Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ptyś 2g m@m - komentarze

Recommended Posts

Vetrex aż takiej rewelacji też nie ma. Profile ma na Veka, a okucia na Roto, czyli to co większość. Jedyną ciekawostką są ukryte zawiasy Designo. Ja tam jakiegoś szału w stosunku do Dako, czy Trocall nie widziałem. Generalnie to już PCW z górnej póły. Ich Optimal Black, to dobre porównanie do Oknoplastu Platinium Evolution2. Jednak przy 3-szybowym pakiecie min. gr. profilu to MOIM zdaniem 88 mm

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nasa1, zwracam honor, rzeczywiście przesłałeś mi ofertę. Ale na Optimal Black a tego nawet nie biorę pod uwagę. Masz racje, że profil musi być szeroki.

Dako mi dało taką samą cenę ale okno, niby podobne ma tylko po jednym grzybku antywyważeniowym w skrzydle. Mam wrażenie, że Vetrex daje dużo więcej w standardzie. Pozdro

Vetrex aż takiej rewelacji też nie ma. Profile ma na Veka, a okucia na Roto, czyli to co większość. Jedyną ciekawostką są ukryte zawiasy Designo. Ja tam jakiegoś szału w stosunku do Dako, czy Trocall nie widziałem. Generalnie to już PCW z górnej póły. Ich Optimal Black, to dobre porównanie do Oknoplastu Platinium Evolution2. Jednak przy 3-szybowym pakiecie min. gr. profilu to MOIM zdaniem 88 mm

Vetrex V 90+ ma taką grubość profilu ,ja jeszcze nie wiem na co się zdecyduje jakoś w tej sprawie to nie mam pewniaków (jednego to już mi wybiliście z głowy):)

Żonka mi podpowiedziała żeby w salonie 2 okna zrobić na stałe z jednej tafli szkła,okno w salonie od przodu zrobić na stałe ale ma wyglądać jak okno kuchenne żeby się nie gryzły na jednej ścianie .dobre rozwiązanie i pare złoty w kieszeni

Edytowane przez paragon

Ale żeby nie było, po prostu uważam, że Oknoplast sprzedaje trochę kota w worku i to za wysoką cenę. Oknoplast ma w swojej ofercie okno Thermic 90 ale jest o 40proc. droższe niż podobne Vetrex czy Dako więc po co przepłacać za marketing:)

Wczoraj gadałem z moim sąsiadem, ktory buduje obok i on wszystko bierze najlepsze (czytaj najdroższe). Oczywiscie okna Platinum Evo z Oknoplastu bo przecież w reklamie mówią, że najlepsze. Już nie dyskutowałem.

Wracając jeszcze do obecnego stanu mojej budowy to w stropie nie zrobiłem podciągów koło pustki, tylko majster zagęścił zbrojenie i powiedział, że spokojnie wystarczy. W garażu dołożył poprzeczną belkę. A na zdjęciach na picassa możecie zobaczyć, że na etapie wylewania stropu dociepliliśmy balkon 3cm styropianu czyli strop i balkon w tym miejscu będzie miał 12cm betonu a nie 15cm.

2011-10-13%25252016.49.57.jpg

2011-10-13%25252016.51.19.jpg

Edytowane przez Trymi

panowie uwaga na ukryte zawiasy otwierają sie tylko do konta 90 stopni

Ja czekam do stycznia ponoć zimą tansze, otwory okienne już pozabijałem dechami by mi sniegu nie nawiało do środka, brama garażowa została mi tylko otwarta i chyba jeszcze przed zimą ja kupię w sobote zaczołem wiercic otwory w pustakach pod puszki elektr. Chciałem to robić na wiosnę ale dobra pogoda nie daje siedziec bezczynnie w domu :) KURCZE SPRAWDZAŁEM WŁASNIE POGODĘ DŁUGOTERMINOWĄ PANOWIE ZŁOTA POLSKA JESIEŃ PONOC PRZED NAMI Edytowane przez krystian 1974

Ja czekam do stycznia ponoć zimą tansze, otwory okienne już pozabijałem dechami by mi sniegu nie nawiało do środka, brama garażowa została mi tylko otwarta i chyba jeszcze przed zimą ja kupię w sobote zaczołem wiercic otwory w pustakach pod puszki elektr. Chciałem to robić na wiosnę ale dobra pogoda nie daje siedziec bezczynnie w domu :) KURCZE SPRAWDZAŁEM WŁASNIE POGODĘ DŁUGOTERMINOWĄ PANOWIE ZŁOTA POLSKA JESIEŃ PONOC PRZED NAMI

Mój prywatny góral mówi ze pogoda będzie ze hohohoho tak więc jak zdąża z wieżbą przed ostrymi mrozami to jeszcze okienka wsadzę w otwory

nasa wyslij mi wycene twoich bram 5 m szer na 2250cm wys. w kolorze antracyt 7016 szerokie pasy bez przetłoczen wspominałeś mi o napedzie ile NM do takiej bramy to mimimum?

hej, sorki, że tak długo ale czasu mam jak na lekarstwo. Wycenę Ci prześlę na spokojnie pod koniec tygodnia, a jeśli chodzi o napęd do takiej bramy to min. 1000 Nm

Hehe, jeszcze jeden dylemacik. Teraz tak patrzę na plan zagospodarowania przestrzennego i w nakazach mam kolory dachówek czerwona, czerwono-brązowa, brązowa. Ani słowa niet o czarnej. Jeszcze się okaże, że trzeba będzie zmienić przed dostawą na klasyka :-) Dwóch sąsiadów na mojej krótkiej ulicy ma czarną, a budowali po ustaleniu obecnego planu, więc nie łapię o co biega... eee trzeba się będzie chyba przejść do UM i popytać, bo czarna mi się podobać

Hehe, jeszcze jeden dylemacik. Teraz tak patrzę na plan zagospodarowania przestrzennego i w nakazach mam kolory dachówek czerwona, czerwono-brązowa, brązowa. Ani słowa niet o czarnej. Jeszcze się okaże, że trzeba będzie zmienić przed dostawą na klasyka :-) Dwóch sąsiadów na mojej krótkiej ulicy ma czarną, a budowali po ustaleniu obecnego planu, więc nie łapię o co biega... eee trzeba się będzie chyba przejść do UM i popytać, bo czarna mi się podobać

Jest specjalna farba na zimno możesz sobie wtedy szczelić kolorek jaki bedziesz chciał ale po odbiorze :):):)