Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ptyś 2g m@m - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Łazienkę tę z sypialni zlikwidowaliśmy i zrobiliśmy wnękę, ale po zmianie tego dachu nie wiem czy nie bedzie tam skosu, moze sie zmieści. Faktycznie nie wydaje sie tu jednak mała i jest wszystko co potrzeba. A z tej garderoby na przeciwko łazienki też zrobilismy pralnio-suszarnie :D

Dziękuję za zdjecia :D

Cześć TRYMI i reszta :)

Ja już mieszkam pół roku, kończę ogrodzenie i zabieram się za kostkę, ale o tym później.

Nawiązując do Waszych problemów z bramami, to niestety nieuniknione w przypadku typowych "garażówek", jakie zakupiliście.

Przy szer. 5000 mm nie ma szans, aby się nie wyginało, kiedy przygrzeje słońce. Blacha wierzchnia się rozszerza, a wewnętrzna nie i powstaje banan.

W zimę, przy ogrzewanym garażu będzie odwrotny banan, ale nieco mniej widoczny.

Gdybyście kupili bramę w wykonaniu "przemysłowym" to przy tej szerokości, od środka daliby Wam wzmocnienia (takie omegi), które trzymałyby bramę, ale niestety w garażówkach dupa zbita.

Wątpię, aby Hormann czy Wiśniowski pozytywnie rozpatrzyli Wasze reklamacje natomiast boksując się z nimi miejcie świadomość, że są rozwiązania eliminujące takie zjawiska. TRYMI, mogę Ci podesłać PDF - wycinek z karty katalogowej bram NASSAU, gdzie pokazano typy profili wzmacniających.

Nawiązując do tynków, mam Knauf Diamant gipsowy - na razie zero zadrapań, choć dzieci w domu są :D Nierówności da się wyeliminować, bo nawet na gipsowym twardym i tak trzeba dać gładź. Co prawda o wiele mniej niż na tynku c-w, ale nigdy nie zrobią gipsowego na gotowo, aby był równy jak szyba.

Aha TRYMI, śliczne wnętrza! Moje już coś tam widziałeś...

Dopytałam architekta o wnękę i ewentualny skos w niej i tam już skosu nie bedzie, czyli git.

A mam takie pytanie, czy ktoś z Was posiada jakis kosztorys i chciałby ewentualnie się nim podzielić?? :D chcielibyśmy wiedzieć na co się mniej wiecej nastawiać, choć wiadomo ceny są rózne w zależnosci od materiałów, lokalizacji itp, ale chociaż tak mniej więcej??

Dopytałam architekta o wnękę i ewentualny skos w niej i tam już skosu nie bedzie, czyli git.

A mam takie pytanie, czy ktoś z Was posiada jakis kosztorys i chciałby ewentualnie się nim podzielić?? :D chcielibyśmy wiedzieć na co się mniej wiecej nastawiać, choć wiadomo ceny są rózne w zależnosci od materiałów, lokalizacji itp, ale chociaż tak mniej więcej??

martynka, ja przy pół miliona przestałem liczyć :lol2:

• 3 weeks później...

Witam,

jesteśmy na etapie orientacji w cenie wykonawstwa budowlańców :D

Byliśmy na razie 3 rozbieżności masakryczne

-35 tyś, z tym ze pan stawia tylko tradycyjnie pustak+zaprawa

-35 tys razem z celagrem już- tu problem bo na ten rok już nie da rady,a chcielibyśmy chociaż zacząć, powiedział ze jak pazdziernik bedzie łądny to chociaż fundamenty i piwnice by nam zrobił, ale to zależy od pogodu

-i uwaga Pan numer 3- 65 tyś, bez celagru, bez niczego, wiec jego od razu wykreśliliśmy :D

prawdopodobnie poczekamy na Pana nr 2 ;) bo budował wśród znajomych juz 2 budowy, no i ma doswiadczenie w robieniu lanych stropów.

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...