Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ptyś 2g m@m - komentarze

Recommended Posts

Nasa, tak naprawdę widziałem tydzień temu jeden z koszy i zwróciłem uwagę majstrowi. Ale cały tydzień nie miałem czasu żeby tam jechać za dnia. Jutro zerknę.

Mam nadzieję, że będzie dobrze. Goście robią bardzo powoli i do tej pory wydawało mi się, że dokładnie dlatego mnie ten kosz tak zaskoczył. No nic, to dopiero początek...

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nasa, tak naprawdę widziałem tydzień temu jeden z koszy i zwróciłem uwagę majstrowi. Ale cały tydzień nie miałem czasu żeby tam jechać za dnia. Jutro zerknę.

Mam nadzieję, że będzie dobrze. Goście robią bardzo powoli i do tej pory wydawało mi się, że dokładnie dlatego mnie ten kosz tak zaskoczył. No nic, to dopiero początek...

Jak nie jesteś na bieżąco lub cały czas na budowie to nawet jak ekipa coś pieprzy a da sie to zamaskować to to zamaskują bez dwóch zdań ,niedoróbka wyjdzie dopiero przy ewentyalnym remoncie powtórnym

Tak, okna później. Jak zamknę. Ja tylko 4szt. - 2 nad garazem, łazienka i garderoba.

Dałem jeszcze wyłaz dachowy koło komina przy samej kalenicy.

Też sobie walne takie drzwi za 200zl...

Nad oknami dachowymi w tych długich pokojach również się zastanów, bo ja teraz mogę już stwierdzić, że przez drzwi z tego balkonu we wnęce wpada niewiele światła i bez dachowych byłoby ciemno. Zresztą jak postawisz działówki na górze to sam stwierdzisz czy mają być, czy nie. Ty też masz te pokoje przedłużone

Tak, okna później. Jak zamknę. Ja tylko 4szt. - 2 nad garazem, łazienka i garderoba.

Dałem jeszcze wyłaz dachowy koło komina przy samej kalenicy.

Też sobie walne takie drzwi za 200zl...

Trymi czym wykończyłeś krokwie szczytowe na zdjęciach wygląda to jak jakaś pianka ale całkiem miło się prezentuje

Nad oknami dachowymi w tych długich pokojach również się zastanów, bo ja teraz mogę już stwierdzić, że przez drzwi z tego balkonu we wnęce wpada niewiele światła i bez dachowych byłoby ciemno. Zresztą jak postawisz działówki na górze to sam stwierdzisz czy mają być, czy nie. Ty też masz te pokoje przedłużone

W jednym jest okno 150/150 a w drugim drzwi balkonowe jeszcze

Tak nasa. Na 90proc wstawie rowniez okna tam gdzie mówisz. Czyli będzie 6.

Paragon, o jakiej piance mówisz?

witam koledzy ,widac ze coś się u was dzieje ! u mnie spokój moge sie pochwalic tylko wczoraj westawioną bramą wisniowskiego w antracycie która bardzo mi sie podoba -jutro postaram się wkleić jakieś foto !

Brama cieszy, wiem coś o tym, bo to kawał elewacji. Gratuluję postępów!

`

Nie wiem czy to jest pianka tak tylko na zdjęciach wygląda pod dachówkami krawędziowymi na krokwiach szczytowych

Ma chyba czarną lub antracytową blachą obrobione. Ja chyba też wykończę szczyty blachą, jak też zresztą wcześniej zrobiłem deski okapowe. Niby można i ładnie drewnem, ale qwa kto to będzie malował później??? Podbitkę malować to jeszcze rozumiem, ale tam wysoko z pędzlem latać???

Edytowane przez nasa1

Ma chyba czarną lub antracytową blachą obrobione. Ja chyba też wykończę szczyty blachą, jak też zresztą wcześniej zrobiłem deski okapowe. Niby można i ładnie drewnem, ale qwa kto to będzie malował później??? Podbitkę malować to jeszcze rozumiem, ale tam wysoko z pędzlem latać???

Ciemno-brązowa blacha Regamet:)

Też chciałem zostawić krokwie szczytowe gołe bo ładnie to wygląda... na początku. Codzinnie widzę dom, który ma już leciwe te krokwie i dziękuję bardzo. Mój majster też powiedział, że lepiej obić.

Ciemno-brązowa blacha Regamet:)

Też chciałem zostawić krokwie szczytowe gołe bo ładnie to wygląda... na początku. Codzinnie widzę dom, który ma już leciwe te krokwie i dziękuję bardzo. Mój majster też powiedział, że lepiej obić.

W zestawie do nibry g 10 dostałem wykończenie tych krokwi w postaci czarnych blach aluminowych ,to samo dotyczy się okapu dlatego zastanawiałem się co Trymi tam założył

Edytowane przez paragon

Podbitke na szczytach będziesz miał na tej samej wysokości to i tak trzeba się nauczyć latać :)

Musze kupić folię paroizolacyjną. No i nie wiem czy zapłacić duuuużo i kupić folię Intello lub DB+ z Pro Clima, czy coś z Rockwoola lub Isovera, gdzie nieporównywalnie taniej. Kurcze Pro Clima to najwyższa póła, chciałoby się, bo na dachy szkoda oszczędzać, ale czy jest sens płacić 3 koła za folię. Hmm...