krystian 1974 09.11.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 dzieki Nasa jak się zepsuje to ci dam cynk no ja dziś wykułem dziure w garażu pod skrzynke elektryczną i zapiankowalem ja ,kupilem hagera na 48 miejsc powinno wystarczyć na nasz dom jak zima bedzie łagodna to też się bedę bawł i ocieplaniem poddasza i wykladaniem płyt wiórowych , ile planujesz okien dachowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 09.11.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 (edytowane) dzieki Nasa jak się zepsuje to ci dam cynk no ja dziś wykułem dziure w garażu pod skrzynke elektryczną i zapiankowalem ja ,kupilem hagera na 48 miejsc powinno wystarczyć na nasz dom jak zima bedzie łagodna to też się bedę bawł i ocieplaniem poddasza i wykladaniem płyt wiórowych , ile planujesz okien dachowych ? Okna dachowe wg projektu, będzie 8 szt. z FAKRO 5 szt. FPP-V 94x140, 1 szt. FPU-V 94x140 do łazienki 2 szt. FTS-V 78x140 do garderoby przy sypialni. 1 szt. wyłaz dachowy WGI 45 x 75 (bo to co w projekcie, czyli okno wyłazowe w łazience, to nieporozumienie) Okna na ściany miałem podpisywać dzisiaj, ale jeszcze gość z drewnianych prosił o poczekanie z decyzją do jutra. Zobaczę co wymyśli, ale wątpię, żeby się zbliżył z dobrymi drewnianymi do wypasionych PCV Dodano dzisiaj: Hmm... jeszcze nie zdecydowałem z oknami Dałem sobie czas do przyszłego tygodnia Poniżej ciekawostka Edytowane 22 Listopada 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 12.11.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Byłem dziś oglądać Vetrex alphaline 90+. Bardzo fajnie okienko chodzi. Ogólnie wrażenie baaardzo pozytywne. Kilka rzeczy mi sie nie podobało ale i tak je wezmę. Poniżej fotki szczegółów. Kąt otwarcia okna to ok. 100 stopni. Mi wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 13.11.2011 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 długosć krokwi od muru do konca krokwi mam 120 cm a całkowitą długość miałem780 cm ale jeszcze z 15 cm mi z nich odcieli Krystian jaką miałeś długość całkowitą krokwi na garażu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 13.11.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Krystian jaką miałeś długość całkowitą krokwi na garażu ?? no Paragon niestety nie pamietam ile mają na gotowo po docięciu ale jak patrze na zestawienie materiału to na garażu mają po 6.20 a na domu 7.80 ale były liczone z 20 cm zapasem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 13.11.2011 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 no Paragon niestety nie pamietam ile mają na gotowo po docięciu ale jak patrze na zestawienie materiału to na garażu mają po 6.20 a na domu 7.80 ale były liczone z 20 cm zapasem ! ok o to mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 13.11.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Byłem dziś oglądać Vetrex alphaline 90+. Bardzo fajnie okienko chodzi. Ogólnie wrażenie baaardzo pozytywne. Kilka rzeczy mi sie nie podobało ale i tak je wezmę. Poniżej fotki szczegółów. Kąt otwarcia okna to ok. 100 stopni. Mi wystarczy. Trymi, czyli ostatecznie wybrałeś pakiet 3-szybowy i okucia Roto Designo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 13.11.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Kurcze to2000 złoty mniej niż koszt mojego deskowania (deski 2.5 szerokie na 10-12 cm 3600zł no i papa z górnej półki na sbs-ie 3500 Kurcze nie wiem co zrobić mam do wyboru czekać 2 tygodnie na dechy albo zakładać membrane ,nasa skąd wziełeś swoją membrane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 14.11.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Kurcze nie wiem co zrobić mam do wyboru czekać 2 tygodnie na dechy albo zakładać membrane ,nasa skąd wziełeś swoją membrane ? Proclima, Sosnowski Tomasz, tel. 534 960 000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 14.11.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Tak nasa. Na 90% biorę Vetrex. Jeszcze się zastanawiam nad Dako bo trochę taniej (jakieś 10%)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 14.11.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Tak nasa. Na 90% biorę Vetrex. Jeszcze się zastanawiam nad Dako bo trochę taniej (jakieś 10%)... ....ech, ja już dostaję kota z tymi okienkami:mad: co chwilę mi ktoś miesza w głowie. Raz, że warto 3 szyby, drugi raz, że nie warto Raz, że drewno, drugi raz, że PVC Co firma, to inne opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 16.11.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Hejka chłopaki,Jednak stanęło na drewnianych z drewna meranti, producent ABA Wiktorczyk Czarków. Podpisałem umowę.Drzwi tarasowe wersja HS z niskim progiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 16.11.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 A dużo drożej niż PCV Vetrex?A tak sobie pomyślałem, że wszędzie piszą żeby okna drewniane montować po wszelkich pracach mokrych wewnątrz czyli po tynkach i wylewkach, a Ty chyba masz zamiar niedługo montować, nieprawdaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BaiFa 16.11.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Witam wszystkich, napiszcie proszę jaką mieliście wycenę okien Vetrex. Też o takich myślimy. Na razie nasz etap budowy zakończyliśmy na przykryciu papą i zabiciu otworów okiennych. Okna zamierzamy kupić w grudniu może styczniu ponoć najtaniej. No zobaczymy. Ale też myślimy o Vetrex. Wstępną ofertę jaką uzyskałam to 19 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 17.11.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 (edytowane) A dużo drożej niż PCV Vetrex? A tak sobie pomyślałem, że wszędzie piszą żeby okna drewniane montować po wszelkich pracach mokrych wewnątrz czyli po tynkach i wylewkach, a Ty chyba masz zamiar niedługo montować, nieprawdaż? Niestety dużo drożej, ale coś za coś. Okna przyjeżdżają zabezpieczone od zewnątrz i wewnątrz folią. Podczas tynkowania i wylewek nic im się nie stanie. Oglądałem takie same (tego samego producenta) u moich dwóch kolegów, którzy już mają instalacje i tynki. Dodatkowo zabezpieczali to jeszcze folią sami na budowie. Wszystko jest ślicznie i nic się nie zabrudziło. Edytowane 17 Listopada 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 17.11.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 (edytowane) wstawili okna, robią kosze, lukarny, obróbki blacharskie, rynny Edytowane 18 Listopada 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 18.11.2011 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 (edytowane) Hej,jak rozwiązujecie temat instalacji TV i internetowej?Myślałem, żeby TV podciągnąć do każdego pokoju na górze.Czy w dobie WI-FI jest sens robić instalację internetową w każdym pokoju?Jak Wy to planujecie? Edytowane 23 Listopada 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 23.11.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Hej, jak rozwiązujecie temat instalacji TV i internetowej? Myślałem, żeby TV podciągnąć do każdego pokoju na górze. Czy w dobie WI-FI jest sens robić instalację internetową w każdym pokoju? Jak Wy to planujecie? Witam Ja daję tv do każdego pokoju internet wi-fi Nasa jak dałeś wyłaz dachowy i ławkę kominiarską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 23.11.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Ja zamiast TV będe miał Puszczę Niepołomicką 200m dalej. A TV niedługo wywalę na śmietnik bo szkoda na to pudło czasu. Internet - router WiFi centralnie gdzieś w salonie tak, żeby w całym domku dobrze łapał. Dach zamówiony, na liczniku 157tys... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 23.11.2011 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 (edytowane) Witam Ja daję tv do każdego pokoju internet wi-fi Nasa jak dałeś wyłaz dachowy i ławkę kominiarską Nie mam ławy kominiarskiej. Dałem dwa wyłazy dachowe Fakro WGI 45x75. Jeden przy kominie głównym, a drugi przy kominkowym. Koszt wyłazów = 550 zł Za ławy dł. 4000 mm chcieli 850 zł, a i tak trzeba by dodatkowo zrobić jeden wyłaz za 275 zł. Suma sumarum zaoszczedzilem 575 zł, a kasa nie śmierdzi. Niech kominiarz się martwi. Edytowane 23 Listopada 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts