Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ptyś 2g m@m - komentarze

Recommended Posts

Chyba małe szanse bez gruntownego przekonstruowania podparcia stropu... Chyba, ze pozostawisz jej część i zrobisz jakiś dodatkowy podciąg.

Ale kombinujecie z tym projektem... ja juz sie wyleczyłem z tego i podobnie jak nasa1 uważam, że projekt jest ladny taki jaki jest. No, może poza mała łązienką na górze:)

Ja tę cholerę małą na górze częściowo likwiduję, bo żonie na niej nie zależy. U góry będzie jedna łazienka z wanną i prysznicem. To są wszystkie zmiany na górze.

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Koledzy i koleżanki... projekt sam w sobie jest bardzo ładny i nie wymaga zmian.

Tak się składa, że pośród ludzi pracujących mamy różne zawody. Mamy tam górników, spawaczy, kierowników, sprzątaczy, architektów, grabarzy, wodzirejów, kucharzy, cukierników, inżynierów różnej maści, i tak dalej itd itd.....

Czy zawsze musimy kwestionować ich wiedzę, fachowość, umiejętności nie mając zielonego pojęcia o tym na czym się znają? A może warto czasami im zaufać?

Odnoszę wrażenie, że każdy zamiast domu chciałby wybudować BUNKIER, KTÓRY JEST TOTALNIE ODIZOLOWANY CIEPLNIE OD OTOCZENIA. Najlepiej gdyby cały dom ogrzewała jedna żarówka mocy 100 W :D

Czy, co niektórzy n ie przesadzacie? Budujecie dom za suma sumarum 500 - 1.000 tys. a dyskutujemy o tym, czy styropian na posadzce ma 6 czy 10 cm???

Czy Waszym zdaniem Pan Architekt przyjął totalne minimum??? Nie sądzę.

Uwierzcie mi, nie sądzę, aby pan architekt był minimalistą.

Wkładacie tyle pracy, czasu i czasem pieniędzy w te wszystkie zmiany, że chyba łatwiej byłoby zmienić projekt na indywidualny :)

Apropos moich zmian, to powtarzam, że są kosmetyczne.

PTYŚ 2G to śliczny projekt i nie warto aż tak bardzo psuć wizji twórcy projektu.

Zmiana różnicy poziomów to drobna choć problematyczna sprawa, ale tutaj widzę już zapędy niektórych do zmiany całego projektu :-) Eh.... ludzie :-)

wow ! racja projekt jest naprawdę super inaczej wszyscy tu nie zdecydowali bysmy się na niego ale domu nie buduje sie co roku ani co 10 tylko przeważnie raz w życiu dlatego każdy robi sobie jakieś tam większe lub mniejsze zmiany pod swój gust i potrzeby :D

wow ! racja projekt jest naprawdę super inaczej wszyscy tu nie zdecydowali bysmy się na niego ale domu nie buduje sie co roku ani co 10 tylko przeważnie raz w życiu dlatego każdy robi sobie jakieś tam większe lub mniejsze zmiany pod swój gust i potrzeby :D

eeeee i tak ci się znudzi po roku jak każdemu i będziesz chciał coś innego :yes:

Był kiedyś taki artykuł w którymś muratorze pt "Gotowego nie zmieniaj" i opisywane były najczęstsze błędy inwestorów, którzy chcieli być mądrzejsi od architekta.

Zdjęcia też tam były i można było się pośmiać jakie maszkary ludzie robili ze swoich domów.

Pamiętajcie, że wszelkie zmiany niosą za sobą ryzyko popełnienia błędu (bo o czymś nie pomyśleliśmy), którego potem już się nie da naprawić. Wtedy dom się znudzi jeszcze zanim zostanie zamieszkany:):)

A wracając do zmian (:)): Jak chcecie usunąć sciankę żelbetową pod spocznik i wsadzić tam kominek? Bo koncept mnie się podoba...

Był kiedyś taki artykuł w którymś muratorze pt "Gotowego nie zmieniaj" i opisywane były najczęstsze błędy inwestorów, którzy chcieli być mądrzejsi od architekta.

Zdjęcia też tam były i można było się pośmiać jakie maszkary ludzie robili ze swoich domów.

Pamiętajcie, że wszelkie zmiany niosą za sobą ryzyko popełnienia błędu (bo o czymś nie pomyśleliśmy), którego potem już się nie da naprawić. Wtedy dom się znudzi jeszcze zanim zostanie zamieszkany:):)

A wracając do zmian (:)): Jak chcecie usunąć sciankę żelbetową pod spocznik i wsadzić tam kominek? Bo koncept mnie się podoba...

Nie stawiaj ścianki zabudujesz to sobie na końcu razem z kominkiem.Oczywiście jeżeli schody na lekkiej konstrukcji wtedy nie będzie żelbetu

Być może jestem dziwny, ale mi si e projekt podoba taki jaki jest :cool:

Ja w nim znalazłem parę niedociągnięć ..... miejsce w którym stoi telewizor z szafką żeby się nie potykać o tą szafkę powinno to być schowane we wnęce

kominek też powinien być schowany to chodzi o komfort użytkowania domu .O gustach się nie dyskutuje ja patrzę tylko pod kontem lepiej z górki niż pod górkę ,życie mam y sobie ułatwiać a nie na odwrót

Nie stawiaj ścianki zabudujesz to sobie na końcu razem z kominkiem.Oczywiście jeżeli schody na lekkiej konstrukcji wtedy nie będzie żelbetu

Hmm, no tak ale ja chce mieć spocznik w tym miejscu, w którym jest. W tej chwili spocznik sam w sobie jest płytą żelbetową opartą z jednej strony o scianę żelbetową pod schodami oraz z drugiej strony o scianę między korytarzem a kuchnią. Jak zlikwidujemy mu pierwsze podparcie to czymś trzeba to zastąpić.

Hmm, no tak ale ja chce mieć spocznik w tym miejscu, w którym jest. W tej chwili spocznik sam w sobie jest płytą żelbetową opartą z jednej strony o scianę żelbetową pod schodami oraz z drugiej strony o scianę między korytarzem a kuchnią. Jak zlikwidujemy mu pierwsze podparcie to czymś trzeba to zastąpić.

Jeżeli będą u Ciebie schody betonowe to bedzie problem ,ale jaki problem nie da się rozwiązać jak się bardzo chce:)