Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ptyś 2g m@m - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

membrana dachowa + taśmy + inne pierdoły montażowe kupione!

padło na http://www2.proclima.com/co/PL/pl/solitex_plus_sys_pl.html

http://pl.proclima.com/media/gfx,619,0,10/proclima.de/Produkte/prod_head/solitex.jpg

Jakościowo to Ferrari, Bugati, Aston Martin i Lambo razem wzięte. Próbka przed zakupem przeszła wszelkie porównania z innymi tzw. wiodącymi w laboratorium ITB. Jakościowo przepaść in plus nad tym, co na rynku. Piszę poważnie.

Koszt 300m2 + dodatki taśmy i inne duperele na mój dach 5000 zł

Kurcze to2000 złoty mniej niż koszt mojego deskowania (deski 2.5 szerokie na 10-12 cm 3600zł no i papa z górnej półki na sbs-ie 3500

a z kominem do kominka rozwiązałem sprawę tak, że wyczystka i inne otworki są schowane od strony wnęki pod schodami. Od wejścia będzie w dupę piękna gładka powierzchnia i docelowo cegła pełna ręcznie zdobiona czy tam maszynowo (nieważne), ale cegła palona wokół komina do samej góry :p Albo płytki w tym stylu. Sam kominek wiadomo, że obudowany cegłą pełną, tutaj zdania nie zmienię.

IMG00745-20111027-1411.jpg

IMG00740-20111027-1410.jpg

Edytowane przez nasa1

Paragon, jaką w końcu dachówkę wziąłeś, Roben? Nasa a Ty? Jak tylko położycie dachówkę to szybko fotki!

Nibra Nelskamp stera czerń angobowana

Ja dopiero od poniedziałku za wieżbe się biorę ,potem deskowanie i dachówka za 3 tygodnie jak pogoda pozwoli a jak nie to zadeskowany zostawie na zime

http://images39.fotosik.pl/273/4d81838227f5be26med.jpg

Edytowane przez paragon

Paragon, jaką w końcu dachówkę wziąłeś, Roben? Nasa a Ty? Jak tylko położycie dachówkę to szybko fotki!

No jak pamiętacie u mnie miała być płaska, potem lekka fala Stodo z firmy Tondach, ale w końcu stanęło na zdaniu my whife i będzie holenderka z Tondach, czyli klasyka, jak u Krystiana. Też czarna glazura

No Panowie!

Byłem wczoraj i dzisiaj u kilku producentów okien drewnianych na Śląsku.

Kurrrrrrde ale bajka okieneczka, szczególnie z drewna meranti :rolleyes:

Chyba dołożę 10-14 tysiaków i się skuszę :wtf:

Edytowane przez nasa1

No jak pamiętacie u mnie miała być płaska, potem lekka fala Stodo z firmy Tondach, ale w końcu stanęło na zdaniu my whife i będzie holenderka z Tondach, czyli klasyka, jak u Krystiana. Też czarna glazura

No Panowie!

Byłem wczoraj i dzisiaj u kilku producentów okien drewnianych na Śląsku.

Kurrrrrrde ale bajka okieneczka, szczególnie z drewna meranti :rolleyes:

Chyba dołożę 10-14 tysiaków i się skuszę :wtf:

Orientacyjnie ile miały by kosztować te okienka z Merenti do Twojego domu.Czy możesz dać namiar na te okna na śląsku, będe w Katowicach 8 to bym sobie podleciał i zobaczył

Czy masz na mysli teokienka http://www.glumatex.com.pl/p10,system-92-mm

Edytowane przez paragon

Orientacyjnie ile miały by kosztować te okienka z Merenti do Twojego domu.Czy możesz dać namiar na te okna na śląsku, będe w Katowicach 8 to bym sobie podleciał i zobaczył

Czy masz na mysli teokienka http://www.glumatex.com.pl/p10,system-92-mm

Glumatex też, bo ma dobrą cenę. Byłem u nich i oglądałem okna. Poza tym byłem w Wiktorczyk Pszczyna, ABA Wiktorczyk Czarków, Gracja Cieszyn i TiS Kobiór.

Jeśli chodzi o drzwi tarasowe, to podobają mi się te wersji przesuwnej, bez uchyłu. Wyglądają na porządniejsze.

Jeśli chcesz, to dam Ci namiar na Dyrektora Glumatexu

Edytowane przez nasa1

Glumatex też, bo ma dobrą cenę. Byłem u nich i oglądałem okna. Poza tym byłem w Wiktorczyk Pszczyna, ABA Wiktorczyk Czarków, Gracja Cieszyn i TiS Kobiór.

Przy moim zestawieniu ceny oscylują od 30 do 35 tys. bo mam dwoje drzwi tarasowych 230x240

Jeśli chodzi o drzwi tarasowe, to podobają mi się te wersji przesuwnej, bez uchyłu. Wyglądają na porządniejsze.

Jeśli chcesz, to dam Ci namiar na Dyrektora Glumatexu

Drewniane też wchodzą w rachube tylko trochę boję się o pielęgnacje i ot czy się nie wypaczą z czasem ,plastik to plastik bezobsługowy

Ja nie wiem czy z dachem się wyrobię więc okna dopiero na wiosnę bym brał nie chcę aby mi to leżało na tym zadupiu u siebie,i tak mam zgryz z dachówką bo tam leży sobie sama

Cena zawsze nie idzie w parze z wykonaniem więc nad tanszymi trzeba się bardzo zastanowić

Edytowane przez paragon

Ten Glumatex dał ci ofertę na 21tys?. To nieźle. Ja też wysłałem do nich zapytanie ale na razie cisza.

Nasa1, jakbyś przypadkiem był w LS produkt w pszczynie to cyknij mi fotkę stodo 12 angoba brąz i antracyt. Oni chyba mają większe wystawki. Jeśli w ogóle planujesz tam jechać jeszcze.

Będę tam w poniedziałek to ci cyknę. Puściłem Ci na priv adres email do Dyrektora Glumatex

Ten Glumatex dał ci ofertę na 21tys?. To nieźle. Ja też wysłałem do nich zapytanie ale na razie cisza.

Nasa1, jakbyś przypadkiem był w LS produkt w pszczynie to cyknij mi fotkę stodo 12 angoba brąz i antracyt. Oni chyba mają większe wystawki. Jeśli w ogóle planujesz tam jechać jeszcze.

Było niedoszacowane. Nie wycenił mi 1 dużych drzwi tarasowych.

Edytowane przez nasa1

http://pl.proclima.com/media/gfx,619,0,10/proclima.de/Produkte/prod_head/solitex.jpg

bo tak milczysz :p

To napiszcie co się u was dzieje

Ja ma dosyć już tego betonu ten projekt wymyślił ktoś kto się lubuje w bunkrach lub w ich konstrukcjach,zrezygnowałem z górnego zbrojenia szczytów są bez sensu w moim przypadku .

Edytowane przez paragon