nasa1 22.10.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Vetrex aż takiej rewelacji też nie ma. Profile ma na Veka, a okucia na Roto, czyli to co większość. Jedyną ciekawostką są ukryte zawiasy Designo. Ja tam jakiegoś szału w stosunku do Dako, czy Trocall nie widziałem. Generalnie to już PCW z górnej póły. Ich Optimal Black, to dobre porównanie do Oknoplastu Platinium Evolution2. Jednak przy 3-szybowym pakiecie min. gr. profilu to MOIM zdaniem 88 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 23.10.2011 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Nasa1, zwracam honor, rzeczywiście przesłałeś mi ofertę. Ale na Optimal Black a tego nawet nie biorę pod uwagę. Masz racje, że profil musi być szeroki.Dako mi dało taką samą cenę ale okno, niby podobne ma tylko po jednym grzybku antywyważeniowym w skrzydle. Mam wrażenie, że Vetrex daje dużo więcej w standardzie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 23.10.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 (edytowane) Vetrex aż takiej rewelacji też nie ma. Profile ma na Veka, a okucia na Roto, czyli to co większość. Jedyną ciekawostką są ukryte zawiasy Designo. Ja tam jakiegoś szału w stosunku do Dako, czy Trocall nie widziałem. Generalnie to już PCW z górnej póły. Ich Optimal Black, to dobre porównanie do Oknoplastu Platinium Evolution2. Jednak przy 3-szybowym pakiecie min. gr. profilu to MOIM zdaniem 88 mm Vetrex V 90+ ma taką grubość profilu ,ja jeszcze nie wiem na co się zdecyduje jakoś w tej sprawie to nie mam pewniaków (jednego to już mi wybiliście z głowy) Żonka mi podpowiedziała żeby w salonie 2 okna zrobić na stałe z jednej tafli szkła,okno w salonie od przodu zrobić na stałe ale ma wyglądać jak okno kuchenne żeby się nie gryzły na jednej ścianie .dobre rozwiązanie i pare złoty w kieszeni Edytowane 23 Października 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 23.10.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 (edytowane) Ale żeby nie było, po prostu uważam, że Oknoplast sprzedaje trochę kota w worku i to za wysoką cenę. Oknoplast ma w swojej ofercie okno Thermic 90 ale jest o 40proc. droższe niż podobne Vetrex czy Dako więc po co przepłacać za marketing:) Wczoraj gadałem z moim sąsiadem, ktory buduje obok i on wszystko bierze najlepsze (czytaj najdroższe). Oczywiscie okna Platinum Evo z Oknoplastu bo przecież w reklamie mówią, że najlepsze. Już nie dyskutowałem. Wracając jeszcze do obecnego stanu mojej budowy to w stropie nie zrobiłem podciągów koło pustki, tylko majster zagęścił zbrojenie i powiedział, że spokojnie wystarczy. W garażu dołożył poprzeczną belkę. A na zdjęciach na picassa możecie zobaczyć, że na etapie wylewania stropu dociepliliśmy balkon 3cm styropianu czyli strop i balkon w tym miejscu będzie miał 12cm betonu a nie 15cm. Edytowane 23 Października 2011 przez Trymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 23.10.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Cholera, poddasze dopiero zaczną po pierwszym listopada. Boję się, że nas w połowie śnieg zastanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 23.10.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Cholera, poddasze dopiero zaczną po pierwszym listopada. Boję się, że nas w połowie śnieg zastanie... Nawet o śniegu mi nie wspominaj.....do 7 pogoda jak na zamówienie co dalej będzie to tylko górale wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 23.10.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 panowie uwaga na ukryte zawiasy otwierają sie tylko do konta 90 stopniVetrex aż takiej rewelacji też nie ma. Profile ma na Veka, a okucia na Roto, czyli to co większość. Jedyną ciekawostką są ukryte zawiasy Designo. Ja tam jakiegoś szału w stosunku do Dako, czy Trocall nie widziałem. Generalnie to już PCW z górnej póły. Ich Optimal Black, to dobre porównanie do Oknoplastu Platinium Evolution2. Jednak przy 3-szybowym pakiecie min. gr. profilu to MOIM zdaniem 88 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 23.10.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 nasa wyslij mi wycene twoich bram 5 m szer na 2250cm wys. w kolorze antracyt 7016 szerokie pasy bez przetłoczen wspominałeś mi o napedzie ile NM do takiej bramy to mimimum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 23.10.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 panowie uwaga na ukryte zawiasy otwierają sie tylko do konta 90 stopni te 90 stopni to..... przesadzili z tym wszędzie są kruczki Panowie kupcie wreszcie te okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 23.10.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 (edytowane) Ja czekam do stycznia ponoć zimą tansze, otwory okienne już pozabijałem dechami by mi sniegu nie nawiało do środka, brama garażowa została mi tylko otwarta i chyba jeszcze przed zimą ja kupię w sobote zaczołem wiercic otwory w pustakach pod puszki elektr. Chciałem to robić na wiosnę ale dobra pogoda nie daje siedziec bezczynnie w domu KURCZE SPRAWDZAŁEM WŁASNIE POGODĘ DŁUGOTERMINOWĄ PANOWIE ZŁOTA POLSKA JESIEŃ PONOC PRZED NAMI Edytowane 23 Października 2011 przez krystian 1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 24.10.2011 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Ja czekam do stycznia ponoć zimą tansze, otwory okienne już pozabijałem dechami by mi sniegu nie nawiało do środka, brama garażowa została mi tylko otwarta i chyba jeszcze przed zimą ja kupię w sobote zaczołem wiercic otwory w pustakach pod puszki elektr. Chciałem to robić na wiosnę ale dobra pogoda nie daje siedziec bezczynnie w domu KURCZE SPRAWDZAŁEM WŁASNIE POGODĘ DŁUGOTERMINOWĄ PANOWIE ZŁOTA POLSKA JESIEŃ PONOC PRZED NAMI Mój prywatny góral mówi ze pogoda będzie ze hohohoho tak więc jak zdąża z wieżbą przed ostrymi mrozami to jeszcze okienka wsadzę w otwory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 24.10.2011 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 (edytowane) panowie uwaga na ukryte zawiasy otwierają sie tylko do konta 90 stopni Tu http://www2.roto-frank.com/pl/publishingpl.nsf/Content/fuerFenster_NT_Designo_Polish piszą, że do 100 stopni. Ale muszę to sprawdzić na żywo. Edytowane 24 Października 2011 przez Trymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 24.10.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 (edytowane) yyy Edytowane 22 Listopada 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 24.10.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 nasa wyslij mi wycene twoich bram 5 m szer na 2250cm wys. w kolorze antracyt 7016 szerokie pasy bez przetłoczen wspominałeś mi o napedzie ile NM do takiej bramy to mimimum? hej, sorki, że tak długo ale czasu mam jak na lekarstwo. Wycenę Ci prześlę na spokojnie pod koniec tygodnia, a jeśli chodzi o napęd do takiej bramy to min. 1000 Nm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 24.10.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Hehe, jeszcze jeden dylemacik. Teraz tak patrzę na plan zagospodarowania przestrzennego i w nakazach mam kolory dachówek czerwona, czerwono-brązowa, brązowa. Ani słowa niet o czarnej. Jeszcze się okaże, że trzeba będzie zmienić przed dostawą na klasyka Dwóch sąsiadów na mojej krótkiej ulicy ma czarną, a budowali po ustaleniu obecnego planu, więc nie łapię o co biega... eee trzeba się będzie chyba przejść do UM i popytać, bo czarna mi się podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 25.10.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Hehe, jeszcze jeden dylemacik. Teraz tak patrzę na plan zagospodarowania przestrzennego i w nakazach mam kolory dachówek czerwona, czerwono-brązowa, brązowa. Ani słowa niet o czarnej. Jeszcze się okaże, że trzeba będzie zmienić przed dostawą na klasyka Dwóch sąsiadów na mojej krótkiej ulicy ma czarną, a budowali po ustaleniu obecnego planu, więc nie łapię o co biega... eee trzeba się będzie chyba przejść do UM i popytać, bo czarna mi się podobać Jest specjalna farba na zimno możesz sobie wtedy szczelić kolorek jaki bedziesz chciał ale po odbiorze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 26.10.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 (edytowane) zarówno schody jak i podest zarąbiście sztywne, zero dudnienia! Edytowane 26 Października 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 26.10.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 (edytowane) membrana dachowa + taśmy + inne pierdoły montażowe kupione!padło na http://www2.proclima.com/co/PL/pl/solitex_plus_sys_pl.htmlhttp://pl.proclima.com/media/gfx,619,0,10/proclima.de/Produkte/prod_head/solitex.jpg Edytowane 22 Listopada 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 26.10.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Schody wyszły im fajnie,ja mam inny gust ale o gustach się nie dyskutuje Wycena schodów dębowych bez zakrętu na dole z montażem 14 tyś Nasa co to za filary drewniane w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 26.10.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Nasa co to za filary drewniane w salonie Tymczasowa podbudowa z blatów w pustce nad salonem. Po czymś muszą chodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts