nasa1 23.11.2011 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 (edytowane) Ja zamiast TV będe miał Puszczę Niepołomicką 200m dalej. A TV niedługo wywalę na śmietnik bo szkoda na to pudło czasu. Internet - router WiFi centralnie gdzieś w salonie tak, żeby w całym domku dobrze łapał. Dach zamówiony, na liczniku 157tys... Co do TV, to masz rację. Wyłącznie nudny, negatywny przekaz. Tu gdzie mieszkam już dawno zrezygnowałem z TV bo mam dość reklam i dołowania wiadomościami, kryzysem itd... Instalację jednak zrobić chcę, bo może mi się zachcieć wrócić do TV WI-FI też myślałem, ale kabel zawsze stabilniejszy, a koszt niewielki Co do kosztów, to już dawno przestałem liczyć. Co musi być kupione, to trzeba kupić i tyle. Staram się nie przesadzać z niepotrzebnymi wydatkami i więcej nie wymyślę. Dopłacam więcej jedynie do tego, co dla mnie (subiektywnie) ważne. Podstawowa zasada: buduję dom tradycyjny i dobrze ocieplony. Edytowane 23 Listopada 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 24.11.2011 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 (edytowane) Nie mam ławy kominiarskiej. Dałem dwa wyłazy dachowe Fakro WGI 45x75. Jeden przy kominie głównym, a drugi przy kominkowym. Koszt wyłazów = 550 zł Za ławy dł. 4000 mm chcieli 850 zł, a i tak trzeba by dodatkowo zrobić jeden wyłaz za 275 zł. Suma sumarum zaoszczedzilem 575 zł, a kasa nie śmierdzi. Niech kominiarz się martwi. dobry pomysł i chyba też tak zrobię Nie chodziło mi o ławę -drabinkę kominiarską tylko o ławkę na której staje kominiarczyk przy kominie jak go czyści czy to sobie pomontowaliscie Edytowane 24 Listopada 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 25.11.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 (edytowane) Siema koledzy. Poniżej postępy Edytowane 6 Grudnia 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 26.11.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Ostatnio jechałem z Żor do Pszczyny i widziałem Ptysia 2G. To chyba ten od Eluty73, która tu kiedyś troche pisała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 29.11.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 widze Nasa ze mnie dogoniłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 30.11.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 widze Nasa ze mnie dogoniłeś staram się Krystian do połowy grudnia będą okna i ścianki działowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 06.12.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 staram się Krystian do połowy grudnia będą okna i ścianki działowe Nasa jakie masz długie krokwie na gotowo od muru w domu i w garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 06.12.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Nasa jakie masz długie krokwie na gotowo od muru w domu i w garaż ok 160 cm okapu. Zmierzę jutro, to ci dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 06.12.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 ok 160 cm okapu. Zmierzę jutro, to ci dam znać nie boisz się że z czasem zaczną przy tej długości obwisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 07.12.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 nie boisz się że z czasem zaczną przy tej długości obwisać Nie boję się, bo mam krokwie wys. 20 cm. Dodatkowo będę robił podbudowę pod podbitkę poziomą więc podeprę każdą krokiew o ścianę kolankową. coś w tym rodzaju http://www.gamrat.pl/image/Z2Z4L2dhbXJhdC9wbC9kZWZhdWx0X29waXN5LnYwLzY0LzEvMQ/168035022.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 07.12.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Nie boję się, bo mam krokwie wys. 20 cm. Dodatkowo będę robił podbudowę pod podbitkę poziomą więc podeprę każdą krokiew o ścianę kolankową. coś w tym rodzaju http://www.gamrat.pl/image/Z2Z4L2dhbXJhdC9wbC9kZWZhdWx0X29waXN5LnYwLzY0LzEvMQ/168035022.jpg 20 krokwie to ja też mam , ale 160 to trochę za dużo jak dla mnie zostanę przy 120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 07.12.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 (edytowane) 20 krokwie to ja też mam , ale 160 to trochę za dużo jak dla mnie zostanę przy 120 Jest 160. Nie bój żaby, będzie dobrze tym bardziej po wzmocnieniu konstrukcją podbitki, która będzie zrobiona z solidnej kantówki Edytowane 7 Grudnia 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 07.12.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 U mnie w piątek brama się montuje, a za tydzień w czwartek okienka drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 10.12.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 (edytowane) Teraz jak zadeskowałem to ciesze się ze nie dałem się namówić na membrane ,konstrukcja dachu się usztywniła i moje sumienie jest spokojniejsze ale cholera dachówek to nie dam rady już założyć teraz plandeka i do siego roku Panowie .I tak szybko nam poszło w dwójkę tydzień czasu deskowaliśmy Edytowane 10 Grudnia 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 10.12.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 (edytowane) paragon, a jednak deskowanie. Gratuluję postępów!!! Zaczyna to ładnie wyglądać. Gdybyś nie deskował to uwierz mi, że łatami i tak byś usztywnił. Musisz teraz zabezpieczyć deski na zimę. U mnie pojawiła się brama. Wymiary 5000 x 2200, kolor orzech Edytowane 10 Grudnia 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 10.12.2011 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 (edytowane) paragon, a jednak deskowanie. Gratuluję postępów!!! Zaczyna to ładnie wyglądać. Gdybyś nie deskował to uwierz mi, że łatami i tak byś usztywnił. Musisz teraz zabezpieczyć deski na zimę. U mnie pojawiła się brama. Wymiary 5000 x 2200, kolor orzech Niezła ta brama fajnie wygląda ,4 segmenty są ładniejsze od tych wielosegmentowych gratuluje wyboru.Nasa to teraz musisz ładnie sciany zrobić do tej bramy:) Edytowane 10 Grudnia 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 10.12.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Hej Ptysie, Nic nie piszę bo mi się dekarze ruszają jak w smole. Ale dokładnie wszystko robią i to się liczy. Docieplają wszędzie szczelnie... Dopiero mam pół dachu w dachówce a tu jak walnie śniegiem za kilka dni to się zdziwię. Na zdjęciach stodo 12 czarna angoba. Nasa żałuj bo piękna dachówka:) Nasa, jaka to brama w końcu??? Chciałeś Nassau a to chyba jest Normstahl, nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 10.12.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Hej Ptysie, Nic nie piszę bo mi się dekarze ruszają jak w smole. Ale dokładnie wszystko robią i to się liczy. Docieplają wszędzie szczelnie... Dopiero mam pół dachu w dachówce a tu jak walnie śniegiem za kilka dni to się zdziwię. Na zdjęciach stodo 12 czarna angoba. Nasa żałuj bo piękna dachówka:) Nasa, jaka to brama w końcu??? Chciałeś Nassau a to chyba jest Normstahl, nie?? Docieplają bez sprawdzenia szczelności dachu......no no jesteś odważny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 10.12.2011 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 (edytowane) Hej Ptysie, Nic nie piszę bo mi się dekarze ruszają jak w smole. Ale dokładnie wszystko robią i to się liczy. Docieplają wszędzie szczelnie... Dopiero mam pół dachu w dachówce a tu jak walnie śniegiem za kilka dni to się zdziwię. Na zdjęciach stodo 12 czarna angoba. Nasa żałuj bo piękna dachówka:) Nasa, jaka to brama w końcu??? Chciałeś Nassau a to chyba jest Normstahl, nie?? Trymi, widziałem dachy ze Stodo12 i są śliczne, nie powiem. Jednak żona mnie przekonała do też ślicznej tradycyjnej fali i tak zostało. Efekt mi się podoba. Kupiłeś dachówkę w Pszczynie? Edytowane 11 Grudnia 2011 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 11.12.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 (edytowane) Panowie, panowie bez paniki! Nie chodzi o docieplanie wełną dachu, tylko o styropian na szczytach ścian szczytowych i wszystkie miejsca, które będą niedostępne po ułożeniu dachu.Nic się martwcie:) A dachówkę jednak kupiłem w Ceramtrans w Krakowie... Edytowane 11 Grudnia 2011 przez Trymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts