nasa1 01.04.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 (edytowane) jedziemy z tynkami Edytowane 7 Kwietnia 2012 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 03.04.2012 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 (edytowane) Jak tam Nasa Knauf Diamant? Twardy?U mnie tynkarze wchodzą po świętach. Góra już prawie skończona (g-k) i bardzo mi się podoba. Pokoje koło pustki są gigantyczne.Nasa, A co Ty zrobiłeś w sypialni nad garażem? Wydzieliłeś pomieszczenie? Przeniosłeś garderobę na drugą ścianę? Edytowane 3 Kwietnia 2012 przez Trymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 03.04.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 (edytowane) Jak tam Nasa Knauf Diamant? Twardy? U mnie tynkarze wchodzą po świętach. Góra już prawie skończona (g-k) i bardzo mi się podoba. Pokoje koło pustki są gigantyczne. Nasa, A co Ty zrobiłeś w sypialni nad garażem? Wydzieliłeś pomieszczenie? Przeniosłeś garderobę na drugą ścianę? Diamant gdzie nie gdzie już jest suchy i zapewniam, że po wyschnięciu twardy jak skała Sufity mam zrobione zwykłym gipsowym i nawet nie ma co porównywać. Pokoje na górze faktycznie giganty! Hehe! Przeniosłem garderobę w sypialni na drugą ścianę (zachodnią), żeby mi się lepiej spało od wschodu i tak nie nagrzewało latem. Pamiętaj, że ja nie mam okna balkonowego na ścianie szczytowej nad garażem. Dlatego pomiędzy sypialnią, a garderobą mam jedne duże drzwi 2000 x 2000, gdzie zamontuję drzwi przesuwne z jakąś matową szybą, coś ala szafa PAX z Ikea, czy coś podobnego, żeby zamknąć, ale wpuścić trochę światła z dwóch okien dachowych garderoby Edytowane 3 Kwietnia 2012 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 07.04.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 (edytowane) Tynki skończone. Gładkie, jak stół! Sufity zwykły Knauf 75L, a na ścianach Knauf 75 Diamant. W łazienkach typowy cementowo wapienny. Musze stwierdzić, że Diamant jest twardszy od tynku tradycyjnego. reszta tutaj https://picasaweb.google.com/100342191853090647602/TynkiWewnetrzneGotowe?authkey=Gv1sRgCKz8mcStmrHFywE Teraz ogrzewanie podłogowe i wylewki. Zdecydowałem się na jastrych anhydrytowy, bo lepszy na ogrzewanie podłogowe. Potem wchodzą z płytami G-K + delikatnymi gładziami i przygotowujemy do malowania. Na razie wszystko się wietrzy i schnie Dodano 11.04.2012 Ocieplenie podłogi od 10 - 13 cm (różnice na chudziaku) zrobione. Podłogówka prawie też gotowa. Parę fotek https://picasaweb.google.com/100342191853090647602/OciepleniePodOgiIOgrzewaniePodOgowe?authkey=Gv1sRgCNWhp7C917XoqgE# Po niedzieli lejemy wylewki Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 13.04.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 nasa szalejesz super fotki aż miodzio się ogląda ja dopiero 23 kwietnia dostaję okna ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 17.04.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) Luknijcie Jastrych anhydrytowy daje powierzchnię gładką jak lusterko, a podłogówka nagrzewa się lub stygnie w 10 min. Edytowane 17 Kwietnia 2012 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 17.04.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Nasa, a ile taki jastrych kosztuje? Robocizna + materiał? U mnie tynki skończone. Poddasze też. Rozkładamy styropian na poddaszu.Jest pieknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 17.04.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) Nasa, a ile taki jastrych kosztuje? Robocizna + materiał? U mnie tynki skończone. Poddasze też. Rozkładamy styropian na poddaszu. Jest pieknie! Materiału WOLPLAN F25 (ten mocniejszy jastrych) poszło 27,9 ton + moja woda. Razem z robocizną 13.000 zł Cementówka wyszłaby mnie jakieś 9000 zł Kumpel ma jastrych anhydrytowy. Rewelacja przy podłogówce. Normalną wylewkę cementową nagrzewasz kilka godzin i studzisz też kilka godzin - zero sterowalności. Anhydryt reaguje prawie tak szybko jak kaloryfer. Mówią, że przez to zmniejsza znacznie koszty ogrzewania i po dwóch latach się zwraca. Ja mówię, że niech się zwróci nawet po 5 latach ale komfort sterowania ogrzewaniem cenię bardziej. Może się nawet w ogóle nie zwracać w imię tego komfortu Robiła mi to rodzinna firma z pogranicza Małopolski i Śląska. Super dokładni i solidni. Naprawdę polecam, bo fajni ludzie i zostawiają miłe wspomnienie po budowie. Przesyłam Ci namiary na priv. Robili mi też cały styro pod wylewki Edytowane 17 Kwietnia 2012 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 18.04.2012 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Nasa, a jaka grubość tego jastrychu Ci wyszła? Na dole i na poddaszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 18.04.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Nasa, a jaka grubość tego jastrychu Ci wyszła? Na dole i na poddaszu? U góry 4 cm, łazienka 6 cm Na dole 6 cm, garaż 7 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 18.04.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 No panowie bardzo ładnie tylko pozazdrościć Nasa jastrych pierwsza klasa bardzo dobry wybór,będziesz zadowolony. Ile zapłaciliście za tynki ,chodzi mi o samą robociznę . Nasa mam prośbę możesz mi przesłać namiary na tynkarzy i ludzi od posadzek widzę że wykonanie pierwsza klasa,jestem za granicą ale takim wykonawcom mogę powierzyć robotę na odległość (z małym nadzorem). Pozdrawiam Ptyśiów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 18.04.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 No panowie bardzo ładnie tylko pozazdrościć Nasa jastrych pierwsza klasa bardzo dobry wybór,będziesz zadowolony. Ile zapłaciliście za tynki ,chodzi mi o samą robociznę . Nasa mam prośbę możesz mi przesłać namiary na tynkarzy i ludzi od posadzek widzę że wykonanie pierwsza klasa,jestem za granicą ale takim wykonawcom mogę powierzyć robotę na odległość (z małym nadzorem). Pozdrawiam Ptyśiów paragon, płaciłem w sumie 14.300 zł za ściany KNAUF 75 DIAMANT I sufity na KNAUF 75L - wszystko z materiałem i robocizną. namiary przesyłam ci na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 26.04.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 (edytowane) Czaaaarny styropian:) Edytowane 26 Kwietnia 2012 przez Trymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 26.04.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Czaaaarny styropian:) Wow jakie fajne tynki i schodki Inny Ptyś Trymi, no i jaki tynk w końcu poszedł na ściany? PS. Kontaktowałeś się z gościem od jastrychu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 27.04.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Tynki takie jak Ty - Knauf Diamant i 75L.Obniżenie salonu - rewelka. Szczególnie mi się podoba po wylaniu schodów. Poszerzony salon jest bomba! Dzięki Tobie - nasa:)Ten jastrych trochę drogo wychodzi bo ok. 45-50zl/m2 ale i tak go dam na parter na podłogówkę.Schody zewnętrzne wylane, nowe fotki--> https://picasaweb.google.com/michal.trybula/BudowaPtysiaNaszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 27.04.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Tynki takie jak Ty - Knauf Diamant i 75L. Obniżenie salonu - rewelka. Szczególnie mi się podoba po wylaniu schodów. Poszerzony salon jest bomba! Dzięki Tobie - nasa:) Ten jastrych trochę drogo wychodzi bo ok. 45-50zl/m2 ale i tak go dam na parter na podłogówkę. Schody zewnętrzne wylane, nowe fotki--> https://picasaweb.google.com/michal.trybula/BudowaPtysiaNaszego Hehe fajnie, że podpowiedziałem i się podoba Swoją drogą kto do mnie nie wpadnie, to mówi, że z zewnątrz dom tradycyjny, a w środku bardzo zaskakuje. Ładny projekcik mamy Spoczko wyglądają te schody w salonie, domek taki pokombinowany wewnątrz. A u mnie płytkarz o imieniu Mariusz wchodzi po długim weekendzie Rozglądam się też za ociepleniem elewacji. Chyba dam 15 cm jakiś grafit ciepły lub platinum z Termoorganiki. Tynk musi być silikonowy, bo się nie brudzi tak, jak akrylowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 27.04.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Nasa, styropian 15cm szary. Też taki daję. Pewnie Termoorganika.A jakie będziesz miał w końcu C.O? Jaki piec, zasobnik, sterowanie, etc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 27.04.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 (edytowane) Nasa, styropian 15cm szary. Też taki daję. Pewnie Termoorganika. A jakie będziesz miał w końcu C.O? Jaki piec, zasobnik, sterowanie, etc? W końcu będzie piec gazowy De Dietrich Miał być ekogroszek, ale w końcu zdecydowałem się na gaz. Będzie lepiej działał z podłogówką, a na całym dole mam podłogówkę Trymi, ale masz zarąbiste wielkie schody przed wejściem! Też takie sobie zrobię! Edytowane 27 Kwietnia 2012 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 27.04.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 (edytowane) Hejka koledzy Zamówiłem parapety i drzwi zewnętrzne z tego samego drewna co okna. Drzwi będą wyglądały dokładnie tak, jak na tym zdjęciu. Jest podwójna szyba P4 a pomiędzy nimi wklejony witraż. Tylko okucia będą srebrne http://wiktorczyk.com.pl/galeria_dz/duze/13.jpg Edytowane 29 Kwietnia 2012 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 01.05.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 no koledzy wkońcu okna wstawione https://picasaweb.google.com/115448192305204787686/1Maja2012?authuser=0&feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts