nasa1 02.11.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 (edytowane) To napiszcie co się u was dzieje Ja ma dosyć już tego betonu ten projekt wymyślił ktoś kto się lubuje w bunkrach lub w ich konstrukcjach,zrezygnowałem z górnego zbrojenia szczytów są bez sensu w moim przypadku . Za to wiatr Ci go nie przewróci U mnie klinkierują kominy i zaczęli kłaść tą membranę Edytowane 22 Listopada 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 03.11.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Nasa, obiecałeś fotki dachówki Stodo.U mnie panowie murują scianki kolankowe, będą miały 80cm razem z wieńcem czyli o 30 więcej niż w projekcie.Pousunięciu części stemplli z salonu i jadalni chata wydaje się baardzo przestonna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 03.11.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Nasa, obiecałeś fotki dachówki Stodo. U mnie panowie murują scianki kolankowe, będą miały 80cm razem z wieńcem czyli o 30 więcej niż w projekcie. Pousunięciu części stemplli z salonu i jadalni chata wydaje się baardzo przestonna:) puściłem ci fotki na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 03.11.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Kurcze dzisiaj wnosząc betoniarkę zauważyłem że rozmiar drzwi wejściowych z projektu jest śmiesznie mały-dobrze ze nadproża porobiłem długie to moge sobie w razie czego dociąć .Ze człowiek tego wczesniej nie zauważył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 04.11.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Kurcze dzisiaj wnosząc betoniarkę zauważyłem że rozmiar drzwi wejściowych z projektu jest śmiesznie mały-dobrze ze nadproża porobiłem długie to moge sobie w razie czego dociąć .Ze człowiek tego wczesniej nie zauważył Drzwi są typowe, wejściowe 1-skrzydłowe. Można je poszerzyć o jakieś małe skrzydło boczne. Ja chyba zostawię 1-skrzydłowe, bo wnieść coś zawsze będzie można przez taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 04.11.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 (edytowane) Szanowni koledzy, może Wy mi doradzicie? Jako, że trzeba powoli zamawiać okna to nurtuje mnie jedno pytanie dot. okna w logi, tego pomiędzy balkonem a pustką nad salonem. W projekcie jest niby rozwierane, ale jak go otwierać, kiedy klamki na poziomie 3500 - 4000 mm od podłogi? Zastanawiam się nad oknem stałym tzw. FIX "nieotwieralnym" bo będzie na pewno super wyglądało, taka jedna duża tafla szkła. Mycie okna takiego czy innego to i tak drabina murowana obojętnie jaki typ zastosujemy. No i przewietrzanie w upalne dni. Czy my będziemy korzystać z tego okna w celu przewietrzania? To mnie ostatnio zastanawia. Generalnie mam zamiar założyć klimę na górze, więc nie wiem czy taki dylemat w ogóle mieć powinienem? Edytowane 7 Listopada 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 04.11.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 (edytowane) Postępy Edytowane 4 Listopada 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 04.11.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 (edytowane) wczoraj był u mnie facet z firmy dako z wyceną okien i też zadna rewelka cenił mniejwiecej tak jak reszta prof 90 + 3 szyby k 06 ok 30tyś ale uswiadomił mnie ze w standardowym budynku takim jak moj czy kolegi nasa bez rekuperacji nie wartu ładować sie w szer, i drogie profile ,wystarczy profil zwykły 5 kom. ale oczywiscie z 3 szybami bo przez ich własnie powierzchnię ucieka wiekszość ciepła a nie przez profil który i tak w większosci na zewnatrz oklejony jest styropianem dookoła Edytowane 4 Listopada 2011 przez krystian 1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 04.11.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 nasa gość z DAKO doradził mi zeby wnęki okienne przed wymiarowaniem okien i zabudową okleić od środka w koło 2 cm. styrodurem i w nich osadzic dopiero okno zrobic coś z ala ciepłej zabudowy , ponoć poprawia to dużo parametry okna ,co o tym sądzisz ?Szanowni koledzy, może Wy mi doradzicie? Jako, że trzeba powoli zamawiać okna to nurtuje mnie jedno pytanie dot. okna w logi, tego pomiędzy balkonem a pustką nad salonem. W projekcie jest niby rozwierane, ale jak go otwierać, kiedy klamki na poziomie 3500 - 4000 mm od podłogi? Zastanawiam się nad oknem stałym tzw. FIX "nieotwieralnym" bo będzie na pewno super wyglądało, taka jedna duża tafla szkła. Mycie okna takiego czy innego to i tak drabina murowana obojętnie jaki typ zastosujemy. No i przewietrzanie w upalne dni. Czy my będziemy korzystać z tego okna w celu przewietrzania? To mnie ostatnio zastanawia. Generalnie mam zamiar założyć klimę na górze, więc nie wiem czy taki dylemat w ogóle mieć powinienem? PS. Aha... i chyba jednak leczę się z drewnianych. W moim przypadku przy dwóch dużych "dupnych" tarasowych przesuwkach PVC z najwyższej półki 18-22 tys. a drewno z najwyższej półki 32-37 tys. Te dwie dupne tarasówki robią 66% ceny całości. Parametry izolacyjne PCV i drewna podobne. Kurde szkoda mi tych kilkunastu tysięcy, żeby się miesiąc pojarać widoczkiem Koledzy wokół mówią, że ma być praktycznie i nie przepłacać. Cholera może mają rację? W końcu nie dawno budowali... Ech zastanawiam się, bo drewniane są piękne:cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 04.11.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 (edytowane) nasa gość z DAKO doradził mi zeby wnęki okienne przed wymiarowaniem okien i zabudową okleić od środka w koło 2 cm. styrodurem i w nich osadzic dopiero okno zrobic coś z ala ciepłej zabudowy , ponoć poprawia to dużo parametry okna ,co o tym sądzisz ? nie wiem, nie słyszałem o tym jeszcze, ale chyba nie ma potrzeby, bo pianką PUR można wypełnić, a ta ma podobne parametry jak styro a chyba nawet lepsze? Nie wiem, może się mylę Edytowane 4 Listopada 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 05.11.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 (edytowane) Nasa, to okno na gorze nieotwieralne FIX. Nie bedziesz go uzywal a przy myciu drabina niezbedna.Krystian, 30tys za DAKO? Ja mam wycene z DAKO na 20tys. Okna Termix DPT-90. Edytowane 5 Listopada 2011 przez Trymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 05.11.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 wczoraj był u mnie facet z firmy dako z wyceną okien i też zadna rewelka cenił mniejwiecej tak jak reszta prof 90 + 3 szyby k 06 ok 30tyś ale uswiadomił mnie ze w standardowym budynku takim jak moj czy kolegi nasa bez rekuperacji nie wartu ładować sie w szer, i drogie profile ,wystarczy profil zwykły 5 kom. ale oczywiscie z 3 szybami bo przez ich własnie powierzchnię ucieka wiekszość ciepła a nie przez profil który i tak w większosci na zewnatrz oklejony jest styropianem dookoła Ale u Ciebie Krystian zawsze będzie drożej z oknami, bo masz jedno dupne okno na całej szczytowej ścianie budynku od posadzki do dachu, więc nie da się porównać cen. Ty masz praktycznie mała fasadę ze szkła i to Ci robi cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 06.11.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 no ja rozumie ze mam duża fasade z okien ale zeby to aż 10 tys więcej kosztowało , niewiem Ale u Ciebie Krystian zawsze będzie drożej z oknami, bo masz jedno dupne okno na całej szczytowej ścianie budynku od posadzki do dachu, więc nie da się porównać cen. Ty masz praktycznie mała fasadę ze szkła i to Ci robi cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 06.11.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 no ja rozumie ze mam duża fasade z okien ale zeby to aż 10 tys więcej kosztowało , niewiem może, może tyle kosztować. Krystian, robisz coś jeszcze w tym roku? PS. Zapomniałem ci wycenę bramy puścić. Jutro nad tym posiedzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 08.11.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 (edytowane) OK koledzy. Po długich namysłach okna wybrane. Producent VETREX, wersja PCV, okleina obustronna, profil 90+ z termoizolacyjnymi wkładkami, pakiet 3-szybowy o współczynniku 0,5 , wersja zabezpieczeń WK1 oraz WK2. UWAGA gwarancja 7 lat!Drewniane choć piękne, to niestety przegrały ceną i ze zdrowym rozsądkiem. Dzisiaj podpisuję umowę. http://www.vetrex.com.pl/oferta/okna-premium/v90.html http://oknotest.pl/okna-energooszczedne/vetrex-v90-alphaline.php Mogę polecić gościa z bardzo dobrymi cenami. Namiary na priv. Edytowane 8 Listopada 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 08.11.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 no nasa z tą bramą to już nie aktuale dzis podpisałem umowe na wisniowskiego za 6200 w cenie momtarz + napęd came może tylko wisniowski ale w domu już też taką mam i chodzi bez problemu 7 rok ! a w tym roku no niewiem co jeszcze- zrobiłem kanalizację deszczową z rynien bo piękna lady w czasie deszczu silała pod siebie no i wywierciłem 120 otworów na puszki elektr i zagipsowałem je belki na poddaszu na wiencu obrobiłem styrodurem i skleiłem siatką razem z wiencem ,wygląda to tak jakby scianka kolankowa byla w całosci az do krokwi komin od kominka też siatką okliełem z góry do dołu może, może tyle kosztować. Krystian, robisz coś jeszcze w tym roku? PS. Zapomniałem ci wycenę bramy puścić. Jutro nad tym posiedzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 08.11.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 (edytowane) no nasa z tą bramą to już nie aktuale dzis podpisałem umowe na wisniowskiego za 6200 w cenie momtarz + napęd came może tylko wisniowski ale w domu już też taką mam i chodzi bez problemu 7 rok ! a w tym roku no niewiem co jeszcze- zrobiłem kanalizację deszczową z rynien bo piękna lady w czasie deszczu silała pod siebie no i wywierciłem 120 otworów na puszki elektr i zagipsowałem je belki na poddaszu na wiencu obrobiłem styrodurem i skleiłem siatką razem z wiencem ,wygląda to tak jakby scianka kolankowa byla w całosci az do krokwi komin od kominka też siatką okliełem z góry do dołu trudno Krystian, zapracowany jestem i nie miałem czasu usiąść, a tys nie nalegał Wiśniowski jest do przeżycia tylko przypilnuj, żebyś miał dobrych montażystów i wytynkuj węgarki i nadproże bramowe przed montażem. PS. Czemu ci dają napęd z CAME`a do bramy Wiśniowskiego? Przecież Wiśnia ma swoje http://www.wisniowski.pl/lng_pl/content/view/37/52/ Przypilnuj, żeby napęd do twojej bramy był nie słabszy niż 1000 N (Newtonów), bo przy takiej bramie i jeszcze stalówce słabszy szlag szybko trafi. Edytowane 8 Listopada 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 08.11.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 poprosze namiary na tego goscia ale wątpie czy bedzie sie chciał bujnąć az na opolszczyne ?OK koledzy. Po długich namysłach okna wybrane. Producent VETREX, wersja PCV, okleina obustronna, profil 90+ z termoizolacyjnymi wkładkami, pakiet 3-szybowy o współczynniku 0,5 , wersja zabezpieczeń WK1 oraz WK2. UWAGA gwarancja 7 lat! Drewniane choć piękne, to niestety przegrały ceną i ze zdrowym rozsądkiem. Dzisiaj podpisuję umowę. http://www.vetrex.com.pl/oferta/okna-premium/v90.html http://oknotest.pl/okna-energooszczedne/vetrex-v90-alphaline.php Mogę polecić gościa z bardzo dobrymi cenami. Namiary na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 08.11.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 (edytowane) wiem ze wisniowski ma swój naped cenili ni z nim 6000 a z came 6200 ale oba mają te 1000 N kumpel który montuje dla tej firmy napedy polecił bym dołożył 200 i wzioł napęd came ponoc lepszy ! ni przejmuj sie ta wycena nie mam żąlu wiem jak jest z czasem ]trudno Krystian, zapracowany jestem i nie miałem czasu usiąść, a tys nie nalegał Wiśniowski jest do przeżycia tylko przypilnuj, żebyś miał dobrych montażystów i wytynkuj węgarki i nadproże bramowe przed montażem. PS. Czemu ci dają napęd z CAME`a do bramy Wiśniowskiego? Przecież Wiśnia ma swoje http://www.wisniowski.pl/lng_pl/content/view/37/52/ Przypilnuj, żeby napęd do twojej bramy był nie słabszy niż 1000 N (Newtonów), bo przy takiej bramie i jeszcze stalówce słabszy szlag szybko trafi. Edytowane 8 Listopada 2011 przez krystian 1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 08.11.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 wiem ze wisniowski ma swój naped cenili ni z nim 6000 a z came 6200 ale oba mają te 1000 N kumpel który montuje dla tej firmy napedy polecił bym dołożył 200 i wzioł napęd came ponoc lepszy ! ni przejmuj sie ta wycena nie mam żąlu wiem jak jest z czasem Pytanie czy lepszy dla inwestora, czy dla montażysty Came powienien ci chodzić spoko, a jak będziesz miał kiedyś problem to dasz mi znać i wsadzimy napęd przemysłowy 3-fazy bezpośrednio na wałek ze sprężynami U mnie temat okien zamkniety uffff..... już mnie męczył ten dylemat W zimę robię ocieplenie poddasza i może jeszcze cosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts