krystian 1974 01.05.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 koledzy nasa i trymi nam pytanie do was odnosnie tynków .ile metrow kwadratowych tynków mają nasze ptysie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 01.05.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 koledzy nasa i trymi nam pytanie do was odnosnie tynków .ile metrow kwadratowych tynków mają nasze ptysie ? krystian 1974 - zajebiste te okienka w salonie! Tynków było coś chyba ok. 590 m2 z sufitami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 02.05.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 dzieki nasa za pochlebną opinię i za metraż tynku ,a bez sufitów nie wiesz czasem ile bo u mnie regipsy podwieszane przewidziane ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 04.05.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 dzieki nasa za pochlebną opinię i za metraż tynku ,a bez sufitów nie wiesz czasem ile bo u mnie regipsy podwieszane przewidziane ! Kurcze nie wiem ile w tym było sufitów. Musisz sam zliczyć i akurat sufity nie powinny Ci zająć dużo czasu, bo to się łatwo liczy. Więcej liczenia jest przy ścianach. Tynk Diamant na ściany polecam, jest super twardy. Łazienki tak, jak pisałem robiłem cementowo - wapiennym. Jeśli robicie podłogówkę, to naprawdę przemyślcie temat posadzki, bo przy tradycyjnej - brak możliwości w miarę szybkiego sterowania temperaturą, to w użytkowaniu spora niedogodność. Tylko jastrych anhydrytowy zapewnia szybką sterowalność. Na to nie żałujcie paru groszy więcej. No i osobne sterowniki temperatury podłogówki w każdym pomieszczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 04.05.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 TRYMI, a moja żona zachwycona Twoimi oknami dachowymi w kolorze złoty dąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 05.05.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 TRYMI, a moja żona zachwycona Twoimi oknami dachowymi w kolorze złoty dąb Moja też. Co do wylewek to pewnie zrobię ten jastrych na całym parterze . Sterowanie podłogówka centralne. Łazienki elektryczne niezależne. Pozdrawiamy z Ustki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 06.05.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 jeszcze nie wiem jakiego producenta tynk będe robił ale dzięki za wskazówki nasa i odnosnie jastruchu tez . sterowanie podłogówką też przewidziałem w kazdym pom. osobno bedzie regulator z termostatem ,Nasa ile obiegów - pętli podlogówki masz na dole ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 06.05.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 jeszcze nie wiem jakiego producenta tynk będe robił ale dzięki za wskazówki nasa i odnosnie jastruchu tez . sterowanie podłogówką też przewidziałem w kazdym pom. osobno bedzie regulator z termostatem ,Nasa ile obiegów - pętli podlogówki masz na dole ? W sumie 8 pętli Dół: Salon + jadalnia - 3 pętle Kuchnia - 1 Przedpokój - 1 Łazienka - 1 Wiatrołap - 1 + łazienka na górze - 1 Zwykłą posadzką nie wysterujesz podłogówki. Jak zmniejszysz temperaturę wieczorem, to spadnie ale nad ranem. Przy jastrychu reaguje prawie tak szybko jak kaloryfer. Przynajmniej tak wszyscy twierdzą, ci którzy wykonują i ci którzy użytkują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 06.05.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 dzieki bo juz kupiłem skrzynkę na 8 obiegów czyli wystarczr na styk W sumie 8 pętli Dół: Salon + jadalnia - 3 pętle Kuchnia - 1 Przedpokój - 1 Łazienka - 1 Wiatrołap - 1 + łazienka na górze - 1 Zwykłą posadzką nie wysterujesz podłogówki. Jak zmniejszysz temperaturę wieczorem, to spadnie ale nad ranem. Przy jastrychu reaguje prawie tak szybko jak kaloryfer. Przynajmniej tak wszyscy twierdzą, ci którzy wykonują i ci którzy użytkują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 06.05.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 (edytowane) dzieki bo juz kupiłem skrzynkę na 8 obiegów czyli wystarczr na styk na dole jest jeszcze jedna skrzynka / rozdzielacz na grzejniki - 7 szt. a na górze następny rozdzielacz na grzejniki sterowniki podłogówką wziąłem typowe i niezawodne Honeywell http://www-2.plumbworld.co.uk/honeywell-t6360b-spdt-room-thermostat-00001361M.jpg Edytowane 6 Maja 2012 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 06.05.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 A kominek będę miał tradycyjny, jak już kiedyś pisałem. Płaszcza wodnego nie będzie i DGP raczej też nie, choć nad tym drugim sie nadal zastanawiam.Wkład raczej już wybrałem. Szerokość 1000 mm Produkcja kratki.plW kratki.pl nazywa się MILA i kosztuje 40% więcej, a dla Leroy Merlin kratki produkują go pod nazwą RUFFY i kosztuje 4800 zł. Parametry niby te same, gr. blachy ta sama itd. itp. Ciekawe, czy różnica w cenie wynika wyłącznie z braku kolejnych pośredników, czy też z jakości?http://www.leroymerlin.pl/multimedia-storage/4b/95/62cf08fe9049341e67b0317930c9-44132774_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 07.05.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 ja myśłałem żeby sterownik do podłogówki razem z jedną serią wyłączników i gniazdek we wspólnej ramce zrobić ale jeszcze sie tym nie interesowałem z jakiej firmy by to miało być . kominek też planuję zwykły bez plaszcza ale póki co to narazie muszę zbiereać kaskę na tynki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 08.05.2012 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 (edytowane) ja myśłałem żeby sterownik do podłogówki razem z jedną serią wyłączników i gniazdek we wspólnej ramce zrobić ale jeszcze sie tym nie interesowałem z jakiej firmy by to miało być . kominek też planuję zwykły bez plaszcza ale póki co to narazie muszę zbiereać kaskę na tynki ! No mnie też ostatnio wyszarpało z kasy PS. Ale coś jeszcze zostało na pierdoły Edytowane 10 Maja 2012 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 11.05.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Siemanko chłopy! Jedziemy z kotłownią Kurdens, ale ładnie się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 12.05.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Nasa, super kafle. Jakie to są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 12.05.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Nasa, super kafle. Jakie to są? TRYMI, to jest Cersanit, ale nie pamiętam nazwy, coś tam Bianco itd. Napisze Ci w poniedziałek. Kupiłem je na kiermaszu płytek z końcówki serii za 29 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 13.05.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Mój plan na kominek. Sam zrobiłem. Pod nadzorem żony:). Wkład narożny Zuzia http://www.kratki.pl/pl/produkt/wklad-kominkowy-zuzia-16-kw-lewy-bs-szyby-laczone-bez-szprosa--dolot_zuzialbsd Będzie pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 14.05.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Mój plan na kominek. Sam zrobiłem. Pod nadzorem żony:). Wkład narożny Zuzia http://www.kratki.pl/pl/produkt/wklad-kominkowy-zuzia-16-kw-lewy-bs-szyby-laczone-bez-szprosa--dolot_zuzialbsd Będzie pięknie. Oj będzie, będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 24.05.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 żyjeta koledzy ? https://picasaweb.google.com/115448192305204787686/24Maja2012?authuser=0&feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 24.05.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 (edytowane) żyjeta koledzy ? https://picasaweb.google.com/115448192305204787686/24Maja2012?authuser=0&feat=directlink żyjemy, żyjemy Eeeno okienka spoko! W salonie jasno! U mnie robimy płyty GK na poddaszu i zaczniemy gładzie w całym domku. Kończymy płytki w garażu i kotłowni. Płytki na resztę domu z łazienkami już kupione, zapłacone ale czekamy na transport za 3 tygodnie, bo z Espanii jadą. Projekty łazienek już "przemęczone" łoj ciężko było... Teraz rozglądam się za ekipą od ocieplenia domu. Jak będzie nieco ładniej w środku, to umieszczę parę fotek Edytowane 24 Maja 2012 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts