paragon 28.02.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 (edytowane) panowie co do rolet to mamy ale różne gusty ! a o gustach sie nie dyskutuje .ja osobiscie nie mogę sobie wyobrazić nowego domu bez rolet w oknie to nie blok wielorodzinny i zakladając rolety nie mam na mysli ich wlasciwosci czy sa antywłamaniowe czy nie, tylko czy są praktyczne ochrona przed nadmiernym nasłonecznieniem i nagzewaniem wnętrza latem a zima przed wiatrem i mrozem , a tak serio to lubie sobie czasem jeśli jest okazja dlużej pospać i lubie jak jest ciemno w sypialni pozdrowienia dla Paragona on chyba ma lub bedzie miał też rolety Właśnie po to są rolety ,one nie mają nic wspólnego z antywłamaniowymi one mają całkiem inne zadanie do wykonania kolega wyżej je przedstawił ja mam wszystko pod nie przygotowane montaż okien i rolet w warstwie ocieplenia. Również gorąco pozdrawiam Edytowane 28 Lutego 2012 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 28.02.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Tylko mi tu Panowie nie rozpoczynać dyskusji/kłótni o wyższości świąt jednych nad drugimi. Lepiej podzielcie się najnowszymi pomysłami na temat co gdzie robicie bo ja szukam inspiracji we wszelkich tematach. Teraz na tapecie jest elektryka i strasznie z tym duzo zachodu. Co gdzie tu umieścić żeby było dobrze i nie żałować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 28.02.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Tylko mi tu Panowie nie rozpoczynać dyskusji/kłótni o wyższości świąt jednych nad drugimi. Lepiej podzielcie się najnowszymi pomysłami na temat co gdzie robicie bo ja szukam inspiracji we wszelkich tematach. Teraz na tapecie jest elektryka i strasznie z tym duzo zachodu. Co gdzie tu umieścić żeby było dobrze i nie żałować... Z elektryką to już musisz wg własnych potrzeb. Ważne, aby tam, gdzie będą zestawy kilku urządzeń dać zestawy kilku gniazdek i wyeliminować ewentualne przedłużacze w przyszłości (tv, biurka itd.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 01.03.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 (edytowane) Panowie, zmienię temat. Co myślicie o podbitce PCV np:http://www.beltecto.pl/ Bo ja chyba nie chce drewna ze względu na to jak ona bedzie wyglądało po 2-3 latach...Wiem wiem, drewno jest super bo naturalne, też tak uważam ale chyba lenistwo zwycięży:) Elektryk poszedł... zostawił syf i plątanine kabli w ścianach. Bez dokładnej dokumentacji fotograficznej lub wykrywacza kabli będę się bał wiercić w ścianach... Zaczynamy ocieplać poddasze - 20+5cm Isover + folia paroszczelna z aluminium... Edytowane 1 Marca 2012 przez Trymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 01.03.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 co do elektryki to niewiem czy nie warto też położyć kabel na wideo domofon i elektromagnes do zamka drzwi wejsciowych pomyslcie nad tym .a toś mi mówił by do salou puscic dwa kable antenowe drugi do nagrywarki by móc co immego oglądać i nagrywać w jednym czasie ,ale to już kwestia gustu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 01.03.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 co do elektryki to niewiem czy nie warto też położyć kabel na wideo domofon i elektromagnes do zamka drzwi wejsciowych pomyslcie nad tym .a toś mi mówił by do salou puscic dwa kable antenowe drugi do nagrywarki by móc co immego oglądać i nagrywać w jednym czasie ,ale to już kwestia gustu ! U mnie właśnie tak jest zrobione z kablami antenowymi. Zasilanie do napędu bramy wjazdowej i videodomofonu też podciągnięte, ale na razie zaizolowane i schowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 01.03.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Umowa na instalacje c.o i c.w.u podpisana. Ruszamy od przyszłego tygodnia! Materiał i sprzęty kupuję samodzielnie, bo mam najwyższe możliwe rabaty (przydają się znajomości w budowlance ) Umowa na tynki podpisuje się w sobotę. Ruszamy jak tylko w/w instalator skończy pierwszy etap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 01.03.2012 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 (edytowane) ... a tak przy okazji budowy powiem cosik nie na temat : STADION REWELKA!!!, a grę sami widzieliście Edytowane 12 Marca 2012 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 02.03.2012 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Piękny. Fotki też fajne.Nic nie napisaliście o podbitce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 02.03.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Piękny. Fotki też fajne. Nic nie napisaliście o podbitce... Ja nad plastikiem też się zastanawiam na 90 % jestem już przekonany trzeba znależć dobrej klasy i z dołu będzie wyglądał jak drewno tylko że bezobsługowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 02.03.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Ja póki co nic lepszego niż Beltecto nie znalazłem ale szukam dalej...Jest jeszcze Gamrat ale to trochę gorsza opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 02.03.2012 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 (edytowane) Piękny. Fotki też fajne. Nic nie napisaliście o podbitce... A ja się jeszcze nad tym nie zastanawiałem. W założeniu miało być drewno, ale faktycznie, jeśli pomyśleć o późniejszym malowaniu itd. ..... Podbitkę będę robił razem z elewacją, żeby dwa razy nie rozkładać rusztowania. W poniedziałek ruszam z instalacjami c.o. oraz c.w.u PS. Właśnie obejrzałem stronę producenta tej plastikowej podbitki. Mają tam też fajne panele na taras Edytowane 2 Marca 2012 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 16.03.2012 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 (edytowane) I etap instalacji skończony, od poniedziałku wchodzą z tynkami JEDZIEMY Z ODKURZACZEM CENTRALNYM I Z TYNKAMI A CO U WAS ??? Edytowane 23 Marca 2012 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 25.03.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 witam ,u mnie nic szczególnego konczę inst elektr.czekam na okna bedą pod koniec kwietnia kupilem 5 okien dachowych pcv 74-140 ROTO wysokoosiowe i drzwi zewnetrzne wesisner w antracycie mod 34 ,możecie odszukać w necie i obejrzeć wszystko zamontuje mi znajomy monter pod koniec kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 26.03.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 U mnie ocieplanie i wykańczanie poddasza.Potem tynki na dole.Nasa, kładziesz tynki gipsowe Knauf? Powiedz mi jak z ich twardością? Bo obecnie w mieszkaniu mam tynki gipsowe i sa tak miękkie, że się do nich zraziłem ale może niesłusznie?? Okna dachowe kupiłem w końcu Fakro PTP GO 78x140 okleina złoty dąb i bardzo mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 26.03.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 (edytowane) U mnie ocieplanie i wykańczanie poddasza. Potem tynki na dole. Nasa, kładziesz tynki gipsowe Knauf? Powiedz mi jak z ich twardością? Bo obecnie w mieszkaniu mam tynki gipsowe i sa tak miękkie, że się do nich zraziłem ale może niesłusznie?? Okna dachowe kupiłem w końcu Fakro PTP GO 78x140 okleina złoty dąb i bardzo mi się podobają. Knauf 75L gipsowy idzie tylko na sufity. Na ściany idzie Knauf MP 75 Diamant. Twardszy skubany od cementowo wapiennego http://www.grupapsb.com.pl/files/Product/3onqnl8090nrni/foto_Full.jpg Edytowane 26 Marca 2012 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 26.03.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Trymi,widzę, że już okładasz płytami GK przed wylewkami. Zaimpregnuj sobie je jakimś gruntem przed wylewkami, żeby ci wilgoć nie powyginała płyt GK. Wylewki czy tynki to MASA wody! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 26.03.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Nasa, tez mnie martwi ta ilosc wilgoci ale moj majster mowi, że nie widzi problemu. Troche sie zagapilem no ale juz za pozno. Bede wietrzył na maksa.Propos tego Knaufa Diamant to tez poczytalem i rzeczywiscie ludzie chwala ze strasznie twardy. Chyba w to pojde.Duży koszt? Ile płacisz za metr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 26.03.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Nasa, tez mnie martwi ta ilosc wilgoci ale moj majster mowi, że nie widzi problemu. Troche sie zagapilem no ale juz za pozno. Bede wietrzył na maksa. Propos tego Knaufa Diamant to tez poczytalem i rzeczywiscie ludzie chwala ze strasznie twardy. Chyba w to pojde. Duży koszt? Ile płacisz za metr? Za zwykły płacę 23 zł brutto / m2 Za diamant 24 zł brutto / m2 Były też droższe oferty, ale trochę poszukałem i pojeździłem oglądać jak pracują, no i wybrałem ekipę. Z wietrzeniem musisz pilnować, bo z tynków i wylewek jest maaaasssaaaa wody, która musi odparować. Wylewki samopoziomujące będę robił z jastrychu anhydrytowego bo na dole mam prawie wszędzie podłogówkę, a na to anhydryt nadaje się lepiej. Tuta jednak nieco dopłacę w stosunku do zwykłych wylewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 27.03.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 TRYMI, ładne okienka dachowe. Nawet nie wiedziałem, że robią też w okleinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts