nasa1 13.01.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Chyba małe szanse bez gruntownego przekonstruowania podparcia stropu... Chyba, ze pozostawisz jej część i zrobisz jakiś dodatkowy podciąg. Ale kombinujecie z tym projektem... ja juz sie wyleczyłem z tego i podobnie jak nasa1 uważam, że projekt jest ladny taki jaki jest. No, może poza mała łązienką na górze:) Ja tę cholerę małą na górze częściowo likwiduję, bo żonie na niej nie zależy. U góry będzie jedna łazienka z wanną i prysznicem. To są wszystkie zmiany na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 13.01.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Koledzy i koleżanki... projekt sam w sobie jest bardzo ładny i nie wymaga zmian. Tak się składa, że pośród ludzi pracujących mamy różne zawody. Mamy tam górników, spawaczy, kierowników, sprzątaczy, architektów, grabarzy, wodzirejów, kucharzy, cukierników, inżynierów różnej maści, i tak dalej itd itd..... Czy zawsze musimy kwestionować ich wiedzę, fachowość, umiejętności nie mając zielonego pojęcia o tym na czym się znają? A może warto czasami im zaufać? Odnoszę wrażenie, że każdy zamiast domu chciałby wybudować BUNKIER, KTÓRY JEST TOTALNIE ODIZOLOWANY CIEPLNIE OD OTOCZENIA. Najlepiej gdyby cały dom ogrzewała jedna żarówka mocy 100 W Czy, co niektórzy n ie przesadzacie? Budujecie dom za suma sumarum 500 - 1.000 tys. a dyskutujemy o tym, czy styropian na posadzce ma 6 czy 10 cm??? Czy Waszym zdaniem Pan Architekt przyjął totalne minimum??? Nie sądzę. Uwierzcie mi, nie sądzę, aby pan architekt był minimalistą. Wkładacie tyle pracy, czasu i czasem pieniędzy w te wszystkie zmiany, że chyba łatwiej byłoby zmienić projekt na indywidualny Apropos moich zmian, to powtarzam, że są kosmetyczne. PTYŚ 2G to śliczny projekt i nie warto aż tak bardzo psuć wizji twórcy projektu. Zmiana różnicy poziomów to drobna choć problematyczna sprawa, ale tutaj widzę już zapędy niektórych do zmiany całego projektu Eh.... ludzie wow ! racja projekt jest naprawdę super inaczej wszyscy tu nie zdecydowali bysmy się na niego ale domu nie buduje sie co roku ani co 10 tylko przeważnie raz w życiu dlatego każdy robi sobie jakieś tam większe lub mniejsze zmiany pod swój gust i potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 13.01.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 wow ! racja projekt jest naprawdę super inaczej wszyscy tu nie zdecydowali bysmy się na niego ale domu nie buduje sie co roku ani co 10 tylko przeważnie raz w życiu dlatego każdy robi sobie jakieś tam większe lub mniejsze zmiany pod swój gust i potrzeby eeeee i tak ci się znudzi po roku jak każdemu i będziesz chciał coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 13.01.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 eeeee i tak ci się znudzi po roku jak każdemu i będziesz chciał coś innego no właśnie myślę tak go zrobić zeby mi się po 10 latach nie znudził , ale czy tak bedzię jak mówię -diabli wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 13.01.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 eeeee i tak ci się znudzi po roku jak każdemu i będziesz chciał coś innego Tu to mnie rozbawiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 14.01.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Był kiedyś taki artykuł w którymś muratorze pt "Gotowego nie zmieniaj" i opisywane były najczęstsze błędy inwestorów, którzy chcieli być mądrzejsi od architekta. Zdjęcia też tam były i można było się pośmiać jakie maszkary ludzie robili ze swoich domów. Pamiętajcie, że wszelkie zmiany niosą za sobą ryzyko popełnienia błędu (bo o czymś nie pomyśleliśmy), którego potem już się nie da naprawić. Wtedy dom się znudzi jeszcze zanim zostanie zamieszkany:) A wracając do zmian (): Jak chcecie usunąć sciankę żelbetową pod spocznik i wsadzić tam kominek? Bo koncept mnie się podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasa1 14.01.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Być może jestem dziwny, ale mi si e projekt podoba taki jaki jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 14.01.2011 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Był kiedyś taki artykuł w którymś muratorze pt "Gotowego nie zmieniaj" i opisywane były najczęstsze błędy inwestorów, którzy chcieli być mądrzejsi od architekta. Zdjęcia też tam były i można było się pośmiać jakie maszkary ludzie robili ze swoich domów. Pamiętajcie, że wszelkie zmiany niosą za sobą ryzyko popełnienia błędu (bo o czymś nie pomyśleliśmy), którego potem już się nie da naprawić. Wtedy dom się znudzi jeszcze zanim zostanie zamieszkany:) A wracając do zmian (): Jak chcecie usunąć sciankę żelbetową pod spocznik i wsadzić tam kominek? Bo koncept mnie się podoba... Nie stawiaj ścianki zabudujesz to sobie na końcu razem z kominkiem.Oczywiście jeżeli schody na lekkiej konstrukcji wtedy nie będzie żelbetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 14.01.2011 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Być może jestem dziwny, ale mi si e projekt podoba taki jaki jest Ja w nim znalazłem parę niedociągnięć ..... miejsce w którym stoi telewizor z szafką żeby się nie potykać o tą szafkę powinno to być schowane we wnęce kominek też powinien być schowany to chodzi o komfort użytkowania domu .O gustach się nie dyskutuje ja patrzę tylko pod kontem lepiej z górki niż pod górkę ,życie mam y sobie ułatwiać a nie na odwrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 14.01.2011 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Nie stawiaj ścianki zabudujesz to sobie na końcu razem z kominkiem.Oczywiście jeżeli schody na lekkiej konstrukcji wtedy nie będzie żelbetu Hmm, no tak ale ja chce mieć spocznik w tym miejscu, w którym jest. W tej chwili spocznik sam w sobie jest płytą żelbetową opartą z jednej strony o scianę żelbetową pod schodami oraz z drugiej strony o scianę między korytarzem a kuchnią. Jak zlikwidujemy mu pierwsze podparcie to czymś trzeba to zastąpić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 14.01.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Hmm, no tak ale ja chce mieć spocznik w tym miejscu, w którym jest. W tej chwili spocznik sam w sobie jest płytą żelbetową opartą z jednej strony o scianę żelbetową pod schodami oraz z drugiej strony o scianę między korytarzem a kuchnią. Jak zlikwidujemy mu pierwsze podparcie to czymś trzeba to zastąpić. Jeżeli będą u Ciebie schody betonowe to bedzie problem ,ale jaki problem nie da się rozwiązać jak się bardzo chce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian 1974 14.01.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 panowie jak długo czeka się u was na przyłącz energi - pozwolenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 14.01.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 (edytowane) panowie jak długo czeka się u was na przyłącz energi - pozwolenie ? około 2 lata robili od podstaw 5 słupów itd Zamówiłem projekt rekuperatora w Dominacie do Ptyśia jak doleci do mnie to podzielę się z wami planami Edytowane 15 Stycznia 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 15.01.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 (edytowane) Zastanawialiście się o jakich wymiarach będziecie robić taras Tak żeby nie był za mały tylko wygodny w użytku Edytowane 15 Stycznia 2011 przez paragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba1976 15.01.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 kuba1976 ... na jakiej głębokości masz fundament (ile bloczków) i jak masz rozwiązany ten uskok (w twoim przypadku od korytarza) o ile mniej bloczków ? Rany,nie pamiętam, przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba1976 15.01.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Zdjęcie kuchni jeszcze z budowy, niestety...http://i234.photobucket.com/albums/ee225/martaana/1-7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 15.01.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Zdjęcie kuchni jeszcze z budowy, niestety... http://i234.photobucket.com/albums/ee225/martaana/1-7.jpg Bardzo ładnie widzę ze wszystko macie umieszczonę jak w projekcię, powiedz jak sprawdza się spiżarka i czy wystarczy jej wielkość ,czy jest w tej kuchni miejsce na 2 drzwiową lodówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba1976 16.01.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Dwudrzwiowalodówka u nas stoi na przeciwko zlewu i mieści się koło niej jeszcze szafka 80:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 16.01.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Dwudrzwiowalodówka u nas stoi na przeciwko zlewu i mieści się koło niej jeszcze szafka 80:) No to super. a jak z funkcjonalnością spiżarki w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paragon 17.01.2011 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Dostałem projekt rekuperatora z wentylacją do Ptyśia 2 lustro jak coś to pytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts