Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ptyś 2g m@m - komentarze

Recommended Posts

paragon,

dawaj lepiej foty dachóweczki i wieńca :yes:

jutro zdejmujemy szalunki to kilka trykne Nasa jak tam rozważania o oknach ?

Panowie nauczka na przyszłość nie zgadzać się w betoniarni na wieńcowanie dużą pompą tą 40 metrową ma takie ciśnienie że rozwaliło mi w kilku miejscach szalunki ,chłopaki mieli zalać i pić piwo a chyba niem muszę wam mówić co się działo pot im po du..... się lał.Ekipa zgrana to szybko się uporała ale co ja się strachu najadłem to moje

Edytowane przez paragon

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jutro zdejmujemy szalunki to kilka trykne Nasa jak tam rozważania o oknach ?

Panowie nauczka na przyszłość nie zgadzać się w betoniarni na wieńcowanie dużą pompą tą 40 metrową ma takie ciśnienie że rozwaliło mi w kilku miejscach szalunki ,chłopaki mieli zalać i pić piwo a chyba niem muszę wam mówić co się działo pot im po du..... się lał.Ekipa zgrana to szybko się uporała ale co ja się strachu najadłem to moje

Musieli za słabo poskręcać szalunki. U mnie większość lałem tą dużą i wytrzymały. Szczególnie na dłuższych odcinkach jak słupy itd jest straszne ciśnienie. Ale faktycznie mała gruszko-pompą lepiej się wieńce zalewa, bo ma mniejsze ciśnienie.

Co do okien, to cały czas się zastanawiam

Hehe, z tymi oknami to będzie jazda. Póki sie pierwszy z nas nie zdecyduje to się bedziemy licytować i czaić:) Sam nie wiem. Pojadę niedługo do kilku salonów z oknami i zdecyduję. To samo brama. Nasa1 nie znasz jakiegoś sprawdzonego dystrybutora Hormann/Normstahl w moim regionie? Może nawet by ze śląska przyjechał?:) Ja jednak nie poszerzałem bramy, zostawiłem 450cm bo sprawdziłem i mi taka wystarczy.

Apropos ciśnienia przy zalewaniu słupów to ten słup przy wejściu był u mnie zalewany razem ze stropem. Zaszalowali go tak pancernie, że aż śmiesznie wyglądało. I wytrzymał.

Hehe, z tymi oknami to będzie jazda. Póki sie pierwszy z nas nie zdecyduje to się bedziemy licytować i czaić:) Sam nie wiem. Pojadę niedługo do kilku salonów z oknami i zdecyduję. To samo brama. Nasa1 nie znasz jakiegoś sprawdzonego dystrybutora Hormann/Normstahl w moim regionie? Może nawet by ze śląska przyjechał?:) Ja jednak nie poszerzałem bramy, zostawiłem 450cm bo sprawdziłem i mi taka wystarczy.

Apropos ciśnienia przy zalewaniu słupów to ten słup przy wejściu był u mnie zalewany razem ze stropem. Zaszalowali go tak pancernie, że aż śmiesznie wyglądało. I wytrzymał.

w moim domu będzie piękna aluminiowa brama!

z oknami to ogólnie mam mętlik, ale cierpliwie czekam do zimy, bo już dostałem wiele rabatów niemożliwych we wrześniu

ostatnio mam dobra oferte z glumatex na drewno w cenie pcv. musze sie tylko rozeznac co do firmy

zdjecia

h[img]https://lh5.googleusercontent.com/-lbenpUjIXWo/Tp2anpKNf_I/AAAAAAAAA9k/Ospt8C10vl0/s720/IMG00696-20111018-1623.jpg

aha

membrane na dach kupujr z proclima

Edytowane przez nasa1

ja "bramiarz" prawie z zawodu to moge co nieco załatwić.

w moim domu będzie piękna aluminiowa brama z NASSAU Denmark! Taki Bugati Veyron wśród bram.

z oknami to ogólnie mam mętlik, ale cierpliwie czekam do zimy, bo już dostałem wiele rabatów niemożliwych we wrześniu

ostatnio mam dobra oferte z glumatex na drewno w cenie pcv. musze sie tylko rozeznac co do firmy

zdjecia

h[img]https://lh5.googleusercontent.com/-lbenpUjIXWo/Tp2anpKNf_I/AAAAAAAAA9k/Ospt8C10vl0/s720/IMG00696-20111018-1623.jpg

aha

membrane na dach kupujr z proclima

Co to za słupek i czemu są dwie krokwie koło siebie ,Nasa jak możesz to cyknij więcej zdjęć wieżby ale troszkę większych z dalszej odległość żebym wiedział gdzie co jest

Co to za słupek i czemu są dwie krokwie koło siebie ,Nasa jak możesz to cyknij więcej zdjęć wieżby ale troszkę większych z dalszej odległość żebym wiedział gdzie co jest

primo: lukarna ma być zwieńcowana. Dodatkowa krokiew, do której łapiemy całą lukarnę (płatwie) musi mieć solidne oparcie.

secundo: przy rezygnacji ze słupków S2 przy ścianie kolankowej musimy na czymś oprzeć krokiew, do której będzie mocowana płatew

tertio: moi ludzie tak zdecydowali, a wiem, że wolą dołożyć sobie pracy zamiast oszczędzić, byleby było dobrze.

primo: lukarna ma być zwieńcowana. Dodatkowa krokiew, do której łapiemy całą lukarnę (płatwie) musi mieć solidne oparcie.

secundo: przy rezygnacji ze słupków S2 przy ścianie kolankowej musimy na czymś oprzeć krokiew, do której będzie mocowana płatew

tertio: moi ludzie tak zdecydowali, a wiem, że wolą dołożyć sobie pracy zamiast oszczędzić, byleby było dobrze.

Jak możesz to machnij więcej zdjęć żebym mógł sobie to oglądnąć

DSC00103.JPG

to jest tak jak u Ciebie ? Tu nie widzę żadnych słupków

Edytowane przez paragon

powiem ci szczerze, że poważnie to sie jeszcze nie zajmowałem oknami. Wyżej napisalem jak i co. Ja w tym roku raczej zamknę SSO z dachem bo mi sie kasa zwyczajnie kończy. Mialo byc 100 tysiecy a wyszlo jak wyszlo

Edytowane przez nasa1

no to zdrówko za ptysioków

chłopaki, kasa mi się kończy. Może ktoś ma z 50 tysi na zbyciu? :D:D:D

w sobote mam wieche ;)

oczywiście balkonik nad kuchnia bedzie

20111020003.jpg

20111020002.jpg

Pozdrawiam wszystkich z czeskich Moraw gdzie degustujemy wina w 400-letniej piwnicy. Wieńców nie ma a się trzyma

IMG00630-20111013-1923.jpg

Ostatnia próba przekonania Was, że istnieje (lepszy) świat poza Oknoplastem:):)

http://oknotest.pl/okna-energooszczedne/vetrex-v90-alphaline.php

z tym oknoplastem to nie jest jeszcze na 1000 % po prostu jak dotąd nie widziałem lepszych okienek --mogę się przecież pomylić co do firmy :(

Ciekawe i bardzo zachęcające ,czy wiesz może jaka jest cena takiego okienka z elektryczną żaluzją rozmiar 150/ 150

Edytowane przez paragon