patimat 09.04.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Witam wszystkich! Mam taką prośbę gdyż przymierzam się do remontu mieszkania i większość zrobię sam bo akurat tym się zajmuję , ale chciałem zacząć od elektryki i szukam dobrego elektryka z Torunia . Z góry dziękuję i chętnie pomogę w sprawach remontów.jak coś to piszcie.dzięki pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz288 23.04.2009 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Witam myśle że najprosciej pójść do najbliższegeo zakładu elektrycznego i zapytać kto chce fuche do zrobiena wierz mi, że chętnych będziesz miał , potem zapytaj o cene wykonania i ją utarguj .Materiały elektryczne niech on ci weźmie na fakture sam nie kupuj ,stali bywalcy mają upusty ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio0711 26.04.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Tylko pamiętaj, żeby znaleźć fachowca. Pracownik ZE często odwala fuszerkę, ja bym nie chciał mieć takiej instalacji. No chyba, że to faktycznie fachowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz288 26.04.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Większość z nich podłancza isnstalacje i dorabiają na boku , więc wiedzą co jest potrzebne do odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 26.04.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Remont mieszkania a więc żaden odbiór nie jest Ci potrzebny.Elektryk wykonuje instalacje, a właściciel zgłasza do Energetyki potrzebę zerwania plomby na liczniku.PO OTRZYMANIU ZGODY NA ZERWANIE PLOMBY elektryk podłącza instalacje pod zaciski licznika. Zgłaszasz zakończenie prac i Zakład Energetyczny zakłada Ci nowe plomby na liczniku. Każdy Zakład Energetyczny ma w swoim taryfikatorze pozycje związaną z zerwaniem i plombowaniem licznika na życzenie klienta.To koszt rzędu 30-50zł. To tyle teorii, a w praktyce WEŹ ELEKTRYKA.Jesteś na etapie remontu, a więc dołożenie nowych gniazd lub przeniesienie starych nie stanowi teraz większego problemu. Podobnie ma się sprawa z oświetleniem.Elektryk, który wykonuje na codzień instalacje DORADZI CI w tych kwestiach.Energetyk odwali Ci to na fuchę, policzy punkty i Auf Widerzejn.Nie wspominam już o jakiekolwiek gwarancji i ubezpieczeniu, których fuch-men nie udziela i nie posiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 29.04.2009 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Witam myśle że najprosciej pójść do najbliższegeo zakładu elektrycznego i zapytać kto chce fuche do zrobiena wierz mi, że chętnych będziesz miał , potem zapytaj o cene wykonania i ją utarguj . Materiały elektryczne niech on ci weźmie na fakture sam nie kupuj ,stali bywalcy mają upusty ! znam te instalacje po "fachofcach" z zakładu energetycznego, bo oni nie wystawiają i nie piszą protokołów i własciciel szuka wtedy elektryka z uprawnieniami. Większość tych instalacji jest od razu do remontu. Wszystkim inwestorom radzę dobrze się zastanowić, zanim wezmą elektryka z zakładu energetycznego. Tym bardziej, że każdy z nich musi w zakładzie napisać oświadczenie, że nie bedzie robił fuch na lewo i dlatego NIGDY taki elektryk nie podpisze się pod swoją robotą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts