG00648-20111015-1104.jpg

która to ściana że nie ma zadnego otworu

A ja się wtrącę w sprawie kominów. Nie kupowałem żadnego komina do kotłowni a jedynie wymurowałem 3 piony wentylacyjne. W środek wsadzę rurę kwasówkę i podłączę kondensata. Tak, nie przewiduję nigdy grzać żadnym groszkiem, koksem czy innym węglem. Albo gaz albo jak kiedys ruskie odetna nam to zrobię pompe ciepła. I tyle. A komin od kominka pewnie Schiedel Rondo.

U mnie zalali strop. W nocy lekki przymrozek i się boję co sie stanie. Pozdro

A ja się wtrącę w sprawie kominów. Nie kupowałem żadnego komina do kotłowni a jedynie wymurowałem 3 piony wentylacyjne. W środek wsadzę rurę kwasówkę i podłączę kondensata. Tak, nie przewiduję nigdy grzać żadnym groszkiem, koksem czy innym węglem. Albo gaz albo jak kiedys ruskie odetna nam to zrobię pompe ciepła. I tyle. A komin od kominka pewnie Schiedel Rondo.

Nic się nie stanie do -5 można smiało lać są specjalne dodatki w betoniarni ,gorzej jak byś kręcił betoniarką to co innego .

Co do grzania gazem to odważny jesteś:)Ja tam wole mieć kotłownie przystosowaną do palenie tym czego jest najwięcej i najtaniej -drewnem

Trymi zamykasz domek w tym roku czy plandeka na zimę ?Jakie masz plany i założenia

Edytowane przez paragon

U mnie też będzie kondensat, ale komin dymny fi 200 swoją drogą wsadzam, jakby mi się w przyszłości nie opłacało palić gazem. Tyle że kocioł gazowy będę miał od kolegi z Viesmanna za free w ramach pewnego prywatnego długu wdzięczności :)

U mnie też będzie kondensat, ale komin dymny fi 200 swoją drogą wsadzam, jakby mi się w przyszłości nie opłacało palić gazem. Tyle że kocioł gazowy będę miał od kolegi z Viesmanna za free w ramach pewnego prywatnego długu wdzięczności :)

Fi 200 to nie za mały ten rozmiar 200 to do kominka do pieca to chyba minimum fi 220 --ale nie jestem pewny

Co to znaczy kondensat ?

Edytowane przez paragon

Plany i założenia? Za tydzień lecimy z poddaszem i do końca listopada dach. Okna na wiosnę. Czyli stan surowy otwarty do zimy.

Śledzę pilnie koszta i po wylaniu stropu i kupieniu wieźby na liczniku jest już 113tys...

ja to się tylko martwię pogodą jak w nocy będzie mrozić to co chłopaki w dzień pomurują to trzeba bedzie na noc plandeką nakrywać

Plany i założenia? Za tydzień lecimy z poddaszem i do końca listopada dach. Okna na wiosnę. Czyli stan surowy otwarty do zimy.

Śledzę pilnie koszta i po wylaniu stropu i kupieniu wieźby na liczniku jest już 113tys...

Oszczędnie idziesz mi stan surowy wyjdzie ponad 200 a miało być do 150 (marzenia)

Przyszła dzisiaj dachówka .......nie mogę się na nią napatrzyć

Cytat Napisał krystian 1974 Zobacz post

paragon ile cie kosztowały kominy effe +wentylacja jesli moge zapytac ?

znalazłem fakturkę za kominy dymne na cały dom i wentylacyjne dałem 4200

Edytowane przez paragon