marta2012 03.03.2013 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 witam ptysiów my na etapie okien - kolor taki jak dach grafitowe 3- szybowe, 5 komorowe a zastanawiamy się na bramą garażową jakie wy macie ? możecie coś polecić ? na pierwszy rzuty to Hormann ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 05.03.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 witam . ja mam wiśniowskiego w antracycie dobra jakość w przystępnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 08.03.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 (edytowane) witam ptysiów my na etapie okien - kolor taki jak dach grafitowe 3- szybowe, 5 komorowe a zastanawiamy się na bramą garażową jakie wy macie ? możecie coś polecić ? na pierwszy rzuty to Hormann ?? Jeśli potrzebujesz bramę w kolorze antracytowym, a nie drewnopodobną okleinę to pomiń bramy garażowe i zamów przemysłówkę, najlepiej aluminiową, a do tego dobry napęd garażowy, tzw. pociągowy. Wizualnie nie ma różnicy, ale wykonanie przemysłówki to już inna liga. Mogę polecić producenta NASSAU model 9000F aluminiowa - jakość najwyższa możliwa półka na rynku, ale nie mają napędów garażowych. Tzn. mają ale kosztują majątek. Do tego dorzuć sprawdzony napęd pociągowy Hormann SupraMaticP lub FAAC D1000 (proste i trwałe) i masz bramę marzeń oraz spokój na lata. Oczywiście nie znaczy to, że garażówki ci się nie sprawdzą. Co do napędów to w/w znam i są sprawdzone, co nie znaczy, że nie ma innych producentów Pozdr. Edytowane 11 Marca 2013 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 01.04.2013 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Cześć Ptysie! Ja na etapie płotu i kostki brukowej tzn. zamierzam Ogrodzenie chodzi mi po głowie JONIEC GL38 kolor cytryn + przęsła stal ocynk malowana na czartno, a kostka rozsądnie cenowo Nostalit antracyt + żółty Myśleliście już o ogrodzeniach? Może już macie gotowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 03.04.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Hej wszystkimMały update co tam u mnie:- Mieszka się super - echo jest dalej ale... już mi nie przeszkadza:) Żyrandola w pustce nie mamy jeszcze.- brama garazowa Hormann - nie domyka się gdy na nią świeci słońce - widocznie się wypacza i powstają napręzenia, które napęd odczytuje jako przeszkoda... Musze wezwać serwis.- Ogrzewanie działa bez zarzutu - góra jest sterowana na samych termostatach grzejnikowych i działa to świetnie. Wcześniej był regulator Euroster ale z nim był chaos. Piec trochę głupiał. Grzejniki musze odpowietrzać dość często, nie wiem czy to w koncu minie czy nie...- Wentylacja bajka. Co miesiąc czyszczę filtry bo powietrze w zimie jest czarne. Dobrze, że tego nie wdychamy:) - Nasa, ja kostkę mam Polbruk Granito. Ogrodzenie właśnie zamawiam. Murki tynkowane a przęsła ocynkowane + malowane.- Jeszcze tylko tynk zewnętrzny mi został (pewnie będzie silikonowy Ceresit) oraz ogród. Cholerna zima wszystko opóźnia....- Ściany wewnętrzne mam upaprane przez dzieciaki ale się tym nie przejmuję. To tylko sciany a dzieciaki sa najważniejsze:) Farba Śnieżka z lateksem pozwala na sprawne czyszczenie tych wszystkich małych łapek.No i tyle na razie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lootek 09.04.2013 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 @trymi załączyłbyś jakieś aktualne zdjęcia? oczywiście im więcej tym lepiej........... a jak Ci wychodzi ze spalaniem pieca gazowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 09.04.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 @trymi załączyłbyś jakieś aktualne zdjęcia? oczywiście im więcej tym lepiej........... a jak Ci wychodzi ze spalaniem pieca gazowego? Zdjęcia? no postaram się ale tyle pracy i dzień taki krótki, że nie wiem kiedy to się stanie. Gaz - zużycie średnie 250-270m3 /miesiąc. W tym ciepła woda. Nie dogrzewam kominkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 09.04.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) Zdjęcia? no postaram się ale tyle pracy i dzień taki krótki, że nie wiem kiedy to się stanie. Gaz - zużycie średnie 250-270m3 /miesiąc. W tym ciepła woda. Nie dogrzewam kominkiem. Trymi, mi średnia wychodzi podobnie. Na początku walczyłem z regulacją pieca, ale potem mi się nie chciało. Dom w pierwszym roku swoje musi wziąć zanim się wygrzeje. Jeśli zmieszczę się w 4500 - 5500 zł/rok na ogrzewanie i wodę, a widzę, że się zmieszczę to narzekał nie będę Na dzień dzisiejszy, po całym sezonie pożarło mi 1890 m3 gazu, a ogrzewam od początku września (woda CWU od grudnia, bo wtedy zamieszkałem) Muszę wezwać serwisanta aby mi jeszcze raz ustawił parametry i krzywą Też mam sterownik centralny ale częściej reguluję na piecu, bo osobno podłogówka na obiegu B i grzejniki na A Kaloryfery u góry odpowietrzałem dwa razy, ale tylko w jednym pokoju non stop się zapowietrzały... teraz w miarę ok. Kostkę masz piękną. Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez nasa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 17.05.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lootek 18.05.2013 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 @trymi: pięknie jest, ogrodzenie, elewacja, ..........., Cyfrowy Polsat a co w środku się zmieniło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 26.05.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Kilka marnej jakości fotek: I tak na koniec - nie róbcie tynków gipsowych, tylko cementowo-wapienne. Gips to shit! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 26.05.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 28.05.2013 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 (edytowane) A jeszcze napiszę wam jedno: Od kilku miesiecy walcze z reklamacja na bramę Hormann. Otóz wystarczy odrobina porannego słońca a płaszcz bramy się wykrzywia i powoduje, że brama nie zamyka się bo jest zbyt duzy opór. Wykrzywienie bramy zmierzyłem kilka dni temu i wynosi 2cm na środku. Sprawa podobno poszła do producenta. Ciekawe jak to sie skończy. Edytowane 28 Maja 2013 przez Trymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 28.05.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 trymi zegar na kominie piekny pomysł i szafa z luster na dole w holu też mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 28.05.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 zrobiłem cementowo wapienny webera nie żałuje twardy jak skała Kilka marnej jakości fotek: [ATTACH=CONFIG]191934[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]191936[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]191937[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]191938[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]191939[/ATTACH] I tak na koniec - nie róbcie tynków gipsowych, tylko cementowo-wapienne. Gips to shit! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lootek 30.05.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Trymi - wnętrza wyglądają super, nie mogę się doczekać kiedy tak będzie u mnie a co do bramy to powiem Ci że mój Wiśniowski też nie jest super, już - zaraz po montażu okazało się że sprężyny nie dociągają i po zamknięciu u góry jest prześwit - w słoneczny dzień widać to pięknie................ niestety dowiedziałem się że kolega spotkał się z tym u siebie wcześniej - 2 lata temu , i mój błąd że nie podpytałem - nie kupiłbym wtedy Wiśniowskiego (kumpel ma identyczną bramę - te same wymiary i identyczny problem) tak więc lepiej dzielić się informacjami bo potem człowiek jest wkurzony na maxa co do tylku gipsowego - ja też zaufałem Knaufowskiej technologii i będzie co jest u Ciebie - ale cóż - nie da się wszystkiego zrobić super i wszystkiego dopilnować. napisz co dzieje się Ci z tym tynkiem - będę przynajmniej przygotowany wcześniej - mniej zaskoczony fajne schody - szczególnie zakończenie na dole superowo to wygląda............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 03.06.2013 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Lootek, tynku nie lubię z dwóch powodów: - mimo, że jest to najtwardszy gipsowy (Knauf Diamant) to i tak dzieciaki bez problemu zrobią wgniecienie. A i mi się to zdarza. - wolałbym mieć tynk z lekka fakturą a nie taki gładki bo niestety widać wszelke nierówności jak zapalę kinkiet na ścianie. Poza tym wydaję mi się, że do silikatu (z którego mam sciany) bardziej pasuje tynk cem-wap, który ma większy cięzar właściwy i pojemność cieplną niż gips. A tak to tym gipsem sobie "zakleiłem" wszystkie zalety silikatu. No ale przejdzie m to marudzeniei:) Z innej beczki to chce zrobić stałe zadaszenie tarasu. Cos w tym stylu tylko mniejsze. PS. Trawka rośnie. Czekam na przęsła i ogrodzenie boczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lootek 06.06.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 @trymi a myślałeś o kącie zadaszenia? będziesz go jakoś pasował do obecnego zadaszenia?z czego zadaszenie - drewno + dachówka czy raczej plexa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynkaWWY 06.06.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Witam, razem z meżem postanowiliśmy że naszym domem bedzie ptyś, jesteśmy teraz na etapie projektanta, ponieważ wprowadziliśmy sporą zmianę, otóż dach nad domem i dach nad garazem bedą miały prostopadłe kalenice, a nie tak jak jest w projekcie jedna główna kalenica. Mam prośbę do osob "na wykończeniu" lub tych którzy już mieszkają, chodzi mi o górną łazienkę, wydaje sie dosyć mała, a dodatkowo jeszcze skosy, powiedzcie proszę co Wam sie z tej łazience zmieściło, byłabym wdzięczna gdyby ktoś np wrzucił zdjecie tej łązienki Trymi, zakochałam się w fotce antresoli, tej z kominem i zegarem <3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 06.06.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Ciesze się, że Ci się podoba nasz komin. Zegar się sprawdza. Co do górnej łazienki to wcale nie jest mała pod warunkiem, że zlikwidujesz tą trzecią, małą łazienkę i zrobisz tam kabine prysznicową. Najlepsza przeróbka w Ptysiu:) My tam chcieliśmy na początku wsadzić tez pralkę ale na szczęście zrobiliśmy pralnię w tym małym pomieszczeniu na przeciwko. Załączam fotki projektu łazienki (allegro, 120zł). Oryginał wygląda identycznie. Tylko drzwi i umywalka jest inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts