Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ptyś 2g m@m - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej, u mnie zaczynamy robić łazienki.

Kominek się obudowuje, komin sie wyłożył pięknymi ceglanymi płytkami i wygląda bosko.

Postaram się zamieścić fotki niedługo.

Garaż i kotłownia wykończone.

Hejka TRYMI, u mnie też garaż, kotłownia GOTOWE,

łazienka na dole gotowa, na górze się kończy,

podłogi gotowe, ściany pomalowane,

do tygodnia będę miał schody i balustrady,

elektryka prawie gotowa,

pozostanie deska barlinecka do salonu i jadalni ale na sam koniec

Prośba abyś umieścił zdjęcie komina obłożonego płytkami bo bardzo jestem ciekaw. Też chcę czymś obłożyć.:rolleyes:

http://www.andbud.pl/elewacje/elewacja_recznie_formowana

E0022

http://www.klinkerwerke-muhr.de/

Płytka ręcznie formowany firmy Muhr kupiona w Anbud Kraków.

Wybrałem najtańszą z ładnych ale były jeszcze ładniejsze tylko cena zaporowa. Ja dałem ok. 100/m2 (1,79zł/szt.) a te super były po 250-300/m2 więc jak masz kase to możesz poszaleć:)

Tylko fugę wziąłem zła. Powinna być gruboziarnista a wziąłem normalna i teraz z bliska średnio wygląda. Trudno.

• 2 weeks później...

TRYMI,

ja kupiłem takie płytki na komin http://www.vandersanden.com.pl/index.php?strona=oferta&ofert=oferta&podstrona=cegly&id=9&idg=1&licznik=8&p=1

http://www.vandersanden.com.pl/images/cegly/Vds28-1.jpg

na żywo wyglądają troszkę jaśniej

Też niby ręcznie formowane, takie nierówne. Szczerze mówiąc wybieraliśmy z żoną ok 5 min.

Cena ok. 135 zł/m2

Tyle, że nie kupiłem narożnych i teraz muszę część płaskich oddać i zamienić na narożne.

W ferworze walki człowiek nie myśli :)

Dodano dzisiaj :) :

Jednak nie kupuję narożnych. Chyba powariowali 12 zł/szt!!! Fachowiec będzie fazował płytki na rogach.i musi mi się podobać, nie ma innego wyjścia!

Edytowane przez nasa1

• 1 month później...
Witaj Nasa! Daj jakieś fotki! Jestem bardzo ciekawa jak to wygląda u Was wszystkich na prawie że końcowym etapie.. My dopiero kładziemy gładzie, wykańczamy płytami poddasze i antresolę, w dolnej łazience kłada się płytki. Więc jeszcze daleko w polu... Ogrodzenia nie mamy, narazie jest tylko "żywe" - brzozy, modrzewie, świerki dookoła działki i część sadu - 10 drzewek.

No to i ja cos napisze.

Czasu nie ma na zdjęcia itd. Wykończeniówka strasznie zabiera czas i kasę.

U mnie już prawie wszystko skończone w środku, jeszcze tylko panele w dwóch pokojach, drzwi wewnętrzne, montaż kuchni i szaf wnękowych.

Mam przepiękne dębowe schody ażurowe. Z zewnątrz jeszcze brakuje końcowego tynku, balustrad. Brukarze wejdą na dniach/ Ogrodzenie z frontu wymurowane a przęsła stalowe zamawiam w zimie bo taniej.

Wprowadzamy się w połowie listopada. Będzie się działo:)

• 2 weeks później...

Witam wszystkich,

ja buduje Ptysia ale "normalnego" nie 2g

układ taki sam tylko miejsce jednostanowiskowe na garaż :D

zaczęli dzisiaj kłaść więźbę :):) tak to wyglądało w sobotę :)

DSC04534 (640x480).jpg

trochę projekt pozmienialiśmy:

zrezygnowaliśmy z pustki nad salonem, w kotłowni zrobiliśmy drzwi na ogród - dołożyliśmy piec "śmieciucha" w kotłowni

i na poddaszu zrobiliśmy jedną łazienkę zamiast dwóch mniejszych

Edytowane przez marta2012

Tak ;) w sam raz na szafę pod zabudowę...

stwierdziliśmy że szkoda utraty ciepła,

do tego przesunęliśmy komin o 30 cm w salonie i dzięki temu mamy spocznik na schodach o szerokości 100 cm a nie jak było w projekcie 70 cm,

Też o tym myślałem ale jak sobie teraz myślę, że mógłbym nie mieć pustki to mnie dreszcz przechodzi.

Pustka stanowi urok tego projektu, powoduje, że korytarz na górze jest pięknie jasny i ten komin, który widać zewsząd... bajka.

No ale każdy robi jak chce.

Postaram się niedługo wkleić fotki.